Dagoma . Składniki: * 1 paczka zupki chińskiej łagodnej * pół czerwonej większej papryki * 100 g szynki konserwowej * pół puszki kukurydzy konserwowej * 7 pikli kaszubskich * łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę i szynkę konserwową pokroić(...)kostkę. Kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki razem z makaronem wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę
Zrób to smacznieryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki: ok. 1,5 kg karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - przygotowanie: Karkówkę kroimy w 1 cm plastry, lekko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Układamy(...)naczyniu żaroodpornym. Karkówkę smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na ok. 2 godziny. 25 minut przed końcem pieczenia na każdym plastrze karkówki układamy plasterek sera żółtego i wkładamy do piekarnika. Danie to jest idealne na każdą okazję, a najlepsze w wykonaniu Madzi :) Polecam spróbować :) Post
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić(...)kosteczkę. Dodać pokrojone pieczarki, doprawić i usmażyć, aż cały płyn odparuje. 6. Pieczarki wyłożyć na sito, aby pozbyć się ewentualnych pozostałości płynu. Ostudzić. 7. Ser zetrzeć na tarce, dodać majonez i lubczyk, wymieszać. 8. Pieczarki połączyć z serem. 9. Wykładać porcję farszu na przygotowane wcześniej płaty mięsa. Ciasno zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej
W mojej kuchninadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka (duża) 1 mała cebula kilka łyżek majonezu sól pieprz Ryż ugotować al dente, przełożyć do miski i wystudzić. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do ryżu i wymieszać(...)Dodać majonez i ponownie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego
kuchnia doskidodaję go do sałatek lub past kanapkowych. Oto jedna z moich propozycji. Składniki: 150 g wędzonego pstrąga 5 jajek 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 4-5 korniszonów 2 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 1 łyżka łagodnej musztardy sól i pieprz do smaku Pstrąga podzielić na małe kawałki. Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli. Następnie zalać zimną wodą(...)obrać i pokroić w kostkę. Rzodkiewkę umyć, odciąć nać i ogonki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i razem z korniszonami i rzodkiewką pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, jogurtem i musztardą. Dodać sól i pieprz i dokładnie wymieszać. Schłodzić
Czerwień i błękitkilka listków czy gałązek do dekoracji. Drobniutko siekamy kapary wyłowione z zalewy i jajka ugotowane na twardo. Wszystko razem przekładamy do miski z twarożkiem, musztardą, sokiem z cytryny i majonezem, dokładnie mieszamy, dopieprzamy. Solenie zazwyczaj nie jest już potrzebne bo i ryba, i twaróg i kapary bywają słone – spróbujcie, i tylko jeśli paście tego potrzeba – dosólcie ją. Przekładamy wymieszaną pastę(...)twarożku kanapkowego (150g) 1 mała szalotka lub 1/3 czerwonej cebulki 2 jajka M ugotowane na twardo 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka drobnych kaparów z zalewy 2 płaskie łyżki majonezu 3-4 gałązki grubego szczypioru 1 pełna łyżka siekanego kopru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy Dijon pieprz Zapisz
Karo in the Kitchentuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy – 1 opakowanie Koperek – 2 pęczki Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki Musztarda – 1 łyżka Sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy odsączony groszek, seler i tuńczyka. Całość mieszamy ze sobą(...)dodajemy drobno posiekany koperek. Dodajemy jogurt naturalny (jeśli ktoś woli, jogurt można zastąpić majonezem), musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Kuchnia Bon Appetitnajlepiej bezpestkowych) 1/2 czerwonej papryki 3 duże jajka ugotowane na twardo 100 g żółtego sera 120 g wędzonej szynki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majonezu 1 płaska łyżka ketchupu sól pieprz Wykonanie: Winogrona myjemy, osuszamy i kroimy na połówki, a większe egzemplarze na ćwiartki. Ugotowane jajka dość drobno siekamy. Ser oraz szynkę kroimy w kostkę(...)Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majonez oraz ketchup i mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
MyCookBook.plprzygotowania. Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie. SKŁADNIKI: 1 por, 4 ogórki konserwowe, 1/2 puszki groszku konserwowego, 250g Kiełbasy Szynkowej Wieprzowej Hańderek, 4 jajka, 3 łyżki majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku i parzę 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedzam i studzę. 2. Kiełbasę szynkową oraz ogórki kroję(...)małą kostkę. Groszek konserwowy odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 3. Pora, jajka, ogórki, kiełbasę oraz groszek przekładam do salaterki. Dodaję majonez i przyprawy. Dokładnie mieszam. Sałatkę podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasiudek kurczaka (bez kości) lub piersi kurczaka 1 puszka kukurydzy ok. 200 g pieczarek pęczek szczypiorku lub koperku 1 op. jogurtu naturalnego ok 150 - 190 ml. 3 - 4 łyżki majonezu Wykonanie: Kalafiora gotujemy al dente i dzielimy na małe różyczki. Kurczaka kroimy w kostkę przeprawiamy przyprawą curry do kurczaka i smażymy. Następnie pieczarki kroimy na pół(...)przyprawą curry. Jajka gotujemy na twardo, następnie kroimy w kostkę. Do miski wrzucamy kukurydzę (oczywiście odsączoną), usmażonego kurczaka z pieczarkami i ugotowanego kalafiora. Następnie dorzucamy drobno pokrojony szczypior, majonez i jogurt. Mieszamy do połączenia się składników. W razie konieczności doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
IMPRESJA SMAKUSkładniki: 50 dag brokułów 3 jajka pół opakowania sera typu feta (około 13 dag) pół cebuli cukrowej 4 łyżki pestek słonecznika Sos: 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Brokuły dzielimy w różyczki i gotujemy al dente. Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane brokuły układamy w misce bądź(...)jajka pokrojone na ćwiartki. Cebulę szatkujemy w pół piórka i posypujemy jajka. Ser kroimy na małe kawałki i dodajemy do sałatki. Na patelni prażymy pestki słonecznika na złoty kolor. Majonez mieszamy z resztą składników sosu (czosnek dodajemy zmiażdżony). Sałatkę polewamy sosem a następnie posypujemy pestkami. Nie mieszamy. Podajemy z pieczywem
Qchnia po prostuwołowiny mielonej ( może być wieprzowina ) pomidory sałata lodowa sól pieprz bułki kukurydziane ( bądź kajzerki ) Składniki na sos 4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy ziołowej( Wszystkie składniki ze sobą mieszamy 4 łyżki ketchupu z curry Wykonanie ( mięsa ) Zmielone mięso wkładamy do miski , doprawiamy do smaku solą pieprzem(...)patelni grillowanej , po przygotowaniu kotletów , następnie podpiekamy nasze bułki , jak już mamy przygotowane nasze składniki aby przełożyć hamburgery to zaczynamy Na podpieczoną bułkę smaruję naszym sosem z ketchupem , majonezem oraz musztardą , na to wykładam liść sałaty , mięsko , oraz pomidora , wierzch bułki także smaruje sosem i przykrywam hamburgera , następnie zawijam w folię aluminiową i gotowe , postępuje tak aż przygotuje wszystkie
Mój SmakBanalnie prosty przepis na wyśmienitą rybę. Składniki: ½ kg filetów z mintaja 2 łyżki oleju Sól i pieprz do smaku 1 szklanka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Wykonanie: Filety oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oleju i pozostawić na patelni. Majonez wymieszać z koperkiem, nałożyć na filety rybne i dusić na bardzo małym ogniu przez 15 minut
Tradycyjna Kuchniamakaronu Penne Rigate (u mnie od Malma ) 1/2 puszki kukurydzy 3-4 większe pieczarki 2 średnie ogórki kwaszone 2 łyżki posiekanego szczypioru 2 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku około 1-2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Pieczarki obieramy (ja używam samych kapeluszy). Następnie każdą kroimy na pół(...)pieprzem. Usmażone pieczarki dodajemy do ugotowanego (i ostudzonego) makaronu. Następnie dodajemy kukurydzę z puszki (odsączoną), posiekany szczypior i pokrojone w kostkę kwaszone ogórki. Do wszystkiego dodajemy jogurt i majonez, a następnie całość doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiając. Jak każdą sałatkę i ta można włożyć do lodówki, aby smaki się „przegryzły”. Moi drodzy, jeśli skorzystaliście
Słodkie okruszkiSkładniki na 4 porcje: 1 mały kalafior 2 pomidory malinowe ok. 100 g sera typu feta 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól, pieprz Kalafiora ugotować al dente we wrzącej wodzie. Przestudzić. Pokroić na mniejsze różyczki. Pomidory pokroić na mniejsze kawałki. Ser typu feta pokroić w kostkę. Do miski wsypać kalafiora, dodać(...)pomidory, przeciśnięty ząbek czosnku i koperek. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Do warzyw dodać sos majonezowo-jogurtowy. Całość wymieszać. Sałatkę schłodzić
Ugotować