kremy na tort - 1000 przepisów (strona:10/67)

ROLADA BEZOWA ZE ŚMIETANĄ I OWOCAMI 203

Najlepsza jest tego samego dnia, ale na drugi, gdy odstawimy ją do lodówki bez przykrycia, również jest super. Smacznego :-) Polecam także torty bezowe: Wiosenna Pavlova: Tort bezowy z kremem kawowym: Tort bezowy ze śmietaną i owocami: Tort dacquoise z orzechami: beza Pavlovej

Smaczne Zdrowe
Krwawy tort na Halloween - dla dzieci i nie tylko 309

się rozpuszczać ani płatać innych nieprzyjemnych niespodzianek, dopóki ciasto stało w lodówce. Jeśli jednak planujecie trzymać je dłużej na stole, pod masę cukrową trzeba położyć zwykły krem maślany, inaczej lukier popłynie...Przy spryskiwaniu tortu krwią trzeba trochę uważać - ja musiałam później wyszorować pół kuchni... Niemniej, efekt jest zdecydowanie wart poświęcenia. Głośne łał! z wielu ust, tych młodszych i starszych, gwarantowane(...)puder, a następnie serek. Na końcu dodać ekstrakt, zmiksować. Masę schłodzić w lodówce 20-30 minut.Na paterze ułożyć blat ciasta, posmarować kremem, na to znów ciasto, krem i ostatni blat. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem.Schłodzić w lodówce 1-2 godziny, aż krem całkowicie stężeje.Masę cukrową rozwałkować, ułożyć na torcie. Z reszty masy ulepić różyczkę położyć obok

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tęczowy Tort Urodzinowy 1152

tylko raz w życiu. Tort bardzo łatwy w przygotowaniu, bardzo kolorowy i słodki. Na widok tego tortu mój syn zrobił wielkie oczy, pojawił się uśmiech na twarzy i powiedział tylko: Wow. Taka reakcja - bezcenna. Biszkopty upiekłam z przepisu pochodzącego z notesu rodzinnego, krem z bloga Śladami Słodkiej Babeczki, wygląd tak jak wcześniej wymienionego bloga widziałam w galerii internetowej. Ja jednak(...)się rozpuszczą. Wystudzić i wstawić na minimum 12 h do lodówki. Po tym czasie dodać serek mascarpone i ubić na sztywno. Upieczone biszkopty przełożyć kremem, boki i wierzch tortu posmarować kremem. Boki obkładamy wafelkami, przewiązujemy wstążką, na wierzch wysypujemy M&M. Ja w jeden dzień upiekłam biszkopty i rozpuściłam batoniki w kremówce, a drugiego dnia ubiłam masę i poskładałam

Blondynka Gotuje
Tort z małych pączków z dziurką 167

pomocą którego zwiększymy wysokość tortownicy. Na dnie tortownicy ułożyć pierwszą warstwę pączków. Pączki powinny być bardzo ciasno ułożone. Na pączki nałożyć krem z bitej śmietany. Krem nałożyć przede wszystkim na środek tortu,natomiast na brzegach cieńszą warstwę. Jeśli będzie za dużo kremu na brzegach(...)tortownicy to tort nie będzie tak ładnie wyglądać. Układać kolejno warstwy z pączków i kremu tak by powstały w sumie 4 warstwy pączków a ostatnią warstwą był krem z bitej śmietany. Tort luźno nakryć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki. Przygotować polewę: Czekoladę posiekać. Śmietanę zagotować z cukrem i kawą po czym dodać do niej posiekaną czekoladę

Mama Gotuje
Tort cappuccino 134

już przeze mnie książce Dr Oetkera. Stał się on ulubionym tortem moich dzieci. W ostatnim miesiącu piekłam go już chyba ze trzy razy. Może dlatego, że smakiem przypomina batonik Kinder Delice . W oryginalnym przepisie jest to czekoladowy biszkopt przełożony  masą z gorzkiej czekolady i obłożony warstwą kremu z mascarpone. Ja nieco zmodyfikowałam ten przepis. Zrezygnowałam z czekoladowej masy , która(...)poziomie na pół. Spodnią warstwę tortu nasączyć kawą. Rozsmarować na niej masę serową z polewą czekoladową. Przykryć drugą polową ciasta. Również nasączyć ją kawą. Boki i wierzch tortu posmarować  kremem mascarpne.  Nanieść na tort polewę. Rozprowadzić łyżką tak , aby się przelała po bokach. Zostawić do zastygnięcia

Wiem co jem
Tort czekoladowo- kawowy na 20 rocznicę ślubu 231

wyglądu miałam wolną rękę, a że nie znam jubilatów postawiłam na nutkę elegancji i kwiaty. Smak czekoladowo kawowy z jasnymi biszkoptami. Poniżej znajdziecie przepisy na biszkopt i kremy których użyłam do tortu.  Przepis na biszkopt Przepis na krem kawowy Przepis na krem czekoladowy - w tym torcie bez wiśni

Krakowskie smaki Ani
Tort Legia Warszawa – Tort z białą czekoladą i frużeliną truskawkową – Instrukcja Krok po kroku 236

dzieci wódkę zastąpić wodą lub herbatą cytrynową Wszystkie płyny wymieszać, odstawić. Składniki Krem maślany na bezie szwajcarskiej (swiss meringue buttercream): Krem przygotowany zgodnie z tym przepisem , krem najlepiej przygotować w dniu obkładania tortu masą cukrową, u mnie 1 dzień przed podaniem. Nie zużyłam całego kremu, zostało mniej niż połowa, ale warto mieć zapas na wszelki wypadek. 460 g masła(...)połowę frużeliny, wyrównać, wyłożyć 4 kopiaste łyżki kremu z białej czekolady (połowę kremu), wyrównać, przykryć drugim blatem, nasączyć połową nasączenia, wyłożyć resztę frużeliny, wyrównać, wyłożyć resztę kremu, wyrównać, wyłożyć 3 blat, nasączyć. Tort schować do lodówki na 4-6 godzin. Po tym czasie, przykładając szablon, ostrym nożem wyciąć z tortu herb legii. Tort obłożyć masą maślaną, równomiernie, tak aby wszystkie

moj przepis na
Tort dla Natalki 179

przejmujcie się zupełnie.Koniec końców tort okazał się dużym sukcesem - zachwycił wszystkich gości, i nawet dzieci go jadły. Jest dość słodki i może się wydawać lekko mdły, ale był przygotowywany z myślą o dzieciach, a z doświadczenia wiem, że maluchy nie przepadają za wyrazistymi czy wyjątkowo oryginalnymi połączeniami smakowymi. Karolinę zachwycił krem truskawkowy - bardzo truskawkowy. Całość smakowała dobrze, a wyglądała(...)dodawać miękkie masło, ubijając na najniższych obrotach miksera. Krem się zważy, a później stanie się gładki i smarowny. W tym momencie dodać całkowicie ostudzone puree z truskawek, połączyć.Tort posmarować kremem maślanym, wstawić do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozsmarować na wierzchu i bokach drugą warstwę kremu. Wsatwić do lodówki na 2-3 godziny, aż krem stawrnieje.Mas

Pożeraczka, czyli raz adobrze
TORT RAFAELLO 532

Tort dla fanatyków kokosa i pralinek Rafaello... :) Pyszny, kremowy, mocno kokosowy tort na puszystym, delikatnym biszkopcie z aksamitnym, wyśmienitym kremem kokosowym z kremówki, kokosowej śmietanki, mascarpone i białej czekolady. Do tego płatki migdałów i pralinki Rafaello do dekoracji i totalna rozpusta gotowa :)) Przepis na tort zaczerpnęłam z blogu Moje Wypieki . Zamiast biszkoptu genueńskiego, który być może sprawiłby niektórym(...)kremu kokosowego. Połóż drugi blat, naponczuj go, posmaruj połówką  pozostałego kremu i połóż kolejny blat. Nasącz go i pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki tortu.  Boki tortu posyp płatkami migdałowymi (możesz je wcześniej uprażyć na suchej patelni i ostudzić), górę  posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort czekoladowy 182

pieczenia Krem: 500ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kawy zbożowej  350 g mlecznej posiekanej czekolady 2 łyżki cukru pudru opakowanie czekoladowych kulek z biedronki (Rido) Robienie tortu rozpoczynamy od przygotowania kremu, ponieważ musi on odstać w lodówce ok 12 (najlepiej zostawić na całą noc w lodówce). Do rondelka lub garnuszka wlewamy śmietanę kremówkę, podgrzewamy aż zacznie wrzeć i zdejmujemy(...)foremek wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika na 175 stopni i pieczemy 25 minut.  Po ostudzeniu spodów biszkoptowych zostaje nam już tylko zrobienie tortu. Kładziemy ciemny spód, smarujemy kremem, następnie jasny i całość smarujemy grubą warstwa kremu. Nie zapominamy o bokach. Na tak przygotowane ciasto kładziemy czekoladowe kuleczki, tak gęsto jak się da. Smacznego :) przepis zaczerpnięty

Kolizje Smaków
Tort piętrowy – typu szwarcwaldzkiego z kremem kukułkowym 224

Fakt pracochłonny, ale smaczny i efektowny. Tort przygotowałam specjalnie dla mamy, na jej urodziny. Tort składa się z dużego tortu szwarcwaldzkiego i małego przełożonego kremem kukułkowym.  Duży biszkopt: Tortownica śr. 24 cm 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 50 g margaryny Mały biszkopt: Tortownica(...)ciasta. Na wierzch wylewamy resztę wiśni. Na środku tortu układamy pierwszy blat jasnego biszkopta, smarujemy 2/3 kremu kukułkowego, przykrywamy drugim jasnym blatem. Wierzch małego torcika smarujemy resztą kremu kukułkowego. Wszystkie wykończenia (boki tortu ciemnego i wierch oraz boki małego) smarujemy resztą ubitej śmietanki 36%. Całość posypujemy startą gorzką czekoladą oraz dekorujemy kandyzowanymi wiśniami

VioletoweKucharzenie
Tort Urodzinowy Mój :) 211

roku. Marzył mi się taki z truskawkami, lekką masą z bitej śmietany z nutą waniliową. Wyszedł pyszny! To słowa mojego syna i wszystkich, którzy mieli możliwość posmakowania tego tortu. Składniki: 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Dno tortownicy(...)Czekolady siekamy, masło kroimy na mniejsze kawałki i wszystko razem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. WYKONANIE TORTU: Blaty nasączamy wiśniówką wymieszaną z wodą. Przekładamy blaty kremem waniliowym zostawiamy trochę kremu na boki tortu i dekoracyjne rozetki na wierzch. Przełożone blaty obsmarowujemy kremem po bokach, górę pozostawiamy czystą, bez kremu. Na wierzch, czyli tzw. naszą górę tortu wylewamy polewę czekoladową, na brzegach

Blondynka Gotuje
Mój tort urodzinowy. I tortowa refleksja 218

również większości z Was) z ważnymi uroczystościami. Urodziny, imieniny, przyjęcia, okrągłe rocznice, wesela, chrzciny i mnóstwo innych. Tort to ciasto wyjątkowe, luksusowe, niecodzienne. Z dzieciństwa pamiętam przytłaczające słodyczą torty, z ciężkim kremem maślanym, gdzie po zjedzeniu niewielkiego kawałka człowiek nie miał siły nawet na dopicie kawy (dzieci, w tym ja - łasuch nad łasuchami - zawsze zadowalały się małym kawałkiem, który(...)raczej ciemny, bo chciałam osiągnąć tę subtelną, dymną nutę - taki karmel tuż na granicy... Wyszło idealnie! Całość słodka, ale nie przesłodzona, z cudownie soczystymi gruszkami i delikatnym, lekkim kremem...Wyszło pysznie, tort zebrał sporo komplementów, i tak ja napisałam wyżej - choć nie był piękny, zdecydowanie nadrabiał smakiem.Tort orzechowo-karmelowy z gruszkamiSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:8 jajek300

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik makowy 266

aromatem migdałowym - ułożyć na talerzu jeden z blatów (jeśli biszkopt wyrósł trochę nierówno, można górny blat umieścić na spodzie tortu, a na górze - ten spodni, który od tortownicy jest zawsze równy), skropić go przygotowanym ponczem, nałożyć 1/3 kremu i rozsmarować, posypać wiórkami(...)kokosowymi- podobnie zrobić z drugim blatem - nasączyć, nałożyć krem i posypać wiórkami- ostatni blat nasączyć od spodu, ułożyć na pozostałych blatach i rozsmarować na nim i na bokach tortu pozostały krem, wyrównując warstwę- migdały sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki (chyba że wykorzystujemy płatki migdałowe)- dekorować układając połówki migdałów i posypując górę i boki wiórkami kokosowym- tort schłodzić

Smakołyki Bereniki
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 170

Wspaniały tort, który zrodził się w mojej głowie po zrobieniu waniliowo-pastelowych bezików . Nimi to chciałam go udekorować. A że ostatnio jedną z ulubionych przekąsek mojej młodszej, 14-miesięcznej latorośli są podłużne biszkopciki tzw. ladyfingers, i mamy ich w domu pod dostatkiem to pomysł rodził się dalej… Po krótkiej burzy mózgów postawiłam na ciemny dla kontrastu z bezami(...)wygładzamy. Ostatnią część kremu wykładamy na boki. Rozsmarowujemy i wygładzamy. Dodatkowo: kilka bez waniliowo-pastelowych lub kupionych 24 sztuk biszkoptów podłużnych tzw. ladyfingers ewentualnie kokardka Biszkoptami obkładamy wysmarowane kremem boki tortu. Na wierzch na krem układamy bezy, kilka możemy pokruszyć. Obwiązujemy kokardą do dekoracji. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Źródło na biszkopt i lekko zmodyfikowany

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania