Składniki na 3-4 porcje: ok 500 g filetów z kurczaka ok 150-200 g pieczarek 1 duża papryka czerwona 2 średnie cebule 2 kopiaste łyżeczki
Anioszek w kuchnikurczaka dzielimy na 4 części jak na kotlety. W miseczce łączę bazylię, paprykę, sól, pieprz, przyprawę gyros oraz oliwę. Obtaczam w panierce kurczaka i grilluje z obu stron. Kroje w cienkie plasterki po zgrillowaniu. Warzywa drobno kroję, delikatnie solę i mieszam. Wrapy smaruję ketchupem, wykładam 2 łyżki sałatki i polewam sosem czosnkowym. Na warzywa wykładam pokrojone mięso i jeszcze
ChilliJemykieliszka białego wina masło do smażenia Przygotowanie: Na patelnię wkła damy masło i rozgrzewamy.Wrzucamy posiekaną cebulkę i czosnek, delikatnie po dsmażamy. Kurczaka obieramy ze skórki i drobimy, paprykę myjemy i kroimy w paski. Warzywa oraz mięso dokła damy do cebuli i dusimy przez kilka minut. Ryż wsypujemy na patelnię i po dlewamy winem. Po o dparowaniu alkoholu, małymi
ChilliJemypołączyć z dodatkami i gotowe. Tym razem jesiennie, bo z cukinią, fasolką szparagową, pomidorami i marchewką. Bez zbędnego cudowania i ulepszania, bo te warzywa to smak sam w sobie. :-) 200g kaszy kuskus 2 filety z kurczaka 300g fasolki szparagowej żółtej 2 cukinie 1 duża cebula 3 pomidory 2 marchewki olej sól, pieprz, papryka ostra, papryka słodka 1. Cebulę kroimy
Szefowa kuchniZbliża się wolny sobotni wieczór. Dla tych, którzy czasami w domu lubią poczuć się niezwykle proponuję domowe tortille. W kuchni meksykańskiej jest to rodzaj płaskiego
Lawendowe NieboTypowo jesienna propozycja czyli filet z kurczaka z dynią. Do tego dania użyłam dyni Hokkaido ale jak nie macie takiej to możecie użyć dowolnej. Idealna propozycja
Ewa w kuchniDziś kolejny szybki obiad :) Połączenie kurczaka na parze zawiniętego plastrami boczku, a także sałatka z buraka, ziemniaka truflowego, orzechów i daktyli suszonych. Jednym z pierwszych dań
Parowar Facetapiersi z kurczaka (po jednej na osobę) sól pieprz 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta mięty szczypta bazylii pół łyżeczki słodkiej papryczki 300
Gotowanie jest łatwenaprawdę nic trudnego: mąka, woda i olej... Pamiętajcie, że te palcki to pra pra pra pradziadkowie dzisiejszego chleba. Zawijamy w nie ulubione dodatki: warzywa, mięso, ryby..Są na tyle uniwersalne, że pasują zarówno do pikantnego kurczaka jak i twarożku z wędzonym łososiem..Świetnie sprawdzą się też jako przekąska, np. do piwa - placki kroimy w małe trójkąty, posypujemy serem i zapiekamy
kawawszklancekalarepa/ lody miso. Tuńczyk idealny i nie prośmy o wysmażenie, on jest dokonały, nie zabijajmy go. Do niego sezam, kalarepka!, to troszkę zapomniane warzywo i lody miso... wykorzystanie smaku umami w postaci lodów... fajne, dobre. Kurczak kukurydziany - pierś z kurczaka sous vide/ jarmuż / pure z patisona/ patison Kurczaka kukurydzianego odkryłam już jakiś czas temu i zakochałam się
królestwo garówZwykłego fileta z kurczaka postanowiłam urozmaicić nadziewając go smakołykami i piekąc w papirusowych osłonkach. Składniki na 3 porcje: 3 filety drobiowe 3 plasterki sera żółtego 9
Kuchnia w czekoladzieLubicie domowe cheeseburgery ? Ja niestety przepadam od czasu do czasu, jednak jak wiadomo nie należą one do dietetycznych przekąsek. Tym samym, postanowiłam je troszkę "odchudzić" i
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJak co poniedziałek chcemy zaprosić Was na coś mniej kalorycznego, co po weekendowych szaleństwach pozwoli nam odetchnąć od ciężkich potraw... Dzisiaj do przygotowania dania użyłam produktu
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCzy zdarza Wam się kupić za dużo warzyw, a potem martwić co z nimi zrobić, żeby się nie zmarnowały? Mnie się zdarza całkiem często, zaś ostatnio
Kuchenne zapiski Edyty