dużo pisać.... Pyszny i szybki obiad dla zabieganych. Polecam :) 2 szkl makaronu penne 1 słoiczek pomidorów suszonych 7 plasterków salami 2 ząbki czosnku łyżeczka przyprawy do spaghetti szczypta suszonego oregano i bazylii sól, pieprz Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju z pomidorków. Przesmażyć pokrojone w kostkę salami, dodać posiekany czosnek i pokrojone
Smakołyki AsiOstatnio, kiedy dużo pracuję, bardzo cenię sobie takie szybkie obiady. Ten robi się w pół godziny. Jest smaczny i pożywny. Można go również zabrać do pracy. Polecam :) 2 szkl makaronu penne 2 filety z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów w zalewie 1/2 szkl zielonych oliwek sól morska prowansalska łyżeczka bazylii pieprz natka pietruszki Makaron ugotować al dente w lekko osolonej
Smakołyki AsiBardzo smaczne danie, makaron z brokułem, piersią kurczaka w pysznym, delikatnym sosie z serka mascarpone. Szybko się robi i szybko znika. Polecam :) Składniki - makaron penne 30 dkg. - pojedyncza pierś z kurczaka - brokuł - cebula - serek mascarpone 200g. - łyżeczka masła, olej - czosnek granulowany, sól, domowa wegeta, cukier Wykonanie Makaron gotuje w lekko osolonej wodzie al dente. Piersi z kurczaka kroje w średniej
Kuchnia z widokiem na ogródnieco ostrzejsze dania możecie dołożyć plasterek jalapenio lub chili. Doprawiamy wszystko do smaku. Oczywiście pamiętając o jak najmniejszej ilości soli :) OBIAD : Makaron ze szpinakiem ( 4-5 osób) Składniki: opakowanie makaronu penne świeży szpinak puszka pomidorów krojonych 1 cebula 1-2 ząbki czosnku (wg uznania) oliwa z oliwek przyprawy: tymianek, pieprz, zioła prowansalskie Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie „al dente
vegetaniepiekarniku możemy zyskać cudowne danie obiadowe, które zachwyci swoim smakiem każdego. Chcecie się przekonać? Zapraszam na przepis! PRZEPIS NA ZAPIEKANKĘ GYROSOWĄ Składniki 700 g kurczaka 200 g makaronu penne 6 ogórków korniszonów 2 papryki czerwone 200 g mozzarelli 1/2 puszki kukurydzy 5 łyżek ketchupu 5 łyżek śmietany 5 łyżek majonezu Wykonanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka
Alle Dobre!Propozycja na szybki obiad. Makaron z wędzonym na gorąco łososiem. 300 g makaronu penne 200 g wędzonego na gorąco łososia 100 g żółtego sera 80 g mozzarelli 80 – 100 ml kremówki świeża bazylia masło sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Osączoną z zalewy mozzarellę kroimy na mniejsze kawałki. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki
Smaki Na Talerzudanie jest trafem w samą dziesiątkę. Nie wymaga ani czasu ani wysiłku, a przy tym jest pyszne! Składniki na makaron z zielonym pesto i sosem pomidorowym (2 porcje): makaron penne i świderki 4 pomidory łyżka przecieru pomidorowego zielone pesto (ja kupiłam pesto firmy Sottile Gusto) sól bazylia oregano kilka listków bazylii Ugotować makaron i obtoczyć pesto, którego ilość należy dodać
Karola gotujeDanie super szybkie. Zanim ugotuje się makaron, przygotujesz całą resztę. Potrzebujesz zatem tylko kilku chwil, żeby zjeść ciepły posiłek i zaspokoić głód! SKŁADNIKI : makaron penne kolorowy – 200 gram czarne oliwki – 10 sztuk cukinia – 1 sztuka masło – 1 łyżka ser parmezan – 6 łyżek sól i pieprz PRZYGOTOWANIE : Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. W tym czasie oliwki przekroić na pół
kuchniabellissima.wordpress.comtłuszcz do obsmażenia sos: 2 szklanki gorącej wody 1 kostka bulionowa Vegeta Natur bulion warzywny 4 łyżki koncentratu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oregano do zapiekania: 200 g makaronu pełnoziarnistego penne 1 mała cukinia 1 garść szpinaku baby 50 g startego parmezanu Przygotowanie: pulpeciki: Mięso mielimy z cebulą i 1 ząbkiem czosnku. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko, przyprawę(...)Gotujemy 3-4 minuty i dodajemy koncentrat pomidorowy z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Całość gotujemy chwilę, aż sos zacznie gęstnieć. Na końcu dodajemy do sosu oregano. zapiekanka: Makaron pełnoziarnisty (najlepiej penne) gotujemy al dente. Ugotowany makaron mieszamy z pulpecikami i sosem, umytym szpinakiem (całe liście), oraz pokrojoną cukinią. Przekładamy wszystko do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym parmezanem. Pieczemy
Bon appetit mon amieprzypadnie do gustu – nam smakowało bardzo. Taka zapiekanka to prosty i nieskomplikowany pomysł na obiad lub kolację na ciepło:) U nas przyjmie się na pewno;) 400-500 g makaronu penne 1 młoda cukinia 2 kulki mozzarelli 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów kilka listków świeżej bazylii szczypta oregano sól, pieprz, cukier Makaron gotujemy al dente w lekko
Smaki Na Talerzufareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Kochamy łączyć smak makaronu z innymi smakami. Tym razem w kremowej wersji z rzodkiewką. Komponuje się rewelacyjnie. Składniki 300 g makaronu penne 1 pęczek rzodkiewki 1 łyżka masła 150-200 ml słodkiej śmietany natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartego
R'n'G KitchenSzybki przepis na pyszny i aromatyczny obiad, czyli makaron w sosie śmietanowym z boczniakami. Składniki: pół paczki makaronu penne albo innego ulubionego 250 g boczniaków duża cebula 180 g śmietany 30% mały pęczek koperku (niekoniecznie) 2 ząbki czosnku pieprz, sól olej Przygotowanie Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, następnie
e-PrzepisyKulinarneBrokuł, jarmuż, marchewka i fasolka szparagowa – lekki makaronik z warzywami, na obiad lub kolację. Smaczna alternatywa dla makaronu z mięsem i sosem. 250 g cienkiego makaronu penne 1 brokuł 2 garście liści jarmużu 2 marchewki 1 garść fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku sól i pieprz 3 łyżki oliwy - do smażenia Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować w posolonej
Trzeci talerzkalarepy do makaronu penne z kurczakiem. W lodówce ukryła mi się kalarepa, która posłużyła mi do surówki, a żeby było coś do niej konkretnego do zjedzenia, ugotowałam makaron. I tak w towarzystwie kurczaka i pieczarek podaję do stołu szybki i póki co, jak dla mnie pyszny obiad. Mój drugi tester jeszcze z pracy
Pink Envelopeamatriciana, które kilka dni wcześniej pierwszy raz jadłam we włoskiej tratorii. Składniki proste, wykonanie nieskomplikowane, smak wspaniały i trochę polski; boczek i cebula w narodowym, przaśnym duecie przy akompaniamencie makaronu penne oraz parmezanu. Niefortunnym okazało się przegrzebanie kilkunastu stron w necie, żeby porównać przepis z tym, co jadłam - wszędzie panoszyły
Kuchnia Prezydentowej