sól i świeżo mielony pieprz kolorowy * mała marchewka * 4 plastry ananasa z puszki plus pół szklanki soku * mała cebula * łyżeczka mąki ziemniaczanej * brązowy ryż * łyżeczka curry Przygotowanie : Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i odstawić na godzinę bądź dwie.Olej kokosowy rozpuścić, przesmażyć kurczaka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w cienkie słupki marchewkę. Przesmażyć
Magiczne Życie Martyjest proste i szybkie w przygotowaniu... takim daniem możemy zaskoczyć niejedno podniebienie. Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka 2 cebule 1 brokuł 2 puszki mleka kokosowego 4 ząbki czosnku 2 cm świeżego imbiru 1 łyżka sosu rybnego 1-1,5 łyżeczki zielonej pasty curry sól, pieprz garść orzeszków ziemnych pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju(...)ryżu jaśminowego szczypta kurkumy Wykonanie: Kurczaka kroimy w paski zaś cebule kroimy w półkrążki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego pastę curry. Chwilę podsmażamy, po czym dodajemy kurczaka z cebulą. Całość smażymy do momentu, aż kurczak będzie gotowy. Do kurczaka dodajemy sos rybny, starty na drobnych oczkach imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę podsmażamy
IMPRESJA SMAKUłyżki zielonego curry 10 szparagów zielonych ( bez twardych końcówek ) 10 plastrów boczku wędzonego surowego pieprz, sól, płatki chili Udka z kurczaka wkładamy do miski i zalewamy mieszanką zielonego curry i maślanki. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie płuczemy pod zimną wodą liście i odcinamy twarde końcówki. Na każdym liściu układamy kawałek kurczaka wraz odrobiną
Kuchnia na wzgórzuDziś na obiad moje ulubione bakłażany, trochę w innej odsłonie bo z ryżem i kurczakiem. Wyszły naprawdę super. SKŁADNIKI: 5 bakłażanów 2 filety z kurczaka 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 cebule 1 puszka pomidorów 4 ząbki czosnku chilli sól pieprz curry 280g brązowego ryżu słodka papryka zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka 1/2 łyżeczki cynamonu 100g sera żółtego WYKONANIE(...)minut 180* aby zmiękły. 3. Po podpieczeniu wyciągamy je z piekarnika, wydrążamy środek, tak aby nie uszkodzić skórki. 4. Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem curry. 5. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy kurczaka na złoty kolor z dodatkiem przyprawy do kurczaka i papryki. Następnie dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany czosnek oraz paprykę. Dusimy chwilę. 6. Do farszu dodajemy wydrążoną
Dziś Ja gotujeOstry, wyrazisty w smaku, bardzo aromatyczny, pachnący cynamonem, curry i świeżym imbirem filet z kurczaka prosto z Indii to moja propozycja dla fanów kuchni azjatyckiej. Składniki: 500g fileta z kurczaka 1 czerwona cebula 4 ząbki czosnku 30g świeżego imbiru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki curry 2 łyżki octu winnego 1 puszka pomidorów bez skórki 125g(...)cynamon, curry, ostrą paprykę, pokruszoną w dłoniach kostkę rosołową oraz wodę. Całość dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu do momentu zredukowania sosu. 3. Kolendrę posiekać, orzechy nerkowca również posiekać i podzielić na dwie części. 4. Ryż ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 5. Do sosu dodać kawałki kurczaka, połowę posiekanych
Szalona Kuchnia EwelinyBardzo zachęcam Was do wypróbowania tego przepisu. Danie w smaku super. Łatwe w przygotowaniu, tylko zgromadzić wszystkie produkty i gotować. Indyjska kuchnia różni się od naszej
Kuchnia Pokoleńpomidory - średnie 1 czerwona papryka - duża 2 garście zielonej fasolki szparagowej 1/2 szkl. soku pomidorowego 2 łyżki oleju - do smażenia MARYNATA DO MIĘSA: przyprawa do kurczaka pieprz cytrynowy sól curry Sos kebab-gyros ostry od Folwark PRZYPRAWY DO POTRAWKI: 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego 1 lyżeczka czosnku granulowango 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki curry 1 łyżka
Grunt to przepis!chińskimi z ryżem jest bardzo pożywnym i sycącym daniem . Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie mrożonej mieszanki chińskiej 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 0,5 łyżeczki curry sól słodka i ostra papryka olej do smażenia 4 torebki ryżu Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki,przekładamy do miski ,dodajemy sos sojowy
Bajeczna KuchniaSałatka z mojego ulubionego ryżowego makaronu o łagodnym smaku, z nutą curry, słodkim ananasem i kurczakiem. Pyszna:) Składniki: paczka (20 dkg) makaronu ryżowego cienkie nitki 40 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka kukurydzy słoiczek kiełków fasoli Mung puszka ananasa garść suszonych grzybów Mun (ok. 15g) łyżeczka curry sól do smaku łyżeczka sosu sojowego łyżka oliwy lub oleju do smażenia mięsa
Maślane ciasteczkokurczakiem i od razu dodaliśmy go do ulubionych. To danie pełne smaków i aromatów, w dodatku łatwe i szybkie do przyrządzenia. Przepis na fasolkę szparagową po azjatycku z kurczakiem Składniki: 400 gramów świeżej żółtej fasolki szparagowej , 2 piersi z kurczaka, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, 1 mała papryka czerwona, łyżeczka proszku curry, łyżeczka mąki(...)już na talerzach posypaliśmy prażonym sezamem. Jako dodatek podaliśmy biały ryż. A jeśli szukasz wegańskiego przepisu z fasolkę szparagową, zerknij tutaj: Wegańskie curry z tofu i fasolką szparagową. PRZEPIS Artykuł Rewelacyjna fasolka szparagowa po azjatycku z kurczakiem. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie
Kulinarna PolskaSkładniki: - 1kg świeżego bobu - 300g makaronu spaghetti - podwójna pierś z kurczaka - 250ml śmietany 30% - zioła prowansalskie - sól, pieprz - curry - słodka papryka - opcjonalnie żółty ser/parmezan Przygotowanie: 1 .Bób należy przełożyć do miski z wodą i go obrać. 2 . Zagotować osoloną wodę na makaron. Pod koniec gotowanie makaronu należy dołożyć bób i gotować do miękkości makronu i bobu, następnie przełożyć(...)sito i przelać zimną wodą. 3. Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę i doprawić solą, pieprzem, curry, słodką papryką i usmażyć na rozgrzanym oleju. 4 .Następinie przełożyć do garnka makaron z bobem i usmażonego kurczaka i zalac śmietaną. 5 .Całośc gotować na średnim ogniu, na koniec doprawić do smaku (zioła prowansalskie, sól, pieprz) Opcjonalnie zetrzeć żółty ser lub parmezan
Coś z niczegoparmezanu, chrupiących orzechów pinii i soczystego fileta z kurczaka to świetny pomysł na pełnowartościowy, zdrowy i sycący posiłek. Składniki: 300g makaronu pełnoziarnistego tagliatelle 250g fileta z kurczaka 3 łyżeczki przyprawy Vegeta Natur z curry 3 łyżki startej mozzarelli sól pieprz oliwa Pesto: 75g świeżej rukoli 70g orzechów pinii 70ml oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 50g parmezanu 15ml soku(...)limonki sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, pieprzem, curry i odstawić na 30 minut. Po tym czasie usmażyć na oliwie. 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 3. Pesto: Do blendera przełożyć liście rukoli, orzechy pinii, czosnek, starty parmezan i wlać sok z limonki. Całość zmiksować dodając stopniowo oliwę z oliwek
Szalona Kuchnia Ewelinydwóch i bum! pyszny obiad w kilka chwil. Jeśli nie podamy potrawki z kurczakiem, to otrzymamy przepyszne danie wegańskie. Mniam! Polecam! Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy 1 puszka pomidorów krojonych 1 cebula 2 ząbki czosnku papryka w proszku, wędzona 1 łyżka czerwonej pasty curry sól, pieprz suszony szczypiorek odrobina oleju do smażenia Przygotowanie: Cebulę posiekać drobno, przecisnąć przez praskę czosnek(...)małym ogniu kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, papryką, pastą curry, dokładnie zamieszać i gotować jeszcze chwilkę, żeby przyprawy miały okazję się otworzyć. Do gotowego curry można dodać posiekanego kurczaka lub inne mięso czy tofu. Ja podałam je z gotowaną na parze piersią z kurczaka. Przed podaniem posypałam suszonym szczypiorkiem (uwielbiam!). Najlepiej smakuje na gorąco
Cakes By KejtJeśli mamy 2 piersi z kurczaka, jedną kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy z warzywami. Mały jogurt naturalny mieszamy z solą, pieprzem i 2 łyżeczkami curry. Zalewamy warzywa i kurczaka. W samym czasie gotujemy makaron. Drugą pierś przyprawiamy (sól, pieprz, oregano). W lodówce znalazłam kilka plastrów szynki więc dodatkowo nacięłam mięso i je nadziałam. Pierś(...)zwykle obsmażam na oliwie, a później dolewam trochę wody, by pierś się dusiła. Wtedy nie jest sucha. Ok. 5 minut z każdej strony, przewracając co jakiś czas. To sosu curry dodajemy makaron i wszystko mieszamy. Wykładamy na talerz. Pierś, którą smażyliśmy w całości kroimy na plasty i układamy na makaron. I voilà
Mój Smak na Życie