łosoś - 8862 przepisów (strona:318/591)

Sos buraczkowo-chrzanowy 143

waszych gości podczas noworocznych lub wigilijnych spotkań. Po drugie jego smak, konsystencja hmmm no co tu ukrywać, są po prostu super. Po mimo słodkawego posmaku świetnie pasuje do pieczonego łososia lub mięs na zimno. Spróbujcie! Do przygotowania sosu potrzebujemy: 1 kubeczek creme fraiche ok 200 g ugotowanych buraków sól, pieprz 2 łyżeczki chrzanu (ostrego) Buraczki ścieramy na małych oczkach(...)odsączamy z nadmiaru soku. Dodajemy do creme fraiche, przyprawiamy i na końcu dodajemy chrzan. Wierzch dekorujemy posiekanym szczypiorem. Świetnie pasuje do pieczonego łososia

Szybko Tanio Smacznie
Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6440

Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa krem z pieczarek 12. Tortilla szpinakowa 13. Roladki pomidorowe(...)ziołowym serkiem 14. Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

Czerwona Porzeczka
Pstrąg łososiowy w migdałach z sałatką z oliwą truflową 187

mnie pstrąg łososiowy, ale można użyć łososia. Pstrąg łososiowy jest tańszy i uważam, że smakiem bardzo nie odbiega od łososia. A jeśli się go dobrze przyrządzi, to jest naprawdę wyśmienity. Oliwę truflową odkryłam u bratowej :) Dodana do sałatki, nadaje jej cudowny zapach i wyrazisty smak. Składniki na 1 porcję: ➦ 1 filet pstrąga łososiowego ➦  3 łyżki płatków migdałowych

Szczęśliwa kuchnia
Pstrąg łososiowy w migdałach z sałatką z oliwą truflową 193

mnie pstrąg łososiowy, ale można użyć łososia. Pstrąg łososiowy jest tańszy i uważam, że smakiem bardzo nie odbiega od łososia. A jeśli się go dobrze przyrządzi, to jest naprawdę wyśmienity. Oliwę truflową odkryłam u bratowej :) Dodana do sałatki, nadaje jej cudowny zapach i wyrazisty smak. Składniki na 1 porcję: ➦ 1 filet pstrąga łososiowego ➦  3 łyżki płatków migdałowych

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Najlepsze pomysły na dodatki do sushi 207

Dzięki temu, że są o miękkim smaku, są również doskonałym uzupełnieniem wielu innych składników sushi. Istnieje wiele innych opcji popularnych dodatków: ryby i owoce morza, w tym makrela, ryby, łosoś – w tym także dodatek wędzonego łososia. Również małe krewetki, krewetki tygrysie, chude płaty tuńczyka - są dobrym wyborem. Istnieje wiele osób, które obawiają się użycia surowej ryby w ich sushi

Kuchcik gotuje
Ruske ajerkuchy (Bliny) 212

szklōnka wody szklōnka mlyka 2 dkg drożdży 1 jajco 50 g ôzpuszczōnego 11 masła trocha soli łeżeczka cukru masło klarowane (do pieczynia) Na wiyrch: gynsto 12 śmiytōnka 13 wyndzōny łosoś kawior … Na suchoł patelnia wciepcie 14 mōnka gryczanoł i jōm trocha przipiyccie- ale niy na miał 15 Potyn pomiyszejcie jōm ze wodōm we misce i dosujcie do tego mōnki pszynny

Chop w kuchni
Chowder 169

oznacza to jednak, że zupa nie będzie aromatyczna! SKŁADNIKI ( dla 4 osób ): 2 nieduże/1 duży filet z dowolnej ryby mrożonej (u nas tilapia) 15-20 dag brzuszków z łososia 10 dag boczku wędzonego 1 średnia cebula 2 ziemniaki 1 duża marchew pół pora ok. szklanka groszku mrożonego kubek śmietanki 12 lub 30 % 2-3 liście laurowe pieprz sól(...)się zawsze dodawać mrożoną - jest delikatna i nie dominuje, a jedynie nadaje subtelny smak. W przypadku ryby świeżej należy wybrać rybę mało charakterną, delikatną (nie śledzie!), sprawdzi się też łosoś, ze względu na towarzystwo brzuszków. Brzuszki - oddzielamy mięso od skóry i przeglądamy czy nie ma ości - zdarzają się czasami dość duże, ale zwykle nie więcej niż jeden na brzuszek. Mięsko

Kuchnia od dwojga
Pomysł na… placki z serka wiejskiego 156

Cudownie proste i smaczne. Smakują idealnie zarówno na wytrawnie, np. z łososiem, jak i na słodko z konfiturą lub owocami. Po dodaniu kakao robią się cudownie czekoladowe. Uniwersalne placki z serka wiejskiego :)   Na 4 porcje: 500 g serka wiejskiego 1 szt jajko 1-3 łyżki mąki (dowolnej) Serek mieszamy z jajkiem i dodajemy tyle mąki, aby ciasto było gęste(...)racuchy. Placki smażymy na patelni bez tłuszczu lub dodając go bardzo mało. Dużo tłuszczu sprawia, że placki momentalnie się rozlewają i przypalają. Można podawać wytrawnie z łososiem lub wędliną i warzywami albo na słodko – z owocami, konfiturą itp. Można dodać też kakao do ciasta i usmażyć placki kakaowe :) Smacznego

Kucharzyca
Tagiatelle z wędzonym łososiem i bazylią 187

najlepszej jakości. Pomysł na obiad podsunął mi znajomy z FB Tomek. Jak tylko miałam mało czasu i składniki w lodówce danie zrobiłam. Jest tutaj wszystko to co lubimy, wędzony łosoś, zioła i makaron. Polecam serdecznie, zjedzcie pyszny obiad. Tagiatelle z wędzonym łososiem i bazylią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
“Czerwone złoto” – recenzja 171

bezpieczny. Podstawową obserwacją Hillenbranda jest coś, co zauważyłam na własnym przykładzie. Ludzie na całym świecie zaczynają jeść coraz więcej ryb i są to często te same gatunki jak łosoś czy tuńczyk. Popyt z roku na rok rośnie, a przecież ryb nie przybywa. Jestem jedną właśnie z tych osób, które na skutek przemian cywilizacyjnych zaczęły jeść ryby. Kiedy 10 lat temu(...)zamiennikiem mięsa i że jedzenie jej wyjdzie mi na dobre. I bynajmniej nie zaczęłam jeść ryb słodkowodnych, czy śledzia, które tradycyjnie je się w Polsce, tylko właśnie tuńczyka i łososia, czyli dokładnie tak samo jak kilka milionów ludzi na całym świecie. Hillenbrand w swoim kryminale zwraca uwagę na ukryty koszt tej powszechnej zmiany upodobań. A wszystko to w dobrej atmosferze

Ugotowane pozamiatane
Rolada szpinakowa z szynką 996

Rolada szpinakowa z szynką to pyszna alternatywa dla rolady szpinakowej z łososiem :) Tak więc jeśli nie lubicie zbytnio wędzonego łososia, a macie ochotę na taką właśnie szpinakową roladę, to polecam wersję z szynką, na którą przepis znajdziecie poniżej :) Rolada szpinakowa z szynką – Składniki: 450g szpinaku mrożonego 4 ząbki czosnku 4 czubate łyżki […] The post Rolada szpinakowa z szynką

Kulinarne Przeboje
Błyskawiczny piątek - Łosoś w sosie słodko-kwaśnym 178

Jest piątek i jest rybka. Tym razem przepyszny łosoś w sosie słodko-kwaśnym. Uwielbiam takie błyskawiczne obiady. Kwestia wcześniejszego przygotowania sosu bądź kupienia gotowego. Polecam! Smacznego! Składniki : * 400g fileta z łososia  * pół cytryny  * sól, pieprz  * 3 łyżki oleju do smażenia  Sos : * duża cebula * 2 łyżki oleju rzepakowego  * kolorowe papryki   * mała marchewka  * ananas

Magiczne Życie Marty
“Zupy odchudzające” – recenzja 271

nami na dłużej. Co z tej książki na pewno ugotuję? Dobrze wyglądają: dietetyczne jajko sadzone z fasolką szparagową, jajko w koszulce na sałacie, awokado zapiekane z jajkiem i łososiem. Wypróbuję też zupę tajską, paprykę faszerowaną pstrągiem, zupę szpinakową z łososiem, zupę gryczaną z malinami, czy cukiniową z miętą oraz koktajl z kiwi i ogórka. Mam nadzieję że schudnę cudnie! Zupy

Ugotowane pozamiatane
Szybka, smaczna i estetyczna przekąska 154

boskie małe co nie co! Kiedy nasi goście oczekują dań głównych, nie tylko rozmawiają, ale również raczą się przekąskami. Składniki wytrawne ciasteczka o ziołowych smakach ser mascarpone wędzony łosoś twarożek szczypiorek czosnek sól himalajska różowa żurawina czarny sezam, opcjonalnie czarnuszka Kiedy mamy mało czasu, ta przekąska uratuje nam życie. Jest smaczna i estetyczna. Zdrowa! Najpierw przygotowujemy pasty. Mascarpone ucieramy(...)łososiem na krem,najlepiej w robocie. Twarożek ucieramy z pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Pasty wkładamy do szpryc i dekorujemy nimi wytrawne ciastka. Posypujemy na koniec szczypiorkiem, pieprzem i dodajemy żurawiny, posypujemy czarnuszka lub czarnym sezamem. Szybka, pyszna i pięknie podana przekąska, gotowa! Taki mały szczegół spotkania, ale niezwykle pożądany przez każdego! Smacznego! UWAGA! Dla moich czytelników na hasło

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z łososia i soczewicy 149

Pewnie zauważyliście, że ostatnio szaleję z soczewicą. Dziś znowu potrawa z jej dodatkiem. Jest to pasta z łososia wędzonego ( miałam takie wędzone kawałki od strony ogona łososia ), świetnie nadają się właśnie na pastę z dodatkiem soczewicy. Do tego kilka składników i pasta na śniadanie lub kolację idealna. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni