Dzisiaj mam dla Was pyszne i szybkie do przygotowania danie z wieprzowiną po chińsku. Inspiracją był przepis z gazetki "Gotuj krok po kroku". 250 g makaronu chow mein 300 g schabu 1 czerwona i jedna żółta papryka 1/2 szkl kiełków fasoli mung 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich łyżka sezamu 2 młode dymki(...)oprószyć solą i pieprzem. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i usmażyć mięso na rumiano. Dodać pokrojone w paseczki papryki, posiekane cebulki, wlać sos sojowy i przyprawę, chwilę smażyć. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do dania na patelni wsypać kiełki fasoli i ugotowany makaron. Zamieszać i podgrzać całość jeszcze chwilę. Porcje makaronu nakładać do miseczek, posypać sezamem
Smakołyki Asiinną panierkę, może nie do końca nadaje się do schabu, ale kawałki kurczaka, czy ryba wychodzą znakomicie. Do poszukiwań przepisu na chrupiącego kurczaka zachęciła nas podobnie jak w przypadku, smażonego makaronu po chińsku , wizyta w azjatyckim barze. W każdym tak zwanym „chińczyku” podają kurczaka, lub kaczkę w chrupiącej panierce. Przepis znaleźliśmy dość szybko, i jak to zwykle bywa(...)kurczak, lub ryba około 2 litrów oleju sól, pieprz Olej potrzebny nam jest do frytkownicy, ewentualnie możemy rozgrzać go w garnku, ponieważ nasze mięsko musi się smażyć w głębokim oleju. Przygotowanie: Mieszamy dokładnie 210 g mąki, proszek do pieczenia, łyżeczkę soli i piwo, aż do uzyskania ciasta podobnego do ciasta naleśnikowego. Ma ono dość intensywny piwny aromat, jednak po usmażeniu
KasiaiKrzysiu.plnich dodamy, oczywiście kierując się kulinarnym zdrowym rozsądkiem, zawsze będą pyszne. Sałatka z muszelek, kurczaka… i nie tylko. Składniki: - 2 pojedyncze filety z kurczaka (wędzone, pieczone, smażone…) - makaron Lumaconi ( w kształcie dużych muszli) – ok. 300g - pęczek rzodkiewek - 4 mini papryki kolorowe (lub po ½ czerwonej i pomarańczowej) - 1 czerwona cebula - jasna część pora - szczypior - 1 puszka kukurydzy - cytryna (skórka
mojewypiekiinietylkoNiestety autorstwa tego banalnego przepisu nie mogę przypisać sobie. Makaron mascarpone po raz pierwszy jadłam w stołówce w pracy. Od kiedy go spróbowałam, zawsze wybieram to danie, jeśli tylko jest w menu. Ponieważ jest naprawdę wyborny, nie tylko ja się nim zajadałam i dość szybko moja obrotna koleżanka Karolina postanowiła samodzielnie zmajstrować jego kopię w zaciszu swojej kuchni. W związku(...)puszka krojonych pomidorów opakowanie serka mascarpone (użyłam 250g) bazylia najlepiej świeża, ale i suszona spełni swoją rolę mąka do oprószenia kurczaka sól, pieprz, szczypta cukru oliwa z oliwek do smażenia makaron Sposób przygotowania: Wstawić wodę na makaron. Kiedy będzie wrząca, posolić i dodać makaron w ilości dla 3 osób. Pokroić cebulą w drobną kostkę, a czosnek na pół
W kuchni wieczoremsera typu feta 1 mała cebula 2-3 ząbki czosnku pieprz świeżo mielony gałka muszkatołowa słodka mielona papryka ulubione zioła: oregano, bazylia, itd. olej do smażenia Makaron gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będzie al'dendte (już miękki, ale z wyczuwalną twardością, sztywnością - półtwardy). Przelewamy go zimną wodą, odcedzamy i zostawiamy na boku. Cebulę i czosnek obieramy
W kuchni Karmel-itkiProsty przepis na przygotowanie domowego sosu Yakisoba, nieodłącznego składnika klasycznego w Japonii smażonego makaronu Yakisoba (przepis wkrótce ), ale może być również używany do innych potraw. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać w miseczce i gotowe. Składniki: 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki Mirinu 1 łyżka ketchupu 1 płaska łyżka cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie
Oryginalny smakjajkiem, ogórkiem i zielonym groszkiem Małgorzata Słonecznikowa przekąska Kasia Kasza gryczana z warzywami i dynią Magdalena Marchewkowo- pomarańczowe gofry Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie Aga Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka Marta Panierowane kosteczki mozzarelli
Magiczne Życie Martykażde 10 papryczek przypada 1 łyżeczka soli. Sos ma pikanty, wyrazisty smak, jest gęstszy od meksykańskiej salsy. Idelanie nadaje się jako dip do mięs, warzyw, czy np. do smażonego makaronu czy ryżu. Papryczek nie należy oczyszczać z nasion, to dzięki nim sos jest pikantny. Słoiki z sambal oelek można zawekować na zimnę, pasteryzując je po zakręceniu przez 20 minut
Gospodyni Miejskawieczorem ma się ochotę na coś dobrego i ciepłego, to czas zajrzeć do lodówki. Zawsze znajdzie się coś godnego uwagi! I tak oto narodził się smażony makaron na roszponce. Dowolność składników jest całkowita. Kluczowa jest kolejność postępowani a. Składniki niezbędne Jajko Oliwa z oliwek, lub dowolny tłuszcz roślinny Cebula, sos sojowy, sos chili Makaron (w moim przypadku
Karczma Honoriettycebula czerwona - 1 szt koncentrat pomidorowy - 1 łyżka wegeta esencja do duszonych warzyw (od Knorr)- 1 szt woda gotowana - 0,5 szkl papryczka chili mała - 1 szt oliwa do smażenia makaron spaghetti - 200 g natka pietruszki do dekoracji Sposób przygotowania: Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, al-dente. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić na plastry. Warzywa umyć, osączyć
Kuchnia Danusiintensywny, więc należy dodawać go do potraw rozważnie. Rozmaryn w kuchni występuje zarówno w formie świeżej, jak i suszonej. Stosuje się go do przyprawiania dań z mięsa, zapiekanek, warzyw, makaronu, smażonych ryb, owoców morza, a także bulionów i marynat. Rozmaryn idealnie dopełnia również walory smakowe potraw z baraniny, dziczyzny, drobiu i ryb. Jest nieodzowny w potrawach z pieczonymi lub smażonymi
Garniec Magaliełam i na to sposob... probowlam z drugiego pietra zejsc na dol przy pomocy drzewa ktore roslo bardzo blisko..straż pozarna mnie z niego sciagala:) Byłam też zapaloną kucharka,smażyłam makaron na suchej patelni przy czym podpaliłam sciane,w elektrycznym młynku do kawy robiłam kogel-mogel a prad kopna mnie tylko raz. Na wsi do swojej piaskownicy wynosilam babci
bistro mamakurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy do cebuli i czosnku.Smażymy aż mięso nie będzie surowe. Do składników na patelnię dodajemy bób oraz makaron. Smażymy kilka minut. Przygotowujemy sos: 3 łyżki śmietany mieszamy z 3-4 łyżkami jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Smacznego
Kuchnia Pełna Pasjiktóre przygotowuje się błyskawicznie i smakuje na prawdę pysznie. Ogólnie dania z makaronem bardzo nam smakują, makaron w różnych postaciach jest nie tylko pyszny, ale łatwy w przygotowaniu. Dzisiejsza moja propozycja składa się z boczku, najlepiej, gdy jest surowy i wędzony. Podczas smażenia uwalnia się niezwykły aromat, który unosi się w całym mieszkaniu, uwielbiam wędzone mięsa, ich smak i zapach(...)boczku, smażyć około 15 minut. Makaron ugotować. Do boczku z pieczarkami wlać śmietanę i mleko, dusić około 5-10 minut, dodać 4 łyżki pietruszki. Dorzuć do sosu makaron, wszystko smażyć razem około 5 minut, tak, żeby makaron cały pokrył się sosem. Doprawić solą i pieprzem, posypać pozostałą pietruszką. Smacznego! function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined
dom-agi.plmakaronu spaghetti Omnomnom 2 jajka ok. 8 plasterków salami z papryką 3 łyżki ketchupu 1/2 kulki mozzarelli 1 łyżeczka bazylii otartej 1 łyżeczka oregano Sól, pieprz Oliwa do smażenia Przepis: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie makaron odcedzamy i przekładamy do większej miski. Wbijamy dwa jajka, dodajemy odrobinę oregano, bazylię, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy(...)patelni o średnicy ok. 25 cm nalewamy łyżkę oliwy z oliwek i rozprowadzamy ją na całej powierzchni oraz brzegach. Następnie nakładamy na nagrzaną patelnię makaron. Po ok. 5 minutach smażenia na niewielkim ogniu, na wierzch makaronu nakładamy ketchup, salami i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Całość posypujemy oregano i bazylią i smażymy pod przykryciem kolejne 5 minut
Emcia Pichci