kremy na tort - 1000 przepisów (strona:19/67)

Krem kokosowy 216

Mleko kokosowe świetnie nadaje się do zrobienia kremu do ciastek, tortów czy babeczek - nie tylko sprawia, że krem śmietankowy jest bardziej sztywny (podobną rolę może spełniać serek mascarpone), ale też fantastycznie smakuje :) Polecam jako dodatek do prostych babeczek kokosowych . Składniki: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalne) Dzień wcześniej mleko kokosowe

Ciastkozercy
Krem do przekładania tortów,ciast i ciasteczek. 232

się dokładnie połączyło. Teraz dodajemy olejek smakowo-zapachowy ( i ostudzone kakao ,gdy chcemy zrobić krem czekoladowy ) ucieramy do całkowitego połączenia się wszystkich składników. Możemy też dodać odrobinę spirytusu. Kremem możemy przekładać torty,ciasta biszkoptowe,kruche ciasteczka itp.  Do kremu możemy również dodać pogniecione owoce ( około 15 dkg )np.truskawki,borówki,maliny. Będziemy wtedy mieć krem owocowy. Rada : Kakao dodawane

Przepisy i porady kulinarne
delikatny tort kokosowy a la Raffaello 649

likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam 200 ml zaparzonej i ostudzonej herbaty, 3 łyżki likieru kawowego, 1 łyżeczka soku z cytryny) wykonanie: wszystkie składniki mieszamy ze sobą. składniki na krem kokosowy: 200 g wiórków kokosowych 250 g serka mascarpone 400 ml śmietanki kremówki 30 % 70 g cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lub kokosowego (ja użyłam kawowego) dodatkowo: kuleczki kokosowe(...)naczyniu ubijamy schłodzoną śmietankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Do serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę, mieszamy łyżką. Blaty biszkoptu kolejno nasączmy i przekładamy kemem kokosowych. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem i obsypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi. Na wierzchu ciasta układam kuleczki kokosowe (ja użyłam kuleczek kokosowych a la Raffaello domowej roboty

Domowy Smak Jedzenia
Tort z kaszy jaglanej z kremem limonkowo-kokosowym z truskawkami 162

przyszedł mi kolejny blog: Feed Me Better . W wyniku tych poszukiwań powstał świetny tort, maksymalnie wypełniony truskawkami, w którym idealnie komponuje się słodycz z lekkim kwaskiem limonki. Tort z kaszy jaglanej z kremem limonkowo-kokosowym z truskawkami Biszkopt ( źródło !): - 5 jajek - 100 g cukru pudru trzcinowego - 1/2 łyżeczki cynamonu - 200 g ugotowanej (w 1/2 litra wody), zmiksowanej i ostudzonej kaszy(...)truskawek, żeby tort mógł dłużej poleżeć. Można to oczywiście zrobić przed włożeniem do lodówki, wtedy truskawki będą lepiej 'przyklejone' do kremu. * Ja wkładam takie kremy do zamrażarki i sprawdzam stan co 10-15 minut. Tak tort wygląda po przekrojeniu. Przepraszam za słabą jakość, ale tort miał tak duże wzięcie, że nikt nie chciał czekać na to, aż zrobię porządne zdjęcie

Corner With Recipes
Tort Czekoladowy 425

zapomniał i wie co dziś przygotuje swojej rodzicielce. Ja już wiem! A Wam proponuje ten o to smakowity, bardzo czekoladowy i całkiem prosty Tort Czekoladowy. Jedyny minus, należy poczekać na ostudzenie ciasta i schłodzenie kremu, aby wszystko wyglądało tak jak należy. Ale, Kochani, warto!"Składniki:4 jajkaszklanka cukru pudru3 łyżki kakao1/2 szklanki mleka2 szklanki mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniadodatkowo400(...)łyżek kremu, rozsmarowujemy, a następnie przykrywamy kolejnym blatem, który smarujemy marmoladą i około 3 łyżkami kremu. Przykrywamy ostatnim blatem i rozsmarowujemy na wierzchu i po bokach pozostały krem - wyrównujemy.Wierzch tortu posypujemy gotowymi wiórkami czekoladowymi. Całość odstawiamy do schłodzenia.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Tort Kinder 1366

pieczenia, dzięki temu, kiedy skończymy dekorowanie będzie można łatwo je usunąć, a patera zostanie czysta. Biszkopt nasączamy ponczem i nakładamy pierwszą warstwę kremu. Powtarzamy z resztą spodów. Nakładamy krem na brzegi tortu i wyrównujemy. Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, jeśli jest zbyt gęsta (polewa powinna swobodnie spływać po brzegach ciasta) dodajemy nieco oleju kokosowego. Odstawiamy do ostudzenia. Przestudzoną polewą(...)dekorujemy brzegi tortu – dla wygody można przełożyć ją sobie do małego woreczka strunowego. Wierzch tortu dekorujemy czekoladkami i batonikami. Dobrze mieć pod ręką resztę kremu przełożonego do szprycy – dzięki temu można podeprzeć niektóre elementy dekoracji. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort Czekoladowy z Straciatellą i Migdałami 158

pięknie prezentujący się tort, który można również przygotować w formie ciasta. Czekoladowy biszkopt, lekka, śmietanowa masa z dodatkiem chrupiących migdałów oraz delikatny krem straciatella - smaki idealnie się ze sobą komponujące i tworzące idealną całość. Tort Straciatella z Migdałami- Składniki:Biszkopt:3 jajka1/2 szklanki cukru80 g mąki tortowej (0,4 szklanki)20 g szklanki kakao (1/5 szklanki)  40 g gorzkiej(...)czekolady (ok. 50 g) i delikatnie mieszamy.Masę wykładamy na ciasto (zostawiając ok. łyżkę na wierzch tortu) i przykrywamy górnym krążkiem. Ponczujemy i cienko smarujemy pozostałym kremem. Posypujemy resztą migdałów i czekolady. Tort, przed podaniem warto pozostawić na całą noc w lodówce. Najlepiej smakuje gdy chwilę "odstanie" po wyciągnięciu z chłodziarki.    Moje posty

Słodka Strona
Tort czekoladowo-miętowy 149

odwróciłam do góry nogami. krem czekoladowo-miętowy: 500 g mascarpone 200 g czekolady mlecznej 150 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka aromatu miętowego Mascarpone przekładamy do misy robota. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i łączymy z mascarpone, miksując za pomocą robota na najniższych obrotach. dodatkowo: 1/3 szklanki wiśniówki do nasączenia blatów (lub wody z cytryną jeśli tort jest dla dzieci(...)czarnej porzeczki. Nakładamy połowę kremu czekoladowo-miętowego.  Przykrywamy drugim blatem. Powtarzamy czynności pkt. 2-4 (nasączamy, smarujemy dżemem i wykładamy pozostały krem). Przykrywamy ostatnim blatem ciasta, lekko dociskamy. Nasączamy wiśniówką lub wodą z sokiem z cytryny. Tort dekorujemy zastygającą polewą czekoladową. Dowolnie ozdabiamy.  Tort przechowujemy w lodówce. Smacznego! Tutaj torcik z mniejszych proporcji (średnica tortownicy

bistro mama
Tort szampańsko figowy 156

Dziś zapraszam na tort inny niż wszystkie, na pewno sprawdzi się na wyjątkowe okazje. To bardzo ciekawe połączenie smaków lekka masa śmietanowo szampańska i krem z fig gotowanych w winie musującym. Tort wymaga trochę pracy, ale jeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich to na prawdę warto spędzić trochę czasu w kuchni. Ja jako, że ciągle uczę się zdobienia tortów masą cukrową(...)masy jajecznej i mieszamy. Biszkopt przekrawamy na 4 części. Na pierwszą część wykładamy krem, przykrywamy kolejną częścią, wykładamy masę figową, znów kładziemy krążek biszkoptowy, a na niego krem śmietanowy. Ponieważ dekorowałam tort masą cukrową wierzch i boki smarowałam masą maślaną, ale można zostawić część masy śmietanowej i posmarować nią boki i wierzch tortu i udekorować dowolnie np. owocami

Cynamonowe szczęście
Tort wiśniowo - czekoladowy z nutką kawy 302

Wiśniowy Sad. Postanowiłam wykorzystać krem z tego przepisu i połączyć go z wiśniami tak jak w oryginale ale nadając deserowi formę tortu.       Tort wyszedł pyszny! Krem jest wyśmienity - coś dla wielbicieli czekolady z nutką kawy! Mniam!Przepis:Biszkopt5 jaj3/4 szkl cukru3/4 szkl mąki pszennej1/4 szkl kakao Krem80g żółtek (ok 2szt)40g cukru20ml espresso200g czekolady(...)herbatą. Wykładamy kisiel wiśniowy na spodnią część. Następnie wykładamy tężejącą masę czekoladową, przykrywamy kolejnym plackiem i powtarzamy układanie warstw.         Do dekoracji tortu użyłam rozpuszczoną czekoladę białą (góra tortu) i mleczną (bok tortu), kakao i posypkę czekoladową ale myślę, że można spokojnie użyć innych ulubionych składników

happycreatiff.blogspot.com
TORT CZEKOLADOWO-MIĘTOWY 315

skusili się na kawałek i zachwycili się smakiem.  W końcu przyszedł czas i na mnie, i co..? Przepadłam całkowicie. Ten tort jest tak pyszny, ze wręcz uzależnia :D Intensywne czekoladowe ciasto jest mięsiste i wilgotne, a krem miętowy smakuje idealnie, orzeźwiająco i niezwykle lekko, mięta nie dominuje silnie, jest idealnie wyważona. No mówię Wam, coś pysznego... Od tego czasu(...)dużo) i przełóż go 1/3 kremu miętowego. Połóż kolejny blat, naponczuj go i przełóż połową pozostałego kremu, a następnie przykryj ostatnim blatem i jego polej resztką ponczu. Pozostałym kremem posmaruj boki tortu. Wierzch polej czekoladą. Tort schłodź w lodówce najlepiej przez cała noc . Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Babka kisielowa jabłkowa a'la tort 484

prostu puszysta babka. Babka z ciasta na kisielu żeby było kolorowo i pachnąco. Ale w domu mam raczej zapotrzebowanie na coś z kremem więc zrobiłam mały przekręt. Moja babka przeszła metamorfozę i stała się tortem. Ona nie protestowała bo jak każda baba(...)lubi się upieszać. Jedzący chwalili i ja też jestem bardzo zadowolona z efektu. A czy rzeczywiście fajnie wyszło oceńcie sami.Zobacz przepis na inne ciasto z wykorzystaniem kisielu czyli Tort truskawkowy z kremem śmietanowym.  Pomysł na wspólne pieczenie przez blogerów babki kisielowej podała Magda. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ 198

mój pierwszy, ale wiem, że nie ostatni tort w stylu angielskim. Dopiero co zaczynam swoją drogę. Usłaną dywanem z masy cukrowej. TORT PORZECZKOWY Z MASĄ CUKROWĄ /własny;/  tort o średnicy 26 cm BISZKOPT: 6 jajek 6 łyżki mąki pszennej 6 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Wszystkie składniki muszą być w temperaturze(...)przepisu: KLIK   Biszkopty nasączam alkoholem (u mnie była to nalewka malinowa). Smaruję każdy z jednej strony dżemem oprócz tego, który ma przyjść na samą górę. 3/4 kremu maślanego wykorzystuję do przełożenia tortu. Składam go, a pozostałością kremu smaruję boki i wierzch. Jest to niezbędne, aby móc obłożyć go masą cukrową. Po posmarowaniu kremem maślanym wstawiam całość na chwilę

W kuchni Karmel-itki
Tort czekoladowo-wiśniowy 165

Tort idealny - połączenie kremu wiśniowego, ciemnego biszkoptu i polewy czekoladowej. Jego przygotowanie jest trochę czasochłonne, jednak smak wszystko wynagradza. Składniki są podane na dużą okrągłą formę (28 cm), jednak spokojnie można zastąpić formą prostokątną (np. 20 cm x 35 cm).   Składniki: ciemny biszkopt 5 dużych jaj 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku(...)ciasta) położyć spód ciasta, dodać 1/2 kremu wiśniowego (najwięcej nałożyć na sam środek), następnie ułożyć na to kolejny spód od ciasta, wyłożyć resztę kremu, a na sam wierzch ułożyć ostatni spód ciasta. Przygotowany tort wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. 5. Przygotować wiśnie w żelu, tj. do rondelka wsypać wiśnie, dodać cukier i zagotować. W międzyczasie w szklance rozpuścić

Ugotować
Praktyki w piekarni. I kojąca szarlotka 178

rodzaju słodkościami, pomagałam przy robieniu chleba - nauczyłam się składać bochenki, formować bułeczki, układać je ekonomicznie na blachach. Na końcu przygotowywałyśmy ciasta na zapas , czyli na przykład biszkopt i kremy do dziewięćdziesięciu tortów Othello (duńska klasyka - dwa biszkopty przełożone bitą śmietaną i kremem budyniowym oraz obłożone marcepanem; w naszej wariacji występował jeszcze dżem malinowy i pokruszone ciasteczka amaretti oraz kawałki ananasa

Pożeraczka, czyli raz adobrze