I jest przepis na, który tak czekaliście. Dwa dni temu kupiłam sobie taki o to wok z żeliwa. Bardzo chciałam mieć taki garnek w domu. Jakiś czas temu, około roku, kupiłam swoją pierwszą wielką brytfannę właśnie z żeliwa, tyle, że emaliowanego. Byłam lekko zaskoczona, że działa na mojej indukcji, bo jak się okazało, wszytko co ma w składzie Fe- żelazo, działa na indukcji wybornie, a żeliwo to nic innego jak żelazo. Kiedy pierwszy raz zrobiłam kurczaka w brytfannie z warzywami a on był za jakieś 40 minut już ... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)