Doskonały pomysł na obiad - surówka robi się z mięsem. Propozycja nie tylko na schab, ale i drób - np. udka i skrzydełka z kurczaka. Polecam na pyszny
Kolorowy PrzepisownikPropozycja na kolację w sam raz :) Syta i pyszna Składniki: szklanka makaronu łazanki puszka groszku puszka kukurydzy 3 jajka 1/2 kg piersi z kurczaka pół pęczka
Z Majeczką w kuchnimałego zawsze lubiły zupy. Jestem naprawdę zdziwiona, kiedy rodzice twierdzą, że ich dzieci nie lubią zup. Brak zainteresowania zupą wśród dzieci jest najczęściej spowodowany warzywami. Niektóre dzieci lubią pływające warzywa w zupie, inne zaś wolą zupę zmiksowaną. I właśnie zupa krem może łatwo przekonać dzieci do jej jedzenia, zwłaszcza, kiedy mogą pomóc ją miksować. Dzieci lubią przebywać z rodzicami(...)jest Wasza ulubiona zupa? Krem kalafiorowy z gremolatą 6 porcji Składniki: 1 kalafior średniej wielkości 1 pasternak 2 ziemniaki 1 czosnek solo 1, 2 l bulionu, warzywnego lub z kurczaka ¾ łyżeczki suszonego rozmarynu 3 łyżki oliwy 50 g zmielonych migdałów sól i pieprz do smaku Gremolata z ciecierzycą 100 g ciecierzycy szczypta kajeńskiego pieprzu 50 g natki pietruszki 1 czosnek
codojedzeniakońcu po jakąś inspirację do osiedlowego dyskontu i natknęłam się na wspaniałe krewetki w łechtającej portfel cenie :D Kilka kroków dalej piękniły się lśniące bakłażany...cóż to za przepiękne warzywo! Razem z dynią piżmową zajmują absolutne podium na mojej liście pięknych rzeczy do jedzenia :D Do koszyka zapakowałam jeszcze garść fasolki mutant, której ostatki chowały się w rogu skrzynki(...)zastąpić je innym rodzajem lub kurczakiem) sól do smaku Dodatkowo: listki bazylii opiekane pieczywo/ ugotowany ryż Sposób przyrządzenia: 1. Bakłażana i obie cebule pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzany olej na patelni - podsmażaj do momentu, aż bakłażan zmięknie. 2. Na patelnię dodaj posiekane drobno czosnek, chili i obrany ze skórki imbir. 3. Do warzyw dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj
Kuchnia w Słońcu Skąpanaświętach, to nie wiadomo, co jeść. Zachciało mi się warzyw, więc zrobiłam pyszną zapiekankę. Kiedyś, robiłam już podobną, ale z ziemniakami. Tym razem z makaronem i to był świetny pomysł. Spróbujcie koniecznie. Podaję składniki na dwie porcje. Zapiekankę, podałam z sosem czosnkowym. Składniki: 150 g. makaronu 1 duża pierś z kurczaka (pojedyncza) 4-5 łyżek kukurydzy 1/2 papryki czerwonej
Agusiowe smakołykiminutach od zagotowania dodać udko z kurczaka, obrane marchewki i pietruszkę. Gotować kolejne 30 minut. Po tym czasie mięso odcedzić i wystudzić. 2. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać pokrojoną w kostkę wątróbkę i dusić do miękkości. 3. Ugotowane mięso, warzywa, bułkę, wątróbkę z cebulą zmielić maszynką do mielenia. Do zmielonej masy
Szalona Kuchnia Ewelinyrumiany kolor. Jeśli zamiast piersi kurczaka, masz sznycle drobiowe, nie musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne. Kotlety możecie podać z… ulubionymi surówkami lub sałatkami obiadowymi, smażonymi pieczarkami, duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi
Kulinarny S.O.S.rumiany kolor. Jeśli zamiast piersi kurczaka, masz sznycle drobiowe, nie musisz ich rozbijać tłuczkiem – powinny być wystarczająco cienkie W mięso wtarłam przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne. Kotlety możecie podać z… ulubionymi surówkami lub sałatkami obiadowymi, smażonymi pieczarkami, duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi
Kulinarne S.O.S.tarce o dużych oczkach, cebulę kroję w cienkie półplasterki. Kurczaka myję i osuszam, kroję w cienkie nieduże plastry. Oprószam solą i pieprzem, lekko obtaczam w mące. Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, podsmażam mięso (przez 1-2 minuty) z każdej strony, wyciągam na talerz. Na patelnię dodaję drugą łyżkę oleju, podsmażam warzywa przez 2 minuty, następnie dodaję masło i smażę
JejKuchniazostanie zblendowana więc trafi do niej całe dobro z warzyw. Syci i smakuje wybornie! Na szybko też może być smacznie! Składniki: 2 brokuły 1 marchewka 1 łyżka masła 1 cebula 1 pietruszka 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 3 ziemniak 2 litry wody 2 udka z kurczaka lub korpus 100g gęstej śmietanki
Słodki ZakątekDodajemy pokrojoną w kostkę, przyprawioną pierś z kurczaka Gdy kurczak jest gotowy dosypujemy kaszę i chwilę smażymy Dodajemy wodę, kostki rosołowe oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cukinie Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 35 min co raz mieszając. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wody. Kiedy kasza wchłonie bulion, a warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia. Smacznego
Studencka Michaziemniaki, listek laurowy i czosnek niedźwiedzi. Gotować do miękkości warzyw. Następnie wrzucić brokuła i gotować około 4 minut (ma być jędrny, nie rozgotowany!). Większe różyczki gotować trochę dłużej. Na koniec wlać śmietanę kremówkę, wymieszać i doprawić zupę solą i pieprzem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową Zupa szparagowa z komosą ryżową, kurczakiem
Oryginalny smakjest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki na 2 małe keksówki: 0,5 kg udek z kurczaka bez skóry i kości 0,25 kg wątróbki drobiowej
Ugotowaćobiad , z królową jesieni , panią dynią.To warzywo jest świetne w każdej postaci , do zup, deserów ,sosów i dziś właśnie jej użyłam do kremowego ,rozpływającego się w ustach sosu z dyni z orzechami.To danie można podač na najlepsze jesienne spotkania rodzinne .Polecam!. 4 kotlety schabowe lub piersi z kurczaka 1 szkl.śmietany kremówki 30% 1 szkl.wywaru z kury
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki