makaron penne - 1721 przepisów (strona:29/115)

Penne z drobiowymi klopsikami 116

bidi-language:#0400;} Makaron zawsze dobry, zawsze na czasie i zawsze szybko się robi. Tutaj w połączeniu z tradycyjnymi, polskimi smakami. Przepis na 2 osoby. Składniki 250 g makaronu penne 250 g filetu z kurczaka 250 ml bulionu drobiowego 125 ml śmietany 18% koperek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy

R'n'G Kitchen
Jak wykorzystać ser mozzarella w kuchni? 155

mozzarellą Szukasz pomysłu na szybki obiad, który zasmakuje każdemu członkowi rodziny? Koniecznie wypróbuj zapiekankę z kurczakiem i mozzarellą. Do jej przygotowania potrzebujesz: 2 kulki mozzarelli (bez zalewy) Opakowanie makaronu penne 2 białe cebule 2 piersi z kurczaka Garść posiekanej pietruszki Pół słoiczka suszonych pomidorów 3 posiekane ząbki czosnku przyprawy (oregano, bazylia, pieprz i sól) Makaron ugotuj – musi być al dente

Mojewlasne.pl
Sałatka z makaronem i rukolą 231

Przepis na smaczną sałatkę, która idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy. Składniki: 250 g makaronu penne 2 garście rukoli 150 g sera żółtego 0,5 kg bobu ok 80 g słonecznika 3 łyżki oliwy łyżka octu balsamicznego sól, pieprzem Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z podgrzybkami i śmietaną 278

śmietanowy. Czy może być coś lepszego? Do tego odpowiednia ilość przypraw i można zaczynać ucztę. A jakie są Wasze ulubione przepisy na dania z grzybami? Składniki: 1/2 opakowania makaronu penne kilka podgrzybków 1/2 białej cebuli 1 łyżeczka posiekanego tymianku (albo suszonego) sól, pieprz 2-3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej

Pasja Smaku
Makaron Penne w sosie brokułowym 121

Można ją kupić m.in. w Media Markt i Empiku. Polskie wydanie  w eleganckim pudełku zawiera fajne, przydatne dodatki: drewnianą miarkę do makaronu spaghetti i oraz kod zniżkowy 20 złotych na zamówienie w pyszne.pl. Składniki: Makaron penne 250 g Brokuł 500 g Serek topiony śmietankowy Cebula średnia Czosnek ząbek Śmietana 18 % szklanka o pojemności 250 ml Masło łyżka Sól Pieprz

Kulinarne przygody
Makaron penne z kurczakiem i pieczarkami w sosie koperkowym 153

Klasyczne połączenia smakowe zawsze robią dobre wrażenie:). Dlatego dziś zapraszam na makaron w sosie pieczarkowym, który uzupełnia świeży smak koperku. 200g makaronu penne 1 duży filet z kurczaka 250g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego koperku  300ml śmietany 12% sól, pieprz, papryka słodka olej 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety i cebulę kroimy

Szefowa kuchni
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KIEŁBASĄ I WARZYWAMI W 30 MINUT 168

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 250 g makaronu penne, duża laska kiełbasy wiejskiej, 20 dag pieczarek, duża cebula, większa papryka czerwona, 20 dag tartego sera żółtego, sól, papryka słodka, papryka ostra, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroję w półplastry, pieczarki w plasterki, cebulę

JejKuchnia
Penne z kurczakiem w sosie śmietanowym 148

porcje): 500 g kurczaka przyprawa do kurczaka oliwa/olej 25 g sera pleśniowego blue 250 g brokuła 500 ml śmietany kremówki 30% 50 ml białego wytrawnego wina (opcjonalnie) 500 g makaronu penne Przygotowanie:  Kurczaka pokroić w kostkę i zamarynować w przyprawie i oliwie, pozostawić na około 30-60 minut. Brokuła wrzucić na kilka minut na osolony wrzątek. MAkaron ugotowac

Malinowo w kuchni
PENNE Z TUŃCZYKIEM I PESTO 139

SKŁADNIKI: 200 g makaronu penne 1 puszka tuńczyka z wody oliwki ok 10 szt 2 szalotki 1 słoik pesto pomidorowe 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 10 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE:  Makaron gotuję tak jak na opakowaniu. W międzyczasie tuńczyka odcedzam z wody i przekładam do miski. Szalotki bardzo drobno siekam i dodaję do tuńczyka. Następnie dodaję kukurydzę

Gotowanie Patki
Błyskawiczny piątek - Makaron ze szpinakiem i boczkiem 161

Kolejny piątek i kolejne błyskawiczne danie. Dzisiaj moje ulubione czyli makaron. Jak wiecie ja go po prostu uwielbiam. Dzisiaj z boczkiem i szpinakiem. Polecam! Składniki : * 2 szklani makaronu penne  * pół paczki świeżego szpinaku  * ząbek czosnku  * 3-4 plasterki boczku wędzonego parzonego lub surowego   * 3-4 pieczarki * łyżka mascarpone * grana padano do posypania dania

Magiczne Życie Marty
Zapiekanka z brokułem i kurczakiem 5928

Składniki na dwie porcje. Składniki: 200 g makaronu penne 2 piersi kurczaka 1/2 główki brokuła 1 cebula 75 g śmietany 12% 1 jajko 8 łyżek startego żółtego sera Sól, pieprz Oliwa z oliwek Przepis: Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Makaron po ugotowaniu odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, następnie podsmażamy

Emcia Pichci
Zapiekanka makaronowa z cukinią i fasolą 224

nich każdy rodzaj makaronu jaki nam przyjdzie na myśl i jaki akurat mamy w szafce. Tym samym zapraszamy na piątkową zapiekankę makaronową. Zapiekanka makaronowa  SKŁADNIKI: 100 g makaronu penne  100 g suszonych pomidorów w oleju  3 młode małe cukinie  2 jajka  2 cebule  pół puszki czerwonej fasoli  curry  pieprz  sól

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z białym serem i smażoną śmietaną 360

Makaron z białym serem i smażoną śmietaną... Sprężysty makaron w otoczeniu pokruszonego twarogu. Oprószony smażoną, kwaśną śmietaną. Niezapomniany smak dzieciństwa. Pyszny, szybki i niedrogi.  Smacznego! Składniki: 250 g makaronu penne; 250 g twarogu półtłustego; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 czubata łyżka masła; 2 - 3 łyżki białego cukru; Sól. Sposób przygotowania: Makaron ugotować w lekko

Gospodyni Miejska
Kremowy makaron. Makaron w kremowym sosie. 266

Makaron w kremowym sosie – szybki i prosty, idealnie nadający się jako baza do dań lub jako dodatek do mięs. Składniki Makaron użyłam makaronu penne, ok 250-300g Mascarpone 250g Bulion mięsny przecedzony, ok. 300-400ml Sól do smaku Pieprz do smaku Serki topione 2 sztuki (opcjonalnie) Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić. Bulion

Kulinarne Przeboje
Pulpety wołowe z makaronem 154

Pulpety wołowe z makaronem to nietypowe połączenie pulpetów w sosie pomidorowym z makaronem spaghetti. To dość nietypowe połączenie, ale wbrew pozorom danie jest smaczne i przede wszystkim bardzo pożywne. Mięso wołowe możecie zastąpić dowolnym innym mięsem mielony na przykład wieprzowo- wołowym, drobiowym. Podobnie jeśli chodzi o makaron. Jeśli lubicie, użyjcie makaronu penne, świderek. Przeczytaj przepis na: Pulpety w sosie koperkowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron penne z polędwiczką wieprzową i leśnymi grzybami 98

Dziś wyjmujemy z zamrażarki nasze zapasy leśnych grzybów i robimy pyszny sos z polędwiczką wieprzową:).  200g makaronu penne  300g polędwiczki 300g leśnych grzybów, np. podgrzybków 1 cebula 200 ml śmietany 18% 3 ząbki czosnku natka pietruszki sól, pieprz olej ser cheddar do posypania 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną

Szefowa kuchni
Makaron z tuńczykiem i oliwą 176

Pomysł na pyszny i pożywny obiad dla wszystkich miłośników makaronów. Danie jest również świetną propozycją na romantyczną kolację dla dwojga Składniki /2 porcje: – 250 g makaronu (penne, tagliatelle itp.) – 1 opakowanie tuńczyka w oleju (w kawałku) – 1/2 ząbku czosnku – oliwa z oliwek – 200 g pomidorków koktajlowych – 1/2 średniej cebuli – sól i pieprz Przygotowanie

I LOVE LIFE
Sałatka włoska z chrupiącym salami 200

mixie zajdziemy pestki słonecznika, dyni i cudowne orzeszki pinii. Wprost idealna mieszanka do sałatek! Sałatka włoska z chrupiącym salami Składniki: kulka mozzarelli około 100 g salami 100 g makaronu penne około 50 g rukoli 6-8 pomidorków koktajlowych opakowanie mixu sałatkowego Italia Helio 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego świeżo mielony pieprz sól Makaron gotujemy al dente

PatiGotuje
Zapiekanka makaronowa z kabanosami, ketchupem i zielonym groszkiem Jamar 201

razie braku pomysłu na obiad, wypróbujcie ta zapiekankę, bo jest naprawdę pyszna i jak to z zapiekankami bywa robi się ją bardzo szybko! Składniki: 1 opakowanie do 400g makaronu penne 100 g kabanosów 1 opakowanie warzyw na patelnię 1 puszka groszku Jamar 1/2 butelki ketchupu lagodnego Jamar 150 g sera zółtego sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu

Życie zaczyna się w kuchni
Penne z łososiem i fetą 224

Składniki: -500 g makaronu penne -2 puszki łososia w oleju -150 g sera feta -1 mała cebula -3 łyżki przecieru pomidorowego -3 ząbki czosnku -olej -świeży tymianek -pieprz i sól Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i razem z przeciśniętym czosnkiem podsmażamy na oleju. Dodajemy łososia, przecier i podsmażamy. Do łososia dajemy pokruszony

KasiekGotuje
makaron z pesto – danie ekspresowe 152

składniki: ok. 200 g makaronu penne 150 g pesto z czosnku niedźwiedziego 4 łyżki startego np. parmezanu, w moim przypadku żółty ser a la oscypek domowej roboty opcjonalnie: podprażone pestki słonecznika wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i w tym samym garnku, w którym się gotował łączymy makaron z pesto. Podajemy na głębokim talerzu, posypany

Domowy Smak Jedzenia
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 205

Makaron ze szpinakiem i mascarpone... Sprężyste rurki makaronu. Pachnący aromatem czosnku szpinak. Kremowy sos na bazie mascarpone. Pycha!   Składniki: 250 g makaronu penne; 250 g mrożonego szpinaku; 250 g mascarpone; 3 ząbki czosnku; Sól; Pieprz; Czubata łyżka masła; 50 g twardego dojrzewającego sera np. grana padano - opcjonalnie.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak rozmrozić

Gospodyni Miejska
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym 419

Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i sosem pomidorowym... Dwie warstwy sprężystego makaronu penne. A między nimi podsmażone mięso mielone z cebulą. Całość zatopiona w aromatycznym sosie pomidorowym. I oprószona po wierzchu stratą mozzarellą i parmezanem. Pychota! Składniki: 400 g makaronu rurki (surowego); 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 1 duża cebula; 2 puszki krojonych pomidorów (każda

Gospodyni Miejska