krem - 19817 przepisów (strona:872/1322)

TORT Z TRUSKAWKAMI I BITĄ ŚMIETANĄ 203

KAŻDYM RAZEM INACZEJ INACZEJ, SKŁADNIKI: BISZKOPT: 8 JAJ 15 DAG CUKRU CUKIER WANILIOWY 20 DAG MĄKI PSZENNEJ 2 ŁYŻKI KAKAO 1 BUDYŃ CZEKOLADOWY 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA KREM: 1,5 L ŚMIETANY 30% 6 ŁYŻEK CUKRU PUDRU OK 1-1,5KG TRUSKAWEK SOK TRUSKAWKOWY LUB HERBATA TRUSKAWKOWA Z CUKREM DO PONCZOWANIA PRZYGOTOWANIE: ODDZIELAMY ŻÓŁTKA OD BIAŁEK,BIAŁKA UBIJAMY

Swojskie jedzonko
DELICJA BANANOWA-bez pieczenia 289

rozmieszane budynie,ugotowany budyń odstawiamy do wystygnięcia.Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu,masło ucieramy z cukrem,powoli dodajemy budyń i miksujemy na gładką masę,banany obieramy ,kroimy w plasterki,krem dzielimy na 3 części -pierwszą część wykładamy na delicje,na to banany na to herbatniki i znowu kolejna część masy,herbatniki i banany,na wierzch już ostatnia część masy

Swojskie jedzonko
Tort kokosowy z cytrynową nutką 175

łyżki oleju 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na masę 750 ml śmietanki 30% 5 łyżek lemon curd (kliknij  tutaj  po przepis na ten krem) 9-10 łyżek cukru pudru ( w zależności od upodobań) 3 ŚMIETAN FIXY 60 g wiórek kokosowych, uprażonych na suchej patelni Poncz sok z 1/4 cytryny 130 ml przegotowanej wody PRZYGOTOWANIE

Swojskie jedzonko
Mleczna kanapka 317

pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem. Piec do suchego patyczka w temperaturze 170-180 stopni przez około 20-30 minut. Wyjąć i przełożyć na kratkę studzącą. Podzielić na dwa blaty. Krem: pół litra mleka tabliczka białej czekolady łyżka ulubionego miodu 3 łyżki mąki ziemniaczanej kostka margaryny Odlać trochę mleka, a resztę zagotować i do gotującego się wrzucać czekoladę. Rozpuszczać i wlać zimne

Karczma Honorietty
Rurki z bitą śmietaną 175

upieczonego ciasta].Obtoczyć jedną st ronę rurki w białku, a potem w cukrze , ułożyć na blaszce i piec ok 15 minut w temperaturze 190 stopni. Po wystudzeniu nadziać dowolnym kremem

Moje domowe kucharzenie
Ucierane ciasto z gruszkami i borówkami, które zawsze się udaje! 257

chyba każda z nas zadaje sobie to pytanie. Ja też! Uwielbiam do kawy na drugie śnaidanie zjeść coś słodkiego. Ale osobiście nie przepadam (Na szczęscie!) za tłustymi ciastami z kremami itd. Lubię raczej ciasta z owocami, wilgotne w środku, i naturalnie z czekoladą. Ale tych kto nie lubi? ;-) Postanowiłam zrobić proste ciasto ucierane z owocami jakie lubię najbardziej

SMYKWKUCHNI
Tarta z musem kawowym 269

jaja niż panowie. To panie latają z młotkiem i wbijają gwoździe, a pan szlocha nie mogąc dopiąć rurek na wymizerowanej dupce. To panowie wpadają w głęboką zadumę nad wyborem kremów pod oczy. Kiedyś widok faceta wychodzącego od kosmetyczki wywoływał społeczny rechot, dziś nawet menele patrzą na takiego z podziwem. Panie, jak na kobiety przystało same nie wiedzą czego chcą. Szlochający

ladykitchen
Sopa de ajo 202

podsmażamy pokrojony i oprószony papryką, chleb ( aż stanie się złoty ). Następnie zalewamy gorącym bulionem, gotujemy 10 min, zestawiamy z ognia, dodajemy roztrzepane ( widelcem ) jajka, dokładnie mieszamy. Studzimy, miksujemy na krem i ponownie zagotowujemy. Podajemy gorącą. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Metrowiec szachownica . 246

Gold Składniki na ciasto : 3/4 szklanki oleju 3/4 szklanki ciepłej wody 3 szklanki mąki 2 szklanki cukru 8 jajek 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia 2 łyżki kakao  Krem budyniowy : 1 l mleka  3 budynie waniliowe  3 łyżki mąki  2 żółtka 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru 1/2 kostki miękkiego masła Polewa : 1/2 kostki margaryny

Sama słodycz i szczypta chili
Placek cappuccino z kokosem 509

Sezon owocowy w pełni. Placek za plackiem w mojej kuchni powstawał właśnie z owocami. Miarka jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt

na moim stole...
Zupa krem z cykorii i z serem halloumi 208

czosnek, smażymy przez kilka minut. Dolewamy wino i smażymy aż wyparuje. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do momentu aż wszystko będzie zupełnie miękkie. Ugotowane warzywa miksujemy na gładki krem. Garnek zdejmujemy z ognia, dodajemy mleko kokosowe i dokładnie mieszamy. Doprawiamy kurkumą, solą i białym pieprzem. Podajemy z grillowanym serem albo z boczkiem

Bon Appetit Małgorzaty
Zemsta Teściowej 268

żółtek, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,   Warstwa wiśniowa: 3 galaretki wiśniowe, 500 g wiśni z kompotu (wydrylowanych), 300 ml gorącej wody, 700 ml soku z wiśni, Krem śmietankowy: 400 ml śmietanki kremówki 30%, 250 g serka mascarpone, 5 łyżek cukru pudru, Beza: 5 białek, 0,5 szklanki cukru, 1 szklanka płatków migdałowych   Wykonanie: Masło/margarynę kroimy

Passion of Cooking
Trufelki kokosowe 198

prostokątnej formy wyłożonej folią spożywczą, schować do lodówki na 1-2 godziny*. Kiedy masa będzie ściślejsza, nabierać łyżką po trochu, formować kulki (jeśli mamy migdały, teraz zanurzamy je w kremie), obtaczać w wiórkach kokosowych. Ponownie schłodzić**. * Ponieważ moja masa nie chciała twardnieć, włożyłam ją do zamrażalnika na 3 godziny. ** Gotowe kulki znów włożyłam do zamrażalnika, na całą dobę

Cakes By Kejt
Piramida w kuchni czyli dzieci zdrowo gotują – recenzja książki 221

jedzeniu Znajdziemy tu wyjaśnione w prosty sposób zasady żywienia. Co to jest kaloria, fast food, slow food itp. Ciekawostki typu czym możemy zastąpić puste kalorie? Na przykład zamiast kremu czekoladowego zjeść domowe powidła. W jaki sposób należy układać sztućce przy talerzach, jakie produkty warto zawsze mieć w kuchni i wiele innych ciekawych informacji. Czas na eksperymenty kulinarne Ta część zajmuję

Mienta blog
Zupa pomidorowa na rosole 231

warzywami gotujemy z niej rosół.Dodajemy przyprawy, zieleninkę oraz trochę oliwy z oliwek. Kiedy rosół będzie gotów, wyjmujemy mięso,obieramy dodajemy znowu do rosołu i miksujemy blenderem ręcznym na krem.  Następnie wsypujemy do niego zawartość kartonika SYS- kompletnie bez chemii! I gotujemy tak, jak nakazuje producent na opakowaniu. Podałam na Porcelanie Bogucice  z kleksem śmietany i szczypiorkiem. Zupa

Z Kuchni Do Kuchni