miękkości. Na małej patelni na 1/3 łyżeczki masła karmelizujemy koncentrat. Do garnka wlewamy pomidory, dodajemy przesmażony koncentrat,1/2 surowej cebuli, czosnek, marchew, pietruszkę oraz seler z bulionu (bez pora).Całość blendujemy podlewając rosołem.Zagotowujemy. Zupa powinna być konsystencji kremu. Doprawiamy kuminem, ostrą i słodką papryką, harrisą oraz oregano. Ugotowaną pierś z kurczaka rozdrabniamy, wykładamy na talerze, posypujemy
Kopystką po garachSAŁATKĘ Z PALUSZKÓW KRABOWYCH DLA MIŁOŚNIKÓW SUSHI przepis na: SAŁATKĘ Z KURCZAKIEM, PESTO, RUKOLĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI przepis na: QUICHE Z GRUSZKĄ, WĘDZONYM ŁOSOSIEM I CAMEMBERTEM, POSYPANE RUKOLĄ przepis na: SANGRIĘ, CZYLI OWOCOWE ORZEŹWIENIE przepis na: BŁYSKAWICZNE CIASTO Z POMARAŃCZAMI I KREMEM CZEKOLADOWO-MIĘTOWYM POBIERZ PDF przepisy-na-wystrzalowego-sylwestra-by-eat-me-fit-me A może skusisz się
Eat me! Fit me!morele w amaretto. To tylko kilka przykładów i zdjęcia poniżej :-) Kolejny rozdział to suszone warzywa: mamy tutaj pomidory, rzodkiewki, czipsy z batatów o smaku barbecue, czosnkowe czipsy z cukinii, pomarańczowo - miodowe czpisy z buraków - mniam :-) Następny rozdział to ruloniki: ruloniki borówkowe z kremem cytrynowym, jabłkowo- marchewkowe, z masłem orzechowym i dżemem, jabłkowe z solonym karmelem i kilka innych propozycji
kruche babeczkidusimy po przykryciem, co jakiś czas mieszając, do czasu aż warzywa zmiękną. W między czasie pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić i dorzucić do garnka. Kiedy wszystkie warzywa nam ładnie zmiękną zdejmujemy garnek z ognia. Doprawiamy i miksujemy blenderem na gładki krem. Podajemy na ciepło z grzankami. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomikoprem). (Stress Free). Gałka muszkatołowa Powiązana jest z potrawami słodkimi i ostrymi – ciastami, puddingami, kremami, ciastkami i pikantnymi ciastami. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula
Zasmakuj KuchniUwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci. Na blogu jest multum przepisów na jej wykorzystanie- po słodkie kremy na bazie mleka i banana po kaszę smażoną z dodatkami lub właśnie z dodatkiem pesto. Pesto Rosso to nic innego jak pesto z suszonych pomidorów, które uwielbiam również w każdej postaci, czy to z makaronem lub właśnie z kaszą. Jako dodatki postawiłam
Mango Papajabazylia- 5 gałązek * parmezan- 50 g * czosnek- 1 ząbek * olej słonecznikowy- 2-3 łyżki (jeśli użyjecie pomidorów w oliwie, to wykorzystajcie zalewę) * sok z cytryny- 1 łyżeczka * sól, pieprz- do smaku Wszystkie składniki przełożyć do blendera i zmiksować (niekoniecznie na gładki krem). Miksując wlewać oliwę łyżka po łyżce i zaprzestać, kiedy tylko pasta uzyska odpowiednią konsystencję (nie za bardzo oleista
Kraina Miodem PłynącaSmaż przez około 4 minuty. Teraz czas na posiekane pomidory z puszki- spokojnie można je zastąpić świeżymi pomidorami. Po chwili dodaj mleko kokosowe i bulion. Całość niech gotuje się przez około 20 minut. Na koniec warto zmiksować blenderem zupę by powstał gładki krem. Ja polałam delikatnie moją indyjską zupę oliwą z oliwek i posypałam czarnym sezamem. Szczerze mówiąc jako
Mango PapajaMoja wersja znanej na całym świecie niezwykle aromatycznej francuskiej zupy rybnej z polskimi ziemniakami, pomidorami, wyrazistym czosnkiem, cebulą, miękkim gotowanym halibutem i delikatnymi krewetkami. Składniki: 300g
Szalona Kuchnia EwelinyWywar warzywny na włoszczyźnie, przyprawy i dodatek głównego składnika zupy, np. pomidor, ogórek kiszony, kalafior, brokuł, cebula, burak, kapusta – tworzą bardzo smaczne kompozycje. Warto przygotować sobie taką zupę na śniadanie czy na obiad, a zmiksowaną w postaci kremu do popijania w pracy. Jest to znakomita porcja błonnika i witamin
To co kochampieprzem – Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem
WojnaNaSmaki.plproszku, czosnkiem i skrop oliwą. Wstaw do piekarnika i piecz przez około godzinę, aż pomidory nieznacznie poczernieją i zaczną wrzeć. Wyjmij naczynie z piekarnika i odłóż kilka ziaren ciecierzycy do przybrania. Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładki krem. W razie potrzeby dodaj niewielką ilość wody ( ja dodałam 500 ml rosołu ), aby uzyskać pożądaną konsystencję. Podawaj
Kulinaria - potrawy z różnych stron światarondlu rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy warzywa i dusimy na niewielkim ogniu ok 8 minut. Do garnka wrzucamy pomidory, cukier i sól. Dusimy ok 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie zalewamy całość bulionem i dolewamy 150 ml mleczka kokosowego. Zagotowujemy i blendujemy na aksamitny krem. Doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z ryżem, odrobiną mleczka i natką kolendry
Dzieje kuchennej Wiewióry