Naleśniki z malinowym twarożkiem 128coś innego. Mnie jednak naleśniki według przepisu z książki Smaki świata FRANCJA Beverly Leblan smakują najbardziej. Przepis już prezentowałam wcześniej w wersji z cynamonowym twarożkiem, tym razem proponuje wersję letnią :) z malinami :) Składniki (na 6 cieńkich naleśników na patelni o średnicy 29 cm - ja robię 4 grubsze :)) : 115 g mąki pszennej szczypta soli 2 duże jajka
cucinare
Bigos cygański. Klopsiki po cygańsku. 231puszki, ketchup pikantny oraz cukier. Wymieszać i przełożyć do dużego garnka lub pozostawić w woku (o ile się wszystko w nim pomieści) i w razie potrzeby dolać nieco letniej wody, by warzywa były całe zakryte płynem (u mnie obyło się bez dolewania wody, gdyż zostało dość płynu po puszczeniu soków przez pieczarki). Dusić sos na małym ogniu przez 15 minut
Kulinarne Przeboje
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 212osób ceniących pyszną kuchnię, ale jednocześnie pragnących utrzymać zdrową dietę i nienaganną figurę. Dodatkowo biorąc pod uwagę bezkompromisową solidność wykonania sprzętu WOLL, dno odporne na odkształcenia z 25 letnią gwarancją, wysoką odporność na zarysowania wg standardów UE z 2 gwarancją oraz funkcjonalność, zakup dosyć szybko się zwróci. Jeżeli dalej macie wątpliwości koniecznie zajrzyjcie na www.patelnie-tytanowe.pl i poczytajcie co napisał producent
Fitsweet.me
KOPERKOWY SOS ŚMIETANOWY DO ZIEMNIAKÓW 108dobre władzę przejęła już jesień, czeka nas jeszcze zima, wiosna i dopiero będziemy ponownie mogli cieszyć się upalnymi dniami.. Jednak aura za oknem nie przeszkadza, by przygotować typowo letnie potrawy, gdy zatęsknimy za słonecznymi miesiącami. Zgodzicie się ze mną? 🙂 Jednym z takich dań [...] Artykuł KOPERKOWY SOS ŚMIETANOWY DO ZIEMNIAKÓW pochodzi z serwisu sandrafrej.com
SandraFrej.com
Recenzja książki i KONKURS „Moje wypieki na 4 pory roku” 166autorkę: „WIOSNA obfituje w ciasta radosne, lekkie i… zielone. Przez całe LATO kuchnia pachnie za zmianę truskawkowo, malinowo, poziomkowo, jagodowo… JESIENIĄ wypieki nabierają całkiem nowego smaku. Nadal sięgamy po letnie owoce, ale wprowadzamy też do menu świeże śliwki, jabłka, dynię, zbieramy pierwsze orzechy. ZIMĄ spiżarnia jest pełna zapasów, a my nie przestajemy korzystać z dóbr przygotowanych latem. Do wypieków włączamy
Be Fit Be Strong
Dyniaczki z serem i jabłkiem 181masła 120 ml mleka nadzienie: 150 g sera twarogowego tłustego 1 łyżka miodu 150 g dyni pieczonej 8 jabłek małych migdały puder Ciasto: Do miski przekładam drożdże, wlewam połowę letniego mleka, dodaję szczyptę cukru, i mąki tyle żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany około dwie łyżki. Odstawiam na 30 minut w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu przesiewam resztę mąki
wesoła kuchnia
Kompot z aronią i jabłkami 184jabłka woda Przygotowanie : Owoce umyć, jabłka obrać ze skórki, wypestkować i pokroić na ćwiartki , a te większe na ósemki Do umytych słoi wsypywać aronię, na wierzchu ułożyć jabłka Zalać letnią wodą z cukrem, słoje zakryć dekielkami, zakręcić. Słoje z owocami pasteryzować ok. 15 - 20 min. Ilość cukru użytego do zalewy zależy od tego jak bardzo chcemy mieć słodkie kompoty
Proste Potrawy
Test blendera Happycall Axlerim 168bardzo proste. Możecie też użyć samych truskawek, jagód czy mango w połączeniu z mlekiem kokosowym. Ogranicza Was tylko wyobraźnia. Ja przygotowałam ekspresowe lody składające się jedynie z bananów, mieszanki letnich owoców i odrobiny wody. Pamiętajcie, żeby w czasie blendowania pomagać sobie tamperem, bo czasem kawałki owoców mogą osadzać się na ściankach blendera. MĄKI Na koniec prawdziwy test – mąka
Powiedz dietom nie
Kokosowy chłodnik ze świeżej kukurydzy 158Zupa lekka, bardzo prosta w przygotowaniu i świetna na letnią kolację. Kolor napawa optymizmem, a połączenie kukurydzy, mleka kokosowego i szczypty chilli przypadnie do gustu nawet wymagającym. Spróbujcie koniecznie! Kokosowy chłodnik ze świeżej kukurydzy 2018-07-25 15:33:00 Porcje 2 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 kolby kukurydzy 1 cebula 1 łyżka oleju 1/2 szklanki (125 ml) mleka
Powiedz dietom nie
BUŁKI GRAHAMKI- NAJLEPSZE 227orkiszowej pełnoziarnistej (u mnie typ1850) - 25g świeżych drożdży - 10g soli (u mnie himalajska) - 40g oliwy, oleju (daję oliwę z wytłoczyn) - 40g grubych otrąb owsianych (lub orkiszowych) - 400g (ml) ciepłej (letniej) wody zaczyn: Drożdże rozkruszyć do kubka, dodać łyżkę mąki (z powyższych ilości) oraz 50ml ciepławej (nie gorącej) wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do wyrastania, na +/- 10 minut. W misie miksera
Smaczne Zdrowe
Cobbler pomidorowy 195pietruszkowymi. Całość zwieńczona tartym parmezanem lub innym twardym serem o wyrazistym smaku. Pyszne, lekkie, niezwykle pomidorowe i syte danie, które z pewnością mile Was zaskoczy i rozkocha w swoim letnim smaku...szczególnie w pochmurne dni :) Cobbler pomidorowy Potrzebujesz: 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 1kg pomidorów 2,5 łyżeczki miodu 3/4 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej
Kuchnia w Słońcu Skąpana
ZUPA ZE SZPINAKIEM I RAVIOLI MIĘSNYM 183Niestety jesień przyszła i po wakacjach ni zostało śladu. Niedługo lekkie, orzeźwiające potrawy zamienimy na cięższe zupy czy gulasze. Nie przeszkadza jednak przygotować jeszcze zupy typowo letniej. Przygotowałam więc zupę z dodatkiem szpinaku. marchewką ale zamiast grzanek czy makaronu dodałam ravioli z mięsem Arc Pol . Zupa wyszła lekka, delikatna, aromatyczna i pyszna. Mąż stwierdził, że chciałby więcej mimo
Kuchnia w oparach
Pstrągi czosnkowe jak ze smażalni [PRZEPIS] 181głębokim tłuszczu przez około 8-10 minut. W tym czasie pstrągi powinny zrobić się złociste. Zdejmij z patelni na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Idealne na letni obiad w towarzystwie sałatki. Jeśli nie liczycie kalorii, super będą też frytki. * Na zdjęcia pstrągi leżą na patelni, z której wcześniej zlaliśmy prawie cały olej. Artykuł Pstrągi czosnkowe
Kulinarna Polska
Sezonowe leczo z kiełbasą. Król letniego stołu [PRZEPIS] 136ręku zostanie ci sama skórka, dopraw solą i pieprzem, następnie duś wszystko około 15 minut. Na koniec dorzuć posiekaną natkę. Lato, trwaj! Artykuł Sezonowe leczo z kiełbasą. Król letniego stołu [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polska
Smażone pierożki z grzybami 202zapach, grzybów, taki jesienny, leśny a nawet już taki świąteczny bym powiedziała. Składniki na ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 jajko 0,5 płaskiej łyżeczki soli 1 szklanka letniej wody składniki na farsz: około 800 gram świeżych grzybów 1 cebula 1 łyżka bułki tartej sól, pieprz 1 łyżka masła pęczek natki pietruszki dodatkowo: ok 500 ml oleju do smażenia
Życie zaczyna się w kuchni