krem - 19817 przepisów (strona:551/1322)

ORZECHOWIEC 382

bardzo pracochłonne, smakiem wynagrodzi trud włożony w jego przygotowanie. Składniki: *ciasto: 25 dag margaryny 1/2 szklanki miodu 1 szklanka cukru 5 jajek 3,5 szkl mąki 2 łyżeczki sody *krem z kaszy manny: 3 szkl mleka 3/4 szkl cukru 7 łyżek kaszy manny 20 dag masła 20 dag margaryny sok z 2 cytryn *krem orzechowy: pół kg orzechów włoskich

Z Majeczką w kuchni
Ciasto Węgierskie 221

nich np. dla dzieci też jest bardzo dobra :) SKŁADNIKI Ciasto: 4 jajka 3 łyżki kakao 7 łyżek wody 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Krem kostka masła dwie owocowe galaretki  1/2 szklanki cukru pudru 3 żółtka 3 łyżki kakao szklanka wiśni w spirytusie ( wedle uznania można dodać ich więcej) Polewa 3 łyżki kakao(...)blachy wysmarowanej wcześniej margaryną i posypaną bułką tartą lub mąką. Pieczemy 30 minut w 180 C  Następnie ciasto ostudzić wyjąć z blachy i przeciąć poziomo na dwie części Krem : do wrzącej wody 250 ml rozpuszczamy jedną , a następnie drugą galaretkę w osobnych pojemnikach. Masło utrzyj z cukrem pudrem dodając po kolei po jednym żółtku. Kiedy jedna z galaretek zacznie

W Moim Magicznym Domu
Ciasto Pani Walewska 1119

szklanki cukru pudru 200 g masła 4 żółtka 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (około 250 ml) Beza: 4 białka 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru 200 g masła 3 łyżki amaretto ( dałam soplice orzechową) Dodatkowo: 100 g posiekanych migdałów(...)mieszając aż powstanie nam gęsty budyń. Studzimy go Kiedy budyń nam ostygnie, ucieramy masło w mikserze wrzucając po łyżce budyniu aż powstanie nam jednolita masa. Na jednym placku rozsmarujemy krem budyniowy nakrywając go drugą warstwą. Wkładamy ciasto do lodówki na czas schłodzenia i gotowe :) Trzeba przyznać, że najlepsze jest następnego dnia  Przepis podkradziony

W Moim Magicznym Domu
Tiramisu bez jajek 311

moczymy dwustronnie w kawie z amaretto ( mniej więcej po 3-4 sekundy ) wykładamy ( w moim przypadku) na blaszkę i tak aż cała będzie wyłożona nasączonymi biszkoptami. Wykładam następnie połowę kremu, ponownie znów układam nasączone biszkopty i ponownie krem. Wsadzamy do lodówki aby deser się schłodził ( najlepiej zrobić dzień przed podaniem). Na sam koniec obsypujemy kakao i cieszymy się cudownym smakiem

W Moim Magicznym Domu
Torcik makowy 184

żółtek 200 g cukru 200 g mielonego maku 2 i 1/2 łyżki kaszy manny + trochę do posypania formy 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Składniki na krem: 500 ml tłustego mleka 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 całe jajko 2 żółtka 300 g masła 150 g cukru pudru garść rodzynek, sparzonych(...)smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Wlewamy ciasto, wkładamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut. Wyciągamy, odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie przekrawamy na 3 równe blaty.  KREM: W misce łączymy szklankę mleka, jajko, żółtka, cukier z wanilią i budyń. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników. W garnku podgrzewamy resztę mleka. Gdy będzie już gorące, ale jeszcze przed

My Culinary Art
Bożonarodzeniowa gwiazda drożdżowa. 147

Składniki: 500 g mąki 2 jajka 180 ml mleka 60 g cukru 30 g masła 8 g suchych drożdży 1 rozmącone jajko krem czekoladowy 1.   Mleko podgrzewamy do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka - odstawiamy aby zaczęły pracować. 2.   Mąkę przesiewamy przez sitko do dużej miski. Jajka ubijamy z pozostałym cukrem. Masło(...)części. Każdą część cienko rozwałkowujemy. Powinna mieć średnicę około 24 cm (odcięłam od dna tortownicy). 5.   Pierwszy placek układamy na wyłożonym papierem do pieczenia dnie tortownicy, smarujemy go kremem czekoladowym, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu. Czynność powtarzamy z drugim i trzecim plackiem. 6.   Na wierzch układamy ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko dociskamy. 7.   Ciasto kroimy

Moje-pitraszenie
Zupa krem z pieczonych buraków 179

roku zamiast tradycyjnego barszczyku w uszkami u mnie pojawi się na stole zupa krem z pieczonych buraków, a do zagryzienia kulebiak z kiszona kapustą. Składniki (na 3 litry zupy) około 1 kg surowych buraków 1 średniej wielkości cebula 1 duże jałbko sok z jednej cytryny sól, pieprz i czosnek suszony (każdego około łyżeczki) *folia aluminiowa 1,5 l wody/bulionu warzywnego(...)kostkę i dodaj do podduszonych jabłek z cebulą Dokładnie wszystko wymieszaj i duś razem mieszając około 5 minut. Dodaj wodę/bulion i zagotuj pod przykryciem. Zblenduj na gładki krem, dopraw sokiem z cytryny i solą. Ps. Zupa jest słodsza od tradycyjnego barszczu ale lekko pikantna, smakuje dzieciakom

greenscarf
Ciasto Pijak + film 244

Pijak czyli ciasto z procentami na spodzie makowo-kokosowym przełożone kremem budyniowym, dżemem oraz biszkoptami nasączonymi alkoholem i oblane polane czekoladą to przepyszny smakołyk, który polecam na święta, domowe imprezy a także inne okazje.     składniki na formę(...)mleko zagotowujemy. Do gotującego się mleka  wlewamy rozpuszczony budyń z cukrem i żółtkami i całość energicznie mieszamy aż masa zgęstnieje. Gorący budyń miksujemy z miękkim masłem na gładki krem. Gotową masę budyniową starannie rozprowadzamy na warstwie dżemu. Biszkopty nasączamy alkoholem i układamy na masie budyniowej. Na wierzchu ciasta dokładnie rozprowadzamy polewę czekoladową. Opcjonalnie ciasto posypujemy wiórkami kokosowymi a następnie

Smakowite Dania
Kruche ciasteczka. Gwiazdki kajmakowe z kremem kasztanowym. 274

rozpływają się w ustach i będą cudownym deserem w świąteczne dni. Ale oczywiście można a nawet trzeba upiec je także z innej okazji bo zawsze smakują wybornie. Kajmak czyli krem z tłustego mleka i cukru nadał dzisiejszym ciasteczkom cudownej słodkości, którą przełamuje kwiat soli morskiej zawarty w maśle. Cudowny smak uzupełnia i dodatkowo wzbogaca krem z przecierem z kasztanów jadalnych

Smaczna Pyza
Krem grzybowy z czipsem z makaronu 185

Dzisiaj mamy dla Was propozycję zupy grzybowej w nowej odsłonie :) Nasz krem grzybowy brał udział w konkursie Smak Tradycji – interpretacji tradycyjnej

Kuchenne Wariacje
Tropikalne ciastko czekoladowe z ananasem 237

Bazą jest niezawodne ciasto bananowo-czekoladowe, na wierzchu znajdziecie twarożek cytrynowy i kawałki słodkiego ananasa :) Ciasto: 1 banan 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao   Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżeczka soku z cytryny  1 łyżka jogurtu naturalnego  Składniki na ciasto zmiksować i przelać do dwóch foremek na suflety (ok.10cm). Piec w mikrofali(...)minuty.  Składniki na krem zmiksować, przełożyć do szprycy z dekoracyjną końcówką i udekorować. Na wierzchu ułożyć kawałki ananasa. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 301

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno

Karo in the Kitchen
Czekoladowe ciasteczko z kremem cytrynowym 181

pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch foremek do sufletów wysmarowanych wodą. Piec w mikrofali 3-4 minuty. Wyjąć na talerz. Krem 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki skórka + sok z cytryny  Składniki zmiksować. Na talerzu ułożyć ciastko, posmarować kremem lub przełożyć do szprycy i udekorować. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Pierniczki na choinkę i nie tylko! 134

dekoracji naturalne posypki Decorada Delecta rodzynki cukier do polew + woda Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne

Z Kuchni Do Kuchni
To mnie pieści, to mnie koi, czyli moje zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA 115

botoxu, tylko bezboleśnie i bez jakiegokolwiek ryzyka. Podobnie „głaszczę” swoje dłonie. Po kilkunastu minutach, kiedy skóra przyjmie kolagen, nakładam na twarz, dekolt , szyję i dłonie krem. Doskonale zmiękcza skórę krem do twarzy z zielonym złotem firmy BingoSpa. Jest pięknie. Efekt znakomity. Polecam.   Inne zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA   Przedramiona pokryte tzw. „gęsią

Czarnawisienka