krem - 19817 przepisów (strona:135/1322)

Ciasto walentynkowe serduszko 84

dzień zakochanych!       Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 płaskie łyżki cukru 4 płaskie łyżki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao szczypta soli Krem śmietankowy: 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 3 płaskie łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku Serduszka: 3 galaretki truskawkowe 0,75 litra wrzątku Polewa czekoladowa(...)nożem po bokach tak aby galaretka wyszła z pojemniczka. Za pomocą małej foremki do ciastek (pierników) wykrawamy w galaretce słupki w kształcie serduszek i odkładamy je do lodówki *** *** Przygotowujemy krem: żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odkładamy do przestudzenia *** *** Schłodzoną śmietankę ubijamy wraz z serkiem mascarpone oraz cukrem pudrem. Do przestudzonej żelatyny (powinna mieć temperaturę ciała) dodajemy łyżkę ubitej masy

Blog z Apetytem
Fit nutella 66

Trudno znaleźć kogoś, kto nie lubiłby nutelli albo innych kremów czekoladowych. Niestety, większość z nich ma jedną podstawową wadę – zdecydowanie nie należą do zdrowych. Mają sporo kalorii, a w ich składzie znajduje się też potężna porcja cukru. I co zrobić z tym fantem? Raz na jakiś czas pewnie nie zaszkodzi, ale jeśli lubisz słodycze i bacznie liczysz kalorie, warto(...)Oryginalna nutella jest robiona na bazie orzechów laskowych, dlatego także fit nutella powinna je zawierać, aby zachować ten charakterystyczny smak. Chcąc wydobyć z nich jak najwięcej aromatu, przed przygotowaniem kremu warto je najpierw uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku. Oczywiście orzechy laskowe nie są jedyną opcją, jeśli chcemy przygotować dietetyczną nutellę. Z powodzeniem można zastąpić je również innym rodzajem

okolicepalnika.pl
Mini serniczki Raffaello z malinami 64

składników. Białą czekoladę rozpuścić razem z 2 łyżkami mleka, w kąpieli wodnej  (fot.4) . Następnie czekoladę zdjąć z ognia i dodawać do niej stopniowo (po 1 łyżce) przygotowany wcześniej krem z serka mascarpone, za każdym razem mieszając całość łyżeczką (tak dodać około 4-5 łyżek kremu)  (fot.5) . Tak przygotowaną czekoladę, przelać do reszty kokosowego kremu. Krótko zmiksować(...)przez 5 minut w 2 łyżkach ciepłej wody. Następnie dodać 30 ml gorącej wody i mieszać do momentu, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Do żelatyny dodawać po łyżce kokosowego kremu (w sumie około 4-5 łyżek)  (fot.6)  za każdym razem mieszając dokładnie łyżeczką. Następnie połączyć z resztą kremu  (fot.7) . Formę silikonową ustawić na sztywnej podstawce

Świat Ciasta
Jak radzić sobie z suchą skórą w ciąży? 73

suchą skórą w ciąży? Po pierwsze, jeżeli chodzi o zwiększoną suchość skóry, jej wrażliwość i skłonność do wszelkich podrażnień, to ukojenie z całą pewnością, przyniesie na pewno jej nawilżenie kremami, balsamami. Pomocne może, okazać się również złuszczenie jej lekkim peelingiem, picie większej niż zwykle ilości wody, około 2 litrów dziennie, będzie odpowiednie. Poza tym dieta kobiet w ciąży powinna być(...)ciąży, powinna też wiedzieć, iż sucha skóra nie lubi zwykłych mydeł, gdyż powodują one wymywanie składników lipidowych skóry. Dlatego, jeżeli już mydło to tylko i wyłącznie glicerynowe (wzbogacone jest kremem pielęgnacyjnym), natłuszczające albo syntetyczne, które zawierają dodatkowe składniki nawilżające i korygujące skórę. Natomiast do mycia i zmywania twarzy, najlepiej sprawdzą się mleczka, pianki, żele, a także płyny micelarne, które

Dajet
Prosty tort gruszkowy 76

ziarenka wanilii, gotujemy ok 10 minut by gruszka zmiękła. Zimną śmietanę i mascarpone umieszczamy w misie miksera, dodajemy cukier puder i ubijamy na najwyższych obrotach aż uzyskamy gęsty krem. Próbujemy i ewentualnie dosładzamy. Biszkopt przekrawamy na 3 równe części i nasączamy sokiem pozostałym z gotowania gruszek. Na pierwszym blacie smarujemy cienką warstwę kremu i wykładamy równą warstwę gruszek, które przykrywamy(...)kremem. Na krem kładziemy drugi blat biszkoptu i znów cienka warstwa kremu, gruszki i jeszcze trochę kremu. Przykrywamy trzecim blatem i torcik gotowy. Ja swój polałam czekoladą i udekorowałam bezikami

Cynamonowe szczęście
Rurki z kremem budyniowym 109

Kruche rurki z aksamitnym kremem budyniowym wspaniale na deser lub słodką przekąskę. Nie zbyt skomplikowany deser a smak obłędny. Świetnie się sprawdzą na różnego rodzaju uroczystości, ale i bez okazji warto po nie sięgać. na około 18-20 sztuk 150 gramów zimnego masła 250 gramów mąki pszennej tortowej 150 gramów kwaśnej śmietany 18 % 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru szczypta(...)soli Krem budyniowy  2 budynie waniliowe każdy po 40 gramów 600 ml mleka 3 łyżki cukru 200 gramów masła Mąkę przesiać dodać sól, cukier, żółtko i pokrojone na kawałki zimne masło całość siekamy nożem aż składniki się nieco połączą następnie dodać śmietanę i w miarę szybko zgnieść cisto. Można też użyć robota kuchennego z odpowiednią końcówką. Gotowe ciasto zawinąć

Andzia Pichci
Tort a'la Tiramisu (bez laktozy, cukru białego, wegański) 131

wody gazowanej -60g oleju rzepakowego -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody + spora łyżka octu Kawa -6-7 łyżek kawy -ok 200ml wrzątku Krem -200g nerkowców -80g płatków ryżowych -500g mleka kokosowego (min 85% kokosa) -90g ksylitolu -ok 50-100ml gotowej kawy (tej wyżej) -2 płaskie łyżeczki agaru Dodatkowo -alkohol rum/koniak/amaretto/likier/w(...)kawy. KAWA (można użyć mocnej kawy z ekspresu) 1. Mieloną kawę zalać wrzątkiem i odstawić do mocnego zaparzenia. 2. Odcedzić fusy od kawy, powinno zostać ok 150ml mocnej kawy. KREM i składanie tortu 1. Nerkowce zalać wrzątkiem na min 1h. 2. Płatki ryżowe ugotować do miękkości w ok połowie mleka kokosowego. 3. Ugotowane płatki, nerkowce, ksylitol i resztę mleka kokosowego

Candy Pandas
Ciastka z kremem cappuccino i orzeszkami / Cookies with cappuccino cream and nuts 78

recipe in English. Składniki: (około 25 sztuk) Ciastka: 300 g. mąki pszennej 225 g. masła 1,5 łyżki kwaśniej śmietany 18% 1 białko 60 g. cukru pudru  Krem cappuccino: 300 ml. mleka 125 g. cukru 30 g. proszku cappuccino śmietankowego Mokate 17 g. mąki ziemniaczanej 3 żółtka 12 g. żelatyny 3 łyżki zimnej wody 85 g. masła Oraz(...)drobne kawałeczki. Makę posiekaj razem z masłem na blacie, dodaj śmietane i zagnieć ciasto rękami. Owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 3 godziny. W tym czasie przygotuj krem. Mleko zagotuj z 100 g. cukru i kawą cappuccino. Odstaw. Żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną i pozostałym cukrem. Żelatynę załej zimną wodą i wymieszaj do nasiąknięcia.  Do mleka

Delicious Place
Krem porowo-ziemniaczany z groszkiem 80

Zupy krem to idealne propozycje na chłodne, jesienne i zimowe dni. Są bardzo sycące i mogą stanowić pełnowartościowy posiłek. Możemy także zjeść je w ramach pierwszego dania albo np. na kolację. Dziś mam dla Was przepis na pyszny krem porowo-ziemniaczany z groszkiem. Bardzo delikatna zupka, idealna także dla najmłodszych. Nasz młodszy synek Antoś, który od niedawna ma rozszerzaną dietę(...)zajadał się nim ze smakiem Serdecznie polecam! Krem porowo-ziemniaczany z groszkiem – składniki (5 porcji): 6 ziemniaków, 1 duża cebula, 100g zielonego groszku (może być mrożony lub konserwowy), 2 pory, 2 ząbki czosnku, około 600ml wywaru warzywnego, około 1 szklanka mleka, łyżeczka suszonej bazylii, szczypta soli i pieprzu, łyżka masła klarowanego, łyżka oleju rzepakowego, pestki dyni, 5 łyżek, natka

Natka Pietruszki
Petit fours 80

mąki pszennej 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do przełożenia: 1 opakowanie surowego marcepanu (250 g) 1 słoiczek marmolady truskawkowej lub wieloowocowej (280 g) Krem maślany: 100 g masła (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru pudru 2-3 łyżki mleka Polewa: 300 g mlecznej (lub gorzkiej) czekolady 2 łyżeczki oliwy Do dekoracji: biała czekolada(...)czasie, ciasto delikatnie pokroić w niewielkie kwadraciki o wymiarze około 3 x 3 cm  (fot.5) . Ponownie przykryć folią i wstawić do lodówki. Teraz czas na krem maślany. Będzie on nam służył jako izolator i masa wygładzająca. Masło przełożyć do miski i ucierać je za pomocą miksera, przez 6 – 10 minut na średnich obrotach. Po tym czasie masło powinno zrobić

Świat Ciasta
Co zjeść w Katanii? 171

najlepszych na świecie. Będąc na Sycylii obowiązkowo trzeba zanurzyć się w pistacjowy raj i spróbować wszystkiego co tylko z pistacjami wymyślono. A jest tego dość sporo: rogalik z kremem pistacjowym, lody pistacjowe, granita pistacjowa, makaron z pesto pistacjowym i pomidorkami koktajlowymi, pizza z pesto pistacjowym i… mogłabym tak wymieniać jeszcze długo. cornetto z nutella di pistacchio Jak na wielką miłośniczkę(...)pistacji, spróbowałam praktycznie wszystkiego co oferowano. Moje serce podbiło szczególnie cornetto z nutella di pistacchio (najlepsze moim zdaniem z Insigne Cafe ) oraz pasta z kremem pistacjowymi i cebulą (którą jadłam w 9 Cereali ) <3. pasta z kremem pistacjowymi i cebulą No dobrze, ale co jeszcze trzeba spróbować będąc w Katanii? alla Norma Norma to sos ze świeżych bakłażanów, pomidorów

365 dni dookoła kuchni
Wspaniałe ciasto Niebo jabłkowo-orzechowe+FILM 155

szkl cukru -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -2 łyżki  śmietany kwaśnej 18% -125g miękkiego masła lub margaryny MASA JABŁKOWA -ok 2 kg jabłek -2 galaretki cytrynowe KREM ORZECHOWY  -350g orzechów włoskich -300ml mleka -3/4 szkl cukru -300g masła Składniki na spody dajemy do miski i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką(...)drugim. leciutko dociskamy i przykrywamy ściereczką. Odstawiamy do wystudzenia.  ***dzięki przełożeniu placków gorącą masą i przykryciu ciasta ściereczką, spody będą mięciutkie a ciasto będzie się rozpływało w ustach. KREM ORZECHOWY Pozostał nam do przygotowania pyszny krem orzechowy. 350g orzechów włoskich mielimy (ja zmieliłam na maszynce do mielenia mięsa na najmniejszym sitku) Następnie do garnka dajemy 300ml mleka, 3/4 szkl

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Delicja z kremem i jabłkami +FILM 1819

czas wypieków z jabłkami, więc ja mam dla Was dziś na prawdę wspaniałe ciasto, jedno z moich ulubionych. Ciasto Delicja, składa się ono z mięciuteńkiego biszkoptu, masy jabłkowej, kremu oraz polewy. Zawsze wychodzi, robi się je łatwo i przyjemnie. Bardzo polecam, bo na prawdę jest wspaniałe. Należy do listy moich TOP ciast. Zapraszam Was tradycyjnie na film :)  SKŁADNIKI *proporcje(...)szklanka u mnie to zawsze 250ml BISZKOPT -6 jajek  -3/4 szkl mąki pszennej tortowej -2 łyżki mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -0,5 szkl cukru KREM -2 duże budynie śmietankowe po 64g bez cukru  (lub 3 standardowe po 40g) -3/4 szkl cukru -1 litr mleka -250g masła WARSTWA JABŁKOWA -2 łyżki masła

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto nesquik 114

więc czas trochę nadrobić zaległości. Tym razem postanowiłam zrobić trochę takie ciasto tortowe, bo przekładane, na czekoladowym cieście w stylu biszkoptu. Ciasto lekko nasączyłam kawą i przełożyłam pysznym czekoladowym kremem nesqik. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie:  https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-nesquik-pyszne-i-mega-kakaowe,174913,smaki-katriny.html . Ciasto jest przepyszne. Mięciutkie, wilgotne, rozpływa się w ustach. Może również posłużyć jako tort. Troszkę zmodyfikowałam oryginalny przepis(...)3/4szkl. cukru 1,5szkl. mąki pszennej tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao naturalnego 8 łyżek oleju  8 łyżek wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem: 80g budyniu o smaku waniliowym bez cukru 05szkl. cukru 1l mleka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 0,5szkl. kakao rozpuszczalnego 1 płaska łyżeczka kakao naturalnego 200g masła Dodatkowo: ok. 3/4szkl

Waniliowe Improwizacje
Ptysie z kremem waniliowym 143

Kiedy nadchodzi jesień mamy zwiększony apetyt na przeróżne słodkości. Dzisiaj polecam przepis na obłędne ptysie z kremem waniliowym. Smak wanilii wzbogacił przepyszny likier waniliowy Dalkowski . Ptysie możemy z powodzeniem podać na każdej domowej imprezie. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 250ml wody, 100g masła, 200g mąki, 6 jajek, ½ łyżeczki soli, Krem: 600ml mleka, 2 opakowania budyniu śmietanowego, 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią(...)ciasta dodaję po jednym jajku i miksuję. Ciasto przekładam do rękawa cukierniczego. Na blaszkę wysmarowaną tłuszczem wyciskam niewielkie ciasteczka. Ptysie piekę około 20 minut w temperaturze 190 stopni. 2. Krem: Z mleka odlewam ½ szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W mleku, które odlałam mieszam proszek budyniowy. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty. Studzę

Tradycyjna kuchnia Kasi