wodą do połowy. Dopraw solą i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Po czym wlej mleko kokosowe i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj jeszcze 5 minut. Zblenduj na gładki krem. Podałam z groszkiem ptysiowym Brześć. Dzieci za nim przepadają! I chętniej się do dania dobiorą... Inspiracja – "Jaglany Detoks" Marek Zaremba
Z Kuchni Do KuchniCinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 26100. Moje wrażenia: Ponieważ nie mam blizn ani rozstępów postanowiłam używać olejku zamiast kremu do twarzy na noc. Konsystencja tego specyfiku jest dość gęsta i oleista, ale bardzo dobrze się go aplikuje. Zapach delikatny, przyjemny, nie utrzymuje się zbyt długo na skórze. Trochę się
Cynamonowe szczęściemożna więcej 5. • Śledzie odsączyć z zalewy przełożyć do miski wraz z cebulą i przyprawami • Z mleczu ściągając błonkę dać do śmietany zmiksować blenderem aby powstał jednolity krem Śmietanę wymieszać z śledziami
W królestwie smaków Beatygorącą wodę. Poziom wody nie powinien przekroczyć poziomu warzyw. Gotuj ok. 10 minut. Dodaj daktyle i ugotowaną kaszę jaglaną. Gotuj następne 5 minut pod przykryciem. Zblenduj na krem. Inspiracja – "Jaglany Detoks" Marek Zaremba
Z Kuchni Do Kuchnimąki tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki kakao 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 1 banan kilka kropel soku z cytryny Mąkę przesiać
Świat CiastaSzczytnickiej we Wrocławiu. Zdrowa Krowa to miła mała knajpka połączona ze sklepem ze zdrową żywnością. Pomiędzy wybieraniem zdrowych smakołyków a pogawędką na babskie tematy, zamówiłam na lunch krem z buraków z pomarańczą na mleku kokosowym z pestkami dyni oraz ryż biało czerwony z cukinią, bakłażanem i sosem ajwarowym. Potrawa była tak smaczna, że postanowiłam sama zrobić
Bike By Lifejestem jak jasna cholera a on letnią zupę mi przynosi! " Sztos https://www.youtube.com/watch?v=eByj8tIpsX4 Emotikon smile motikon smile Na niedzielną poprawę humoru coś z polskim akcentem. Zupa-krem z warzyw!! Składniki: 1 litr bulionu drobiowego 1/2 kalafiora 1/2 opakowania mrożonej zielonej fasolki 1 marchew 1/2 pietruszki 1/2 małego selera 1/2 szklanki kaszy bulgur sól, pieprz szczypta chilli szczypiorek
Bike By Lifeczarną godzinę :) Ciasto jest banalnie łatwe i tak naprawdę z banalnych składników. Każdy z nas jadł kiedyś kaszę mannę. Tutaj dodaje się do niej kilka dodatków i powstaje świetny krem, którym można przełożyć herbatniki. Co ciekawe, znam osobę, która po spróbowaniu nawet nie wiedziała, że zjadła kaszę której normalnie jak twierdzi nie lubi - w końcu każda rzecz odpowiednio doprawiona
Poezja Smaków - blog kulinarnyEfektowny tort z białą czekoladą w środku a mleczną na zewnątrz. Uroku dodaje mu figa położona na środku. Moja rodzina przepada za ciastami z takim śmietanowo- czekoladowym kremem. Składnki Biszkopt 3 szt ( tortownica 24 cm ) 3x 3 jajka … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatykokosowym, laskę wanilii przecinamy wzdłuż i wydrapujemy środek - całość (środek i "skórkę" też) gotujemy 20 minut, aż warzywo będzie miękkie. Następnie wyławiamy laskę wanilii, a całość blendujemy na gładki krem. Doprawiamy miodem i sokiem z cytryny, mieszamy. Budyń świetnie się komponuje z owocami, ale i sam jest równie ciekawy w smaku! aakuku
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać bulion i gotować jeszcze ok 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Połowę zupy odlać i zmiksować blenderem na gładki krem. Wymieszać z pozostałą zupą. Bagietki pokroić skośnie na kromki, posypać startym serem i tymiankiem. Zapiekać do czasu aż ser się rozpuści. Ja układam grzanki na patelni z rozgrzaną odrobiną oliwy
Smakołyki Asiminut do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyjąć mięso. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Całość dokładnie zmiksować na gładki krem. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zupę podawać posypaną marchewką, koperkiem i ognistą mieszanką przypraw. Można również podać z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Smakołyki Asiplony, którymi cieszę się od sierpnia do października. W mojej kuchni wykorzystuje je na wiele sposobów. Większe faszeruję, dodaje do duszonych mięs, smażę, piekę i gotuje z nich zupy-kremy. Mniejsze osobniki przekładam do słoików i marynuje na zimę. Marynowane patisony są świetnym dodatkiem do przeróżnych sałatek ( można z powodzeniem takim patisonem zastąpić ogórka konserwowego ) bardzo dobrze tez smakują samodzielnie
Kuchnia z widokiem na ogród