wypieku chleba zapakowana jest w papierową, ale solidną torebkę..a w środku torebki..dwie torebki foliowe..w jednej [malutkiej] są drożdże, a w drugiej [dużej] gotowa mieszanka [mąki : owsiana razowa, pszenna t 750, żytnia t 720, naturalny zakwas żytni, sól, drożdże instant].Na odwrocie papierowej torby są instrukcje co do wypieku
Moje domowe kucharzeniepewnością ułatwi pracę w każdej kuchni. Te z pozoru proste akcesoria kuchenne zapewniają łatwe odmierzanie składników spożywczych potrzebnych do pieczenia i gotowania. Gdy zajdzie potrzeba odmierzenia odpowiedniej ilość cukru, mąki czy ryżu nie będziecie już potrzebować wagi kuchennej. Nie będzie już konieczne korzystanie ze szklanki, aby dostosować do przepisu kulinarnego właściwą ilość oleju, mleka czy też wody. Każdy z czterech
Moje domowe kucharzeniedodać cebulę, warzywa oraz przyprawy.Zalać wszystko bulionem, dodac pomidory z puszki.Dusić aż mięso będzie miękkie.W razie potrzeby dolać wody.Pod koniec sos można zagęścić 1-2 łyżkami mąki rozrobionymi w zimnej wodzie i zagotować.Dodać śmietanę i koperek. Przyprawa do wieprzowiny to mieszanka przyprawowa, wzbogacająca smak i aromat mięsa wieprzowego. Powstaje na bazie ziół i przypraw
Moje domowe kucharzeniePomysł na takie babeczko- bułeczki podpatrzyłam gdzieś w necie...jak dla mnie były za mocno "kukurydziane"..ale to wszystko zależy od gustu i smaku.. 1
Moje domowe kucharzenieczekoladowa Bitter Honey Dekadenckie muffiny śliwkowe z soczewicy Brunetka w kuchni Babka jogurtowa z kardamonem i pomarańczową nutką Muffiny z bananami i masłem orzechowym Cafe Amaretto Babka cytrynowa z makiem-bezglutenowa Cooking & goodlooking Babka-cytrynowy puch Crazy Cooking Creations Babeczki z masłem orzechowym i dżemem Czarna wisienka Bananowa babeczka z mikrofali Owsiana babeczka z kokosem Waniliowa babka jogurtowaBabeczki nadziane
Moje domowe kucharzeniepłatków migdałowych 1 kisiel Wodzisław 2 łyżeczki proszku do pieczenia Margarynę utrzeć z cukrem.Cały czas ucierając dodawać po 1 żółtku i po trochę oleju.Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie wymieszać.Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Ciasto podzielić na 4 części, do jednej dodać
Moje domowe kucharzeniemięsa wieprzowego 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek ziele angielskie, listek laurowy 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego koperek Mięso pokroić w kostkę , obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni .Przełożyć do garnka , dodać cebulę, marchewkę, wodę , koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotować do miękkości.Pod koniec w razie potrzeby można zagęścić sosem
Moje domowe kucharzeniedałam siemienia lnianego, bo nie miałam, ale ciut pozwiększałam resztę dodatków. 200 ml otrębów pszennych Kupiec 200 ml płatków owsianych Kupiec 200 ml pestek dyni 200 ml pełnoziarnistej mąki żytniej 200 ml ziaren słonecznika 100 ml siemienia lnianego [ nie dałam] 100 ml ziaren sezamu 2 łyżeczki soli 700 ml wody Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 10 minut. Wyłożyć
Moje domowe kucharzeniekażdy ma inne smaki i gusta..Według przepisu Agnieszki powinno wyjść 15 takich bułeczek..u mnie wyszło tylko 9 ..moje piekły się dłużej niż 15 minut.. 350 g mąki pszennej 1 opakowanie proszku do pieczenia (15g) 1 łyżeczka soli 200 g mleka tłustego 50 g oleju 1 jajko rozmiar M 1 łyżeczka cukru ziarna do dekoracji:sezam,siemię
Moje domowe kucharzenielubią typowych hot godów z sałatkami itp..i ja robię tylko takie bułki z parówką w środku , ewentualnie z serem..Moje ciasto wyrabiał automat do chleba.. 525 g mąki pszennej 50 ml wody 250 ml mleka 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 3 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 jako + odrobinę mleka na glazurę Wszystkie składniki [oczywiście
Moje domowe kucharzeniewyszły tak idealnie równe i piękne..za mocno kręciłam palcem haha..ale były smaczne..Dziękuję za wspólne pieczenie.. Bajgle w wersji fast przepis podaję za Moniką 750 g mąki typ 550 500 g letniej wody 7 g drożdży instant 1 łyżka soli 2 łyżki miodu 1 jajko sezam, mak Z podanych składników (oprócz jajka) wyrobić gładkie
Moje domowe kucharzenietylko do robienia pierogów czy ravioli..a także do ciastek..Ja już wypróbowałam ten przyrząd do różnego rodzaju ciast... były pierogi- ravioli z grzybami były ciasteczka francuskie z makiem i przed chwilą pieczone ..ciasteczka kruche z jagodami W planach mam jeszcze inne pomysły z wykorzystaniem pierogomanii..a jakoś czasu brak..ale wszystko pomalutku...i za jakiś czas pokażę
Moje domowe kucharzenieznowu te muffiny, chyba się w nich zakochałam ;)) No ale jak tu się nie oprzeć takiej prostocie i wikwintności w smaku... ach! Składniki suche: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 szklanka cukru pudru Składniki mokre: 0,5 kostki margaryny roztopionej i ostudzonej 1 jogurt/1 szklanka mleka 1 jajko Nadzienie: pół puszki masy
Emcia Pichcitego, że wczoraj był dzień czekolady, a u mnie czekolady zabrakło niestety, pocieszam się muffinkami z różą ;) Składniki: 0,5 kostki margaryny 1 jogurt naturalny 1 jajko 2 szklanki mąki 1 szklana cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Ok. 200g konfitury różanej Wszystkie suche składniki mieszamy ze sobą i osobno mieszamy składniki mokre (oprócz
Emcia Pichcisłodycze! :) Pasta tahini, którą otrzymałam jest pastą organiczną, wytworzoną zgonie z wymaganiami dla certyfikatu Żywności Ekologicznej oraz Soil Association Organic . A teraz przyjemności ;) Składniki na ciasteczka: 2 szklanki mąki tortowej 0,5 kostki margaryny 1/2 szklanka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 jajko 4 łyżki pasty tahini ciemnej 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego Można dodać 0,5 łyżeczki proszku
Emcia Pichci