kurczak na parze - 1247 przepisów (strona:18/84)

Sałatka z ryżem paprykowym i kurczakiem polana sosem indyjskim Tikka Masala 143

koperkowo-ziołowym (równie dobrze można zrobić taki sos własnymi siłami ale z tym jest znaczniej szybciej) i mieszam następnie na to wykładam trochę ryżu, kurczaka i polewam delikatnie sosem.  I gotowe, pyszne jedzonko na parę dni. Dla osób zapracowanych, zabieganych jak znalazł :) Smacznego

Kuchnia Viki
szybkowar-uda kurczaka w sosie pieczarkowo-porowo-pietruszkowym... 170

udka kurczaka, schować do lodówki na kilka godzin do szybkowara dodać 1 łyżkę masła i zeszklić pokrojone pory z pieczarkami włożyć z marynatą udka kurczaka, wlać wodę 2 szklanki, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka na talerz, wywar przelać do rondla, makę wymieszać z wodą

W Mojej Kuchni Lubię
szybkowar-uda kurczaka na ziemniakach z czosnkiem i cebulą... 179

przełożyć na talerz ziemniaki wsypać do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" dodać trochę tłuszczu z patelni i wymieszać, poukładać uda kurczaka i wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary na ,mniejszym ogniu gotować z 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie podać np. z surówką z buraczków na obiad..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Łosoś na parze 156

jeść dań ciężkostrawnych, czosnku, cebuli, pieczonego mięsa itp.). Ale kto powiedział, że jedzenie na diecie nie może smakować? Po jedzeniu na okrągło gotowanego kurczaka, byłam zachwycona tym, jak wspaniale smakuje łosoś zrobiony na parze. I taką propozycję obiadu chcę Wam przedstawić: łosoś gotowany na parze z ziołami prowansalskimi, do tego świeża sałata, ziemniaki i brokuł. Smacznego

Passions hobbies life
Drobiowe roladki ze szpinakiem i serem feta 154

się w ustach! Świetny pomysł na urozmaicenie nudnej piersi z kurczaka. Jako zdrowe dodatki proponuję ugotowany na sypko ryż parboiled i sałatkę z pomidorami. :)  Składniki (na 2 porcje) : 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 opakowania świeżego szpinaku ząbek czosnku lyżka masła pomidor ser feta sól, pieprz Mięso z kurczaka oczyścić z błonek i rozbić na cienkie plastry. Natrzeć(...)liście zwiędną. Przyprawić.  Na całej powierzchni filetu wyłożyć szpinak, plaster-dwa pomidora i pokruszony ser feta (ilość zależna od upodobań). Zawinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczką. Gotować na parze przez ok. 10-15 minut.  Po ugotowaniu roladki na chwilkę odstawić, a następnie pokroić w plasterki. Smacznego

Kuchnia Ellie
Grillowany kurczak w sosie grapefruitowym. 199

Wykonanie. Grapefruita obrać, wykroić fileciki. Sok zachować. Na patelni stopić cukier ,dodać masło ,łyżkę wody ,imbir oraz fileciki z sokiem grapefruitowym. Dusić parę minut. Posypać natką pietruszki. Na patelni grillowej usmażyć  dwa filety z piersi kurczaka ,doprawione solą i pieprzem. Grillowane mięso podać z sosem grapefruitowym. Jest to lekkie, odświeżające danie

Kulinarny karnet Christophera
SAŁATKA Z KUSKUS KURCZAKIEM I AWOKADO 197

Kupiec bulion / woda do zalania kaszy 1 duże dojrzałe awokado 1 cebula połowa małej czerwonej papryki pół małej papryczki chilli parę czarnych oliwek łyżka kaparów sok z cytryny oliwa z oliwek sól pieprz słodka czerwona papryka Pierś z kurczaka przyprawiłam i podsmażyłam na patelni z obu stron na średnim ogniu, aż się zrumieniła. Pod koniec smażenia dodałam chilli. Odstawiłam

potrawyregionalne
Krem selerowo-ziemniaczany na rosole z rydzami smażonymi na maśle i quinoą 156

sól Wykonanie: Rydze oczyszczamy, kroimy w plastry i smażymy na klarowanym maśle, lekko solimy. Seler i ziemniaki obieramy i gotujemy na parze, lub w osolonej wodzie. Następnie studzimy i blendujemy z rosołem, warzywami z rosołu i kurczakiem. Całość podgrzewamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z rydzami, quinoą i świeżym oregano. Prosto i szybko

Quinoa Raz!
Skwierczący sos – do mięs i do warzyw 191

prostoty – zarówno w doborze składników jak i techniki wykonania. Tylko pięć komponentów i… lekko odwrócone myślenie o gotowaniu. Zaintrygowani? Sprawdźcie ten sos do kurczaka, indyka, kaczki, wołowiny i do wieprzowiny, do warzyw gotowanych, tych na parze i pieczonych, do zielonych sałatek, grzanek, smażonych i pieczonych ryb i do gotowanych jaj. Gotowanie. Infuzja. Dwa proste kulinarne pojęcia, oba – jeśli jesteście(...)zaparza, bez strat w ich dobroczynnych dla zdrowia właściwościach i bez jakichkolwiek strat w aromacie – olej szybko przechodzi ich smakiem. Ten zestaw smaków idealnie pasuje do pieczonej kaczki i kurczaka po pekińsku (przepis na niego już pojutrze), ale nie tylko – lekko pikantny od czosnku i imbiru, z delikatnym cebulowym posmakiem sparzonego szczypioru – sos pasuje wyśmienicie nie tylko do prawie wszystkich

Karo in the Kitchen
Zupa z soczewicą i fasolą 127

lekka zupa pomidorowa z warzywami, soczewicą i fasolą. Przygotowałam ja po raz pierwszy, bardzo mi smakuje. Składniki: 1 udko z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 4 łodygi selera naciowego 5 ziemniaków 1 puszka soczewicy gotowanej na parze Bonduelle 1 mała puszka białej fasoli gotowanej na parze Bonduelle 250 ml. przecieru pomidorowego 1 cebula 3 listki laurowe(...)ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu Domowa jarzynka Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Do garnka przekładamy udko z kurczaka, dodajemy obraną cebulę, listek laurowy, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Całość zalewamy 3 litrami zimnej wody, doprawiamy do smaku solą oraz jarzynką, gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Marchewkę i pietruszkę obieramy kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy

Bajeczna Kuchnia
Czerwone curry z kurczakiem 110

średnio ostra) - dymka ze szczypiorkiem - papryka czerwona - małą puszkę mleczka kokosowego - pędy bambusa - olej Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na kawałki nacieramy 2 łyżkami pasty curry i odstawiamy na godzinę. Ryż gotujemy ( ja gotuję na parze, od czasu do czasu mieszając aby był kleisty). Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy 2 łyżki pasty curry(...)podsmażamy chwilkę aby puściła aromat i dodajemy kurczaka. Smażymy ok. 5 minut cały czas mieszając, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pędy bambusa, dymkę, mieszamy i chwilę smażymy. Wlewamy mleczko kokosowe i dusimy ok. 10 min. Podajemy w miseczce z ugotowanym ryżem i posypujemy szczypiorkiem z cebulki. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Kurczak z rozmarynem 178

mięso, które ze względu na niską kaloryczność jest bardzo popularne przy wielu dietach . W celu uniknięcia smażenia można je ugotować na parze albo upiec w piekarniku. Ja tym razem postawiłam na pieczenie. Pieczone piersi z kurczaka zawsze wydawały mi się jednak zbyt suche. Tym razem więc postanowiłam mięso upiec w folii. Dzięki temu kurczak był kruchy i soczysty. Mięso

Pobite gary Barbary
KOFTY DROBIOWE Z SEZAMOWYM RYŻEM 160

ogniu zbyt długo, tylko do wysmażenia mięsa, w przeciwnym razie zrobią się twarde i suche. Następnego dnia można je podgrzać na parze lub pod przykryciem w piekarniku. SKŁADNIKI / 2 porcje KOFTY 400 g mięsa drobiowego (kurczak lub indyk) lub gotowego drobiowego mięsa mielonego 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku / starte na tarce 1 łyżka masła

cool and minty
Nuggetsy w płatkach kukurydzianych 942

parę wiadomości, czy w moim przepisie na nuggetsy można zamienić panierkę panko na płatki kukurydziane. W takim razie zrobię też przepis na nuggetsy z pomocą panierki wykonanej z płatków kukurydzianych. W porównaniu z panko tutaj czuć trochę kukurydziany posmak z tych płatków, ale zaletą jest to, że grubość panierki sami możemy ustalić podczas ich rozgniatania. Składniki pierś z kurczaka

zjem to blog kulinarny
Kuskus z pesto z natki pietruszki z warzywami 165

padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin(...)korzeń) – 1 sztuka Pierś z kurczaka – 200g Szpinak – 2 garście Granat Jogurt naturalny – 3 łyżki Ulubione przyprawy np. garam masala do piersi z kurczaka, suszone zioła (oregano, bazylia, tymianek) do warzyw Oliwa z oliwek – 3 łyżki Sos: Oliwa z oliwek – 2 łyżki Pesto z natki pietruszki – 2 łyżki Wykonanie: Kaszę kuskus gotujemy na parze lub zalewamy gorącą wodą

Kuchnia Bon Appetit