Przepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. W końcu kupiłam
Buniabaje w kuchniPrzepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Zawsze ,, chodził"
Buniabaje w kuchniPrzepis bierze udział w Konkursie "Smakowita Pajda to kulinarna frajda!" zorganizowanym na blogu Majanowe pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. Do tej pory
Buniabaje w kuchniTeż tak macie , że napada was nieodparta chętka na coś ? Pewnie tak. No to mnie dziś napadła chętka na kuskusową sałatkę. Najzabawniejsze jest w takich przypadkach
Buniabaje w kuchni,,Niedzielnych,, rosołów nie lubię :) bo irytowało mnie zawsze , że gdzie nie poszłam w niedzielę tam był nieśmiertelny rosół ( tak samo na wszelkich weselach , komuniach itd.). Teraz
Buniabaje w kuchniBłyskawiczna ,, chińszczyzn- tajszczyzna" z gotowanego kurczaka. Zostały mi po prostu kawałki ugotowanego kurczaka. Użyłam orientalnych dodatków i przypraw które miałam pod ręką i po 20
Buniabaje w kuchniNototenia zagościła na naszym stole na dobre. Jest bardzo wdzięczną rybą - można smażyć tuszki - można filetować. Używam do niej podstawowych przypraw .Wystarczy marynować jakiś czas w
Buniabaje w kuchniNajpierw wcześnie rano dorosłe dziecko płci męskiej ( czyli syn) zadowolone z faktu dotarcia do pracy zadzwoniło do Mamusi , żeby ją poinformować o tym , że dziś są
Buniabaje w kuchniTaki niby pilaw tyle , że z użyciem wątróbki drobiowej. Kiedyś zrobiłam przez przypadek dodając do usmażonej z cebulką wątróbki bakalie ( trochę na wyczucie).Doprawiłam na pikantnie
Buniabaje w kuchniNa zimowe dni nie ma to jak rozgrzewająca , syta zupka . Lubię krupniki z pęczaku , bo są bardziej klarowne niż te z drobnej kaszy. Wywar robię z
Buniabaje w kuchniDrugie danie z ,, odzysku". Z reguły gotując zupy wyławiam po ugotowaniu wywaru mięso i warzywa .Nie wkładam mięsa do zupy ( po za wyjątkami kiedy zupa
Buniabaje w kuchniPewnie dla wielu osób ta metoda gotowania ziemniaków jest doskonale znana. Ale pewnie są też tacy , którzy o niej nie słyszeli - tym ją polecam. bo kto
Buniabaje w kuchniJeśli usmażymy za dużo panierowanych kotletów z karkówki ( schabu ) , lub odwrotnie jeśli mamy za mało kotletów w stosunku do ilości stołowników , lub po prostu mamy ochotę
Buniabaje w kuchniŁagodniejsza od czarnej rzodkwi , równie zdrowa, fantastycznie łączy się z daniami w których użyto owoców .Łączę ją z wieloma dodatkami ( jabłko, marchew, gruszka, morele , pestki granatu
Buniabaje w kuchniSzczupak w sosie koperkowym to klasyka. Przepisy różnią się między sobą niewiele, w jednych szczupak jest z sosem, w drugich w sosie . Ponieważ taki ,, z sosem
Buniabaje w kuchni