spora dawka kalorii. Suszone daktyle Jeden z moich ulubionych naturalnych słodzików. Smakiem przypominają karmelowe krówki. Najlepiej używać ich w formie zmiksowanej, świetnie nadają się do kremów czekoladowych, ciast, trufli itd. Kupując daktyle trzeba uważnie czytać etykiety, czasem producenci zalewają je syropem glukozowo-fruktozowym. OKAZJONALNIE Syropy: daktylowy - zawiera dużą ilość cukru, ale i składniki mineralne oraz witaminy klonowy(...)spożycia z powstawaniem cukrzycy (co ciekawe promuje się ją jako idealny słodzik dla diabetyków). Powoduje także wzrost hormonu głodu w organizmie. Im większe jej spożycie, tym większy apetyt. Łatwo dojść do wniosku, że prowadzi to do nadwagi i otyłości. Jak sami widzicie ideały nie istnieją. Minus zawsze się znajdzie, czy to cena, czy to brak wystarczającej wiedzy naukowej
Powiedz dietom nieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieDziś zapraszam Was na pyszne i szybkie w przygotowaniu babeczki na oleju kokosowym z wiśniową niespodzianką . Moje dzieci uwielbiają takie domowe słodkości, dlatego tak często je
Słodkie okruszkigóra/dół do uzyskania ładnego rumianego koloru (pierwsza partia ok. 15-20minut, kolejne znacznie krócej). Gdyby pierwsza partia ciastek rozpływała się za bardzo podczas pieczenia, dodać do ciasta więcej mąki i ponownie je wyrobić . Całuski przechowywać w szczelnym pojemniku nawet 2 lata. Ale kto by doczekał do tego czasu? ;) ----- Podobne: Ciastka arachidowe a la portugalskie Serowe wiatraczki(...)się w gettach i obozach koncentracyjnych miałyby miejsce, gdyby Hitlerowi nie wpadły przypadkowo w ręce pewne numery czasopisma wychwalającego czystość rasową? Z góry uprzedzam, że powieść nie należy do łatwych i przyjemnych. Ale nie jest też wulgarna, okrutna czy obrzydliwa. Pod tym względem Schmitt nie traci swojego charakterystycznego dobrego smaku. Jednak "Przypadek Adolfa H." jest inny od "Ewangelii według Piłata
Weekendy w domu i ogrodzie"Tak jest, wielki powrót na uczelnie za mną. Wnioski? Nie chcę tam wracać!!! Tak strasznie odzwyczaiłam się od nauki, od studiów, od podróży rankiem, że wydaję
Słodkie Przyjemnościuwielbiacie kuchnię meksykańską ta potrawa zdecydowanie przypadnie Wam do gustu ❤ P.s. I nie zrażajcie się długa lista składników - jest tam po prostu dużo przypraw, reszta to proste, łatwo dostępne produkty. P.s.2 A jak Wam jeszcze mało będzie meksykańskiej kuchni, koniecznie sięgnijcie po mój stary przepis na najlepszą zupę meksykańską (TUTAJ) 😉 SKŁADNIKI(...)porcji. Na każdego naleśnika nałóż po porcji farszu, posyp go żółtym serem i zwiń naleśniki w rulon. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym albo w blaszce do ciasta (wysmarowanej masłem), posmaruj każdy naleśnik sosem, a wierzch posyp serem. Piecz naleśniki przez 10 - 15 minut . Upieczone wyjmij z piekarnika, ułóż je na talerzu i posyp siekną kolendrą albo bazylią (lub pietruszką
Słodko-Słony Świat Ilonyużywaniu opakowaniach plastikowych. Jednak zawsze jest coś za coś. Wysoka butelka i gęsty ketchup to połączenie skutkujące w utrudnionym dobraniu się do zawartości , bo mazidło nie chce zbyt łatwo spływać. Ale za to jaka satysfakcja, gdy w końcu z powodzeniem dobierzemy się do pomidorowego skarbu w środku :) Ketchup sam w sobie jest dość słodki i mimo, że nie zawiera(...)miejsce, aż rozczyn "ruszy" - używać wysokiego garnuszka i pilnować, gdyż drożdże mają tendencję do kipienia. Do miski przesiać przez sito mąkę pszenną - w ten sposób się ją napowietrza i ciasto lepiej wyrasta przy pieczeniu . Dosypać mąkę pełnoziarnistą - odpuściłam przesiewanie, ze wzgl. na jej grubość . Dodać cukier, szczyptę soli, żółtko oraz rozczyn maślano-mleczno-drożdżowy. Wszystko razem wymieszać i wyrobić
Grunt to przepis!długości ciasta. Na każdej z części ciasta połóż rulon z indyka i zawiń ciasto łącząc brzegi na końcu. Najlepiej zrobić to z użyciem wody, tj. zanim zamkniecie końcówkę ciasta posmarujcie je od spodu odrobiną wody. Tak przygotowane rulony posyp sezamem, a następnie krój nożem na małe paszteciki. Paszteciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze(...)marchewka, seler naciowy, papryka, ogórek, inne – sosy Patak’s – możesz wybrać dowolne, ja proponuję Korma, Tikka Masala i Butter Chicken Przygotowanie: Warzywa pokrój w słupki, aby łatwo było je chwacić i pomaczać w sosie. Sosy wystarczy podgrzać aby wygotował się ocet którym są naturalnie konserwowane. W tym celu podgrzewaj każdy z sosów przez 12-15 minut
nietylkopasta.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Słodkie zapomnienieNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieWstałam dziś bardzo rano, pierwsze co robię to nastawiam wodę na kawę. Ok, kawa jest a ciasteczko?!? Nie ma ciasteczka. Rach ciach i czekoladowe muffinki były
Rusty ForkNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Słodkie zapomnienieMiniony weekend dał mi się we znaki. Dwa tygodnie dobrego, i człowiek łatwo odzwyczaja się od wstawania krótko po północy. Mimo zmęczenia, wieczorami nie mogłam zasnąć, co sprawiało, że budziłam się cała dzika . Dni zaczynające się w ten sposób z góry skazane są na klęskę. A przynajmniej nie zapowiadają niczego dobrego. Gdy więc wczoraj po południu wybraliśmy się do brata(...)łyżka mleka rodzynki orzechy laskowe słupki migdałowe Mąkę przesiać z sodą, po środku zrobić dołek. Wlać gorący miód, dodać masło, przyprawę do piernika, cukier i jajko. Zagnieść gładkie ciasto. Ciasto wałkować, podsypując mąką, na grubość 6 mm. Wykrawać foremkami dowolne kształty, układać pierniczki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Jajko roztrzepać z mlekiem, posmarować nim pierniczki. Udekorować
Pożeraczka, czyli raz adobrze