Zdrowe i bardzo smaczne pesto z pietruszki to wspaniały dodatek do makaronu, który łatwo przygotujemy na obiad. Można nim również nacierać ryby lub kurczaka przed pieczeniem
Kuchcik gotujeLubicie brokuł? Bo ja zjem, ale nie jest dla mnie spełnieniem marzeń ;) Dlatego szukam fajnych rozwiązań jak można go przemycić do codziennych posiłków. Roladka z piersi
Kuchnia w czekoladziezrobić u siebie. Niby tylko dwa warzywa, które są połączone ze sobą, a stanowią wspólnie naprawdę pyszną całość. Ten dodatek do obiadku możemy przygotować w różny sposób, ja dodaje zawsze pod koniec gotowania zasmażkę, która nadaje genialnego smaku. Następnie podajemy według swoich upodobań. U mnie dzisiaj z duszonymi ziemniakami oraz udkiem kurczaka. Kto się skusi? Miłego kucharzenia!😃 Składniki: marchew duża
kulinarne odsłony patiZapewne wielu z Was zabiera ze soba do pracy małe pojemniczki z lunchem, ale na litośc boską ile można jeść kurczaka z ryżem? Dlatego też chciałam
Malinowo w kuchniłyżki oleju Przygotowanie: Pierś z kurczaka umyć, pokroić w paski i zamarynować w sosie teriyaki przez minimum godzinę. Po tym czasie razem z sosem podsmażyć na patelni na odrobinie oleju. Papryki, marchew i cukinię umyć i pokroić w słupki, por w krążki a kapustę posiekać. Gdy mięso będzie miękkie, dodać warzywa i krótko dusić. Przyprawić solą, pieprzem, odrobiną
Ze smakiem i z pasjąSkładniki : 3 skrzydełka z kurczaka kawałek pora kawałek selera 1 mała papryka czerwona 1 malutka papryczka chili bez pestek domowa vegeta do smaku pieprz do smaku 4 ziemniaki duże 1 duża marchewka pęczek zieleniny ( pietruszka, liście selera,gałązka lubczyku ) około 2,5 l wody 1/2 małego kalafiora Wykonanie : Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Mięso myjemy, przekładamy do garnka, dodajemy
Sama słodycz i szczypta chilipierś. Tak przygotowanego kurczaka poddusić podlewając wodą na patelni. Brokuł, czosnek i startą cukinię poddusić tylko na wodzie do miękkości i wygotowania całej wody. Przyprawić dowolnie (ja dałam tylko sól i pieprz oraz podlewałam trochę wodą od duszenia mięsa). Zdjąć z ognia i dodać jogurt. Do miseczki przełożyć warzywa, na wierzch wyłożyć
Vroblewska-fitlifeokoło1,5 godziny. Można użyć skrzydełek z kurczaka lub porcji rosołowej. Musimy zrobić rosół, który będzie bazą naszej zupy. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Marchew, seler i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach natomiast pora kroimy na pół. Kiedy wywar mięsny jest gotowy wrzucamy obrane i pokrojone warzywa. W tym czasie na patelni rozpuszczamy masło
KuchcikoweLoveTakie danie smakuje wyśmienicie o każdej porze roku. Kasza latem jest wyborna i smakuje obłędnie ale ja jestem fanką kasz wszelakich. Podana z kurczakiem i porami
Moje Małe CzarowanieWarzywa kroimy na "zapałkę" lub ścieramy na specjalnej tarce (jak u mnie). Szczypior kroimy na niezbyt cienkie, ukośne plasterki. Mieszamy, robimy sos łącząc ze sobą wszystkie składniki, pamiętając o dodaniu olejów na końcu. Sałatką polewamy dopiero 5 minut przed podaniem. idealne do ostrych curry lub kurczaka czy wołowiny na wszystkie azjatyckie i indyjskie sposoby
Kuchnia Prezydentowejdodatkiem ulubionych przeze mnie otrąb i świeżych warzyw. Takim szybkim obiadem są u nas często naleśniki. Wszyscy je lubią i dają bardzo wiele możliwości kombinacji. Wczoraj zrobiłam je tak aby wyglądały jak tortille. Placki usmażyłam z ciasta na białkach z dodatkiem otrąb i siemienia, a nadzienie zrobiłam z panierowanych w otrębach piersi kurczaka. Do tego świeże pomidory, ogórek, sałata, rukola
Wiem co jemsobą i odstawiamy. Ziemniaki kroimy w ósemki. Kurczaka kroimy na małe części. Obtaczamy w jajku połączonym z mlekiem i w drugiej kolejności w doprawionej ziołami bułce tartej. Mięso i ziemniaki wykładamy na formę z papierem do pieczenia. Wstawiamy na 20-25 minut do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. W tym czasie kroimy warzywa. Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki. Podajemy
ChilliJemyewentualnie wody 3 udka z kurczaka 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 6 sporych ziemniaków 5 dużych ogórków małosolnych sól pieprz posiekany koperek 1 łyżeczka masła 2-3 łyżki śmietany 18% Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, w którym będzie się gotowała zupa, zalewamy w bulionem. Warzywa, oprócz ogórków, obieramy i kroimy w kostkę (ziemniaki
Kulinarne przygody Gatityewentualnie wody 3 udka z kurczaka 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 6 sporych ziemniaków 5 dużych ogórków małosolnych sól pieprz posiekany koperek 1 łyżeczka masła 2-3 łyżki śmietany 18% Wykonanie: Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, w którym będzie się gotowała zupa, zalewamy w bulionem. Warzywa, oprócz ogórków, obieramy i kroimy w kostkę (ziemniaki
Kulinarne przygody Gatityłyżka masła 1200 ml bulionu z kurczaka 100 ml śmietany (opcjonalnie) sól, pieprz kolendra do podania przygotowanie Pory opłukać, pokroić w plasterki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. seler obrać pokroić w plastry.W garnku z grubym dnem roztopić masło, włożyć pory, ziemniaki i seler i dusić mieszając na małym ogniu aby warzywa zmiękły,nie rumienić. Dodać czosnek, kurkumę i pastę
Stare Gary