nawet trochę rozgotować. Jeszcze ciepłą wymieszać z brokułem, dodać jajko, przyprawy i kilka łyżek mąki. Masa powinna być dość gęsta i łatwo się formować. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, lekko natłuścić i oprószyć mąką, przełożyć na nią ciasto i uformować okrąg. Podpiekać ok. 10-15 minut w 200 stopniach C. dodatki puszka pomidorów bez skórki łyżka koncentratu pomidorowego kukurydza
Kuchnia Elliemuszę teraz otwierać rozdrabniacza aby duże kawałki dodać bliżej noży do rozdrobnienia ponownego POLECAM ten rozdrabniacz: dobrze rozdrabnia, jest poręczny, łatwo się montuje do pracy i do mycia (na zdjęciu jest rozdrobniony marcepan w czekoladzie do ciasta) na stronie producenta można poczytać o blenderze "zobacz TUTAJ" , cena około
W Mojej Kuchni LubięDeser na śniadanie? Czemu nie :) Domową granolę najczęściej pieczemy w piekarniku, w większej ilości. W przypadku, kiedy nie potrzebujemy całego słoika granoli lub obudziliśmy się rano
Moja Delicjateż nadmiaru słodyczy, bo były trudniej dostępne. Mam bardzo podobne wspomnienia z tego czasu, który kojarzy mi się z babcią pieczącą ciasta w prodiżu i rodzinnymi zgromadzeniami, kiedy robiliśmy wspólnie ogórki i sok malinowy na zimę. Dlatego łatwo mi wczuć się w ten klimat i przypomnieć sobie te proste potrawy, jak gzik, ziemniaki gratin, mizeria z miętą czy gazpacho
Ugotowane pozamiatanemąkę, sól wymieszać za pomocą miksera na gładką masę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i partiami smażyć naleśniki. Po wylaniu porcji ciasta na rozgrzaną patelnię, smażyć tak długo aż naleśnik można przewrócić. Trwa to szybko, naleśniki bardzo łatwo dają się przewrócić. Na drugiej stronie już smażyć kilka sekund. Zmiksować owoce, osłodzić jak potrzeba. Dodać kleksik jogurtu, złożyć naleśnik i podawać
Kuchnia Pokoleńsię chociaż jednemu takiemu ciastku . Łasuchy dobrze wiedzą o czym mówię bo dobre ptysie są po prostu boskie - delikatne i chrupiące ciasto parzone a do tego mnóstwo pysznej, bitej śmietany, lekkiej jak chmurka chociaż niestety, kalorycznej. Ptysie łatwo wchodzą, nie tylko do buzi, ale też w boczki i trzeba o tym pamiętać. Równie wielką miłością darzę jedynie eklerki. Moja Mama
Smaczna PyzaCiasto o bardzo ciekawym smaku i pięknej prezentacji. Chałwa wyśmienicie łączy się w smaku z nutellą - koniecznie spróbujcie ;) Zapraszam! Chałwowiec Składniki: (na małą blaszkę 20x24
Tagebuch po polskuSkładnik – porcja na formę o średnicy 21: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki wody, 1 puszka mleka kokosowego, 4 łyżki miodu, 2 szklanki wiórek kokosowych
Coś bym zjadłaPysznie smakuje i pięknie się prezentuje. Ciasto, które nie należy do skomplikowanych a mimo to zachwyca swoim smakiem. Wspaniałe w swojej prostocie :) Zapraszam! Szarlotka królewska Składniki
Tagebuch po polskuJesteście zwolennikami planowania? Spisujecie tygodniową listę zajęć, menu obiadowe, itp? Ja, przyznaję bez bicia, nigdy tego nie robiłam. Moje plany te duże i te codzienne, zawsze
brunetkawkuchniDelikatnie kakaowe, delikatnie kokosowe- ale zdecydowanie mocno wyraziste w smaku proste ciastka. Lekko wilgotne, aż rozpływają się w ustach... Pracochłonne ale warte poświęcenia :) Mój smak
Tagebuch po polskuCzasem nachodzi mnie ochota na małe co nieco. I nie chodzi mi wtedy o kawałek czekolady, który na pewno znajdę w szafce, ale o coś czym
Słodkie PrzyjemnościDziś wspólnie postanowiliśmy upiec ciasto z warzywami do akcji Chantel - Warzywa w słodyczach , w akcji wzielam udzial ja, Chantel, Mopsik , Aleksandra
Codzienne Gotowanieśniadanie ". Choć nie biorę udziału w tych akcjach ( sama nie wiem czemu ) to postanowiłam go upiec. Chleb jest smaczny, łatwy w przygotowaniu i długo świeży. Patrząc na proporcje miałam obawy co do wilgotności i konsystencji ciasta i dodałam trochę więcej mąki. No i jako, że nie po drodze mi z suszonymi drożdżami dodałam świeże. Chlebek polecam bo jest smaczny
Ewa w kuchni„Czekolaczek – aroniaczek” – zawsze się udaje Jak już wielokrotnie z uporem maniaka podkreślałam , nie jestem cukiernikiem , piec nie potrafię , a ciasta robię tylko
Ogrodnik w podróży