jest więc idealną propozycją na spotkania rodzinne lub ważne uroczystości. Smaki uzupełniają się, zarówno chałwa, jak i czekolada nie grają tutaj pierwszych skrzypiec, choć masa chałwowa, powstała na bazie serka mascarpone, jest tą, która delikatnie wiedzie prym :) Ciasto możecie bez zmiany proporcji składników przygotować w formie o wymiarach 24x24cm. Chałwowiec Składniki: biszkopt 3 jajka 3 łyżki (30g) mąki pszennej(...)mascarpone zmiksować z cukrem i ziarenkami wyskrobanymi z przekrojonej wzdłuż laski wanilii - do mascarpone dodawać partiami chałwę, zmiksować - żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje, podgrzać krótko w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej do momentu rozpuszczenia się żelatyny (nie może się zagotować, gdyż straci swoje właściwości żelujące) - rozpuszczoną żelatynę lekko ostudzić, następnie dodać do niej 1-2 łyżki mascarpone, dokładnie
Smakołyki BerenikiTarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne, delikatne w smaku i rozpływające się w ustach placuszki z serkiem ricotta i borówkami to idealna propozycja na leniwe weekendowe śniadanie. Placuszki przygotujemy w kilka
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Oto propozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28
Kulinarna (nie)codziennośćOto propozycja pysznego tortu dla bliskiej Wam osoby :) Biszkopty z dodatkiem delikatnej masy śmietankowej i pianki jagodowej. Całość obłędna w smaku :) Składniki na biszkopt (tortownica 28
Kulinarna (nie)codziennośćjuż jest nieźle. Zróbcie sobie mały Paryż we własnym domu! składniki: beza: 8 białek 440 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego lub jabłkowego krem: 1 serek maskarpone (250 g) 250 ml śmietanki 36% 1/2 szklanki amaretto 3 łyżki cukru O bezie napisano już wszystko. Robiliśmy ją milion razy i zawsze wychodziła inaczej. Korzystaliśmy ze wszystkich przepisów(...)płynna… Może się kruszyć, być lekko zarumieniona, nie ma co płakać, że nie przypomina tych paryskich. Beza stygnie, a Wy robicie krem. Ubijacie śmietanę, dodajecie po łyżce cukru, potem po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec cieniutką strużką wlewacie amaretto. Ubijacie jeszcze chwilę i wykładacie 2/3 kremu na bezę. Na krem kładziecie drugą bezę i znowu krem. Posypujecie
GRUBY WAŁEKMiał być placek, wyszedł tort? A może placek? W każdym bądź razie bardzo smaczne ciasto. Nie będzie przekroju, bo placek pojechał na imieniny mojego taty
Blondynka GotujeUch! Jak dawno mnie tu nie było! Mam nadzieję, że nie wyszłam z wprawy w pisaniu postów, a zarazem, że ta rozłąka spowodowała, iż zatęskniliście
Be Fit Be Strongfont:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} ryba w pomidorach szczupak z kaszą gryczaną gravlaks łosoś z serkiem mascarpone Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} piernik z marcepanem i powidłami tort makowy tort makowy z kremem śliwkowym szarlotka katarzynki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
królestwo garówSzpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!