masła, zimnego 4 żółtka 40 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa jagodowa: 500 g jagód 2 galaretki jagodowe 600 ml gorącej wody Krem śmietanowy: 600 ml śmietanki kremówki 30% 300 g serka śmietankowego np. philadelphia 4 łyżki cukru pudru Beza kokosowa: 4 białka, duże 200 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3-4 łyżki wiórków(...)gorącej wodzie. Umyte i osuszone jagody rozkładamy na kruchym cieście. Tężejącą galaretką zalewamy owoce, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy z serkiem na gęsty krem. Dodajemy cukier puder i jeszcze chwilkę miksujemy. Wykładamy na galaretkę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy powoli cukier i miksujemy, aż masa będzie gęsta. Nie przerywając miksowania dodajemy przesianą
Smaki Na Talerzuprzetrzeć przez sito, aż zostaną same pestki. Wystudzony mus wymieszać z mlekiem zagęszczonym. Dobrze schłodzoną pozostałą kremówkę (200 g) ubić na sztywno. Połowę delikatnie wmieszać w wystudzony, biały krem czekoladowy, a resztę w krem malinowy. Keksówkę o wymiarach 11 x 21 cm wyłożyć folią spożywczą. Przekładać naprzemiennie krem malinowy i biały z blatami czekoladowymi. Wstawić do zamrażarki na parę godzin
https:KKuchniaMniamDzisiejszym pomysłem na obiad jest szybka i prosta w wykonaniu zupa krem z cukinii, która swym smakiem przypomina jakże popularną ogórkową. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, około 5 porcji. Produkty 2 cukinie, 5 ziemniaków, 1 cebula, 1 pietruszka, 1 pęczek koperku, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki masła, jogurt grecki, majeranek, sól, pieprz. Przygotowanie Cukinię, ziemniaki, pietruszkę i czosnek(...)zupę blenderem i przypraw solą, pieprzem oraz majerankiem. Na koniec dodaj jeszcze posiekany koperek i gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z odrobiną jogurtu greckiego. Spróbuj także: Dietetyczna zupa krem z pora z dodatkiem pieczarek por pieczarki ziemniaki Dietetyczna zupa z botwinki botwinka buraki jajko Zupa krem z batatów bataty marchew mleczko kokosowe
Fit&Fast KitchenDziś wam prezentuję zupę krem z warzyw i cukinii.Zupa o kremowej konsystencji pełna aromatu i smaku. Wyraźnie czuć smak cukinii czosnku i przypraw.Dodatek prażone pestki dyni idealnie pasują do kremu, tu nie ma grama śmietany za to mnóstwo warzyw . Składniki: cukinia 500 g ( już po odkrojeniu końcówek) ziemniaki 4 szt marchew 4 szt natka pietruszki pęczek czosnek 4 ząbki seler(...)papryki mielonej ostrej.Kiedy nam się warzywa ugotują i zupa nabierze smaku zostawiamy do studzenia.Kiedy nam się już ostudzi blender-ujemy.Powstaje pyszny gęsty krem.Pestki podsmażamy na suchej patelni i posypujemy gorący krem( na talerzu) i podajemy
Różowa kuchniaserka waniliowego (wybierz taki, który w składzie nie ma żadnej skrobi i konserwantów) - 200 ml jogurtu greckiego - łyżka syropu z agawy (w zastępstwie cukier puder) - 2 łyżki kremu czekoladowego (ja użyłam kremu czekoladowego o nucie pomarańczy) - kilka ciasteczek kruchych (ja użyłam bez cukru i laktozy) Banany kroimy na plasterki i zamrażamy. Zamrożone banany zmiksuj na gładką masę z serkiem(...)jogurtem, dosłodź masę syropem z agawy. Masę przelej do pojemnika, dodaj krem czekoladowy (jeśli jest zbyt gęsty rozpuść go troszkę w mikrofali), wymieszaj fantazyjnie, na wierzch ułóż pokruszone ciasteczka. Lody mrozimy 3 godziny, po tym czasie są gotowe do jedzenia. Będą mieć kremową i gładką konsystencję. Jeśli będziesz chcieć je dłużej przechowywać w zamrażalniku, lody stwardnieją i wtedy przed podaniem
SMYKWKUCHNIduża zawartość kokosa, na minus emulgatory i fosforany. Alpro napój kokosowy z dodatkiem ryżu z wapniem i witaminami ok. 12 zł za 1l skład: woda, mleko kokosowe (5,3%) (krem kokosowy, woda), ryż (3,3%), fosforan triwapniowy* (*=substancje wzbogacające), stabilizatory (karagen, guma guar, guma ksantanowa), sól morska, witaminy*(*=substancje wzbogacające) (B12, D2), aromaty. 20 kcal/100 ml Mleko łatwodostępne, ale niestety(...)mleka. Nie przepadam za tym produktem, jest dość rzadkie i ma chemiczny posmak. Alpro Kokosowy o smaku czekolady ok. 9 zł/1l Skład: woda, mleko kokosowe (5,3%) (krem kokosowy, woda), cukier, maltodekstryna, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (1,3%), fosforan triwapniowy, stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma gellan), aromaty, sól morska, witaminy (B12, D2). 41 kcal/100 ml Czekoladowa wersja
Powiedz dietom niecukru cynamon Ciasto: 1,5 szkl. mąki pszennej 100 g cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej Polewa: 80 g miodu 50 g śmietany 20 g masła(...)lodówki. Ciastem wykładamy spód i boki foremki ( średnica 26 cm) W przepisie tak nie ma , ale ja podpiekłam na złoty kolor spód tarty ) Składniki kremu ucieramy na masę i wykładamy na ciasto, posypujemy tarta bułką . Jabłka mieszamy z cukrem i cynamonem . Układamy na kremie. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 C ok. 45 min. W tym czasie
Różne smaki w kuchnipęsetą. Tak przygotowaną rybę przełożyć do miski lub głębokiego talerza i skropić cytryną. Ricottę przełożyć do miski, dodać chrzan, umyty i drobno posiekany koperek, po czym dobrze wymieszać. Krem chrzanowy rozsmarować na dnie naczynia żaroodpornego (zostawić odrobinę do posmarowania ryby). Łososia przełożyć na krem i przyprawić solą i pieprzem. Następnie rybę posmarować delikatnie chrzanem i rozsmarować na nim pozostały krem
Passions hobbies lifebudyń zacznie gęstnieć (cały czas mieszając by nie powstały grudki). Gotowy budyń przelewamy do czystej miski i wierzch przykrywamy folią spożywczą aby nie powstał kożuch). Gdy budyń ostygnie przygotujemy krem – ubijamy miękkie masło tak aby było puszyste (chociaż w moim mikserze planetarnym się to nie do końca powiodło) po czym porcjami dodajemy budyń. Ja dodałam jeszcze ok 2 garście(...)wiórek kokosowych. Na wyłożoną papierem blachę wykładamy ciastka i przekładamy je kremem. Na wierzchu powinien znaleźć się krem, na którym ja rozsypałam niedbale kulki rafaello a resztę posypałam kokosem. Ciasto wsadziłam do lodówki na ok 2-3 h. Smacznego
Szybko Tanio Smaczniemasa łatwo przywiera), zagotowujemy kaszę aż stanie się gęsta. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę i dodajemy stopniowo zimną kaszą. Całość łączymy na gładki krem i dzielimy go na pół. Mus owocowy: Owoce umieszczamy w garnku i wlewamy wodę. Zagotowujemy. Rozgniatamy owoce na mniejsze kawałki (za pomocą widelca lub tłuczka do ziemniaków) lub miksujemy(...)szybko przenosimy ciasto np. na deskę.Nie jest to jednak konieczne i możecie pozostawić ciasto w blaszce. Spód wykładamy warstwą herbatników (jeśli trzeba docinamy herbatniki). Na to wykładamy połowę kremu i równomiernie go rozsmarowujemy. Przykrywamy kolejną warstwą herbatników, lekko dociskamy i wstawiamy do lodówki. Gdy się troszkę schłodzi wylewamy bardzo gęsty, tężejący mus owocowy i ponownie wstawiamy do lodówki
My simple kitchenkuchni. Dlaczego? Po prostu mieszkańcy tego kraju kochają słodycze (, a więc mam z nimi coś wspólnego ) Na portugalskich stołach królują słodkie ciasta, ciasteczka, słodkie gęste śmietany, budynie i najróżniejsze kremy. Oczywiście nie brakuje również owoców. Portugalczycy, tak jak i my, kochają truskawki, winogrona, pomarańcze czy ananasy. Ze słodyczy jednak najbardziej słynie Lizbona. Będąc tam koniecznie spróbujcie pastéis de Belém, czyli(...)odkładamy do schłodzenia. Następnie dokładnie ubijamy jajka i łączymy je ze schłodzonym lukrem. Masę ponownie wstawiamy na mały ogień i ubijamy aż zacznie „rosnąć”. Powinien nam powstać krem. Gotowy krem wlewamy do miseczek i podajemy na zimno lub ciepło posypując go cynamonem. Smacznego Arroz doce Składniki: 125 g ryżu 150 g cukru 1 łyżka masła 750 m mleka
Słodkie okruszkidodajemy warzywa pokrojone w kostkę, natkę pietruszki i przyprawy. 4. Całość zalewamy wodą i gotujemy ok. 20 min. 5. Warzywa (bez liścia laurowego i ziela angielskiego) miksujemy na gładki krem. 6. Krem jarzynowy posypujemy prażonymi nasionami słonecznika. Krem jarzynowy jest bogaty w: - błonnik pokarmowy (pochodzący z warzyw), który daje uczucie sytości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDzisiaj zapraszam na przepyszną zupę krem z zielonego ogórka i awokado, którą podajemy z krewetkami i odrobiną pysznej oliwy z papryczką chili, czosnkiem i natką pietruszki. Przepis znalazłam na kwestii smaku i odrobinę go zmodyfikowałam. Nie podałam także zupy w wersji chłodnika, my wolimy ją na ciepło. Przyznaję, że zanim zjadłam ją po raz pierwszy, nie mogłam wyobrazić sobie smaku(...)minut. 6. Awokado przekroić na pół i wyjąć pestkę. Łyżką wybrać miąższ ze skórki i dodać go do zupy. Dodać posiekany koperek oraz natkę pietruszki. 7. Zmiksować na gładki krem. 8. Dodać resztę bulionu. Nadal miksując, dodać śmietanę, doprawić solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 9. Tak przygotowany krem schłodzić. Jeśli chcemy podać go w wersji chłodnika, musi ostygnąć zupełnie
W mojej kuchniwyszło całkiem fajnie. Składniki Składniki na ciasto: 3/4 kostki zimnego masła 1 1/2 szklanki mąki Szczypta soli Szczypta cukru Łyżka oliwy z oliwek 1/2 szklanki wody Składniki na krem: 250 g Serek mascarpone 200ml Śmietanka 30% Cukier wanilinowy Owoce (można oczywiście zamienić na inne): Truskawki Mandarynki Borówki amerykańskie Kiwi Banany Przygotowanie Ciasto O tym jak przygotować ciasto pisałem już(...)poprzednim przepisie na tartę – tutaj . Krem Śmietankę ubijamy z cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy serek mascaropne i wszystko razem dokładnie miksujemy. Owoce Owoce dokładnie myjemy i obieramy ze skórek. Kroimy na plasterki, połówki lub inne kształty. Przygotowanie Na upieczone i ostudzone ciasto nakładamy równomiernie krem. Następnie układamy wszystkie owoce w dowolny wzorek. Tak przygotowaną tartę wkładamy do lodówki na około
Programista w kuchniNajlepszy czas na zupy krem, to zdecydowanie lato, gdyż mamy pod dostatkiem świeżych, a co najważniejsze, polskich warzyw. Dzisiaj proponuję Wam przepis na pyszny krem szpinakowo-brokułowy. Składniki: - 750 g brokuła - 250 g świeżego szpinaku - 1 por - 3 cebule - 3 ziemniaki - 4 marchewki - 1 pietruszka - 200 g piersi z indyka - 2 l wody - 2 ziela angielskiego - 1 listek laurowe(...)osobnym garnku z wodą z 1 łyżeczką soli i 1 łyżeczką cukru przez 5 minut. Po przestygnięciu dorzuciłam brokuła do bulionu z warzywami i wszystko zmiksowałam na gładką masę. Krem podawałam z uprażonym słonecznikiem, olejem lnianym i łyżką śmietany. Smacznego
Receptura smaku