likier - 5379 przepisów (strona:114/359)

Makaroniki z kremem porzeczkowym 71

czarnej porzeczki, świeżej lub mrożonej lub 180 gr konfitury lub musu porzeczkowego 2 duże jajka 2 żółtka 70 g drobnego cukru do wypieków 80 g masła 2 łyżki likieru Cassis Porzeczki umyć, obrać, umieścić w garnuszku, zasypać cukrem. Podgotować parę minut tak aby owoce się porozpadały. Przecedzić przez sitko, przestudzić. Znów przełożyć do garnuszka, dodać jajka, żółtka, masło i likier

moj przepis na
Sernik rafaello 103

RAFAELLO  Składniki: spód: 200 g ciastek 100 g masła masa serowa: 500 g mascarpone 100 g białej czekolady 150 ml śmietany 30% 200 ml śmietanki kokosowej 3 łyżki likieru kokosowego 3 łyżeczki żelatyny 75 ml wody wiórki kokosowe do posypania    Przygotowanie: spód: Ciastka kruszymy na "piasek" dodajemy rozpuszczone masło i mieszamy. Masę z mokrych ciastek przekładamy(...)najpierw ją namaczam, a potem podgrzewam przez 15 sek. w mikrofali i mieszamy do rozpuszczenia), studzimy. Śmietankę kokosową ubijamy lekko mikserem, a następnie dodajemy do niej serek mascarpone, likier kokosowy i masę z białej czekolady. (jeśli nie macie śmietanki kokosowej można z mleka kokosowego z puszki zebrać gęstą "warstwę" a wodę, która się oddziela wykorzystać np. do koktajlu

Bon appetit mon amie
Pączki z budyniem 143

cukru waniliowego otarta skórka z 1 cytryny 1/4 łyżeczki soli Krem budyniowy: 1 waniliowy budyń bez cukru 3 łyżki cukru 350 ml mleka 60 g masła 3-4 łyżki likieru słony karmel lub adwokat Dodatkowo: smalec do smażenia cukier puder  Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w letnim mleku z dodatkiem 1 łyżki cukru i połową szklanki(...)przepisem na opakowaniu, ale z zmniejszą ilością mleka i dodatkiem cukru. Po zdjęciu z kuchenki odstawiamy do lekkiego przestygnięcia i dodajemy masło. Mieszamy, aż się rozpuści, wtedy dodajemy likier. Dokładnie mieszamy. Blat kuchenny posypujemy lekko mąką i wykładamy ciasto. Po lekkim odgazowaniu wałkujemy je na placek o grubości około 2 cm i szklanką wykrawamy kółka

Kulinarne przygody Gatity
Nalewka na soku z brzozy ( na miodzie ). 83

wzmacnia odporność organizmu, pomaga złagodzić bóle reumatyczne, działa przeciwbólowo i przeciwgorączkowo, przeciwdziała anemii, odtruwa organizm z toksyn, to tylko niektóre z jego zdrowotnych właściwości.   P amiętaj : Nalewki i likiery nie służą do tego, aby się nimi upić. Nalewki i likiery mają właściwości zdrowotne i lecznicze. Picie ich poprawia nam także nastrój i samopoczucie.   PAMIĘTAJ ! Nigdy nie siadaj

Przepisy i porady kulinarne
BEZA Z KREMEM KOKOSOWYM, MANGO I MARAKUJĄ 106

pieczenia. _______________________________________________________ SKŁADNIKI BEZA 3 białka (M) mała szczypta soli 150 g białego cukru (najlepiej drobnego) KREM 250 ml śmietany 30%, schładzanej minimum 12 godzin 250 g mascarpone 50 ml likieru malibu (lub mleko kokosowe i rum) 1 płaska łyżka cukru pudru DODATKOWO: 1 dojrzałe mango, 1-2 marakuje ________________________________________________________ WYKONANIE BEZA: Piekarnik rozgrzewamy do 150 stopni C , bez termoobiegu(...)minut, jeśli w środku ma pozostać piankowa. Pozostawiamy w wyłączonym piekarniku do ostygnięcia.  KREM: Śmietankę, mascarpone i cukier puder ubijamy 2 minuty, aż powstanie gęsty krem. Dodajemy likier i ubijamy jeszcze 30 sekund. Gotowy krem wykładamy na blat bezowy. Przed samym podaniem dekorujemy pokrojonym w kostkę mango i polewamy miąższem marakui. Przechowujemy do 2 dni w lodówce

cool and minty
Czekoladowe trufle 88

piękne dekoracyjne pudełko i podarować komuś bliskiemu pod choinkę Ot taki prezent od serca !  Składniki: – 125 g gorzkiej czekolady min. 80% – 125 g serka mascarpone – 50 ml likieru baileys – kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpielo wodnej i ostudzić. Dodać likier i serek mascarpone . Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 4 h aż masa stężeje. Formować trufle

I LOVE LIFE
Keto tarta Egg nog (Paleo, LowCarb) 143

Pachnąca cynamonem i kremowa od żółtek. Nutka rumu nadaje jej szczególnego smaku. No to Wesołych Świąt! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Angielska , Tropikalna Keyword ciasto kokosowe , jajka , likier , tarta Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 minut Czas gotowania 30 minut Czas oczekiwania 4 godziny Składniki Kruchy spód cynamonowy 2 jajka 1 łyżka oliwy 0,25 szklanki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu

Modern Cave Girl
Blue Kamikaze 63

najwyższych lotów, ponieważ wczoraj coś przekombinowałam z obiektywem. Przepis natomiast jest jak najbardziej ok. Jeden z najulubieńszych naszych ekipowych shotów. Można spotkać różne rodzaje kamikaze, wszystko zależy od użytego likieru. My lubimy najbardziej niebieskie, z Blue Curacao. Problem jest jedynie z ilością kieliszków. Jest nas chętnych, przynajmniej piątka, a na każdą osobę przypadają 4 kieliszki. Jakoś jednak dajemy radę(...)Ostatnio również, mieliśmy okazję spróbować kamikaze z whiskey Jack Daniel’s. Było genialne. Może kiedyś uda mi się je wyczarować. Moi drodzy, na zdrowie. Składniki: 50 ml schłodzonego likieru Blue Curacao  50 ml schłodzonej wódki  50 ml soku z cytryny (przepis na mniej więcej 4 kieliszki)   Wszystkie składniki mieszamy w shakerze, rozlewam do kieliszków

Kardamonovy
Likier z nutelli wg Iwony Przekop 607

Przepis na likier z nutelli z grupy 1000 pomysłów na obiad i nie tylko autorstwa Pani Iwony Przekop . Składniki 300 ml mleka 150 ml śmietany 30% 200 ml wódki 200 g nutelli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Mleko że śmietaną podgrzać, tylko pilnować aby się nie zagotowało i wykipiało, dodać Nutella mieszać aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Wlać wódki, wymieszać(...)przelać do butelki i schować do lodówki. Artykuł Likier z nutelli wg Iwony Przekop pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 88

gotuj, ponieważ wtedy straci intensywnie czerwony kolor. Podawaj z uszkami lub krokietami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Sernik wiedeński Likier bożonarodzeniowy Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy : Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Artykuł Barszcz czerwony z pieczonych buraków pochodzi

okolicepalnika.pl
Czekoladowe trufle 95

piękne dekoracyjne pudełko i podarować komuś bliskiemu pod choinkę Ot taki prezent od serca !  Składniki: – 125 g gorzkiej czekolady min. 80% – 125 g serka mascarpone – 50 ml likieru baileys – kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpielo wodnej i ostudzić. Dodać likier i serek mascarpone . Wymieszać. Odstawić do lodówki na ok. 4 h aż masa stężeje. Formować trufle

I LOVE LIFE
Naleśniki na krokiety 103

grubsze niż tradycyjne, aby utrzymały farsz. Jednocześnie, nie mogą być zbyt grube, gdyż będą się łamać w trakcie zawijania. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Ciasteczka migdałowe Artykuł Naleśniki na krokiety

okolicepalnika.pl
Krokiety wigilijne 596

wszystkich stron. Możesz podawać je na ciepło lub zimno. Doskonale smakują solo lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Śledzie z żurawiną Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Paszteciki z mięsem Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Sernik wiedeński Ciasteczka migdałowe Artykuł Krokiety wigilijne pochodzi

okolicepalnika.pl
Piernikowe brownie z polewą 115

Przepis na brownie, ale w nieco zmodyfikowanej wersji… z dodatkiem migdałowego likieru amaretto oraz świątecznych, korzennych aromatów. 🙂 Składniki na brownie: 250g gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao) 150g masła 200g cukru 40g kakao 140g mąki pszennej 20g przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 250ml mleka 6 jajek 40ml likieru amaretto Masło, mleko, amaretto oraz pokruszoną czekoladę umieszczamy w garnuszku

AleTorcik
Piernikowe brownie z polewą 115

Przepis na brownie, ale w nieco zmodyfikowanej wersji… z dodatkiem migdałowego likieru amaretto oraz świątecznych, korzennych aromatów. 🙂 Składniki na brownie: 250g gorzkiej czekolady (minimum 70% zawartości kakao) 150g masła 200g cukru 40g kakao 140g mąki pszennej 20g przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu 250ml mleka 6 jajek 40ml likieru amaretto Masło, mleko, amaretto oraz pokruszoną czekoladę umieszczamy w garnuszku

AleTorcik

Proponowane wyszukiwania