kremy na tort - 1000 przepisów (strona:12/67)

Tłusty czwartek... zbliża się ! 187

Tarta Rafaello   Tort marchewkowo-piernikowy z kremem                                                                         Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami

Kulinarne przygody Gatity
Tort brzoskwiniowy 187

tort brzoskwiniowy powinien się pojawić kilka miesięcy temu, ponieważ piekłam go na 30-ste urodziny męża. Ale już jest, w końcu wklepałam recepturę na ten pyszny tort :)Składniki:Biszkopt (na tortownicę 22-24cm):6 jajek3/4 szklanki cukru3/4 szklanki mąki pszennej1/2 szklanki mąki ziemniaczanejszczypta soli2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki octuKrem:1 puszka brzoskwiń (odłożyć kilka połówek do dekoracji(...)brzoskwinie.6. Biszkopt przekrawamy na 3 blaty.7. Przekładamy tort od dołu:biszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3 kremu brzoskwiniowegobiszkopt nasączony ponczemcienka warstwa dżemu morelowego1/3 kremu brzoskwiniowegobiszkopt nasączony ponczemOdłożoną częścią kremu smarujemy tort. Na wierzch układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Dodatkowo posmarowałam ułożone już owoce na torcie dżemem morelowym z odrobiną wody (za pomocą pędzelka). Dzięki temu owoce nie wyschną. Dookoła ułożyłam

Kuchnia domowa Ani
Frankfurter Kranz. Tort z Frankurtu 279

pieczony w domu był nieco mniej kaloryczny i zdrowszy. Cukier zastąpiłam ksylitolem i muszę stwierdzić, że biszkopt pomimo dodatku mąki orkiszowej jest po prostu rewelacyjny. Krem maślany jest oryginalny, bardzo smaczny, ale i kaloryczny. Tort idealny dla tych wszystkich, którzy wykluczyli ze swojej diety cukier ze względów zdrowotnych lub chcą po prosto zdrowiej żyć i nie odmawiać sobie słodkiego(...)alkohol wystudzony biszkopt przeciąć na 3 blaty.Pierwszy blat posmarować dżemem i wyłożyć 1/4 kremu. Przykryć drugim blatem i powtórzyć operację. Cały wieniec posmarować kremem pozostawiając kilka łyżek kremu na rozetki. Posmarowany tort obsypać krokantem orzechowym. Na torcie wycisnąć rozetki z reszty kremu, udekorowac kandyzowanymi wiśniami. Pozostawić, by smaki się przegryzły. Najsmaczniejszy po 2 dniach

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prawie Pavlova 176

miałam dużo białek, poza tym w takiej formie tortu bezowego jeszcze nie przygotowywałam. Na wierzch bita śmietana i truskawki - i wyszło coś wspaniałego.Tort smakuje bosko, i mimo swoich rozmiarów, znika błyskawicznie.Co do kremu, trochę rozczarował mnie jego kolor. Na zdjęciach był cudownie różowy, mi wyszedł taki troszkę... Niewyraźny. Ale może to kwestia użytego rabarbaru. Albo Photoshopa - któż(...)polecam ogromnie, bo chociaż nie wyszedł dokładnie tak, jak go sobie wyobraziłam, to smakował bajecznie.Razem ze mną bezy upiekła Siankoo. Dziękuję za wspólną zabawę - jak zawsze, czysta przyjemność.Tort bezowy z kremem rabarbarowo-ajerkoniakowymSkładniki:(na tort o średnicy 22-24 cm)bezy:6 białek300 g cukru1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka białego octu winnegokrem:350 g rabarbaru100 g cukru4 listki żelatyny350

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort tiramisu z malinami 115

wykładamy na niego połowę przygotowanych wcześniej malin i równomiernie rozsmarowujemy na powierzchni biszkoptu. Na to wykładamy 1/3 kremu i ponownie równomiernie smarujemy całość. Wszystko posypujemy cienką warstwą gorzkiego kakao. Proces powtarzamy jeszcze raz, a następnie układamy ostatni blat, nasączamy go i dookoła tortu(...)ustawiamy podłużne biszkopty, które oplatamy wstążką. Następnie na samej górze rozsmarowujemy pozostały krem. Nie musicie smarować boków tortu, bo jest już obłożony biszkoptami. Górę posypujemy kakao. Gotowe! :) Tort jest naprawdę fantastyczny, krem gęsty i treściwy, ale nie przesadnie słodki. Możecie dodać więcej cukru i ok. 50-100 ml śmietanki więcej jeśli lubicie mniej gęste kremy. U mnie niestety blaty

Cooking Monster
NIETOLERANCJA LAKTOZY - Z CZYM TO SIĘ JE? 136

łukiem wszystkie te, które zawierając mleko w proszku (odtłuszczone i pełne), serwatkę, mleko zwykłe, śmietankę. Dobrze więc będzie, rezygnując z deserków nabiałowych, kremów i musów na śmietance kremówce, tortów z kremami i wypieków, w przygotowaniu których stosuje się mleko - to można zastąpić zaś odpowiednimi zamiennikami. Czekolada także staje się naszym wrogiem. Takich produktów, których należałoby omijać, jest naprawdę wiele. Stąd

W kuchni Karmel-itki
Tort tiramisu i wielofunkcyjny robot planetarny Philips 179

jakiego czasu miałam ochotę na deser tiramisu. Na weekend miałam zapowiedzianych gości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy robot planetarny Philipsa, z czego bardzo się(...)nasączone ciasto w tortownicy wyłożyć połowę kawowego kremu. Przykryć go drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać z 5 łyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić

Mała Cukierenka
Tort tiramisu i mikser planetarny marki Philips 340

jakiego czasu miałam ochotę na deser tiramisu. Na weekend miałam zapowiedzianych gości (urodziny siostry), więc postanowiłam przygotować pyszny, lekki tort tiramisu. Krem zrobiłam z serka mascarpone, a biszkopty dobrze nasączyłam kawą z dodatkiem alkoholu. Powstał bardzo aromatyczny, cudownie pachnący kawą tort. Uroku dodają mu czekoladowe gwiazdki. Do tego wszystkiego dostałam do przetestowania nowy mikser planetarny Philipsa, z czego bardzo się(...)nasączone ciasto w tortownicy wyłożyć połowę kawowego kremu. Przykryć go drugim krążkiem ciasta, nasączyć połową pozostałego ponczu i wyłożyć resztę kawowego kremu. 13. Na krem położyć ostatni krążek ciasta i nasączyć go ponczem. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, a najlepiej na noc.Wierzch i boki:14. Serek mascarpone rozmieszać z 5 łyżkami śmietanki kremówki. 15. Śmietankę kremówkę ubić

Mała Cukierenka
Biała Truskawka - Tort księżniczka Zosia 745

cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z białej czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną(...)cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Lub jeżeli ma to być tort na urodziny dla dziewczynki przygotować dekorację z masy cukrowej. Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej. Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego

kulinarnyswiatdomi
Torcik czekoladowy z cukierkami czekoladowymi 197

blaty powinny namięknąć, ale nie na tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym, a następnie dolny. Na wierzchu tortu wykładamy krem a następnie posypujemy go pokrojonymi drobno cukierkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki na około 1,5-2 godziny.Smacznego

Słodkie Przyjemności
Pralinki Amanda 123

już wypełnimy każde kółeczko. Całość wstawiamy do lodówki, aby czekolada dobrze stężała. Kiedy już zarówno krem Gianduja jak i czekoladowe kółeczka dobrze zastygły (krem powinien mieć konsystencję gęstego kremu do tortów, a czekoladki powinny być całkiem sztywne i dobrze odchodzić od papieru do pieczenia) - wyciągamy je z lodówki. Szprycę do dekoracji tortów z końcówką w kształcie gwiazdy napełniamy kremem

Świat Ciasta
Tęczowy tort (rainbow cake) 186

fala, więc już nie było wymówek :-). Natomiast jeśli będę go robić drugi raz to nieco go zmodyfikuję: do nasączenia ciasta dodam alkohol, natomiast do kremu dodam jakiś akcent smakowy, np cytrynę. Jak dla nas tort był trochę za mdły. Dobrze też jest przygotować sobie do pieczenia blatów 3 tortownice (pożyczyłam od sąsiadki), wtedy pieczenie idzie zdecydowanie szybciej. Inspiracja Domowe(...)fioletowego, potem niebieski, zielony, żółty, różowy i czerwony. Każdy blat delikatnie nasączamy mocną wystudzoną herbatą. Blaty przekładamy kremem, a następnie obkładamy kremem cały tort. Dekorujemy według uznania

Kulinarne przygody Gatity
Tort czekoladowy z frużeliną truskawkową - Emmet z Lego Przygoda 163

cytryny, następnie wykładamy ½ kremu z czekolady, na krem ½ frużeliny, Całość przykrywamy 2 częścią biszkoptu, nasączamy 1/3 szklanki wody z cytryną, następnie pozostała część kremu i pozostała część frużeliny. Przykrywamy 3 warstwą biszkoptu. Wierzch tortu możemy ozdobić ubitą śmietaną 30% z cukrem pudrem i udekorować truskawkami. Tort(...)upiekłam na urodziny dla 6 letniego chłopca. Przygotowałam dekorację z masy cukrowej przedstawiającą postać Emmeta z Lego Przygoda.   Przygotowanie tortu pod dekorację z masy cukrowej.   Przełożony kremem i frużeliną tort należy posmarować masą maślaną, boki i wierzch. Bita śmietana i owoce mogą rozpuścić masę cukrową. Składniki na masę maślaną: ½ szklanki cukru kostka masła łyżeczka zapachu waniliowego

kulinarnyswiatdomi
Torcik marchewkowy z kremem jogurtowym 175

Dzisiaj mam dla Was propozycję na pyszny tort marchewkowy z kremem jogurtowym.     Uwielbiam ciasta marchewkowe , są smaczne i szybko się je przygotowuje :)                                    Zapraszam(...)przy kopcu kreta. Dolny krążek smarujemy połową kremu jogurtowego i przykrywamy drugim krążkiem. Wierzch smarujemy resztą kremu . Boki i rant torcika posypujemy pokruszonym ciastem.  Szpryckę napełniamy kremem czekoladowym i dekorujemy tort.  Do dekoracji można użyć gotowych kwiatków cukrowych. Pyszne i proste w wykonaniu . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Mission impossible, czyli tort podróżny 139

ciężkim szoku, i ochom i achom nie było końca. Mission impossible okazało się wykonalne i przyniosło zamierzony efekt. Wspaniale!Zdjęć środka nie ma - nie miałam kiedy zrobić, niestety...Tort z kremem i musem owocowymSkładniki:(na tortownicę o średnicy 26 cm)biszkopt:10 jajek375 g cukru230 g mąki pszennej90 g mąki ziemniaczanejmus owocowy:600 g mrożonej mieszanki jeżyn, jagód i żurawiny75(...)przez 30-60 minut.Schłodzone blaty wyjąć z obręczy. Na paterze ułożyć spodni blat, na niego kolejny, przykryć ostatnim, bez kremu. Wstawić do lodówki.Masło ubić na puszystą masę, pod konie partiami dodając cukier puder i ekstrakt. Obłożyć masą tort, wyrównać. Schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny, żeby masa dobrze zastygła.Tort dowolnie udekorować masą plastyczną.Smacznego!Wiem, wiem

Pożeraczka, czyli raz adobrze