Zapraszam na kolejną odsłonę surówki obiadowej z kapusty pekińskiej. Tym razem z sosem czosnkowym. Tą wersję, zresztą bardzo smaczną polecam do pieczonych, smażonych czy grillowanych mięs
Kuchnia z widokiem na ogródKolejna pyszna serowa i słodka propozycja :) Składniki na spód placka: 1 ½ szklanki mąki ½ kostki margaryny 5 dag cukru pudru 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do
Tradycyjna KuchniaJestem taką osobą, która bez siadania nie wychodzi z domu. Lubię zamiast tradycyjnej kanapki, zjeść coś innego, a jeśli przygotowanie zajmuję mało czasu to jeszcze lepiej
Basia w kuchniNajpopularniejsze pesto jest z bazylii, w sumie to podobno od bazylii się zaczęło i trwa tak aż do dziś z tym że dziś doczekaliśmy się wielu
Mechanik w kuchniSkładniki / Ingredients:500 g piersi kurczaka / 500 g chicken breast mix sałat / mix lettucessos winegret miodowy / honey vinaigretteprzyprawa do kurczaka / seasoning for chickensól / salt
Projekty ze smakiemTo jedno z moich ulubionych ciast...Jest idealne.Dzisiaj o poranku przygotował je mój mężuś:) Najlepiej smakuje w Jego wydaniu..Składniki;2 jajka,1 szklanka cukru
Anioły w kuchniTo jedno z moich ulubionych ciast...Jest idealne.Dzisiaj o poranku przygotował je moj mężuś:) Najlepiej smakuje w Jego wydaniu..Składniki; 2 jajka, 1 szklanka cukru
Anioły w kuchniPrzyszedł czas, że większość z nas zaczyna robić w domu ogórki małosolne... choć ich cena nie zachęca do zakupu ich w większej ilości (u mnie
Aga w kuchniNa świątecznym stole znalazły się u mnie po raz pierwszy pierogi z makiem... i były przepyszne :) Choć nie przepadam na pierogami na słodko, to
Aga w kuchniWygodne buty na nogach.Lekki plecak na plecach.Moja dłoń w jego dłoni. W uścisku.Nic nas nie goni,czas został w tyle. Idziemy. Uśmiech na jego twarzy
W kuchni Karmel-itkirazy piec (to istota tych włoskich specjałów), ale dzięki temu ciasteczka są trwałe i rewelacyjnie nadają się jako upominek. Do ciastek dodałam moje ulubione korzenne przyprawy - cynamon, imbir oraz goździki. Gdy je piekłam, w całym domu rozniósł się cudowny zapach piernika. Ciasteczka polałam lukrem, do przygotowania którego wykorzystałam nowy w mojej kuchni, przepięknie pachnący produkt od Kamisa - cukier z prawdziwą
Chilli Czosnek i Oliwaczym nam się kojarzy? Danie kuchni japońskiej z ryżu zaprawionego octem ryżowym z dodatkami: owocami morza, rybami, omletem, warzywami...oraz wodorostami nori. Od jakiegoś czasu można zjeść sushi lodowe. Twórcą ich jest Filippo Novelli. Kucharz z zawodu, sommelier, degustator serów...cukiernik z pasji. Lubi poznawać nowe smaki. Sushi lody są połączeniem włoskich lodów (Filippo Novelli jest Włochem) z japońską estetyką
królestwo garówMega kruche ciasteczka orzechowe z rodzynkami, mówię Wam można się zakochać ;) Są na tyle uniwersalne, że można dodać do nich kawałki czekolady lub innych dodatków lub
Życie zaczyna się w kuchniBardzo lubię fasolkę szparagową i najczęściej jem ją bez żadnych dodatków, jedynie posolona i skropioną jakimś smacznym olejem. Nie zawsze mam ochotę na aż tak prostą
Kasia SarnaPENNE Z SOSEM Z ROQUEFORTA Szybkie, pełnowartościowe danie dla miłośników makaronu, w ten sam sposób możesz przygotować spaghetti. 4 porcje Przygotowanie: ok.15 min. Składniki: 300
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska