małe zmiany, a czasami duże i w tedy dziele się tym przepisem z Wami :) Tym razem risotto z jarmużem jakże zdrowym i smacznym warzywem. Jeśli chcecie aby danie było bez mięsne wystarczy pominąć filet z kurczaka :) Składniki na 2 osoby: 3/4 szkl ryżu do risotto Arborio 1 pojedynczy filet z kurczaka 200 g pieczarek około 800 ml bulionu warzywnego
Gotowanie...to proste !Bardzo fajnie skomponowana smakowo sałatka na różne okazje. Przygotowanie jej zajmuje mało czasu , jest idealnym pomysłem na każdą imprezę. Nie jest to jakaś super nowość
Wanilia i KardamonSkładniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 pora 3 ząbki czosnku 400 g mrożonki groszek + marchewka 2 łyżki masła 1/4 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej
Qchnia po prostusądzi, że nie lubi selera i nie będzie jadła tej sałatki po jej spróbowaniu stwierdziła, że jest niezła. Dlatego polecam ją fanom tego warzywa i nie tylko! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g filetu z kurczaka 3-4 plastry ananasa z puszki 3 łodygi selera naciowego 4 łyżki kukurydzy z puszki 5-6 orzechów włoskich 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka
Danka Pichciwielu ceregieli. Z kilku łatwo dostępnych składników. Do domowych spring rolls i sajgonek . Do smażonych czy pieczonych ryb, żeberek, krewetek i kurczaka (np. tego , tego lub tego ), do panierowanego tofu. Do ryżu z warzywami albo nawet do maczania frytek . Domowa wersja sosu słodkie chili będzie zawsze lepsza niż ta kupiona w sklepie! Mój sposób na ten sos ma jeszcze jedną
Karo in the KitchenNaleśniki z kurczakiem i brokułami – to mój pomysł na wykorzystanie mięsa kurczaka z rosołu, ale również na tanie, sycące danie, które świetnie sprawdza się na
Dorota SmakujeSpaghetti z grillowanym kurczakiem i cukinią to mój majówkowy hit 2019! Dla mnie nie jest ważna pogoda za oknem, bo na moim talerzu zawsze jest
Moja smaczna kuchniaprzygotowaną sałatę rzymską przekładamy do misy, w której będziemy serwowali. Na wierzchu układamy pokruszone na mniejsze kawałki grzanki, pokrojoną w plastry pierś z kurczaka i plastry parmezanu (aby uzyskać cienkie plastry parmezanu użyłem obieraczki do warzyw). Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia Łukaszapierników. Dodajemy ją do ciast, puddingów, kremów i pikantnych ciasteczek. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów. Pasuje również do dań z kurczakiem, z czarna fasolą i pomidorami. Dopełni smak potraw z jajkiem i warzywami np. kapusty, szpinaku, cebulki, czy brokuła. Ponadto wchodzi w skład marokańskiej przyprawy "radel hamout". Dodawana jest także do grzanego wina, ponczu. Gałkę należy zetrzeć
Ciastka - domowe słodkościzawsze na tackach, aby ograniczyć skapywanie tłuszczu na brykiet lub węgiel. * Wybieraj na ruszt chude mięso i chude ryby (np. pierś z indyka, kurczak, dorsz, pstrąg itd.) * Zawsze do różnego rodzaju białka dodawaj dużą porcję warzyw. * Pamiętaj o piciu wody - w szczególności, gdy grillowaniu towarzyszą upały. * Uważaj na gotowe marynaty - mogą zawierać duże ilości konserwantów i sztucznych barwników. * Sosy
MintTasteProsta, szybka w przygotowaniu zupa koperkowa. Idealna na domowym, chudym rosole. Lubiana przez wszystkich, zwłaszcza przez dzieci (o dziwo w zupie koperkowej zielone im nie przeszkadza
Moja DelicjaSKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka dwie duże garści rukoli dwie duże garści roszponki 1 pomarańcza garść winogron (drobne, zielone) garść posiekanych orzechów włoskich łuskane pestki dyni
Gotowanie jest łatwePasty można robić z różnych składników. Pieczone warzywa, fasola, twaróg i jeszcze kilka innych to dobre bazy do takich specjałów. Jednak dziś będzie coś z
Dieta moja pasja