kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:402/657)

Gulasz wieprzowy w delikatnym sosie z cynamonem 117

Gulasz można również przygotować z mięsa drobiowego. (**) Można użyć świeżych warzyw.  Gulasz podałam w naczyniu z linii Churchill Stonecast BarleyWhite , które w rzeczywistości prezentuje się bardziej uroczo, a staranność wykończenia naprawdę przykuwa oko. Naczynie nadaje się do serwowania przeróżnych potraw. Już jakiś czas temu prezentowałam w nim kurczaka . Zerknijcie na stronę Kuchenne Promocje , gdzie znajdziecie nie tylko szeroki wybór

Di gotuje
Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i orzechami 187

obiadu trochę pieczonego mięsa, zawsze mam w lodówce jakieś warzywa, więc powstała z tego sałatka w sam raz na lekką kolację. Możesz ją także spakować do lunchboxa, ale pamiętaj, by sos do niej wziąć oddzielnie, wtedy sałata zachowa świeżość. Składniki na 1 porcję: 100g piersi z kurczaka lub 70g   pieczonego kurczaka z obiadu 2 garści roszponki 1/2 pomarańczy Kilka

Fabryka pomysłów
SURÓWKA COLESŁAW Z CHRZANEM : przepis, składniki 236

zakwasić dodając ocet winny lub sok z cytryny. Krok 3. Wszystkie warzywa umieścić w salaterce, polać sosem i wymieszać. Surówkę colesław odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę. Surówka będzie najlepsza jak sobie chwilę postoi. Do czego podać surówkę colesław. Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław>>> pieczona

Moja Książka Kucharska
Soczyste udka 149

dużo nakładu pracy i pieniędzy. -- Skład: 4 duże całe udka z kurczaka, mrożonka 750 g włoszczyzny lub mieszanki chińskiej, olej 6-8 łyżek, sól, pieprz, papryka lub gotowa przyprawa do mięsa. Udka dzielimy na części i przyprawiamy ... najpierw solą, potem pozostałymi przyprawami. Do naczynia wlewamy tłuszcz i wkładamy warzywa. Potem na warzywach układamy przyprawione mięso. Tak przygotowany zestaw pieczemy

chleba naszego
Pieczony kurczak w galarecie 132

salaterce razem z jajkiem i marchewką (dekoracyjnie)  Sos z kurczaka wlewamy do garnuszka , dodajemy wody do objętości ok 600 ml. Doprawiamy do smaku i podgrzewamy aż zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia, dodajemy ok 2 łyżki żelatyny i mieszamy aż żelatyna się rozpuści, zalewamy mięso z warzywami i odstawiamy do wystudzenia a potem do lodówki do zastygnięcia. Dekorujemy sałatą

Gotowanie jest łatwe
Barszcz ukraiński z wkładką 121

Fasolę wcześniej sparzyć.  Do garnka wrzucić korpus z kurczaka, fasolę, zalać 1,5 l wody. Gotować około 40 minut. Dodać suszone podgrzybki  oraz  pokrojone w drobną kosteczkę marchewkę, seler i cebulę, sól i pieprz.  Dodać pokrojonego ziemniaka i startą na szatkownicy kapustę. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec dodać starte na tarce o grubych oczkach

Gosia gotuje
Przyjęcie dla dzieci! Pomysły na smaczne i kolorowe dania oraz przekąski :) 263

będą wykałaczki, miękka bułka oraz ulubione przekąski typu: kabanosy, szynka, ser, warzywa itp. Wszystkie składniki kroimy na równe kawałki, nabijamy na wykałaczki (najlepiej po dwa/trzy składniki np. kabanos, ser, ogórek) i wbijamy w bułkę. Gotowe! Takie proste, a zachwyt dzieci na widok takiego koreczkowego jeża murowany :)) *** Nuggetsy z kurczaka a’la McDonald – czyli uwielbiane przez dzieci mięsne kotleciki

Blog z Apetytem
Curry z kurczakiem, pomidorami i ogórkami konserwowymi w sosie śmietanowym 142

smaku: sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, curry, przyprawa do kurczaka 1/5 szklanki wody olej do smażenia Przygotowanie: na oleju przesmażyłam cebulkę wraz z czosnkiem, dodałam suszone pomidory; gdy składniki zmiękły dodałam pierś pokrojoną w średnią kostkę, pomidora i ogórki, przyprawiłam i smażyłam do miękkości mięsa i warzyw; po tym czasie dodałam śmietanę, w razie czego jeszcze przyprawcie

Zasmakuj Kuchni
Rozgrzewający gulasz warzywny z czerwoną fasolą i kaszą gryczaną z parmezanem 128

zalewamy, płuczemy, ponownie odsączamy i dodajemy do warzyw. Delikatnie mieszamy. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy suszone oregano, ostrą paprykę w proszku. Doprawiamy do smaku. Po chwili gasimy płomień. Tak przygotowany gulasz warzywny podajemy z kaszą gryczaną posypaną parmezanem. W wersji mięsnej do potrawki można dodać ulubione porcje kurczaka lub innego drobiu. Świetnie sprawdzi się mielone mięso

Moja smaczna kuchnia
Keto leczo z piersią z indyka 169

ketonowej (po przebytej adaptacji). Potrawa składa się z wielu warzyw i mięsa, które dostarcza białko. Może też dostarczyć nam potrzebnej soli, jeżeli dodamy kostki rosołowe lub odpowiednio przyprawimy. Czasem keto leczo podaję ze świeżo upieczonym chlebkiem (przepis >>tutaj<<) lub piersią z indyka. Choć z piersią z kurczaka lub innym mięskiem też może smakować równie dobrze. Leczo

Keto Przepisy
Zupa z fasolką szparagową i ryżem 230

bardzo dobra, polecam :) Składniki: 600 g skrzydełek lub 2 udka z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 1/2 małego selera kawałek pora 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 szklanka ryżu 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć, marchewkę, pietruszkę oraz seler pokroić w kostkę. Z fasolki odciąć

magiczna kuchnia Kasi
Kremowa zupa koperkowa. Na obierkach z serkiem topionym! 238

dawno tak dobrej zupy nie jadłam. Zaczęłam zbierać obierki warzyw i mrozić porcjami na wywar. Dzisiaj debiut obierkowy, niezwykle aromatyczny! Dzięki dodaniu serka topionego, zupa staje się aksamitna i kremowa. Musisz spróbować! Moja wersja jest wegetariańska. Jeśli chcesz uzyskać mięsną wersję dodaj ugotowaną osobno pierś z kurczaka lub indyka. Po przepis zapraszam na moją nową stronę mojpomyslna.pl

coolinarny
Galaretki drobiowe (tymbaliki) 583

rosołu drobiowego mięso drobiowe z rosołu (u mnie 2 nogi z kurczaka) marchewki z rosołu jajka na twardo groszek, kukurydza, natka - opcjonalnie 2 łyżki żelatyny Mięso pokroić na mniejsze kawałki, marchewki w kostkę a jajka na ćwiartki. Rosół doprawić pieprzem i solą, zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Mięso, warzywa i jajka ułożyć w małych pojemnikach do około 3/4 wysokości

wyzwania kuchenne
Curry z kurczakiem, pomidorami i ogórkami konserwowymi w sosie śmietanowym 137

sól, pieprz, papryka ostra, lubczyk, zioła prowansalskie, curry, przyprawa do kurczaka 1/5 szklanki wody olej do smażenia   Przygotowanie: na oleju przesmażyłam cebulkę wraz z czosnkiem, dodałam suszone pomidory; gdy składniki zmiękły dodałam pierś pokrojoną w średnią kostkę, pomidora i ogórki, przyprawiłam i smażyłam do miękkości mięsa i warzyw; po tym czasie dodałam śmietanę, w razie czego jeszcze przyprawcie

Zasmakuj Kuchni
Krokiety z mięsem 482

rosołu ( ja miałam około 400 gram wołowiny i 1 ćwiartkę z kurczaka ) Marchewki ( 3 z rosołu ) 1 pietruszka ( z rosołu ) 1 cebula Sól Pieprz Jajka (2) Bułka tarta Olej do smażenia Wykonanie: Cebulę kroimy i w kostkę i przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju. Mięso z rosołu oraz warzywa jak i również przestudzoną cebulę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Masę

Smaki Ewy