krem - 19817 przepisów (strona:957/1322)

BEZOWY DESER MALINOWO-TRUSKAWKOWY 121

wiem dlaczego, ale ten deser wywołał u mnie wspomnienia z dziecięcych lat. Jak razem z bratem i rodzicami co niedziela, chodziliśmy do "Delicji". Przeszklone lodówki pełne były galaretek i kremów sułtańskich Mmmmmmmm, rozmarzyłam się. Nic nie szkodzi, mam przecież swoje "Delicje". SKŁADNIKI: na 3 porcje 8-10 małych bezików 3 łyżki malin (użyłam mrożonych) 200 g serka homogenizowanego straciatella

Kuchnia w opałach
TRUFLE BANANOWO - KARMELOWE 116

jako słodki prezent. Moja córka stwierdziła, że to chyba najlepsze trufle jakie zrobiłam. SKŁADNIKI: na około 20 sztuk 1 dojrzały banan 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów 1 kopiasta łyżka kremu czekoladowo - bananowego (a`la nutella) 2 łyżki mleka w tubce karmelowego około 150 - 180 g herbatników kakao do obtoczenia trufli A jak to zrobić: Herbatniki bardzo dokładnie pokruszyć (użyłam blendera

Kuchnia w opałach
Babki i muffinki 268

Muffinki z kremem jeżynowym Babka z jagodami Babka czekoladowa z szampanem Babka z kisieli Babka panterka na białkach Babka makowa z białek Babeczki marchwiowe Babka adwokatowa Babeczki z makiem i wiśniami Muffinki z rabarbarem i kruszonką Pyszna babka cytrynowa Babka trzy smaki Babka cytrynowa Babka ucierana z żurawiną Babka z szafranem i daktylami

Ala piecze i gotuje
Dieta śródziemnomorska w Polsce. Jak ją stosować? 287

zmęczeni. Oto nasze rady: zamiast sałatek przygotujcie z warzyw dania na ciepło połączcie je z produktami zbożowymi i roślinami strączkowymi, dzięki czemu będą bardziej sycące świetnie sprawdzą się zupy-kremy, warzywa pieczone, gulasze warzywne w sosie pomidorowym, pilawy, risotto, warzywa faszerowane nie zapomnijcie dodać do potraw rozgrzewających przypraw, np. chilli, czosnku, imbiru, pieprzu, kolendry, kminu rzymskiego, kurkumy Przepisy śródziemnomorskie dobre

Chilli Czosnek i Oliwa
Groszek ptysiowy 181

Groszek ptysiowy to idealny dodatek do sycących zup i kremów. Przygotowuje się go z ciasta parzonego, takiego samego jak na ptysie czy karpatkę. A ten domowej roboty jest o wiele smaczniejszy i bardziej miękki niż sklepowy. Składniki: szklanka wody szklanka mąki 4 jajka 100 g masła Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Do rondla wlać wodę, dodać masło i zagotować

wyzwania kuchenne
Torty 5155

Tort makowo budyniowy z cytrusami Tort czekoladowo kokosowy Tort z kremem adwokatowym Torcik czekoladowy z truskawkami Tort makowo kawowy Tort makowo kokosowy Tort czekoladowy z śliwkami Tort pavlowa z truskawkami Tort śmietankowo jabłkowy Tort orzechowo kokosowy Tort śmietankowy z brzoskwiniami Tort schwarcwaldzki Tort piernikowy Tort czekoladowy z truskawkami Tort tiramisu Tort miodownik Warstwowy torcik na zimno

Ala piecze i gotuje
Najlepsza pomidorowa z brązowym ryżem - dietetyczna, zdrowa, pyszna! 269

minut. Następnie dodać kostkę wołową, pomidory z puszki i przyprawy. Gotować 20 minut. W tym czasie ugotować torebkę ryżu wg instrukcji zawartej na opakowaniu. Zupę zblendować na gładki krem. Podawać z brązowym ryżem

Zdrowie na języku :P
Migdałowa tarta z gruszkami 253

Kruchy migdałowy spód i soczyste gruszki w delikatnym śmietankowym kremie z dodatkiem aromatycznego likieru amaretto...  Dla mnie to połączenie doskonałe . Ciasto nie zawiera ani grama mąki, więc jest całkowicie bezpieczne dla wszystkich unikających glutenu. Dodatkowym plusem jest fakt, że przygotowanie tego pysznego deseru nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych i na pewno uda się każdemu. Wypróbujcie koniecznie! Ciasto

maniapieczenia
Włoski tort puddingowy wg Nigelli Lawson 254

świętami oglądałam odcinek programu Nigellissima pt. “Nigellissima Świątecznie” i natchnęło mnie. Zauroczył mnie przepis na tort puddingowy. W teorii cudowne połączenie drożdżowego ciasta panettone i crema di mascarpone, czyli kremu, jaki robi się do tiramisu. Dodatkowo do deseru dodaje się czekoladę, pistacje, wino marsala oraz kandyzowane kasztany. Ja jednak zrezygnowałam z dwóch ostatnich (nie znalazłam ich w sklepach, ale wciąż

Wypieki i Rumieńce
Pieguskowe cupcake 194

cupcake z Oreo teraz czas na Pieguski. Jednak z premedytacją wybrałam te z orzechami laskowymi ponieważ ciasto babeczki jest z czekoladą oraz orzechami laskowymi (mogą być migdały), a do kremu dodałam jakże uwielbianą Nutellę. Jednym słowem uczta dla łasucha . Nowy post Pieguskowe cupcake pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Ciasto "Snickers" Bez Pieczenia 1418

ylewamy na herbatniki (czynność tę wykonujemy dość szybko, ponieważ masa szybko zastyga). Gdy warstwa karmelowa przestygnie delikatnie smarujemy ją masłem orzechowym, a następnie układamy kolejną warstwę herbatników i pozostały krem budyniowy.  Wszystko przykrywamy herbatnikami. Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy drobno połamaną czekoladę. Energicznie mieszamy do rozpuszczenia i otrzymania gładkiej konsystencji

Słodka Strona
Tarta z mascarpone i galaretką z brzoskwiniami 189

Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego Krem mascarpone: 0,5 kg serka mascarpone 150 ml słodkiej śmietanki 36% 4 czubate łyżki cukru pudru można dodać odrobinę ekstraktu z wanilii lub zwykły aromat waniliowy (kilka kropel) Dodatkowo: puszka brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Wykonanie: Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Masło pokroić

IMPRESJA SMAKU
Babeczki z owocami 195

babeczek, oczywiście zależy to od wielkości foremek i grubości ciasta na jaką rozwałkujemy. Składniki: Ciasto kruche: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 3 łyżeczki cukru waniliowego Krem mascarpone: 250 g serka mascarpone 300 ml słodkiej śmietanki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru można dodać odrobinę ekstraktu z wanilii lub zwykły aromat waniliowy (kilka kropel) śmietanofix (opcjonalnie) Dodatkowo: puszka

IMPRESJA SMAKU
Tarta orzechowo-budyniowo-jagodowa 210

mleka i 2 budyni ugotować gęstą masę (jeżeli budynie nie mają cukru to dodać 3 łyżki cukru). Następnie masę budyniową zmiksować z 100 g masła. Tak przygotowany krem rozsmarować na ostudzony spód tarty. Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody, dodać jagody i tężejącą wylać na masę budyniową. Jak galaretka stężeje można częstować się ciastem. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Zupa krem z dyni z pestkami słonecznika 167

oddzielamy miąższ od skóry ( taki miękki miąższ bardzo łatwo wydrążyć). Odmierzamy ok. 1 kg miąższu i wrzucamy do garnka w którym jest rosół. Chwilę gotujemy. Następnie miksujemy na gładki krem. Doprawiamy imbirem, solą i pieprzem do smaku. 2-3 garście słonecznika prażymy na suchej patelni. Nalewamy zupę do miseczek i każdą porcję posypujemy uprażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Smacznego

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania