makaron smażony - 5576 przepisów (strona:45/372)

Makaronowa zapiekanka z wolowina (frittata z wołowina) czyli Niedzielne Mielenie odc.28 225

cebuli i marchewce, obranej i posiekanej oliwa do  smażenia 500 g mielonej wołowiny 2 szkl. przecieru pomidorowego sól, pieprz 300 g makaronu spaghetti 3 jajka natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy. Smażymy warzywa a gdy zmiękną dodajemy mięso i mieszając smażymy aż przestanie być różowe. Dodajemy przecier, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy ok 10 minut mieszając

Dzieje kuchennej Wiewióry
Penne z paprykowymi klopsikami i suszonymi pomidorami 213

Monachium (za sprawą Polki!) naprawdę świetny (jak się okazało) i zupełnie włoski makaron. ;)  Penne z klopsikami i suszonymi pomidorami Składniki:  250 g makaronu penne 2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia 2 ząbki czosnku 5-6 połówek suszonych pomidorów marynowanych w oliwie 50-70 g słodkiej śmietanki, 30% kilka gałązek świeżego tymianku 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)dokładnie osączyłam z tłuszczu. 4. Na dużej patelni podsmażyłam na złoto posiekany czosnek, wrzuciłam suszone pomidory, pokrojone na małe kawałeczki, chwilkę smażyłam mieszając, wlałam śmietanę, dodałam zioła i listki tymianku, doprowadziłam do wrzenia, gotowałam 3 minuty. 5. Dodałam makaron, klopsiki i dusiłam dokładnie mieszając, aby cały sos pokrył makaron. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem, posypałam siekanym szczypiorkiem i parmezanem

Kuchnia Prezydentowej
Makaronowe wstążki, warzywa i krewetki w sosie piwnym 159

Dziś mam dla Was danie szybkie i bardzo pyszne. Makaron gotuje się kilka minut, krewetki smaży około 3 minut z jednej strony a warzywa zmiękną w trakcie gotowania makaronu. Zatem nie zastanawiać się za długo radzę tylko popróbować zrobić ten pyszny obiad. Makaronowe wstążki, warzywa i krewetki w sosie piwnym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
wyjątkowo aromatyczne spaghetti z małżami i prosciutto 190

omułków californijskich - 100 g Szynki Prosciutto - 100 g Parmezanu - 200 ml śmietanki 30% - pęczek pietruszki - łyżka sosu rybnego - 2 ząbki czosnku - łyżka masła do smażenia - pieprz czarny, sól w razie potrzeby - makaron pełnoziarnisty spaghetti 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie. 2. Na patelni rozpuszczam masło, dodaje posiekany czosnek i małże, smażę 3-4 minuty często mieszając. 3. Małże przekładam(...)odstawiam na bok. 4. Tłusty kołnierz z Prosciutto odkrajam, kroję na mniejsze kawałki i wrzucam na suchą patelnię. Smażę, aż wytopi się tłuszcz. Nastepnie dodaję pozostałą część szynki. Smażę 2 minuty, następnie dolewam śmietankę, zmniejszam ogień i czekam aż się zagotuje. 5. Do sosu dodaję wcześniej przygotowane małże, łyżkę sosu rybnego, parmezan i pieprz. Gotuję Wszystko na wolnym ogniu

Cook&Love
Warzywa z woka z makaronem i parmezanem / Vegetables from the wok with pasta and parmesan cheese 171

ząbki czosnku / 2 cloves of garlic 2 garści sezamu / 2 handfuls of sesame 1 łyżka oleju / 1 tablespoon oil starty parmezan / grated parmesan makaron / pasta   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: ok. 10 min, ilość porcji: 2 Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Ogórka dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce na podłużne paski. Podobnie robimy(...)minutę na patelni bez tłuszczu aż się zarumieni. Ser parmezan ścieramy na tarce. Wyciskamy sok z połówki cytryny. Między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Potem rozgrzewamy woka, dodajemy olej, a następnie wrzucamy cebule i czosnek. Smażymy je przez 2 minuty aż cebula zmięknie. Najpierw dodajemy marchewkę i smażymy przez 2 minut, a potem ogórka i też smażymy przez

Projekty ze smakiem
Stir-fry z makaronem ryżowym i krewetkami 164

woku rozgrzej olej i wrzuć krewetki. Smaż przez 3 minuty, a następnie wrzuć paprykę oraz zielony groszek. Duś wszystko przez następne 5 minut. Wrzuć makaron (możesz go również pociąć nożyczkami, żeby łatwiej się mieszało) i smaż przez 3-5 minut, cały czas mieszając. Dodaj natkę pietruszki, szczypiorek oraz rzodkiewkę i podsmaż jeszcze chwilę. Makaron przenieś na talerz, posyp czarnym sezamem

Food Square
Makaron z pomidorkami koktajlowymi i serem feta - obiad w 20 minut 211

pełnoziarnistego makaronu 1/2 opakowania sera feta ząbek czosnku 250 g pomidorków koktajlowych (oczywiście można dać więcej) sól, pieprz zioła Makaron gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy rozgnieciony ząbek czosnku i smażymy póki się(...)zezłoci. Wówczas wrzucamy pomidorki. Doprawiamy je solą i pieprzem. Całość smażymy chwilę tak, aby pomidorki puściły sok ale jeszcze się nie rozpadły. Wówczas dodajemy ugotowany makaron. Na końcu dodajemy pokruszony ser feta i smażymy dopóki ser lekko się nie rozpuści i nie zagęści odrobinę "sosu", który się wytworzył. Całość doprawiamy według uznania (u mnie sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia

My simple kitchen
Makaron z cukinią i pieczarkami 163

natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy w ćwiartki. Z chili wyrzucamy nasiona i kroimy drobniutko. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron, doprawiamy kurkumą, pieprzem i solą. Dodajemy rozrobioną skrobię, parmezan i natkę pietruszki, smażymy jeszcze przez chwilę aż zrobi nam się gęsty

Delusional Trine
Łosoś, warzywa i makaron 203

Składniki: filet z łososia cukinia por pomidorki koktajlowe ząbek czosnku kurkuma sok z cytryny suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim i czarnuszką sól pieprz olej kokosowy do smażenia śmietanka 30% niecałe pół szklanki makaron Makaron gotuję al'dente. Na patelni rozgrzewam olej kokosowy, dodaję pokrojonego pora, czosnek i cukinię. Smażę. Łososia oprószam z obu stron solą i pieprzem. Warzywa przesuwam

kruche babeczki
Domowe spaghetti carbonara 208

Boczek kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy. W misce mieszamy jajka, śmietanę, starty parmezan wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu. Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do smażonego boczku, podsmażamy całość razem przez chwilę, następnie wlewamy masę jajeczną i całość podsmażamy aż masa zacznie gęstnieć. Przekładamy na talerze i cieszymy się pysznym makaronem. Smacznego! Post

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron orzo z pieczarkami i marchewką 294

smaku W głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Dodać posiekaną cebulę, smażyć 3 minuty. Dodać pokrojoną w plasterki marchewkę i pieczarki. Smażyć kolejne 5-7 minut. Dodać czosnek, smażyć kolejne 30 sekund. Dodać makaron orzo oraz bulion. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i dusić 10 minut. Wyłączyć ogień i zostawić pod przykryciem na kolejne 5 minut. Dodać natkę pietruszki, wymieszać. Smacznego

Moja Galeria Smaku
Ekspresowe spaghetti po bolońsku 190

makaron i gotować ok. 15 minut - sprawdzić czy jest gotowy po ok. 10-12 minutach. Lepiej, żeby makaron był bardziej twardy niż miękki. Rozgotowany będzie niesmaczny Podgrzać patelnię bez dodawania tłuszczu i przełożyć zmielone mięso. Tłuszcz sam zacznie się wytapiać z mięsa Smażyć dość długo często(...)mieszając. Podsmażyć mocno, ale uwaga, żeby nie przypalić! Dlatego należy to robić na małym ogniu, często doglądając i mieszając Po podsmażeniu przełożyć zawartość słoika do mięsa i smażyć ok. 5 minut. Zamieszać Makaron przelać krótko zimną wodą Przełożyć makaron do miseczki, na to ułożyć sos z mięsem i posypać startym, żółtym serem Na zdrowie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zakupy on-line, obiad w realu ! - ( makaron z pulpetami w sosie paprykowo-pomidorowym ) 194

szynki wieprzowej 1 jajko 1 łyżka bułki tartej + do obtaczania 1/2 cebuli 1/2 papryki 1 puszka pomidorów bez skóry 1 łyżeczka harissy olej rzepakowy do smażeni sól pieprz mielona kolendra  dowolny makaron - u mnie pełnoziarniste wstążki Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w mniejsze kawałki. Mięso zmielić w maszynce do mięsa lub zmiksować w malakserze ( ja zmiksowałam ). Do mięsa(...)samym tłuszczu podsmażyć cebulkę. Do lekko zeszkolnej cebulki dodać paprykę, smażyć kilka minut. Dodać pomidory z puszki. Gdy pomidory się rozpadną, dodać harissę - wymieszać. Następnie do sosu włożyć pulpety - dusić całość około 10 minut. Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną kolendrą. Podawać z ugotowanym makaronem. Przed podaniem danie posypać tartym serem lub siekaną świeżą kolendrą. Smacznego ! Zapraszam

kolorowotorcikowo
Tagliatelle w sosie śmietanowo-szpinakowym z łososiem wędzonym 255

być cały zielony ;) ) - 150 gram łososia wędzonego - 200 gram śmietany 12% - 1 spora cebula - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - oliwa z oliwek do smażenia - 50 gram sera z niebieską pleśnią (opcjonalnie) Makaron ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie z oliwek z odrobiną soli. Pod koniec smażenia dodać 1 wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Szpinak umyć, wysuszyć(...)posiekać i dodać do cebuli. Jeżeli sezon na szpinak się skończył, można użyć mrożonego. Smażyć przez około 8 min, aż szpinak straci swoją objętość. Doprawić solą, pieprzem, szczyptą gałki muszkatołowej. Dodać pozostałe 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę lub posiekane). Następnie na patelnie dodać pokrojonego łososia wędzonego i zalać śmietaną, wsypać pokruszony ser pleśniowy. Osoby, które chcą maksymalnie zredukować kalorie

Zgrabne Gotowanie