krem - 19817 przepisów (strona:953/1322)

Domowe masło 352

głębokiej misce. Na wysokich obrotach zaczynamy ubijać śmietanę, najlepiej ruchem góra-dół. I teraz musimy uzbroić się w cierpliwość: mniej więcej po 7 minutach ubita śmietana nabierze konsystencji kremu, 10 minutach zauważymy tworzące się grudki, a po 15 minutach masło całkowicie powinno oddzielić się od maślanki. W zależności od jakości śmietany, czas może się wydłużyć do 25 minut. Masło odcedzamy

My Culinary Art
Deser czekoladowo - owocowy z kaszą jaglaną :) 155

dzielimy na mniejsze części , wrzucamy do blendera dodajemy kakao i blendujemy na gładką masę.  Truskawki blendujemy na gładki mus. Następnie układamy warstwy z podanych składników w szklance : kasza, krem czekoladowy, jogurt , mus truskawkowy itd.  Możemy jeszcze z wierzchu przyozdobić kawałkami banana. Smacznego! K ;) * przepis znalazłam na blogu zdrowo najedzona

Cukier&Puder
Wegański CHLEBEK BANANOWY + ORKISZOWE BABECZKI BANANOWE 231

formy, pieczemy. Jeśli forma na chlebek lub zwykłe, okrągłe ciasto - około 45 minut, jeśli babeczki, wystarczy nawet pół godziny, wszystko zależy od piekarnika. Jeszcze ciepły chlebek można smarować kremem czekoladowym  np. takim ) i pochłaniać na śniadanie; babeczki z kolei sprawdzą się super na szybki podwieczorek albo do zabrania ze sobą do pracy/na uczelnię albo na długi spacer z dzieciakami

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Zupa cebulowo-serowa 270

przeciśnięty czosnek. Gdy warzywa zmiękną podlać bulionem, dodać topiony serek i chwilę pogotować.  Zupę zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką, całość zmiksować na gładki krem.  Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub szybkim nachos z gotowych placków tortilli - przepis TUTAJ

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pijak 229

wiórki. Pieczemy 20 minut na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.  Na ciasto nakładamy masę.  3 paczki herbatników moczymy w wódce lub spirytusie. Układamy je na kremie i polewamy dowolną polewą czekoladową. Smacznego

Salonik smaków
Orzeszki 11119

Kuleczki wkładać do maszynki i piec na złoty kolor, u mnie mniej więcej 6-7 minut. Upieczone łupinki odłożyć do wystudzenia. Następnie odkroić wystające ciasto i nadziewać dowolnym kremem sklejając dwie połówki w jeden orzeszek. Posypać cukrem pudrem i można zajadać

Monia miesza i gotuje
Zupa krem z cukinii z miętą 194

Cukinię obieramy, przekrawamy wzdłuż i łyżką wydrążamy środek. Drobno kroimy i dodajemy do gotującego się bulionu. Gotujemy do miękkości (10-15 minut). Gdy zupa przestygnie, blenderem miksujemy na gładki krem. Dodajemy rozdrobnioną miętę i jogurt grecki. Doprawiamy przyprawami do smaku. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym (u mnie wersja light: tylko płatki migdałów). Smacznego

KasiekGotuje
Oszukany sernik z jogurtu greckiego 392

proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Wkrawamy zimną margarynę i nożem siekamy. Dodajemy żółtka i wyrabiamy gładkie ciasto. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30-40 minut. KREM: Składniki: -3 duże opakowania gęstego jogurtu greckiego (każde po 400 g) -5 jajek -1/2 szklanki oleju -3 opak. budyniu śmietankowego -1 op. cukru waniliowego -1 łyżeczka proszku do pieczenia

KasiekGotuje
Grzanki czosnkowe 171

Każda zupa krem z takimi grzankami będzie smakować świetnie. Ja podałam grzanki do zupy cebulowej. To mój kuchenny debiut! :) Składniki: -kilka kromek pieczywa tostowego -łyżka masła -2 wyciśnięte ząbki czosnku -zioła prowansalskie lub inne -pieprz i sól Wykonanie: Chleb kroimy w kostkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy czosnek i przyprawy, mieszamy dokładnie i chwilkę podsmażamy. Dodajemy pokrojony chleb i smażymy

KasiekGotuje
Zupa krem z cebuli 160

dodajemy do cebuli wraz z łyżeczką soli. Chwilę podsmażamy. Bulion doprowadzamy do zagotowania, dodajemy cebulę i gotujemy kilka minut. Dodajemy śmietanę (po wcześniejszym zahartowaniu). Całość miksujemy na jednolity gładki krem. Na koniec doprawiamy przyprawami. Podajemy z grzankami lub groszkiem, posypujemy na wierzch posiekaną pietruszkę. Smacznego! inspiracja ze strony  Fabryka Kulinarnych Inspiracji

KasiekGotuje
Dietetyczna zupa z zielonego groszku 307

pumpernikla. Blender też się przyda Zagotowujemy bulion, wrzucamy groszek na 5 minut, gotujemy, doprawiamy pieprzem cayenne i ewentualnie solą, miksujemy, ale niezbyt dokładnie, gdyż to nie ma być zupa krem, przelewamy do szklanych naczyń, robimy kleksiki z jogurtu i ścieramy mini pumpernikiel. Błyskawiczna zupa. Ale jak macie ochotę na zupę z zielonego groszku, aksamitnie gładką, z większa ilością kalorii

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Omlet z migdałami 172

stronę. Po ok. 2 minutach wykładamy omlet na talerz, migdałami do góry.   Całość posmarowałam dżemem wiśniowym i odrobiną bitej  śmietany. Omlet można podać również z innymi dodatkami: kremem orzechowym, miodem, owocami. W zachowaniu puszystości omleta należy kierować się jedną prostą zasadą - ile jajek, tyle łyżek mąki. Nie mniej, nie więcej.  SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Chrusty na winie 314

ciasta z dodatkiem wina. Wykorzystałam przepis na cannoli . Ciasto było wspaniałe i nie wymagało długiego wyrabiania. Jest to więc jego kolejna odsłona po sycylijskich cannoli z ricottą , markizach z kremem ajerkoniakowym i pudrowanych poduszeczkach .     Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki tortowej - ½ łyżki drobnego cukru do wypieków - szczypta soli - 120g masła (chłodne, ale nie twarde) - 2 jajka - ½ szklanki białego

mojewypiekiinietylko
Kremowa owsianka 160

ferii. Co prawda ferie będą wypełnione po brzegi biologią i chemią, ale przynajmniej bez zbędnych sprawdzianów, kartkówek i bezproduktywnych lekcji :) A dziś, pyszna, kremowa, sycąca i zdrowa... owsianka ! ~ Krem owsiany z twarożkiem, nerkowcami i mandarynką ~ Składniki: 50g zmielonych płatków owsianych 10g otrębów pszennych 5g świeżo mielonego siemienia lnianego 150g serka twarogowego szczypta soli + mandarynka namoczone przez noc nerkowce Wszystkie składniki

Kuchenny Skrawek Nieba
Najlepsza tarta malinowo-migdałowa 173

wstawić do lodówki na około godzinę. Formę na tartę o średnicy 24cm posmarować masłem, ciasto rozwałkować i wylepić nim spód i brzegi formy. Piec 15 minut w 180stopniach. Ostudzić. Krem migdałowy: 200g migdałów 100g masła 100g cukru pudru 50ml likieru baileys 1 jajo Wierzch: 200g malin 50g płatków migdałowych Migdały rozetrzeć na proszek (można również kupić migdały mielone, ja jednak

Zapiski Młodej Żony

Proponowane wyszukiwania