Lazania z wątróbką i pieczarkami w sosie śmietanowym.

Lazania z wątróbką i pieczarkami w sosie śmietanowym.

Lazania z wątróbką i pieczarkami w sosie śmietanowym.

Uwielbiam wątróbkę. W zasadzie to jest jedyny podrób, który jadam. Chcąc jednak odkrywać nowe i łączyć w jedną, spójną całość, zmusiłem się do zakupu, poza wątróbką, również serduszek drobiowych. I tak powstało to danie. Lazania z podrobami w sosie śmietanowym. Czego użyłem, na dwie rynienki 25 cm (4 porcje)? -300 gram wątróbki drobiowej -12 serduszek kurzych -makaron do lazanii -śmietanka 30%  -jabłko -pór część biała -8 dużych pieczarek -150 gram startego żółtego sera; użyłem edamskiego -wino białe pół... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BaRepas

Autor

baRepas

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, pieczarki, sosy, sos sojowy, drobiowe, lasagne, jabłka, kluski, wątróbka drobiowa, ser żółty, grzyby, por , makaron z pieczarkami, makaron z serem, ser biały, sos do makaronu, pieczarki w sosie, dania z makaronem, makaron smażony, smażony ser, makaron z patelni, drugie danie, pieczone jabłka, jabłka pieczone

Inne przepisy z BaRepas

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.