Cukinia faszerowana kurczakiem, pomidorkami i mozzarellą 1671cukinie zmiękły. Następnie połówki cukinii wypełnić kawałkami podsmażonego kurczaka oraz pokrojonymi pomidorkami i mozzarellą. Wypełnione farszem cukinie posypać jeszcze odrobiną suszonych pomidorów i bazylii. Zapiekać kolejne 10-15 minut aż cukinia będzie miękka a mozzarella się rozpuści. Polecam także inne przepisy na cukinię faszerowaną: Cukinia faszerowana kaszanką Cukinia faszerowana mięsem i warzywami Cukinia faszerowana brokułem i serami Okrągła cukinia faszerowana
Monia miesza i gotuje
PRZEPIS: PYSZNA ZUPA OGÓRKOWA NA KURCZAKU (ROSOLNIK) 306ogórki w kostkę. Krok 2. Oczyszczone skrzydełka z kurczaka podgotować w 2 litrach wody z dodatkiem jarzynki. W tym czasie poddusić na maśle marchewkę, pietruszkę, selera i miąższ z ogórków kiszonych Pokrojone ogórki kiszone poddusić na maśle Krok 3. Do podgotowanych skrzydełek dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, na dogotowaniu dodać podduszone warzywa, a następnie, kiedy wszystkie składniki będą już miękkie
Moja Książka Kucharska
Grillowane kotlety drobiowe z czosnkiem niedźwiedzim i serem halloumi 177zimno w towarzystwie ulubionej sałatki lub porcji warzyw możecie śmiało zapakować je do lunchboxa i posiłek do pracy gotowy. Gorąco polecam! Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 25 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 10 min Czas przygotowania 25 min Ingredients 2 filety z kurczaka 110 g sera halloumi * 45 g świeżego czosnku niedźwiedziego
Wędrówki po kuchni
Rosół z kaczki 227Korpus z kaczki, kości wołowe i skrzydełka z kurczaka umyć, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą i postawić na ogniu. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. W międzyczasie obrać cebulę i seler, ostrugać marchewki i korzenie pietruszki. Marchewki pokroić na plasterki, zaś korzeń selera i pietruszki na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa dodać do gotującego się korpusu. Jeżeli posiadacie natkę
Passions hobbies life
Zielone curry z kurczakiem i cukinią 194woku lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka, pastę curry, szalotkę, imbir, chili i czosnek. Po chwili zalewamy mlekiem kokosowym i gotujemy około 7 minut. W razie potrzeby możemy dodać 1/2 szklanki wody. Następnie dodajemy liście kafiru, sos rybny i sojowy, cukier. Na sam koniec dodajemy groszek, cukinię i szpinak. Warzywa powinny "złapać" temperaturę tak, aby pozostały jędrne
Smakowity Blog Kulinarny
Kalafior pieczony 337masłem, uwielbiam też surówkę z surowego kalafiora i warzyw. Kalafior pieczony w piekarniku to chyba najsmaczniejsza jego postać, to zdecydowanie mój Nr 1! Jest chrupiący, aromatyczny i pikantny . Przed pieczeniem dzielę kalafiora na różyczki co znacznie skraca czas pieczenia. Inne nasze przepisy z kalafiorem: Zupa kalafiorowa z liści i głąba Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem Zupa krem z kalafiora Sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z wędzonym kurczakiem. 305kształcie ryżu (już ugotowanego) 1 noga z kurczaka wędzona 1 papryka 1 cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki korniszony 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Makaron wrzucić do miski, mięso oddzielić od kości, pokroić i dodać do makaronu. Następnie dodać odsączoną kukurydzę i warzywa, pokrojone w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, dodać majonez
Agusiowe smakołyki
KREMOWA ZUPA KALAFIOROWA 164średnich ziemniaków, mała cebula dymka, udko kurczaka, około 1,2 l wody, 1/2 małego jogurtu naturalnego, 2 łyżki mascarpone (opcjonalnie), 1/2 szklanki mleka, 3 łyżeczki mąki, łyżka masła, sól, pieprz, lubczyk, pęczek koperku. Przygotowanie: Mięso zalewam wodą, od momentu zagotowania gotuję około 30 minut. Kalafiora myję, dzielę na różyczki. Warzywa obieram. Marchewkę oraz ziemniaki kroję w kostkę. Cebulę
JejKuchnia
Tom kha z kurczakiem. Tajska zupa kokosowa z kurczakiem. 288dodać pokrojoną w dowolne kawałki pierś z kurczaka. Dodać pastę tom kha. Gotować ok 5 minut. Wlać mleko kokosowe. Dodać sos rybny, oliwę z chilli, pokrojoną papryczkę chilli. Doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojone grzyby, paprykę, kalafior oliwę chilli, sok z limonki oraz cukier. Gotować ok 2-3 minuty tak aby warzywa były chrupiące. Na koniec dodać przekrojone pomidorki
Jemy Pijemy
Kolacja rodem z Bliskiego Wschodu 246oliwek i drobno posiekanym czosnkiem. Zamarynuj mięso z kurczaka w przygotowanej marynacie przez minimum 4 godziny. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz w nim mięso (najlepiej z funkcją grilla) przez 40-50 minut ( w zależności od wielkości kawałków mięsa). Mięso podawaj z ryżem lub kaszą kuskus i warzywami. Kebab jagnięcy Składniki: Jagnięcina mielona – 500g Cebula
Kuchnia Bon Appetit
lekki gulasz warzywny z kurczakiem... 726pierś kurczaka pokrojoną w kostkę, mięso z uda kurczaka obrane z kościu i pokrojone w kostkę, dodać pokrojoną cebulę i podsmażać z 2 minuty dodać pokrojone papryki z pomidorami bez skórki, ząbki czosnku, pieczarki pokrojone, cukinię i podsmażać z 5 minut co jakiś mieszając papryki suszone, kucharka wymieszać i wsypać do warzyw, zamieszać, podsmażać z 2 minuty na większym ogniu
W Mojej Kuchni Lubię
Tajskie zielone curry (Thai green curry) 318zagotować mleko kokosowe z pastą curry. Dodać usmażonego kurczaka i dusić kilkanaście minut. Marinated chicken fry on pan. Boil the coconut milk with curry paste. Add the fried chicken and simmer few minutes. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w większą kostkę. Dodać do curry i gotować przez kilka minut, tak aby warzywa były jeszcze chrupiące. Ugotowane curry podawać z ryżem
Jacob Tastes
Kremowa zupa serowo-pieczarkowa 247Sposób przygotowania: Do garnka wkładamy udka z kurczaka, dodajemy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalewamy 3 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy razem z pieczarkami na maśle. Z wywaru wyjmujemy mięso, dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą i dodajemy warzywa pokrojone w kostkę, gotujemy do miękkości warzyw. Zagęszczamy
Bajeczna Kuchnia
Klasyczne szaszłyki. 176ograniczeniem jest jedynie nasza fantazja. Można użyć samych warzyw, z dodatkiem mięsa, a także owoców, wszystko to czym w danej chwili dysponujemy w lodówce. Jednak ja akurat najbardziej lubię te klasyczne, ewentualnie z kawałkami pieczarek lub/i boczku oraz podane z sosem czosnkowym. Składniki: (na około 6 sztuk) 3 pojedyncze filety z kurczaka 2 papryki 3-4 cebule 2 łyżka oleju
Symfonia smakowa
Thai Satay & Shrimps 181Wykałaczki szaszłykowe 300 g piersi z kurczaka 1 łyżka curry 1 łyżka garam masala - świeżo zmielone 1 łyżka oliwy bądź oleju kujawskiego z bazylią i czosnkiem 3 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę) utarty drobno imbir ( kawałek jakieś 2-3 cm) do smaku pieprz cytrynowy Składniki: 2 woreczki ryżu mieszanka warzyw chińskich ( mrożona) 1 łyżka curry 1 łyżka
ClauditteMissCooking
Kurczak pieczony z warzywami 267papryka rozmaryn sól olej 1/2 szklanki wody Ćwiartki kurczaka dokładnie umyć, osuszyć i podzielić na dwa kawałki. Mięso oprószyć ze wszystkich stron słodką papryką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki. Pokrojone warzywa ułożyć między kawałkami mięsa. Do naczynia wlać wodę
Monia miesza i gotuje
Sałatka brokułowa z pomidorami, jajkami i sosem czosnkowym 677ósemki pomidorów i ćwiartki jajek. Tak poukładane warzywa i jajka oprószyć przyprawą uniwersalną i polać sosem czosnkowym. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z dodatku przyprawy uniwersalnej i/lub czosnku można zrezygnować. Śmietanę i/lub majonez można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym lub jogurtem greckim. Smak sałatki można urozmaicić pokrojonym w drobną kostkę i usmażonym kurczakiem oraz serem feta. Wierzch sałatki można posypać uprażonymi
Gospodyni Miejska
Kurczak ( gotowany) z brzoskwiniami i pieprzem 346Gotowany kurczak z zupy to dla mnie lekki problem . Ponieważ ostatnio ze względu na dietę Mamy ( a i chyba swój smak) zdecydowanie wolę wywary drobiowo warzywne jako podstawy wszelkich zup. A , że nie przepadam za mięsem w zupie to mam problem. Zupa ugotowana , a warzywa i mięso na którym wywar ugotowałam zostają. Przerabiam go na farsze , sałatki . Z mięsa robię
Buniabaje w kuchni
SAŁATKA Z KURCZAKIEM BALSAMICO, BROKUŁAMI i JAJKIEM 259Posypana wiórkami parmezanu Mało skomplikowana, a jednocześnie smaczna i sycąca. Idealna na drugie śniadanie lub lunch. Ładnie prezentująca się na świątecznym stole. SKŁADNIKI / 2 porcje KURCZAK 1 pierś kurczaka (2 jeśli są małe) sól, pieprz, suszone oregano 5 łyżek octu balsamicznego 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki miodu SAŁATKA 1/2 sałaty rzymskiej 1 ciabatta lub inna bułka 1 łyżka oliwy(...)małego brokułu 2 jajka 6 pomidorków koktajlowych / pokrojonych na połówki 1 szalotka / pokrojona w cieniutkie krążki 30 g parmezanu / startego przy pomocy krajacza do sera lub obieraczki do warzyw sól 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki SOS 1 ząbek czosnku / starty na tarce 1 łyżka soku z cytryny 1 pełna łyżeczka miodu 2 łyżki majonezu
cool and minty
Zapiekanka makaronowa z cukinią i tofu (lub kurczakiem) 289ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z CUKINIĄ 🍽️🥒 Możecie ją zrobić zarówno w wersji #vege 🌱 jak i z 🍗 Pamiętacie zapiekankę z brokułem, kurczakiem i serem feta? Ta jest
Czarnawisienka
Tarta na obiad lub kolację – pysznie smakuje na ciepło i na zimno 310skkładniki 2 szkl mąki tortowej 2o dag masła lub margaryny 5 jajek oliwa 2 filety rybne 1 filet z kurczaka taki mniejszy szparagi ugotowane i pokrojone
Moje Wyroby
Patelnia pełna warzyw i mięsa, obiad jednogarnkowy. 213Taki obiad zadowoli każdego. Jest w nim pełno warzyw jak i mięso. Jest to duża porcja wystarczy na 4-5 dorosłych osób. Zacząć od przygotowanie ziemniaków
Kuchnia Pokoleń
Zupa tajska 203Zupy tajskiej koniecznie trzeba spróbować i zakochać się w tym delikatno - pikantnym smaku. Delikatny kurczak, pyszne krewetki i cytrusowy posmak trawy cytrynowej i mleko kokosowe dopełnia
Moje Małe Czarowanie
Mielony inaczej 154Mielony - pierwsze skojarzenie? Taki tłuścioch, nasiąknięty i ociekający tłuszczem kotlet. Kto wie, może to i dobre jest. Niemniej jednak niezłą alternatywą jest zmielona pierś z kurczaka
Right Behind The Kitchen
Zapiekanka z kurczakiem i dynią 305Dynia to jest takie warzywo, że można z nią robić masę smacznych potraw. Zrobiłam zapiekankę z puree z dyni, które robiłam niedawno. Wyszła bardzo dobra, polecam
Kuchnia Pokoleń
DROBIOWE ROLADKI Z JARMUŻEM 196Coś lekkiego i smacznego na obiad? Roladki z jarmużem się polecają, podbiły serca mojej rodziny i weszły na stałe do mojego menu ;) Składniki: 70 dag
Z Majeczką w kuchni
SAŁATKA WARSTWOWA Z KURCZAKIEM 4176Szybka do przygotowania smaczna sałateczka. Zasmakuje każdemu i na każdej imprezie Składniki: 1,5 szkl kuskusu ze sklepu Piątnica 20 dag piersi z kurczaka 3
Z Majeczką w kuchni
Sznycel z kurczaka w alternatywnej panierce 156buraczkami czy kiszonym ogórkiem. Lubię sznycle z zielonym groszkiem i surówką . Im bardziej kolorowo na talerzu tym lepiej! Sznycel z kurczaka Składniki: 4 porcje 2 duże filety z piersi kurczaka, około 500 g czarny pieprz i sól do smaku 50 g masła do smażenia Panierka orzechowa 50 g pestek dyni 30 g łuskanych nasion konopi 3 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)obtocz w nasionach. Rozgrzej masło na patelni i smaż sznycle na złoty kolor. Groszek gotuj 6 minut w lekko osolonej wodzie, odcedź i opłukaj zimną wodą. Zawsze opłukuję zielone warzywa zimną wodą aby zachowały ładny zielony kolor. Zmiksuj groszek z nasionami, bazylią, pietruszką, czosnkiem i oliwą. Ugotuj ziemniaki i zmiksuj na puree. Możesz użyć dodatków jak w podanym przepisie
codojedzenia
Grillowana pierś z kurczaka z sosem gorgonzola 430przecisnąłem dwa ząbki czosnku i dodałem do kurczaka. Skropiłem kurczaka łyżką oliwy i całość dokładnie wymieszałem, po czym odstawiłem na 15 minut. W międzyczasie rozgrzałem grilla, na którym smażyłem kurczaka po 5 minut z każdej strony. Pomidory pokroiłem w półplasterki i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich lekko posiekane listki z całego pęczka świeżej bazylii (po pozostawieniu kilku listków(...)wymieszałem ze szczyptą soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem i łyżką octu balsamicznego. Powstały sos wylałem na sałatkę bezpośrednio przez jej podaniem i całość bardzo dokładnie pomieszałem, tak aby wszystkie warzywa były delikatnie obtoczone w przygotowanym sosie balsamicznym. Na patelnię wylałem łyżkę oliwy i 100 ml śmietany 18%. Śmietanę dodałem do zimnej oliwy, aby zapobiec jej zważeniu. Całość podgrzewałem na małym
Wyprawy kulinarne