kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:296/456)

Grillowana Pierś z Kurczaka w Rewelacyjnej Marynacie z Pieczonymi Marynowanymi Ziemniaczkami i Spaghetti z Cukinii z Pesto alla 329

kliknięciu w nią przeniesiecie się na przepis opisujący jej wykonanie.Czy nam to smakowało? Oj, bardzo! MIĘSO: 2 małe piersi z kurczaka Rewelacyjna marynata do mięs i warzyw Piersi z kurczaka umyłam pod bieżącą zimną wodą, osuszyłam ręcznikiem papierowym. Odcięłam małe polędwiczki. Każdy kawałek z każdej strony osmarowałam marynatą, włożyłam do pojemnika i szczelnie go zamknęłam, wstawiłam do lodówki na kilka godzin(...)mięs i warzyw Ziemniaczki wyszorowałam dokładnie pod bieżącą wodą. Pokroiłam w ósemki. Każdy kawałeczek ziemniaka posmarowałam marynatą i ułożyłam na teflonowej blasze. Odstawiłam na kilkanaście minut. Potem piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 30-40 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości kawałków ziemniaków. Jeśli nie jesteśmy pewni czy już są gotowe, można przecież wyciągnąć jedną ćwiarteczkę

Blondynka Gotuje
Ogniste kieszonki drobiowe 411

ząbki czosnku sól morska do smaku przyprawa gajowego BELLA BIS  do smaku płatki chili  BELLA BIS 2 łyżki oliwy do posmarowania naczynia Sposób przygotowania Filet z kurczaka umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym,naciąć wzdłuż tak aby utworzyć kieszeń, uważać aby nie rozerwać mięsa.  Pomidory osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, czosnek obrać przecisnąć przez praskę(...)oliwą z pomidorów oprószyć solą przyprawą gajowego, posypać płatkami chili,ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym wsadzić na 2 godziny do lodówki, po czym piec w nagrzanym do 180*c piekarniku 35 minut.  Podawać z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką

Wanilia i Kardamon
Witam robaczki moje drogie . 373

tluszczyku. Mam nadzieje, ze sprobujecie taki obiad zrobic, któregoś dnia w Waszych domach. A, wiec  robaczki nie zanudzam, tylko podaje przepis i do dziela kucharze !!! SKLADNIKI: -2 piersi z kurczaka -oliwa z oliwek lub olej -przyprawy: ·          Tymianek suszony ·          Majeranek suszony(...)proszku, dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek, sol, ziele angielskie i lisc laurowy,mieszamy. Piersi  zanuzamy,obtaczamy w marynacie, zostawiamy w lodowce na minimum 2-3 godziny. Nastawiamy piekarnik na 180-190 st.C . Rozwijamy folie aluminiowa (blyszczaca strona do gory), układamy piersi i przykrywamy druga czescia foli ( blyszczaca strona do piersi), formujemy „koperte” zwijając szczelnie brzegi . Na kopercie nacinamy dziurki

PychaDania
Udka kurczaka w porterze 241

lubisz kurczaka,a nie lubisz kosci tylko samo miesko ten przepis jest dla Ciebie.Kurczak pozbawiony kostek,zamarynowany w aromatycznym ciemnym piwie i dodatkiem ziol jest znakomity.Udka sa bardzo soczyste .Kurczaka w ten sposob przygotowywal Alexander Herrmann w programie TV "Topfgeldjäger".Przepis jest niezwykle prosty i latwy,a jedyna trudnosc to usuniecie kosci z udek.Koniecznie wyprobujcie ten przepis,a odkryjecie(...)naczyniu ,nastepnie zalac Porterem.Naczynie przykryc folia spozywcza i umiescic w lodowce na 2 dobynozki wyjac z marynaty i ulozyc na blaszce do pieczenia skora do gorywlozyc do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200°C okolo 35 minut.Czas pieczenia uzalezniony jest od ilosci nozek i tak 2 nozki beda upieczone i rumiane juz po 25 minutach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pierś kurczaka panierowana w krakersach 1048

chrupiącej panierce z krakersów. Jedzonko palce lizać. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.składniki:600 g piersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną soli i pieprzu. Do jogurtu(...)był pył ale również małe kawałeczki. Zamarynowane w jogurcie kawałki mięsa panierować w krakersach a następnie ułożyć na blaszce włożonej papierem do pieczenia lub natłuszczoną folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 25-30 minut. Mięsko podawać z dowolnymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
317. 233

 „Niesamowite jak paradoksalnie układa się życie: najpierw bardzo czegoś pragniesz i nie możesz się doczekać, a potem, kiedy jest już po wszystkim, marzysz tylko o

More food, love and dreams
Pizza serowa ze świeżym szpinakiem 152

też doskonale do niej pasuje. I tak oto powstała pizza serowa ze świeżym szpinakiem. Przepis bardzo prosty, a jeśli koniecznie musicie mieć kawałek mięcha w pizzy polecam dodać kawałki kurczaka, też będzie bardzo smaczne Pizza serowa ze świeżym szpinakiem 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO(...)garści świeżego szpinaku oliwa z oliwek Przygotowywania rozpoczynamy od przygotowania ciasta dokładnie według TEGO PRZEPISU. W czasie kiedy nasze ciasto rośnie zajmujemy się sosem pomidorowym. Pamiętajcie aby włączyć piekarnik i nagrzać go do 250°C (z termoobiegiem) zanim zaczniecie „składać” pizzę. Jeśli posiadacie specjalny kamień do pizzy to musicie go porządnie nagrzać przed jej pieczeniem, jeśli takiego nie posiadacie nagrzejcie

PatiGotuje
Sałatka z pieczoną dynią i serem feta 174

dziś inną propozycję. możecie wykorzystać ser feta i kilka innych dodatków a sałatka wyjdzie przepysznie. Zapraszam do wszystkich moich przepisów na sałatki . Polecam Wam także: – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą bulgur i ogórkiem – sałatka z pieczonym kalafiorem – sałatka z gruszką i gorgonzolą – sałatka ze szparagami i jakiem – sałatka kebab – sałatka brokułowa(...)balsamicznego – 1 łyżeczka miodu – 1 łyżeczka musztardy dijon – 100 g sera feta – pół świeżego awokado – świeże listki bazylii – sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Rozgrzej piekarnik do 180 st C. Obierz i pokrój dynie w plasterki. Połóż plasterki dyni na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polej dynię 1 łyżką oliwy z oliwek, a następnie dodaj trochę

nietylkopasta.pl
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 191

cebula 3 litry bulionu warzywnego  1 czerstwa bułka  sól,pieprz  Wykonanie : Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 45 minut. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po ostudzeniu obieramy udka od kości. Do rosołu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa wrzucamy całe oczyszczone pieczarki. Gotujemy(...)pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Przekładamy do foremek.Na dno foremki wykładamy do połowy pasztet, układamy pieczarki jedna za drugą, przykrywamy masą mięsną.  Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy

Z Majeczką w kuchni
Kotleciki z kurczaka i szpinaku. Dieta szybka przemiana. Faza III 256

zimno. To ostatni post z tygodniowej diety przyspieszającej matabolizm H. Pomroy. Jutro podam cały tygodniowy jadłospis, zapraszam do podsumowania. Składniki na 4 porcje: 480 g filetu z kurczaka ekologicznego 250 g mrożonego szpinaku (całe liście) 1 ząbek czosnku sól, pieprz, gałka muszkatałowa olej kokosowy do smażenia Wykonanie: mięso i ząbek czosnku zmielić lub posiekać w blenderze rozmrożony wcześniej szpinak mocno(...)zrumieniania  Propozycja obiadu w fazie III: 2 kotleciki+kilka kiszonych ogórków+grejpfrut Propozycja kolacji: 1,5 koltecika+ kromka razowego chleba orkiszowego (30g)+sałata rzymska Kotleciki przygotowane bez tłuszczu (piekarniki lub na parze ) nadają się w fazie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drobiowe kotlety ze szparagami i serem 170

Sezon szparagowy dopiero przed nami, postanowiliśmy więc, wykorzystać te ze słoika. W sezonie przed smażeniem, koniecznie ugotujcie w osolonym wrzątku. Składniki 4 filety z piersi kurczaka (po 200g) 4 plastry sera królewskiego 1 słoiczek szparagów zielonych mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia sól     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso myjemy, osuszamy papierowym(...)bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju (płomień nie może być za duży, inaczej bułka się przypali, a mięso będzie surowe). Możemy również lekko podsmażyć kotlety i przełożyć do piekarnika na 20 min, temperatura 180°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow

R'n'G Kitchen
Pierś z kurczaka w tymianku 194

sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego i z  pieczonymi ziemniaczkami . Zainspirował mnie przepis na moim ulubionym  blogu . Mięsko jest smaczne i dietetyczne :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 3 ząbki czosnku kilka gałązek świeżego tymianku sól pieprz Piersi umyć i osuszyć. W miseczce wymieszać olej, miód, sos sojowy(...)sobą połączyły. Piersi zalać marynatą, przemieszać i pozostawić w lodówce minimum na godzinę. Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia żaroodpornego (nie przykrywać) i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec 35 minut od czasu do czasu polewając sosem powstałym w czasie pieczenia. Smacznego

kuchnia doski
Chrupiace Udka Z Piekarnika 218

ziemniaczkami i mizerią tworzą bardzo smaczny i sycący obiadek ;) Składniki na 2 osoby: 2 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka słodkiej papryki 2-3 szczypty ostrej papryki przyprawa do kurczaka u mnie Prymat czosnek granulowany lub ząbek czosnku świeżego sól czosnkowa, pieprz kawałek cebulki oliwa/olej 1. Ćwiartki myje i obgotowuję (wkładam ćwiartki do zimnej wody i zagotowuje ja następnie od razu(...)następnie obsypuje/nacieram przyprawami, przykrywam folia aluminiową i chowam do lodówki na 2-3 h do zamarynowania. 3. Po tym czasie wyjmuje ćwiartki z lodówki i przekładam do zimnego piekarnika ( folie aluminiową zdejmuję, ale nie wyrzucam!) Nastawiam piekarnik na 190 stopni i od czasu nagrzania piekarnika, piekę około 60-80 min. Czasami obracam nogi jeśli u góry zbytnio się rumienią

Gotowanie...to proste !
Cukinia faszerowana kaszą kuskus i kurczakiem z gorgonzolą 208

sól i smażę aż woda odparuje. W tym czasie umytą i osuszoną pierś z kurczaka kroję w bardzo drobną kostkę. Gdy woda z cukinii odparuje zwiększam ogień i dodaję kurczaka aż z wierzchu przestanie być surowy. Dodaję pokruszoną w kostkę gorgonzolę(można zostawić kilka kawałków, aby położyć na farszu aby się roztopiła- ja zapomniałam :)), zmniejszam ogień i czekam aż się(...)wchłonął jego nadmiar.  Doprawiam pieprzem, ziołami prowansalskimi i solą, jeżeli jest potrzeba, na sam koniec dodaję posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz wkładam do wydrążonych cukinii. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15- 20 minut, aż cukinia zmięknie, a z farszu utworzy się skorupka.  Moim zdaniem odgrzane są jeszcze smaczniejsze

Cook&Love