piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszamy do 120 stopni. Pieczemy 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika bezę zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywny krem. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Ubitą śmietanę wykładamy na bezę i ozdabiamy owocami. Smacznego
Pyszności Słodkościwięcej, nigdy się nie zmarnuje. Raz dodasz ją do sałatki, raz zjesz na ciepło z cynamonem i brązowych cukrem trzcinowym , następnym razem zmiksujesz ją z ulubioną zupą, na krem. Dziś zrobimy bardzo dobrą sałatkę, szybką- pod warunkiem , że już macie kaszę jaglaną ugotowaną na sypko. Zacznijcie dzień właśnie od tego. Składniki szklanka ugotowanej kaszy jaglanej, na sypko mix ulubionych sałat
Z Kuchni Do KuchniPrezent dla Zuzi :) Niebieskie biszkopty przełożone kremem Milky way. Być może będzie inspiracją dla kogoś
Maślane ciasteczko65ºC, a cukier całkowicie się rozpuści. Zdejmij z kuchni. Postaw na czynie na wilgotnej ściereczce i ubijaj bezę aż ostygnie. Napełnij bezą rękaw cukierniczy zakończony ozdobną tylką i wyciśnij krem na babeczki. Wstaw babeczki do lodówki na godzinę. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej z olejem. Zanurzaj babeczki w rozpuszczonej czekoladzie jedną po drugiej i ustaw na metalowej kratce do zastygnięcia
codojedzeniaSłodziutki i szybki deser do kawki lub herbatki :) Mleczny krem jest obłędnie dobry, na jednym waflu nie poprzestaniecie ;) Składniki na jedno opk. wafli okrągłych Masa biała: 1/4 szkl mleka 1/4 szkl cukru lub nawet odrobinę mniej bo masa jest dosyć słodka 1/4 kostki masła 1 szkl mleka w proszku Masa czekoladowa: 1/4 kostki masła 1/4 szkl mleka 1/4 szkl
Gotowanie...to proste !połączyć z przestygniętą żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z 2 łyżkami masy.) Dno formy wysłać papierem do pieczenia/folią spożywczą i ułożyć warstwę gofrów (3 sztuki obok siebie). Na gofrach umieścić krem i równomiernie powtykać kostki galaretki (trochę odłożyć do dekoracji). Całość wstawić do lodówki (na kilkanaście minut) i po tym czasie przykryć resztą gofrów. Schłodzić do całkowitego zastygnięcia masy. Kremówkę
Di gotujeoknem szaro, buro i ponuro. Ciepła zupa na rozgrzewkę wskazana. Wcześniej podawałam Wam przepis na zupę krem z czerwonej soczewicy , dzisiaj równie smaczna zupa z soczewicą i pomidorami. Nie wiem jak Wy, ale jak gotuję zupę to zawsze mi wychodzi jej dużo i jemy ją dwa dni. Jednak i tak muszę mieć drugie danie, bo mój mąż nie jest
O kuchni z uczuciemodrobiną chili w proszku. Na koniec dodajemy pokrojony w kosteczkę chleb i gotujemy jeszcze kilka minut. Zupę podajemy gorącą. Polecam również zupy: Irlandzką zupę dyniową z ziemniakami oraz Zupę-krem z kukurydzy z bekonem
Trzeci talerzpracochłonne, ale prezentują się pięknie. Róże karnawałowe http://kulinarneinspiracje.blogspot.co.uk/2016/01/roze-karnawaowe-mojej-babci.html 3. Polecam też moją zakładkę: Tłusty Czwartek . Znajdziecie tam przepisy na: gniazdka, faworki, dyniowe oponki, racuchy i rurki z kremem. 4. Bardzo ciekawe ciasteczka idealne na karnawał, na pewno kiedyś je przygotuję może jeszcze przed ostatkami http://www.domowe-wypieki.pl/przepisy-paczki-i-faworki/365-przepis-na-churros 5. I pączki tradycyjne. Taki sam przepis mam od mamy zapisany
NA MOIM TALERZUDodaj upieczony kalafior pokrojony na mniejsze kawałki , gałkę muszkatołową, jogurt, pieprz, skórkę z cytryny, zmiksuj na gładki krem, w razie potrzeby dopraw do smaku. Gotuj 4 min uty, p rzelej na talerze, posyp szczypiorkiem i tartym serem. Wersja na thermomix Przygotowanie: Kalafior p odziel
SzczyptaSmaQBakłażany są idealne do nadziewania. Mam wrażenie, że jest to warzywo, do tego stworzone.. Dzisiaj postanowiłam zrobić krem pomidorowy- witaminy zawarte w pomidorach zostają przyswajane przez nasz organizm w towarzystwie tłuszczów- dlatego też użyłam awokado. Całość posypałam bobem. Pysznie i proste danie. SKŁADNIKI: bakłażan duży pomidor awokado szklanka bobu łyżka nasion chia przyprawy: czosnek granulowany, curry, majeranek, suszone pomidory
healthy dreamsuciekam do szkoły, z niecierpliwością czekając na powrót do domu. Dzisiaj po raz pierwszy (od dawna), czekać będzie na mnie gotowy obiad- mama wykazała inicjatywę, obiecała zrobić mi krem marchewkowy, na który mam ostatnio wielką ochotę. SKŁADNIKI: ok 50g białej fasoli (suchej) 1/2 jabłka (u mnie dużego) łyżeczka cynamonu kopiata łyżeczka karobu łyżeczka mielonego lnu WYKONANIE: fasolkę gotujemy do miękkości
healthy dreamsnaszym wypieką lekkości. Uznałam, że idealnie nada się do naleśników, których jednym z bardziej wyczuwalnych składników była mąka amarantusowa (mały prezent od sklepu naturalna spiżarnia ). Całość podałam z kremem z fasolki i mleka kokosowego oraz kawałkami gruszki. Przyznam, że smak naleśników był nietypowy, z jednej strony intensywnie amarantusowy, z drugiej słodki, a zarazem lekko wytrawny. Jedno jest pewne, warty
healthy dreamspieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do nich ciasto formując miseczki quinoę gotujemy w niewielkiej ilości wody ok 13 min (do wchłonięcia całego płynu) kaki obieramy i blendujemy na gładki krem, następnie mieszamy z ugotowaną quinoą i masłem orzechowym musem nadziewamy talaretki i odkładamy je do lodówki na kilka godzin Dwa główne składniki: quinoa i płatki jaglane są prezentem od EkoRein
healthy dreams