Wegety 1 łyżeczka Pieprzu, 1 łyżeczka Lubczyku, Kilka Ziaren Ziela Angielskiego , 4 Liście Laurowe 2 łyżki natki pietruszki - Warto dać świeżą 4łyżki Śmietany 12 % 250 g makaronu - Ja dałam tym razem Muszelki Sposób Przygotowania: Do dużego Garnka nalewam wody i wkładam Indyka Gotuję ok 1 godzinę Obieram warzywa i dodaję w całości do Rosołu. Następnie dodaję wszystkie(...)minutach dodaję śmietankę Gotuję ok3-4minut. Zupę zdejmuje z palnika. Przecedzam by została sama zupa bez warzyw i mięsa. Między czasie gotuję makaron. Zupę podaję z natką pietruszki i lubczykiem. SMACZNEGO
Gotowanie PatkiSkładniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 350g pieczarek, 1 cebula, kilka kawałków suszonych pomidorów (ok.12), 1 szklanka mrożonego groszku, 1 szklanka makaronu ( np. w kształcie małych muszelek), serek topiony śmietankowy (100g), sól, pieprz, olej, mąka pszenna. 1 szklanka = 250ml Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plastry, cebulę pokroić w paski. Posolić i popieprzyć, dodać niedużą ilość oleju i razem podsmażyć. Piersi kurczaka(...)posolić i popieprzyć. Smażyć do zarumienienia , na rozgrzanym oleju. Każdy kawałek wcześniej obtoczyć w mące. Po podsmażeniu przełożyć do glębszej patelni, bez oleju i zalać 1l wody. Dodać szklankę makaronu. Gotować do momentu kiedy makaron będzie miękki, od czasu do czasu zamieszać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone i wcześniej podsmażone pieczarki. Następnie dodać serek topiony. A na koniec
W kuchni u Monikionchiglioni to obok spaghetti mój ulubiony rodzaj makaronu. Uwielbiam nadziewać te urocze muszelki przepysznymi farszami i zapiekać w przeróżnych sosach. Jakiś czas temu wymyśliłem sobie nadzienie z bakłażana i sera mascarpone, podkręcone kaparami, anchois oraz ziołami, a to wszystko zapieczone w pomidorowym sosie. Wyszedł absolutny sztos sztosów i z miejsca ta wersja muszelek stała się jedną z najbardziej lubianych
Food Squaregenueńsku Penne z kiełbasą i cukinią Makaron z cytryną i pieczarkami Spaghetti z krewetkami Lasagne wegetariańska Makaron z suszonymi pomidorami Z sosem z tuńczyka i anchois Makaron z czosnkiem i cieciorką Muszelki z kalafiorem i botwinką Z prostym sosem pomidorowym Spaghetti z pesto szparagowym
Chilli Czosnek i Oliwaserem, do tego keczup w osobnym pojemniczku. Papryka do chrupania w tzw. miedzyczasie;) Lunch: Salatka makaronowa z buraczkami, feta i orzechami. Przygotowanie jest bardzo proste: Makaron, najlepiej drobny (u mnie malutkie muszelki) ugotowac wg przepisu na opakowaniu. Na odrobinie oleju przesmazyc 1-2 zabki czosnku (wszsytko zalezy od tego jak bardzo lubicie czosnek, jezeli baaardzo to mozecie dac nawet
Codzienne Gotowaniebrak...Tą zapiekankę robiłam oj..dawno temu...dobrze , że przepis zapisałam...ale nie zapisałam skąd pochodzi..ale prawdopodobnie z książki Kuchnia Polska.. 25 dag średniego makaronu (kolanka,penne, rurki, świderki, krajanka,muszelki, motylki itp.) [ u mnie kokardki] 20 dag parówek lub wędzonego boczku 1-2 cebule 1-2 strąki kolorowej papryki 1 mała puszka pomidorów w zalewie(...)gęstej śmietany 1 łyżka oleju duża garść posiekanej zieleniny (bazylia,natka pietruszki, tymianek, oregano,majeranek) garść startego sera żółtego (parmezan,oscypek) sól, mielona ostra papryka Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką oleju. Dokładnie odcedzić i wymieszać z łyżką margaryny. Cebulę drobno posiekać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik, parówki obrać
Moje domowe kucharzeniedługiej nieobecności, wracam by móc nadal dzielić się z Wami swoimi przepisami. Tak więc dziś przedstawiam szybką sałatkę z makaronem u mnie świderki, ale można dodać kokardki, muszelki nie ma znaczenia, bo również będzie pysznie. Do tego kilka warzyw, szynka, ser i gotowe, polecam. Składniki: 150 g makaronu 150 g szynki 100 g sera żółtego 3 ogórki kiszone
magiczna kuchnia Kasijuż go przygotowuję to bardzo często inspiracji szukam w kuchni włoskiej. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis a jakże wytrawny i smaczny! Zapraszam do wspólnego gotowania! SKŁADNIKI: - makaron włoski (ja użyłam pasty o kształcie muszelek) - świeży szpinak 5 garści liści - 2 ząbki czosnku - 1 -2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka masła - orzechy laskowe posiekane 4 łyżki - 1/2 opakowania ricotty włoskiej
SMYKWKUCHNIwszystkie smutki tego świata znikają. A przynajmniej znika ten, że nie było nic na obiad! SKŁADNIKI 2 porcje z dolewką 700ml domowego rosołu 200-250g makaronu – drobne kółeczka, koraliki lub mini muszelki 45g masła 82% tłuszczu 3 średnie ząbki czosnku 6-7 łyżek startego parmezanu 2-3 łyżki drobniutko posiekanej natki pietruszki świeżo mielony pieprz
Karo in the Kitchentemperaturze 180 stopni (3półka, grzałka górna i dolna), aż ser się rozpuści i zarumieni.Gotową zapiekankę posypać drobno posiekaną natką pietruszki.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Można użyć makaronu o dowolnym kształcie np. świderki, muszelki czy krajanka.Natkę pietruszki można zastąpić szczypiorkiem czy bazylią, a mozzarellę startym, żółtym serem.Dodatek wędliny można pominąć lub zastąpić ją tuńczykiem, salami czy mięsem mielonym.W celu zbogacenia
Gospodyni Miejskalekko orzechowy smak. Ja podałam go w nieco bogatej formie. Użyłam wegetariańskiego gotowego dania ze słoika. Pulpety! Składniki gnocchi sardi muszle rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy pulpety w sosie pomidorowym Primavika Ugotuj muszelki al dente, nie przesadz z gotowaniem, maja być nieco twardawe. Odcedz, przemiszaj delikatnie z oliwą z oliwek najwyższej jakości. Podgrzej wegetarianskie pulpety. Połóż na makaronie
Z Kuchni Do Kuchnidrugie i 3 miejsce otrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo przyjemnej formie: Muszelki meksykańskie Weź kociołek, nalej wody wrzuć makaron dla osłody Ciut oleju,soli łyżki dwie Niech kociołek sobie wrze Weź patelnię i wrzuć mięso Mieszaj, mieszaj, byle często Dorzuć czosnek, chili, pieprz I poczekaj
Wielki apetytręczniczkiem. Po wyłączeniu urządzenia bób odcedzamy i obieramy ze skórki. Makaron po wyjęciu polewamy oliwą z oliwek, posypujemy ziołami toskańskimi i nadziewamy każdą dużą muszelkę 2 szt bobu i kawałkami suszonego pomidora i boczku. Nadziewany makaron przekładamy na talerz czy salaterkę i posypujemy kawałkami bazylii. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem
Parowar FacetaSkładniki: 250g makaronu ( mogą to być świderki, kokardki, kolanka, muszelki itp), 250g pieczarek, 500ml gęstego soku pomidorowego, 500g mięsa mielonego, 1 duża cebula, 2 świeże papryki (czerwona i żółta), puszka 400g czerwonej fasoli (po odsączeniu 220g), 80g sera żółtego ( jeżeli wolisz zapiekanki gdzie ser się ciągnie, to zdecydowanie należy dać jego więcej, nawet dwa razy tyle), sól, pieprz, bazylia, olej
W kuchni u MonikiSkładniki: 500 g makaronu na łazanki lub innego (u mnie muszelki) 500 g kapusty kiszonej 250 g pieczarek 1 czubata łyżeczka przyprawy do bigosu ¼ łyżeczki kminku sól, pieprz olej Kapustę poszatkować, wrzucić nie odciśniętą do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości przez 1 godzinę. Następnie odcedzić i przestudzić. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić na mniejsze plasterki i podsmażyć(...)oleju. Do wysmażonych grzybów dodać zimną kapustę i przyprawy. Wszystko razem dusimy jakieś 5-10 minut co chwilę mieszając, doprawiamy do smaku. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Do gorącego odcedzonego makaronu, dodać przygotowaną kapustę, dokładnie wymieszać. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi