krem - 19817 przepisów (strona:881/1322)

Czarny Rosjanin (Black Russian) 187

przyrządzać go w 2-ch wersjach: na bazie czystej wódki lub whisky. Przedstawiam wersję na bazie wódki. Spróbujcie, a będziecie zaskoczeni. Składniki: Wódka czysta 50 ml Likier czekoladowy (nie krem!) - najlepiej Kahlua - 20 ml Lód - dużo! Wykonanie: Niską szklankę do drinków typu "tumbler" wypełniamy kostkami lodu. Wlewamy alkohole i mieszamy łyżeczką. Gotowe!  Autor: Mirosław Górski

Smaki Ewy
Restauracja La Falua w Benidorm - śródziemnomorskie kulinarne szaleństwo 183

już przed obiadem. Zwłaszcza, że jak znikną przyniosą wam dokładkę. Zupy nas zachwyciły. Rybna – to właściwie zupa morska, pełna owoców morza i kawałków rybiego mięsa. Gazpacho okazało się puszystym kremem pomidorowym, bardzo świeżym i doskonale doprawionym z oddzielnie podanymi, drobno krojonymi dodatkami ( cebula, papryka ). Było całkiem inne niż to, które próbowaliśmy kiedyś w Polsce z kartonika. Spróbuję niedługo skopiować

Smaki Ewy
Zupa krem ze szparagów 122

Sezon szparagowy w pełni, korzystajmy więc z niego, bo niestety trwa krótko. Na dzisiejszy dzień proponuję aromatyczny krem ze szparagów. Warto do zupy ugotować własny bulion na wołowinie, dzięki temu zupa będzie jeszcze lepsza. Jutro wykorzystamy tę wołowinę do sałatki razem z główkami ze szparagów. Dzisiaj zapraszam na zupę. Składniki: Kawałek wołowiny może być antrykot Ok. 2 l wody

Smaki Ewy
Sałatka z wołowiną, szparagami i sosem holenderskim 182

Wczoraj prezentowałam zupę krem ze szparagów i zapowiedziałam, że dzisiaj wykorzystamy do sałatki wołowinę i główki szparagów. I tak dzisiaj proponuję właśnie tą sałatkę, dodatkowo z sosem holenderskim. Składniki: Kawałki gotowanej wołowiny Gotowana marchewka Główki szparagów Sałata rzymska Sos 100 gram masła 3 żółtka Sok z ½ cytryny Sól Biały pieprz Cukier Wykonanie: Główki szparagów chwilę gotujemy. Dno miseczki wykładamy sałatą

Smaki Ewy
Zupa ułańska – rodem z Mazowsza 160

chwili dodajemy mąkę , mieszamy i wlewamy ½ szklanki przestudzonego bulionu. Łączymy z fasolą i wywarem w którym gotował się boczek. Miksujemy na jednolitą masę. W pozostałym bulionie gotujemy makaron. Fasolowy krem łączymy z bulionem i makaronem. Dodajemy pokrojoną kiełbasę i boczek oraz obrane ugotowane mięso. Gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą, papryką, czosnkiem przepuszczonym przez praskę. Tuż przed podaniem wlewamy śmietanę, mieszamy

Smaki Ewy
Restauracja na Zamku w Gniewie – w Hotelu Rycerskim 229

był mocno schłodzony), dodatki świeże i chrupiące – ale bez zielonego groszku, który dla mego  ślubnego jest w tej zupie obowiązkowy. Córka, która tym razem nam towarzyszyła zamówiła krem z pomidorów z krewetkami – i nie mogła się nachwalić, jak bogata w smaki i aromatyczna byłą ta śródziemnomorska wersja pomidorówki. Za zupy zgodnie wystawiliśmy restauracyjnej kuchni piątkę, z małym minusem

Smaki Ewy
Restauracja „Biały Dwór” - Podzamcze koło Kwidzyna 232

owocami morza. Ocenił tą zupę bardzo wysoko – bo krewetek i małży było w niej pod dostatkiem, a dodatek imbiru okazał się tu strzałem w dziesiątkę. Najsłabiej wypadła zupa - krem z grzybów leśnych, ale nie oznacza to oczywiście, że była niesmaczna. Po obfitych porcjach nie starczało sił na desery – tylko młodzież nie odmówiła sobie frajdy naprawdę dobrych lodów ( zwłaszcza truskawkowych

Smaki Ewy
pyszna domowa kremówka 403

rozwałkowujemy na wielkość blaszki (). Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy, każde z osobna w 180 st. C na złoty kolor. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia składniki na krem: 5 szkl pełnego mleka 200-250 g masła 1 szklanka cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 cukier waniliowy 4 żółtka cukier puder do posypania

Domowy Smak Jedzenia
Zupa krem z kurek 159

końcu są i mogę z nich korzystać. Ale zanim pokażę wam co nowego w moje kuchni dzieje się z kurkami przypomnę stary przepis na pyszną, prostą i klasyczną zupę krem z kurek, którą uwielbiam. A że jest trochę kaloryczna? Trudno. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Torcik truflowy 239

Kolejny wpis i kolejne słodkości, w taką pogodę idealnie nas schładzają różnego rodzaju kremy i puddingi. Dzisiaj przepis na torcik truflowy do którego przygotowania będziemy musieli sobie zarezerwować około 30 minut pracy i 15 złotych na zakupy. Składniki : 200 ml śmietany 30 % lub 36 % 450 g. czekolady gorzkiej 8 białek jaj 150 g. cukru 100 g. masła De facto przygotowanie

Full Smaku
.1052. spacer po Wiedniu 167

drodze do Polski :D pod batonem oczywiście czekolady studentskie ♥ gorzka z bakaliami, mleczna z malinami i orzechami ziemnymi, mleczno-biała z bakaliami na samym dole bezglutenowe rurki z kremem orzechowym/czekoladowym/mlecznym/kokosowym - wiem że w Polsce można je kupić ale nigdzie ich nie widziałam, a tam kosztowały jedynie 17 centów :) wzięłam od razu po kilka z każdego rodzaju - są pyszne

breakfast of dreams
40 szybkich obiadów wege na lato, Ostrawa 248

Cukiniowa / Zucchini   27.  Zupa ze świeżych ogórków solo  lub  ogórkowa z tofu / Fresh cucumber solo  or  fresh cucumber with tofu 28.  Zupa-krem z bobu / Wild beans 29.  Ciecierzycowo-pomidorowa / Chickpeas and tomatoes Ziemniaki/Potatoes 30.  Danie z czerwonej soczewicy  (pomidory z puszki zastąp świeżymi)/ Red lentil dish  (use fresh

Qlinarnie i Qlinarnie
Serniczek bananowy z kubeczka 209

banana) Dodatkowo : maliny masło orzechowe orzeszki ziemne Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty a jego konsystencja będzie podobna do znanego wszystkim pieczonego sernika. Podawać z orzechami, malinami i masłem orzechowym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Krokiet z farszem pieczarkowym 268

Krokiet z farszem pieczarkowym Pyszny , to chyba najlepiej opisujący tą potrawę wyraz . Moja rodzinka kocha krokiety z każdym farszem , a szczególnie podane do zupy pomidorowej lub z kremu z zielonego groszku . Ta wersja , jest prosta i chyba najsmaczniejsza , bynajmniej dla mnie -no jeszcze szpinakowy mógłby ewentualnie po konkurować z pieczarkami . Polecam , dobre na każda porę roku i okazję Składniki

Ogrodnik w podróży
Zupa krem z kalarepy 316

bulionu wlać na patelnię, w której smażyły się warzywa, aby cały aromat i smak przenieść do garnka. Gotować, aż warzywa będą miękkie, czyli około 20min. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodatkowo można podbić zupę śmietaną, jak ktoś lubi. Podawać ze świeżo posiekanym koperkiem i groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego :) Polecam również nadziewane kalarepy :)   Kategoria: DLA DZIECI , Obiad , Szybki obiad

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania