krem - 19817 przepisów (strona:847/1322)

Recenzja książki "Zioła w domowej aptece - kiedy zbierać i jak stosować. Poradnik na wszystkie pory roku" autorstwa Karin Greine 94

zachowania lub podreperowania zdrowia dziko rosnące rośliny lecznicze oraz uczy jak je zbierać i jak samemu, w domowych warunkach uzyskać z nich lecznicze syropy, soki, herbatki, cukierki, maści i kremy, oleje, nalewki, esencje, kojące dodatki do kąpieli i gojące do okładów – każdy znajdzie coś dla siebie; herbatka z rumianku, sok z mniszka, olej z dziurawca, cukierki hamujące kaszel - to niektóre

Malinowo w kuchni
Deser jaglany z migdałowym spodem i frużeliną wiśniową 202

malaksera umieścić mąkę migdałową, dodać cukier puder, dodać siemię. Zagnieść ciasto, jak na kruche. Ciasto wyłożyć na spód formy, wgnieść w dno, wyrównać. Wstawić do lodówki, na czas przygotowywania kremu. Jak ugotować kaszę jaglaną: Ja zazwyczaj kaszę gotuję na sypko, to znaczy że kasza brana między palce kruszy się. Dla potrzeb deserowych często kaszę gotuję na mleku roślinnym, wówczas

moj przepis na
Zupa z pomidora malinowego z młodym czosnkiem 149

dziś serwuję klasyczne smaki w ciekawej odsłonie wyłącznie z Polskich produktów. Zupa o konsystencji kremu lub musu którą zrobicie w kilka minut. Pomidory malinowe to jedna z najsmaczniejszych odmian której smaku możemy być pewni. To warzywo działa jak napój izotoniczny dzięki dużej zawartości potasu i likopenu szybko rewitalizuje organizm. Młody czosnek za to to skarb, jego zapach i smak jest

Kuchnia PROzdrowotna
Kremowe jaglotto, (czyli risotto z kaszy jaglanej), ze szparagami, rozmarynem i wegańskim parmezanem. 162

sobie siedzę z kawą w ręcę i zastanawiam się nad ciekawymi połączeniami smakowymi. Sezon na szparagi w pełni. Tego dnia, wróciłam z koszem zielonych szparagów z targu. Zupa krem, brzmiała jakoś tak banalnie, tarta ze szparagami bardzo mnie pociągała, jednak nie chciało mi się spędzić tego popołudnia na ugniataniu ciasta. Pomyślałam tak sobie, że jeszcze nigdzie nie widziałam risotto

Fill The Bowl
Naleśniki owsiane z twarożkiem, truskawkami i czekoladą 138

jogurtu naturalnego ew. 1 łyżeczka odżywki białkowej truskawkowej Składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo : truskawki zmiksowane z jogurtem naturalnym syrop czekoladowy 0 kcal Walden Farms  Gotowe naleśniki przełożyć kremem. Polać truskawkami i syropem czekoladowym.   Smacznego

Chocolate Muffin Blog
CIASTO MICHASZEK 194

następnie mieszankę z żółtkami. Powoli dodajemy mąkę i orzechy, delikatnie mieszamy. Formę o wym. 24X38 cm wykładamy pergaminem, wylewamy ciasto, pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy. Krem czekoladowy: 1/3 szkl. mleka odlewamy, resztę zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiamy budyń, wlewamy do gotującego mleka. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy, dodajemy budyń, następnie likier i kakao. Herbatniki

słodki bratek
Skittles czyli kruche ciasto migdałowe z rabarbarem, ananasem i papają 180

życie i wylep od razu formę ciastem i tak schowaj do lodówki na 30 minut (zamrażalnik max 15). Schłodzony spód ciasta podpiecz w temp. 200 C przez 15 minut. Krem marcepanowy, to nic innego jak zblendowana masa marcepanowa z pozostałą częścią banana, roztopionego masła koksowego (masz ciepły piekarnik, bo piekłeś spód ciasta, więc wstaw to masło na chwilę do piekarnika

greenscarf
Wafelki à la Knoppers wg Aleex 362

bardzo lubią wafelki Knoppers, szukałam pomysłu, który najbardziej będzie zbliżony do oryginału. I znalazłam, choć musiałam go nieco dostosować do naszych upodobań. Zrezygnowałam z mlecznej warstwy, a wafle przełożyłam kremem orzechowym. Aby wafelki były naprawdę smaczne, trzeba pamiętać o kilku rzeczach. Najpierw orzechy. Muszą to być orzechy laskowe, bo z innymi nie osiągnie się oczekiwanego efektu. Na zdjęciach jest kilka

W mojej kuchni
Smaki kuchni śródziemnomorskiej. Zapraszam do sklepu Smaki Południa 136

mięty pieprzowej Krakersy naturalne niesolone Mulino Bianco Ciasteczka mini Oreo Mąka orkiszowa Mulino Bianco ciasteczka Canestrini Chleb tostowy Masło orzechowe Konfitura do serów biffi Krakersy oliwkowe Bułeczki z kremem mlecznym Ale to jedynie przysłowiowy „wierzchołek góry” smaków, które możecie znaleźć i nabyć w sklepie Smaki Południa . Znajdziecie w nim makarony, ryże, oliwy, słodycze, płatki śniadaniowe, sosy, kawy, herbaty

Słodkie okruszki
Pasta z fasoli i karmelizowanej cebuli 135

Wlać wino i smażyć, aż do odparowania płynu. 2 łyżki cebuli odłożyć, by później ozdobić kanapki. Dodać fasolę i chwilkę całość podsmażyć. Przełożyć do blendera i zmiksować na gładki krem. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i wymieszać. Przełożyć do słoiczka, przechowywać w lodówce 3-4 dni. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Makaron z sosem kalafiorowym 170

niego przesmażony czosnek, starty na tarce ser, mleko oraz dużą szczyptę gałki, ok. 1 płaską łyżeczkę soli i sporą ilość świeżo mielonego pieprzu. Blendujemy dość długo – na gładki krem. Odpowiednią wg naszych preferencji ilość sosu łączymy z ugotowanym makaronem. Wierzch posypujemy natką pietruszki i bekonem (najlepiej smakuje, gdy się go rozkruszy na mniejsze części). Resztki sosu świetnie przechowują się

Poezja smaku
Tort Imieninowy 133

Wielkość foremki 24 cm średnicy. Po przestudzeniu ciasta przekroić  na 3 części, posmarować kremem wg swojego uznania. Każdy płat nasączyć lekko słodką wodą z cytryną. U mnie była to śmietana tortowa 36% ubita z cukrem pudrem, a jedna warstwa ciasta przełożona powidłami śliwkowymi. Dekoracje tortu dowolne. Ten tort upiekł mój Syn na swoje Imieniny

Proste Potrawy
KREM SZPARAGOWY 110

Zupę zdjąć z ognia,połączyć ze śmietaną,zmiksować blenderem.Doprawić do smaku solą,pieprzem....u mnie biały pieprz. Odłożone główki szparagów wrzucić na wrzątek,gotować 2-3 min,osączyć.Krem podgrzać,ale nie gotować,nalać na talerze,posypać parmezanem i ozdobić główkami szparagów

Niespełnione zdolności kulinarne
Lody buraczano -malinowe. 216

cytryny oraz buraczki odstawione do lodówki i zmiksuj ponownie .Otrzymaną masę przelej do płaskiego naczynia i wyjmuj z lodówki co 0,5 godziny i miksuj ponownie . Miksuj na krem ,aby nie wytworzyły się w lodach kryształki lodu .Wkładaj do zamrażarki po każdym miksowaniu . Smacznego . Lody przed podaniem powinny spędzić 15 minut w lodówce . Następnie raz należy je zmiksować i nakładać

Ladylaura.