makaron smażony - 5576 przepisów (strona:186/372)

Spaghetti a'la śmieciucha 182

pieczarki i dalej podsmaża. Kolejno dodaję pomidory z puszki oraz te suszone pokrojone w paseczki. Smażę pod przykryciem około 20-30 minut. Pod koniec dodaje posiekany czosnek i natkę.  Jako, że ostatnio wygrałam sporą paczkę zapasów od Lubelli to wykorzystałam oznaczony na zdjęciu makaron

ClauditteMissCooking
Zupa dyniowa po tajsku z krewetkami 135

produkty #Ambition w sklepie Dajar . Zniżka dostępna na hasło „ZDROWE-GOTOWANIE”. Składniki Ilość porcji: 4 Bulion warzywny – 1 l Mleko kokosowe – 400 ml Krewetki – 300 g Makaron spaghetti – 200 g Dynia – 200 g Czerwona papryka – 100 g Czerwona cebula – 50 g Imbir – 20 g Papryczka chilli – 1 szt. Limonka(...)wymieszaj i nadal gotuj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy z oliwek, wrzuć krewetki i smaż około 3-5 minut, aż krewetki się zarumienią. Usmażone krewetki wrzuć do garnka, w którym robisz zupę i gotuj na małym ogniu około 15 minut. Na koniec ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu i podawaj z gotową zupą. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia

ale Pysznie
Makaron z krewetkami i dorszem w sosie śmietanowym 174

takim właśnie szybkim, łatwym i pyszym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 1 szklanka makaronu farfalle 1 średniej wielkości cukinia 25 dkg krewetek 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 średniej wielkości papryka czerwona 1/2 łyżeczki świeżo krojonej papryczki chili 1 łyżka oliwi z oliwek bądź(...)papryczkę chili. Smażymy na średnim ogniu przez 5 minut. Następnie dodajemy rybę. Smażymy razem przez następną minutę. Na zakończenie wlewamy śmietanę, wrzucamy krewetki wraz z solą i pieprzem, które dodajemy do smaku. Trzymamy na ogniu przez kolejne 3 minuty. Nie za długo aby nie przegotować krewetek. Makaron gotujemy w osolonej wodzie (około 1 łyżka soli na 2 litry wody

mecooks
Sycący kociołek z białą kiełbasą, warzywami i makaronem 169

fasoli czerwonej 1 puszka (400 g) ciecierzycy konserwowej 300 g makaronu Lubella mini kółka 1 ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek WYKONANIE Kiełbasę pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na dużą patelnię wlać około 2-3 łyżki oleju rzepakowego, dodać kiełbasę i cebulę, po czym smażyć mieszając od czasu do czasu. Kiełbasa i cebula powinny być delikatnie przysmażone(...)zalać całość wodą. Gotować na wolnym ogniu, aż warzywa lekko już zmiękną. Następnie dodać odsączoną z wody ciecierzycę i fasolę, przecisnąć przez praskę obrany ząbek czosnku i wsypać makaron. Gotować jeszcze około 3-4 minuty (po wyłączeniu palnika makaron jeszcze zmięknie), następnie dodać podsmażoną kiełbasę z cebulą, wymieszać i doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Uwagi: Zrobiłam zupy

Passions hobbies life
Pappardelle w sosie śmietanowym ze szpinakiem i pieczarkami 193

czosnku 2-3 "gniazdka" makaronu pappardelle albo tagliatelle sól pieprz grubo mielony albo młotkowany 1 łyżeczka masła 1 łyżka oleju rzepakowego 3/4 szklanki gęstej śmietany 12% lub 18%   Przygotowanie: Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej z masłem. Dodać pieczarki i podsmażyć na złoto doprawiając solą i pieprzem pod koniec smażenia. Dodać drobno posiekany czosnek(...)patelnię czosnku. Dodać młody szpinak i smażyć wszystko razem, aż listki zwiędną. Zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę (warto wcześniej wmieszać w nią trochę pieczarek ze szpinakiem, żeby się nie zważyła). Wymieszać wszystko dokładnie, doprawić solą i pieprzem, a następnie postawić na wolnym ogniu i podgrzewać przez chwilę. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić i dodać

Kulinarne Inspiracje
PAPPARDELLE Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I GORGONZOLĄ 319

kolację! Łatwo, szybko, pysznie! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron pappardelle – 250 g * szynka parmeńska – 90 g * ser gorgonzola – 50 g * cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * śmietanka 30% – 200 ml * mielony pieprz czarny i biały * mielona papryka słodka * suszona bazylia * oliwa z oliwek – do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w plasterki. Na oliwie podsmażamy posiekaną(...)minuty. Zalewamy śmietanką, doprawiamy pieprzem, papryką i suszoną bazylią, a następnie gotujemy ok. 3 minuty. Wrzucamy pokrojoną w kostkę gorgonzolę i podgrzewamy do rozpuszczenia sera. Wrzucamy ugotowany al dente makaron, podgrzewamy podajemy gporące! Smacznego

Ostra na Słodko
TAGLIATELLE Z BROKUŁAMI I SOSEM SEROWYM 160

boczku bulion warzywny śmietana sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do konsystencji, którą lubimy najbardziej (ja osobiście nienawidzę rozgotowanego). Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki gotujemy, gotujemy w lekko osolonej wodzie również al dente. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojony w drobną kostkę boczek, jeśli jest bardzo chudy, dodajemy do smażenia kilka kropli oleju. Następnie podlewamy boczek bulionem, wrzucamy

Walijskie Pichcenie
Curry z jagnięciną 146

smażyć mięso, aż straci kolor surowizny. Co chwilkę mieszać. Dodać pastę curry, mleczko kokosowe, pokrojoną paprykę,przecier pomidorowy, sos rybny tajski, sok z cytryny, wołowy wywar, Wymieszać i zagotować. doprawić do smaku solą, jeśli nie jest wystarczająco doprawione. Zmniejszyć gaz i gotować, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę. Podawać z kluseczkami, ryżem lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami 178

plasterki. Pomidora i paprykę również umyj i pokrój w kostkę. Gdy szpinak będzie gotowy dodaj pokrojone składniki. Smaż przez kilka minut. Na koniec dodaj trzy łyżki jogurtu greckiego, dopraw solą oraz pieprzem i wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj na przykład z makaronem. Spróbuj także: Dietetyczny gulasz z indyka indyk papryka kasza gryczana Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka

Fit&Fast Kitchen
Makaronowy duet 141

puszki oraz groszek z marchewką. Podsmażamy razem i dusimy w szklance wywaru rosołowego doprawiając solą,wsypując paprykę mieloną. Makaron gotujemy al-dente w osolonej wodzie i przecedzamy. Pierś z kurczaka kroimy drobno doprawiamy solą pieprzem i papryką czerwoną ostrą mieloną. Smażymy na rumiany kolor i przekładamy do naszego sosu. Dusimy jeszcze jakiś czas smakując i doprawiając aż stwierdzimy że jest

Różowa kuchnia
KIŞ ÇORBASI, czyli turecka zupa zimowa 139

wszystkie warzywa. Roztopić masło i oliwę w garnku. Najpierw wrzucić cebulę i czosnek. Zeszklić i wrzucić resztę warzyw. Smażyć jeszcze chwilę i wlać wodę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować do miękkości warzyw i zmiksować. Podawać z chrupiącym chlebem lub makaronem. Artykuł KIŞ ÇORBASI, czyli turecka zupa zimowa pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Czerwone curry z kurczakiem i kalafiorem 294

takim sposobem zdobyłam bazę do stworzenia pysznego dania! Mięso można zamarynować dzień wcześniej, ale 1 godzina przed smażeniem również wystarczy. :) Jako dodatek użyłam kaszy jaglanej (bo ona nawet z curry smakuje świetnie!), ale doskonale będzie pasować także ryż czy chiński makaron.  Składniki (na 2-3 porcje) :  pierś z kurczaka 1/2 kalafiora 2 marchewki cebula ząbek czosnku olej (niewielka

Kuchnia Ellie
Makaron spaghetti z czerwoną soczewicą i pomidorami 148

oliwek ketchup - opcjonalnie przyprawy: sól morska, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, zioła prowansalskie  oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Soczewicę płuczemy i gotujemy do miękkości na małym gazie. Na rozgrzanej patelni z oliwą smażymy umytego i pokrojonego pomidora. Następnie dodajemy ugotowaną soczewicę. Dodajemy wszystkie przyprawy i ewentualnie ketchup. Wszystko przekładamy na talerz

Truskawkowa Fiesta
Tagliatelle in salsa tartara 107

łyżeczki musztardy rosyjskiej 400 g jajecznego makaronu tagliatelle 3 żółtka 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 4 łyżki parmezanu ( ja akurat nie miałam i użyłam pokrojonego w paseczki sera gouda) sól i pieprz do smaku Odsącz cebulki i korniszony z zalewy. Posiekaj ogórki. Włóż masło na dużą patelnię, postaw na średnim ogniu i smaż z korniszonami i cebulkami przez 2 minuty

noteskulinarnyfiga
Spaghetti z cukinią i pomidorami w sosie śmietanowym 228

ugotowaniu przeciętnej wielkości porcja dla osoby dorosłej. Z podanego przepisu wychodzi porcja dla 3 dorosłych osób. Można użyć makaronu o dowolnym kształcie np. rurki, świderki, muszelki, kolanka itp. Parmezan można zastąpić startym, żółtym serem. Sos ma wyrazisty, kwaśny, śmieatnowy smak. Podczas smażenia należy uważać, aby nie rozgotować cukinii i pomidorów. Do sosu można dodać drobno pokrojony i podsmażony boczek. Źródło

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania