Tagliatelle ze szpinakiem, piersią z kurczaka i kremowym sosem z gorgonzoli… Pycha ! Spróbujcie Składniki: 300 g tagliatelle 2 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki oleju
Oryginalny smakprzygotowane nadzienie nakładamy na neleśniki i zwijamy. Najlepiej smakują odsmażone, ciepłe i chrupiące. Ale naleśniki równie dobrze smakują na słono czy ostro, ze spinakiem i zapieczonym serdem, kurczakiem i pieczarkami, mieszanką warzyw, jeśli chcemy zjeść sycący, ale dietetyczny posiłek, a nawet z parówką! To co do nich dodamy, zależy tylko od nas, od naszych upodobań kulinarnych, gustów i wyobraźni
Taste Of My Daycukinią i brokułem smażymy na kilku kroplach oleju przyprawiając curry, chilli, mieszanką do gyrosa lub innymi przyprawami wg uznania. W między czasie gotujemy makaron / ryż. Gdy kurczak będzie usmażony, a warzywa miękkie, na patelnie dodajemy kilka łyżek śmietany, tak by pokryły wszystkie składniki. Całość przyprawiamy maggi. Podajemy przyozdobione natką pietruszki bądź koperkiem z ryżem lub makaronem, smacznego
Taste Of My DayDziś jedna z najbardziej klasycznych sałatek imprezowych. Pyszna i sycąca, smakuje każdemu, równie dobrze sprawdzi się jako przekąska jak i pełnoprawne danie obiadowe :) Dobrze jest robi
Kulinarne zapędy KokosaKwiat Europy". Jedzenie przepyszne, świetna obsługa i przemiła Pani Basia, która dba o każdy detal i nadzoruje pracę zespołu. Mieliśmy okazję zjeść obiad, frytki, sałatkę ze świeżych warzyw i sporą porcję kurczaka z rożna. Warto wiedzieć: Najlepsze piwa Blonde, Kriek (damskie piw o smaku czereśniowym) Najtańsze zakupy zrobicie np. w sklepach w carrefour, zwłaszcza jeśli chodzi o piwa
Moja smaczna kuchniaukos. Cebulkę i paprykę wrzucamy do woka i smażymy krótko. W miedzyczasie gotujemy makaron. Do głębokiej miseczki nakładamy porcję makaronu, na wierzch podajemy kurczaka z boczniakami i warzywami. Całość dekorujemy szczypiorkiem i skrapiamy jeszcze odrobiną sosu teriyaki. Smacznego
W mojej holenderskiej kuchnimakaron świderki Mamma Mia marchewka pietruszka cebula 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego porcje rosołowe, udko lub skrzydełko sól, pieprz listek, ziele śmietana koperek Wodę z kurczakiem zagotować. Dodać pokrojone warzywa i przyprawy. Gotować około 20 minut.Następnie dodać koncentrat i c hwilę razem pogotować.W razie potrzeby doprawić, dodać śmietanę i koperek. Podawać z ugotowanym makaronem
Moje domowe kucharzeniepół), a dalej co tylko wymyślicie: pomidorek koktajlowy, cebulka marynowana, winogrono, korniszon, pieczarki marynowane, oliwki. Wszystko symetrycznie ułożone zapewni jeszcze lepszy efekt. 3 2053 wejść Kurczak z curry i warzywami w sosie kokosowym Czyli kolejne starcie z kuchnią lidla i po raz kolejny absolutny zachwyt przepisami Okrasy. Nic dodać nic ująć dlatego też kopiuję cały przepis
Brzuszki Łakomczuszkiczosnek i sol do smaku. Kurczaka smazymy na oleju, nastepnie na tym samym oleju podsmazamy ugotowany wczesniej ryz. Potrawe podajemy np z kapusta pekinska lub salata. Do kurczaka mozemy dodac tez warzywa, ktore smazymy na oliwie np cebule, papryke, pieczarki. Smacznego
Przysmaki Karolkizaroodopornym i wkladamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na okolo jedna godzine. Przed koncem pieczenia mozemy zrobic otwor na gorze rekawa by skorka sie bardziej przypiekla. Kurczaka podajemy z gotowanymi warzywami. Smacznego
Przysmaki Karolkijakiegoś czasu odeszłam od tłustych rosołów gotowanych z kury ( z wołowiną ) na rzecz takich lżejszych z kurczaka z dużą ilością warzyw ( karmelizowanych na suchej patelni).Dodatkowo zmieniam ich smak dodając nietypowe dodatki . A to coś orientalnego ( trawa cytrynowa, listek Kafiru, imbir ), gałązki tymianku lub np. paprykę. Nadal jest to rosół ale przestaje być monotonny. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnidoprawiamy solą i curry, wrzucamy na patelnię z rozgrzaną oliwą, smażymy, gdy zacznie nabierać koloru dodajemy pokrojonego w drobne krążki pora, przykrywamy patelnią i dusimy. Gdy kurczak będzie miękki, dodajemy warzywa z puszki: czerwoną fasolę, groszek i kukurydzę. Możemy podlać delikatnie wodą i jeszcze kilka minut razem podduścić. Całość mieszamy z ugotowanym pene i posiekanym tymiankiem
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazapiekanki można wykorzystać praktycznie każdy rodzaj makaronu, u mnie na początku miało być tagliatelle. W końcu były kokardki. Natomiast jeżeli nie lubicie ryb, możecie je zastąpić kurczakiem. Dodatkowo można dorzucić warzywa, wtedy zapiekanka będzie bogatsza. Ja jednak tym razem postawiłam na minimalizm. Składniki na 4-5 porcji: 350-400g makaronu kokardki 350g tomatery lub 1 pomidory w puszce
Fabryka pomysłówniektóre składniki przygotowaliśmy wcześniej. Ale zanim Wam o tym opowiemy, najpierw kilka słów o tym co ugotowaliśmy: Poniedziałek: Wegetariańskie spaghetti z pieczonymi warzywami Prosta pasta z pysznym, kremowym pesto na bazie awokado. Zobacz przepis Wtorek: Chiński kurczak w pomarańczach Klasyczne danie kuchni… amerykańskiej. Danie w Chinach nie występuje, ale w chińskich restauracjach USA tak. Zobacz przepis Środa: Kurczak(...)drugiej pomidorki, cukinię i bakłażana. W międzyczasie zabraliśmy się do panierowania i smażenia kurczaka po chińsku. Na dwóch patelniach przygotowaliśmy sosy do kurczaków Wyjęliśmy papryki z piekarnika. Na ich miejsce wjechał brokuł. Wyjęliśmy drugą tackę z warzywami a na ich miejsce wstawiliśmy prosiutto Pokroiliśmy papryki i nastawiliśmy składniki na pepperonatę Ugotowaliśmy spaghetti i zrobiliśmy pesto Wyjęliśmy brokuła i prosciutto
Niedzielny kucharzDzisiaj na obiad pomysł na lekko pikantnego kurczaka po chińsku, aromatycznego który wspaniale komponuje się z makaronem i warzywami. Danie bardzo smaczne, polecam. Składniki : 400 g piersi(...)mieszając, następnie dodajemy, pokrojoną w paski paprykę, marchew, por, różyczki brokuła, mrożone warzywa i wlewamy bulion. Całość dusimy około 5 minut. Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i resztą przypraw. Zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Makaron nakładamy na talerze, dodajemy porcję sosu z kurczakiem, posypujemy natką pietruszki i podajemy
Kulinarne Fantazje Marioli