makaron muszelki - 367 przepisów (strona:21/25)

Zapiekane muszle makaronowe z wołowiną, grzybami, ricottą i cukinią 255

jednak z polskim akcentem, a mianowicie z dodatkiem borowików z podkarpackiego lasu... Makaronowe muszelki nadziewałam mieloną wołowiną, podduszoną z prawdziwkami, tartą cukinią, wymieszane z serkiem ricotta. Zapiekłam je w sosie pomidorowym. Danie najlepiej podać z lekką surówką lub sałatą z winegretem. Składniki: ok. 1/2 opakowanie makaronu muszle 250 g mielonej wołowiny 200 g mrożonych borowików (w sezonie najlepiej użyć

Czerwień i błękit
Makaronowe muszle nadziane kurczakiem i szpinakiem w pomidorowym sosie 294

makaronowe muszle nadziane kurczakiem i szpinakiem w pomidorowym sosie z pewnością przypadnie Wam do gustu. Mam bzika na punkcie szpinaku, dobrze doprawionego z dodatkiem czosnku. Zestawiając szpinak i makaron nie mam potrzeby dodawać mięsa, ale mój mąż potrzebę taką ma:D Dlatego przepis z naszego dzisiejszego obiadu dedykuje Tobie mężu;) Mięso w tym daniu nie jest koniecznością, możecie je dodać(...)przyrządzenia tego dania polecam Wam pomidory koktajlowe w puszce, kupuję je w popularnym dyskoncie na literkę L ;) Z podanych proporcji otrzymacie 2-3 porcje obiadowe.  Przygotowanie nadzianych makaronowych muszelek nie jest trudne, nie sprawi Wam kłopotu.  Makaronowe muszle z kurczakiem i szpinakiem w pomidorowym sosie Drukuj Składniki 20 sztuk makaronowych dużych muszli 200 g piersi kurczaka

Rusty Fork
MAKARONOWE MUSZELKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ. 3973

Dzwonek do drzwi. Wycieram wilgotne dłonie w kraciasty ręczniczek i poprawiając rozmierzwione włosy, podchodzę do nich. Zerkam przez wizjer, nazywany wulgarnie "judaszem" i aż rozpromieniam się

W kuchni Karmel-itki
Makaron muszle ze szpinakiem 106

Długi weekend sprawia ,że intensywniej działam w kuchni, dlatego powstają nowe i sprawdzone przepisy. Dzisiaj proponuję muszle zapiekane ze szpinakiem. Przystawka w sam raz na dobrą

W kuchennym oknie Ewy
Zupa pomidorowa z grzybami 125

Zupę pomidorową uwielbiam od dzieciństwa i smak babcinej domowej "pomidorówki" pamiętam do dziś i nic tego nie zmieni, natomiast zawsze lubię eksperymentować i nowe

Moje Małe Czarowanie
Muszle makaronowe z wołowiną i pieczarkami. 337

pieczarek3 ząbki czosnku1 cebulapuszka pomidorów bez skórki2 łyżki masła1 szklanka bulionu300 g sera ( użyłam goudy)1 łyżeczka: oregano, bazylii, słodkiej papryki0,5 łyżeczki chillisól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Makaron należy ugotować w osolonej wodzie ( al dente), następnie wyłożyć go tak aby się nie posklejał. Na patelni smażymy na maśle mięso, dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę, pieczarki(...)czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawiamy, zmniejszamy ognień i dodajemy pomidory z bulionem. Gotujemy aż powstanie sos ale nie za gęsty.Blachę albo naczynie przeznaczone do pieczenia smarujemy oliwą, każdą muszelkę nadziewamy gęstym farszem i układamy w blasze. Natomiast pozostałym rzadkim sosem polewamy ułożone muszle i posypujemy je startym serem.   Muszle pieczemy w rozgrzanym piekarniku

Niezły Młynek
Muszelki, kurczak, sos pomidorowy i obiad 198

To danie robiłam podczas remontu i musiało być pysznie i szybko i na jednopalnikowej maszynce do gotowania. No i było szybko i pysznie i dlatego polecam

Moje Małe Czarowanie
MUSZLE NADZIEWANE SZPINAKIEM I SEREM GORGONZOLA 112

gorgonzoli lub sera Lazur 2 łyżki masła  2 łyżki parmezanu  Sos pomidorowy: 1 puszka pokrojonych pomidorów 1/2 ząbka czosnku kawałek papryczki chili 1 łyżka octu balsamicznego Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy  al dente. Odcedzamy, wrzucamy do garnka. Pomidory wlewamy do rondelka, dodajemy pokrojony drobno czosnek, kawałek papryczki chili, ocet balsamiczny, doprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy(...)patelni rozmrażamy szpinak, dodajemy masło, sól, pieprz, czosnek, chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokruszony ser gorgonzola i mascarpone. Piekarni nagrzewamy do 210 stopni. Na dno formy żaroodpornej wylewamy sos. Muszelki nadziewamy farszem szpinakowym. Na wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy bez przykrycia przez około 15 minut

KuchcikoweLove
Faszerowane muszle makaronowe 142

fetą czy szpinakowo-gorgonzolowy SKŁADNIKI: 250g muszli makaronowych 2 czerwone cebule feta białe wino, sól, pieprz czarny, masło szpinak gorgonzola 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło Sos pomidorowy, parmezan Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia. Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na maśle i zalać białym winem.Doda(...)dodać rozmrożony szpinak i mieszać aż do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać. Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym.  Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać. Smacznego

MarciochaKucharzy
Conchiglioni nadziewane kurczakiem, kurkami i serami w sosie pomidorowym 347

kurczaka 250 gram passaty pomidorowej  50 gram mozzarelli 100 gram sera Brie  sól pieprz oliwa z oliwek oregano  łyżka miodu ząbek czosnku jedna szalotka szczypta kurkumy Makaron gotujemy al dente a następnie każdą sztukę rozkładamy na płaskiej powierzchni. Ząbek czosnku i szalotkę kroimy drobno, łyżkę oliwy z oliwek rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej czosnek(...)przekładamy do miseczki. Na tej samej patelni smażymy passatę pomidorową z dodatkiem oregano, miodu, soli i pieprzu. Sery kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy doprawioną passatę. Każdą muszelkę nadziewamy łyżeczką farszu z kurczaka i kurek oraz wkładamy po kostce mozzarelli i sera Brie. Tak samo nadziewamy każdą muszelkę i układamy na sosie pomidorowym. Całość zapiekamy w piekarniku nagrzanym

Mango Papaja
Muszle nadziewane twarogiem 301

czarnych oliwek 6 - 7  suszonych pomidorów łyżka siekanego koperku 2 łyżki skrojonej w kosteczkę papryki ( ja w połowie daję papryczkę chilli ) ząbek czosnku sól, pieprz Przygotowanie :Makaron wrzucam do wrzątku i gotuję aż będzie al dente, zawsze jednak wrzucam więcej bo zawsze mogę wybrać najładniejsze. Wyciągam je, przelewam zimną wodą i wykładam na deskę otworem w dół aby ociekły(...)tarce, papryka (papryczka chilli) - w drobną kosteczkę i dodaję do misy z twarogiem i mieszam. Jeśli masa jest zbyt gęsta można dodać odrobinę kwaśnej śmietany. Doprawiam solą i pieprzem. Muszelki nadziewam przy pomocy łyżeczki.Nadziewane muszle można również podać z sosem czosnkowym - jak na jednym ze zdjęć poniżej.Smacznego

Mechanik w kuchni
Mieszanki musli: Fit / Cookiem&Cream - mojemusli.pl 134

palmowy częściowo utwardzony, kaszka kukurydziana, pełnoziarnista mąka pszenna, kakao), ciastka z kremem (mąka pszenna, cukier, kakao, olej palmowy, skrobia pszenna, syrop g-f, subst. spulchniające, sól, lecytyna sojowa, aromat), muszelki czekoladowe (pełnoziarnista mąka pszenna, mąka graham, kaszka kukurydziana, cukier, glukoza, kakao, olej słonecznikowy, mleko w proszku, lecytyna sojowa, aromaty, cynamon), biała czekolada (cukier, mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, lecytyna sojowa(...)sezam. Sklep: mojemusli.pl Cena: 21.99zł Nasza opinia Wygląd: Po kilku doświadczeniach takie duże tuby już jednoznacznie kojarzą nam się z mieszanką pysznego musli (a w późniejszym czasie z makaronami i kaszą… są za ładne i praktyczne żeby je wyrzucać!). Po otwarciu wieczka widzimy srebrną warstwę ochronną z uchwytem… którego do tej pory nie rozgryzłyśmy i zawsze nam się urywa

Candy Pandas
C... Conchiglioni nadziewane 331

łososia wędzonego), jednak mogę stwierdzić, iż było to ok. 6 dużych plastrów 1 x szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki jogurtu greckiego  opakowanie sera FETA Przygotowanie:Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu.I farsz: Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy będzie już miękka, dodajemy mięso. Po chwili dorzucamy 1 puszkę pomidorów, pokrojone pieczarki, 2 plastry(...)łyżki jogurtu, trochę pieprzu i soli. Łososia i fetę kroimy w kostki. Gdy wszystko będzie pyszne i gotowe, wypełniamy kolejno muszle naszymi farszami. Mięsną wersję posypujemy serem, a szpinakowe muszelki ozdabiamy kawałkiem łososia i fety. W temperaturze ok. 180'C zostawiamy je na ok. 20min.Można posypać koperkiem. O dziwo, mięsożerca bardziej zajadał się rybną wersją :)Gotowe

Kitchens Alphabet
Zupa grzybowa na kiełbasie jałowcowej. 184

firmy zapraszam na stronę internetową http://www.tradycyjnejadlo.pl/ . Zupę podałam na przepięknej porcelanie Bogucice z kolekcji Miranda .  Składniki : 1 małe pętko  Kiełbasy jałowcowej Tradycyjne Jadło 1/2 szklanki makronu muszelki 4/5 ziemniaków 2 małe marchewki     1 pietruszka korzeń kawałek selera korzeń  pęczek włoszczyzny do zup ( pietruszka, por, seler)  6 suszonych grzybów 2,5 l wody domowa(...)połową wody . Gotujemy na małym ogniu około25 minut, następnie dodajemy ziemniaki, domowa vegetę do smaku, suszony lubczyk.Gotujemy, dolewamy resztę wody.  Gdy ziemniaki będą jeszcze lekko twardawe wsypujemy makaron. Gotujemy aż ziemniaki i makaron zmiękną. Jeżeli woda Wam za szybko odparuje możecie jeszcze dolać, oczywiście musi się zagotować. Na końcu przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zupę zabielamy śmietanką

Sama słodycz i szczypta chili
Chili con carne w muszelkach 170

suszone oregano - 1 łyżeczka pieprz lub chilli przyprawa do mięsa mielonego - 3 łyżki 4-5 łyżek oliwy z oliwek Rama "smaż jak szef kuchni" 2 łyżki startego parmezanu Przygotowanie: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu (al'dante). Na patelni rozgrzej oliwę - dodaj mięso, oregano, przyprawę do mielonego i delikatnie podsmaż. Gdy mięso lekko się zarumieni dodaj(...)napełnij przygotowanym farszem. Naczynia do zapiekania wysmaruj Ramą (pędzelkiem) i rozłóż nafaszerowane muszle. Zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C (opcja grzania góra/dół). Zapieczone muszelki posyp startym parmezanem i gotowe

Alutka-Gotuje