Dzisiaj przepyszny, kolorowy i świeży obiadek. Piękne roladki z piersi kurczaka nadziewane krem ze szparagów z obłędnymi dodatkami takimi jak parmezan, świeże listki bazylii i nuta
SMYKWKUCHNICiast z jabłkami jest bez liku. Każda nacja, ba region, ma swoje ulubione, charakterystyczne tak pod względem składników, formy jak i smaku. Polacy rozkoszują się w
Mia Cucina SofietaCześć Wam! Dzisiaj witam Was dość nietypowym zestawieniem fotografii, a to wszystko z okazji konkursu organizowanego na durszlak.pl przez firmę Lubella - 1000 osobowości, 1000 pomysłów i
SMYKWKUCHNICalzone pochodzi z Włoch i technicznie to nic innego jak złożona pizza. Jednak jak spróbujecie, to szybko możecie dojść do wniosku, że taka mała zmiana sprawia
Passions hobbies lifeLimoncello – likier cytrynowy z Włoch. Najlepszy jest z cytryn z upraw ekologicznych, ale nie martwicie się – ze zwykłych cytryn też można go zrobić. Jest
Pociąg Do KuchniPrzepis na obiad z dynią?! TAK! Ja to warzywo uwielbiam, od miesiąca króluje u mnie w każdej formie, od śniadania do kolacji. Dzsiaj proponuję Wam przygotowanie
SMYKWKUCHNIPo Wielkanocnej przerwie wracamy z cyklem Wypiekanie na śniadanie. Tym razem Małgosia wynalazła dla nas przepis w książce pod
Kulinarne przygody GatityPo raz kolejny wzięłam udział, z grupą blogerów, w Wypiekaniu na śniadanie. Tym razem organizatorem akcji był Paweł, który jako temat podał Biscotti di Prato. Poniższe
mojewypiekiinietylkoJak już Wam oczywiście wspomniałam ( a pewnie z 5 milionów razy! ) od przeszło miesiąca ograniczyłam mąkę pszenną na rzecz mąki kokosowej, owsianej, gryczanej, amarantusowej czy też
Ostra na SłodkoLasania , ale bez mięsa. Składniki 150 g obgotowanych mrożonych podgrzybków 5 łyżek masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka 2 żółtka 7 łyżek śmietany sól świeżo
R'n'G KitchenŁatwa wegetariańska lasagna upieczona w słoiku. Proste a niecodzienne danie, które można podać gościom – na pewno zrobi wrażenie – lub zabrać do pracy. Czas przygotowania
Niedzielny kucharzPrawdziwe lato nie może się obyć bez sałatki CAPRESE - to moja ulubiona kompozycja pomidorów, bazylii i sera Mozzarella Galbani . Gdy bazarki uginają się pod ciężarem pachnących
Kawa z mlekiemDziś czas na pizzę , bo jak są takie straszne upały , to co można jeść oprócz lodów? - tylko PIZZĘ ! Proponuję dziś przepis na klasyczną włoską pizzę na
Kawa z mlekiemNa poniedziałkowy obiad proponuję Wam szybkie danie makaronowe do przygotowania w niecałe 30 minut: ż ó lto-zielone tagliatelle paglia e fieno z indykiem
La grande e la piccola cuocaPizzę kochają chyba wszyscy i każdy z nas dobiera swoje ulubione dodatki. Przygotowana może być na grubym lub cienkim spodzie. Kwestia gustu Osobiście wolę na cienkim
Oryginalny smak