łosoś w sosie - 2110 przepisów (strona:19/141)

AROMATYCZNY ŁOSOŚ PO CHIŃSKU 229

Jest to bardzo prosty przepis, a sekret doskonale zrównoważonego smaku tkwi w marynacie. Dzięki niezawodnym azjatyckim przyprawom łosoś jest bardzo smaczny! AROMATYCZNY ŁOSOŚ PO CHIŃSKU łosoś ryż 3 łyżki oleju sezamowego MARYNATA 1/4 szkl sosu sojowego 2-3 łyżki sambal oelek 1 łyżka czarnego octu ryżowego 2 łyżki miodu 1 łyżka świeżo startego imbiru 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę(...)minut z każdej strony i przełożyć na deseczkę. Sos chwilkę podgotować na patelni, aż się nieco zredukuje. Do miseczki wsypać porcję ugotowanego ryżu, na wierzch ułożyć kawałek łososia i lekko polać sosem. Posypać sezamem i szczypiorkiem. Artykuł AROMATYCZNY ŁOSOŚ PO CHIŃSKU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pieczony łosoś na liściach młodego szpinaku 177

Krótki moment zastanowienia... Jak opisać to co widzicie? Delikatną rybę przenika aromat kilku przypraw. Proporcję są wyważone. Królować musi łosoś. Dodatki jednak nie są zupełnie nieme. Duszony szpinak skąpany w sosie śmietanowo - czosnkowym, dziki ryż, lekko kwaśny sos malinowy i intensywnie fioletowe borówki. Talerz jest przepełniony kolorami i uzupełniającymi się smakami. Składniki dla 4 osób: 4 kawałki łososia, każdy(...)pieprz, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i śmietanę. Dokładnie mieszamy. Maliny przenosimy do małego garnuszka, dodajemy cukier i krótko smażymy. Na talerz nakładamy ugotowany ryż, duszony szpinak, pieczonego łososia i sos malinowy, dodajemy świeże owoce i ćwiartkę z cytryny. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Łosoś w porach z sosem koperkowym, ryżem curry i kalafiorem 239

Pyszny, dietetyczny obiad :) Młode, delikatne pory cudownie podbijają smak pieczonego łososia. Całości dopełnia aromatyczny sos koperkowy - już mniej dietetyczny :) . Czas przygotowania takiego obiadku to niecała godzinka :) Ryba : 1/2 kg fileta z łososia  sól sok z cytryny Sos koperkowy: 1/2 pęczka świeżego koperku bez łodyżek 250 ml mleka 1 łyżeczka vegety Natur 30 g masła 20 g mąki sól pieprz(...)mieszając. Dodajemy koperek i śmietanę i zagotowujemy - ok. 1 minuta. Doprawiamy do smaku, jeśli jest taka konieczność. Na talerzu układamy kawałki łososia, na nim układamy pory. Obok serwujemy ugotowanego kalafiora lub brokuły oraz ryż curry. Całość polewamy sosem koperkowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sałatka z łososiem i szpinakiem, z prażonym słonecznikiem i pomarańczami 239

Ostatnio opublikowany przepis na Łososia z brokułami i sosem pomarańczowym zainspirował mnie do stworzenia dzisiejszej sałatki z łososiem. Bardzo nam bowiem zasmakowało połączenie łososia z soczystymi pomarańczami i sosem pomarańczowym. Dlatego postanowiłam te połączenie wykorzystać i wyczarować przepis na Sałatkę z łososiem i szpinakiem, z prażonym słonecznikiem i pomarańczami . O tej porze używam najlepszych pomarańczy, czyli pomarańczy sycylijskich, czerwonych

Moja Delicja
Gravlax - łosoś peklowany w soli morskiej z buraczkami, fenkułem i koperkiem 261

świetny pomysł na przystawkę, zagryzkę do wódki, czy dodatek do kanapki. Zimą, kiedy wzrasta nasze zapotrzebowanie na tłuszcze, smakuje zdecydowanie najlepiej. Ja gravlaxa podaję zwykle w towarzystwie sosu miodowo-musztardowego lub chrzanowego. Łosoś smakuje wtedy wprost wyśmienicie! * SKŁADNIKI Gravlax: 500 g surowego łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli morskiej 2 łyżki cukru 1 łyżka czarnego pieprzu w ziarnach 1 burak(...)międzyczasie zmieniaj papierowe ręczniki, które nasiąkną płynem. Po tym czasie rybę oczyść z soli i przypraw, przepłucz pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Krój na cienkie plastry. Do łososia świetnie pasuje sos musztardowo-koperkowy, sok z cytryny, czy zielony ogórek. Możesz podawać go samego lub z ciemnym pieczywem. Sos musztardowo-koperkowy Śmietanę połącz z musztardą, miodem i koperkiem. Przypraw pieprzem

Food Square
Smażony łosoś podany z pieczoną marchewką, groszkiem i szalotkowym sosem winnym 175

Smażony łosoś podany z pieczoną marchewką, groszkiem i szalotkowym sosem winnym Kochany łosoś, zawsze mile widziany na moim stole. Usmażony na maśle, podany z szalotkowym sosem na białym winie. Polecam. Miłego, słonecznego weekendu ! Składniki: 2 filety z łososia bez skóry   250 g młodej marchewki   2 gałązki rozmarynu   1 cytryna 1 garść rozmrożonego zielonego groszku 2 szalotki(...)pól, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą, pieprzem, dodać rozmaryn, całość skropić oliwą, wstawić do piekarnika. Piec pod przykryciem 30 minut, a następnie bez przykrycia 20 minut.  Łososia umyć, osuszyć, delikatnie oprószyć solą, pieprzem oraz słodką papryką. Smażyć na rozgrzanym maśle ( 2 plastry) po około 2 minutki na jednej stronie, do zrumienienia się. Posiekaną szalotkę i czosnek wrzucić

Wino Francja Kuchnia
Łosoś z sosem z tahini i buraczki 195

jeszcze bardziej ukochanymi buraczkami zasmażanymi [ klik ] a całości dopełnił sos majonezowy z tahini, pasuje do wszystkiego jak mówi autor Tomasz Jakubiak. Polecam gorąco sprawcie sobie taki obiad. Łosoś z sosem z tahini i buraczki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Przepis na sałatkę z zielonymi szparagami, łososiem wędzonym i mozarellą 261

Lekka sałatka ze szparagami, której bazą jest chrupiąca rukola. Do tego wędzony łosoś i sos cytrynowy oraz stonowana mozarella Tylko 4 składniki, a taka kontaminacja smaków ! *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Umyj szparagi, usuń zdrewniałe końcówki (jeśli je mają). Wrzuć na lekko osolony wrzątek i gotuj przez 12 minut. Delikatnie(...)ruloniki i ułóż na talerzach. Możesz go też po prostu rozrzucić. Mozarellę pokrój w słupki. Ułóż na sałatce. Ułóż ugotowane szparagi. Całość skrop sosem cytrynowym. Składniki pęczek zielonych szparagów 200 g rukoli 150 g wędzonego łososia 125 g mozarelli Wykonanie Sparz wrzątkiem cytrynę. Zetrzyj z niej trochę skórki. Skórkę wymieszaj z jogurtem. Dodaj pół łyżeczki soku z cytryny. Dodaj szczyptę

Eat me! Fit me!
Łosoś pieczony w sezamie na makaronie ryżowym z warzywami al dente 246

podkreślić kontrast kolorów białego makaronu i kolorowych paseczków warzywnych – w wersji „jednogarnkowej” makaron ryżowy chwyci ciemny kolor z sosu sojowego. Sami zdecydujcie jak będzie Wam wygodniej. Składniki na 4 porcje : 500g grubego, prostokątnego filetu z łososia bez skóry (można kupić ze skórą i zdjąć) 3 łyżki białego sezamu(...)łyżki czarnego sezamu 200g makaronu ryżowego 2 marchewki 1 papryka 10cm kawałek pora (jasna część) 1 niewielka cukinia 1 łyżka oleju z prażonych nasion sezamu 2 łyżki sosu sojowego Łososia oczyścić, umyć pod bieżącą wodą, delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić fileta wzdłuż na 4 długie paski. Biały i czarny sezam wysypać na talerz i wymieszać. Paski łososia opanierować w kolorowym

Dietolog
Dietetyczny łosoś na sposób azjatycki 207

dowód na to, jak łosoś potrafi być smaczny :) Składniki: 300g wędzonego łososia 1 szklanka ryżu (+ 1 łyżeczka soli) 1 papryka 1 czerwona cebula 200g ananasa świeżego lub z puszki 1 mała puszka zielonego groszku 2 łyżki sezamu 2 łyżki słonecznika 2 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka oleju Sos sojowy Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, tzn. około(...)wyciągnięciu z wodzaka :) Na talerz dajemy w pierwszej kolejności ryż, a następnie paprykę, cebulę, ananasa, kawałki wędzonego łososia. Całość prószymy groszkiem, sezamem i słonecznikiem. Po czym delikatnie oblewamy sosem sojowym. Łososia na sposób azjatycki można również zrobić w misce i podać jako sałatkę

Smakowy Raj
963. Przemyć fasolę w omlecie & Kilka pomysłów na.... 213

jogurtowo-śmietanowy    roszponka, pieczony kurczak, camembert, gruszka, zielony ogórek, sos miodowo-musztardowy; grzanki brokuł, pieczony kurczak z sosem z masła orzechowego roszponka, zielony ogórek, wędzony łosoś, jajko, sos jogurtowo-chrzanowy

More food, love and dreams
Zielona sałatka z makaronu i łososia w sosie jogurtowo śmietanowo chrzanowym 213

szczypiorek, sól, pieprz. Sos: śmietana, jogurt, chrzan, sok z cytryny. Przygotowanie: makaron ugotować al dente, brokuła zblanszować - obie rzeczy ostudzić. Do miski włożyć sałatę, pokrojonego ogórka, brokuła i łososia, polać sosem, posolić, popieprzyć i  wymieszać. Na koniec posypać pestkami dyni i szczypiorkiem. Sos: wymieszać ze sobą jogurt, śmietanę i chrzan

Państwo Wojtczuk gotują
Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem 272

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne i bardzo proste placuszki z cukinii z dodatkiem sosu chrzanowego i wędzonego łososia. Możemy podawać je na ciepło lub zimno. Doskonałe na obiad, przekąskę lub kolację Zamiast sosu chrzanowego możemy użyć zwykłej śmietany lub jogurtu. Polecam Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem Drukuj przepis Ilość porcji: 2-4 Składniki(...)ciasta, rozsmarowujemy i smażymy z każdej strony po kilka minut na złoty kolor. Odkładamy na talerz wyłożony papierem ręcznikowym do odsączenia tłuszczu. Podajemy na talerzu z dodatkiem sosu (lub śmietany) i wędzonego łososia. Wierzch posypujemy koperkiem. --> Smacznego Post Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Tagliatelle z cukinii z grillowanym łososiem w sosie szpinakowo – jogurtowym 170

Muszę przyznać, że danie wyszło mi perfekcyjnie (skromność to podstawa J ). Jest przepyszne a sos – rewelacja. Nic więcej nie dodam, koniecznie wypróbujcie. Składniki: 1 młoda cukinia 2-3 kawałki łososia ½ opakowania mrożonego szpinaku ( liście ) 2-3 ząbki czosnku Oliwa 3 łyżki jogurtu naturalnego Sól Pieprz Ziołowa przyprawa do ryb Wykonanie: Na patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy, dodajemy szpinak(...)zagotowujemy osoloną wodę i blanszujemy cukinię ( tak aby była elastyczna ). Łososia grillujemy kilka minut. Do szpinaku dodajemy jogurt, ewentualnie doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Na talerz wykładamy cukinię, sos i łososia ( przed położeniem usuwamy skórę ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy

Proponowane wyszukiwania