fosforu. Ponadto zawiera także kwas foliowy, witaminy E i PP,wapń, potas, magnez, cynk i żelazo. 100g tego warzywa to tylko 32 kcal". Przepisy z selerem naciowym Lasagne z selerem naciowym Pomidorowy gulasz wieprzowy z selerem naciowym Mintaj pod pomidorowo-ziołową kołderką Grecka zupa fasolowa Pomidorowa "na rauszu" Koktajl ananasowy fit Zobacz także: Przepisy z kurkami Przepisy z ryżem
Wiem co jemgrubsza rzecz ujmując lasagne to płaty makaronu przełożone sosem, posypane po wierzchu utartym serem i zapieczone. Czytaj więcej
Wiem co jemGruszki w aromatycznej marynacie Gruszki w pomarańczowym syropie Cynamonowe jabłka na szarlotkę Wiśnie w słoikach bez cukru i soku Marynowana papryka Czosnek marynowany Sos boloński na zimę Sos do lasagne Krojone pomidory w przecierze Zimowa Sałatka z cukinii Zimowa sałatka z kapusty i buraczków Leczo z cukinią do słoika Kiszone ogórki Ogórki małosolne
Wiem co jemmożliwe sposoby. Nie mam niestety czasu by to wszystko opisać i tu dodać. Moim ostatnim produktem, jest sos pomidorowy z papryką, cukinią i cebulą, który świetnie się sprawdził do lasagne. Zrobiłam większą ilość i zapakowałam w słoiki. Zimą będzie jak znalazł. Dobrze się komponuje zarówno z wieprzowiną jak i mięsem drobiowym.” Czytaj więcej
Wiem co jempiękną bursztynową barwę oraz odpowiednią twardość i szklistość. Produkowany jest w sześciu wariantach: Fusilli, Conchiglie Rigate, Chifferi Rigati,Capellini Nidi, Spaghetti i Penne. Dla mnie zabrakło jeszcze makaronu do lasagne, ale być może i on pojawi się w niedługim czasie. Czytaj więcej
Wiem co jemgotowałam do miękkości warzyw – około 15 minut. Mąkę pszenną rozprowadziłam niewielką ilością zimnej wody i zagęściłam nią sos. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Gulasz podałam z makaronem mini lasagne
Kuchenne zapiski EdytyDanie z cyklu sprzątanie spiżarni. Makaron lasagne już dłuższy czas zalegał w szafce, a z połówką kapusty włoskiej niespecjalnie miałam co zrobić. Do tego doszły piersi drobiowe z zamrażarki i proszę, obiadek jak się patrzy. Zamiast świeżych pomidorów można użyć tych z puszki, osączonych z zalewy, a zamiast bazylii dać inne zioła. Z podanych proporcji wyszło 6-8 porcji
Kuchenne zapiski Edytydelikatnie mówiąc, jeździ słabo. Z przesiadkami jakimiś dziwnymi. No wiec najszybciej jak mogłem, czyli po półtorej godziny, dotarłem do domu. A tam czekała na mnie właśnie tytułowa zupa i lazania szpinakowa z trzema rodzajami sera! Łaaał! Nooo, tak to ja mogę do domu wracać :) Madzia jakoś tak po prostu wielce się nudziła i postanowiła troszkę czasu w kuchni spędzić. Rezultat(...)tego był naprawdę niegłupi :) Zatem teraz przepis na zupę, a lazania w kolejnym poście. 800 ml wody 400 ml mleczka kokosowego 2 kostki bulionowe (drobiowa i wołowa) puszka kukurydzy curry kurkuma słodka papryka chili Wodę gotujemy z dwiema kostkami bulionowymi. Po zagotowaniu dodajemy odcedzoną kukurydzę i gotujemy jeszcze 10 minut. Zdejmujemy z ognia i blenderem robimy z tego paćkę. Znaczy
Marder&Marder Manufacturektórego wykonana jest jego pokrywka, czyli porowatej, silnie wypalonej naturalnej glinie bez żadnych dodatków. W garnku można piec: pieczenie mięsne, drób, ryby, zapiekanki, chleb, dania warzywne, risotto i lasagne. Garnek w środku jest powleczony warstwą ceramicznej glazury, dzięki czemu potrawy w nim przygotowywane nie przywierają do dna i boków. Pokrywka zaś jest wykonana z porowatej gliny (bez glazury), dzięki
Marder&Marder Manufacturepewnego czasu, wspólne zakupy. Tak, mogę powiedzieć, że sobotę spędziłam bardzo sympatycznie ;) Już zapomniałam ile radości sprawia mi gotowanie, bez presji czasu. Teraz podzielę się z Wami przepisem na lasagne z cukinii, bo to ona chyba smakowała mi najbardziej spośród wszystkiego co wczoraj przygotowałam. Co jeszcze? Dziś czekają mnie imieniny u babci, jako prezent postanowiłam upiec coś zdrowego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPomału wraca mi power do gotowania, dzisiejszy dzień jest tego dowodem, pomimo 9h w pracy, bólu głowy i późnym powrotem zdecydowałam się na nowy eksperyment w postaci lasagne, ale teraz nie o tym ;) przepis będzie na naleśniki z dość ciekawy farszem, do którego użyłam kalafiora ;) jak dla mnie wyszły pyszneeee ;) Składniki (5-6 naleśników): naleśniki wg. tego przepisu farsz
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsamochód albo po prostu oprawione zdjęcia lub pocztówki. Spoglądając na nie, korzystając z nich doznajemy bezpośredniego kontaktu z tym, co odległe. flickr Jedzenie Słodkie śniadania, antipasti, pizze i makarony, lasagne, fantastyczne desery i lody… Każdy nosi kulinarną cząstkę Włoch w swoim sercu. Wino i… Oprócz jedzenia, kieliszek lub dwa dobrego wina… A może grappy lub limoncello
Bon Ton Italiajakiegoś czasu Żona Ma namawiała mnie na zrobienie zapiekanki makaronowej z brokułami i kurczakiem. E tam myślę, będę jakieś zwykle zapiekanki robił i wymyśliłem sobie lazanię z tymi produktami. Co i jak? (na dwie rynienki, czyli około 4-6 porcji) -300 gram mielonego fileta z indyka -brokuł -papryka czerwona słodka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -3 duże łyżki startego parmezanu(...)cheddar w plastry pokrojony -śmietana 12% -śmietanka 18% -jogurt naturalny -łyżka oliwy -cebula posiekana zwykła -pół cebuli czerwonej posiekanej -łyżeczka masła klarowanego -makaron do lazanii -dwie rynienki aluminiowe do pieczenia wymiarów płatów makaronu W rondelku na maśle szklimy cebulę, solimy i pieprzymy. Różdżki brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, cedzimy i wrzucamy je do cebuli. Dodajemy parmezan, mieszamy intensywnie
BaRepasLasagne to jedna z najpopularniejszych potraw kuchni włoskiej, klasyczne śródziemnomorskie danie, które zawsze i wszędzie znajdzie swoich amatorów. Zmieniając poszczególne dodatki można komponować różne jej wersje. Ta z przepisu Pascala Brodnickiego pochodzi z niezawodnej książki wydanej przez Lidla. Mięso mielone w sosie bolońskim, płaty makaronu, mozzarella zapieczona na beszamelu oraz suszone pomidory w aromatycznych ziołach tworzą wyśmienitą, pobudzającą zmysły
Milion SmakówPozytywnie zaskoczyłam się i to bardzo, kiedy przed oczami ukazał mi się zarys tego czekoladowego cuda. Szkic nie oddawał tego, co zobaczyłam składając kolejne warstwy deseru. Lasagne czekoladowa z mlekiem. Składniki: 85 ml wody 1 g agaru 45 g gorzkiej czekolady Goplana 60% 10 ml likieru orzechowego Wykonanie: Zimną wodę mieszamy z agarem i doprowadzamy
Malinowe Pocałunki