Ciasto a’la malinowa chmurka 551lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretek. Tężejącą galaretkę wyłóż na kruche ciasto, wyrównaj wierzch i wstaw ponownie do lodówki. W tym czasie przygotuj krem: Krem: 500 ml schłodzonej śmietany 36% 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru + gorzka czekolada Wszystkie składniki umieść w misie miksera (oprócz czekolady). Ubijaj, aż do otrzymania gęstego kremu. Gotowy krem wyłóż na galaretkę, wyrównaj
365 dni dookoła kuchni
Tarta z truskawkami i mascarpone 1632zarumienienia). Ostudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (pod koniec ubijania dodać 2 łyżki cukru pudru), następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać stopniowo, po łyżce mascarpone, dalej miksując – do momentu połączenia się składników. Gotowy krem wyłożyć na ostudzony spód tarty. Wierzch ozdobić pokrojonymi w plasterki truskawkami. Smacznego! The post Tarta z truskawkami i mascarpone appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
rolada kakaowa z kremem malinowym 225suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem malinowy: 250 g zmiksowanych malin 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 4 łyżeczki żelatyny 60 ml ciepłej wody 3 – 4 łyżki cukru pudru wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy ją do miksowanych(...)malin i mieszamy. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Serek mascarpone miksujemy, stopniowo dodajemy ubitą śmietanę a następnie maliny. Wszystko miksujemy do połączenia się składników. Biszkopt delikatnie rozwijamy. Rozprowadzamy krem i ponownie zwijamy w roladę. Całość zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 3 godz. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub dowolnie dekorujemy. (inspiracja z przepisu s. Anastazji
Domowy Smak Jedzenia
Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 459nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc. Krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura Śmietanę, serek i cukier umieszczamy w misie miksera. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Wykładamy na ostudzony sernik. Polewamy kuwerturą, rozpuszczoną
Made By Mom And Son
Fit ciasto marchewkowe z kremem kokosowym 216czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM 3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka miodu 70 g wiórków kokosowych 50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA 100 g uprażonych migdałów 1 czubata łyżeczka kakaa wiórki kokosowe INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA CIASTO(...)czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii KREM 3 puszki SCHŁODZONEGO mleczka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka miodu 70 g wiórków kokosowych 50 g serka mascarpone (opcjonalnie) POSYPKA 100 g uprażonych migdałów 1 czubata łyżeczka kakaa wiórki kokosowe Przygotowanie INSTRUKCJA PRZYGOTOWANIA
A to pestka
Kakaowa tarta z kremem 235dzięki temu nie ma potrzeby obciążenia ciasta).Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 200 º C ok.15-20 minut.Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Krem: 500 ml śmietanki 36 % 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady łyżka cukru z prawdziwą wanilią 4 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki cukru pudru śmietan-fix (opcjonalnie) truskawki do dekoracji(...)wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i wanilią. Serek mascarpone miksujemy z rozpuszczoną czekoladą i delikatnie łączymy ze śmietanką. Na koniec wlewamy dok z cytryny i ewentualnie śmietan-fix, jeżeli konsystencja będzie nie stabilna. Krem wykładamy na ciasto, wyrównujemy i dekorujemy truskawkami lub innymi owocami. Wstawiamy do lodówki
Anielskie wypieki
Maliny + krem = deser wszechczasów 228robię deser zainspirowany kremem tiramisu. I potem maliny sauté już mi nie smakują. Zapraszam Was na mój deser wszechczasów – o ile oczywiście nie boicie się, że Was również uzależni ;) Składniki: koszyk/ pudełko malin (porcja „bazarkowa” – ok. 30 dkg) dwa jajka (najlepiej oczywiście ekologiczne, lub z wolnego wybiegu) 3 łyżki cukru opakowanie serka mascarpone(...)maliny się moczą, wyparzamy jajka wrzątkiem i oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę, z żółtek z cukrem kogel – mogel. Dodajemy wanilię, później mascarpone i łączymy wszystkie składniki w gęsty krem. Odcedzamy maliny. Na dnie przezroczystych pucharków układamy łyżkę kremu, następnie kilka owoców, później znów porcję kremu i owoców. Dekorujemy listkami mięty, lub melisy. Z podanej proporcji
Patchwork
Ciasto bez pieczenia na wzór 3 bita 170uwielbiacie. Sprawdźcie koniecznie i dajcie znać czy przypadł Wam do gustu! Składniki na blaszkę 24x36cm Krem budyniowy: ½ l mleka 2% 150g cukru kryształu 2 żółtka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200g miękkiego masła min.82% Krem śmietanowy: 400ml śmietany 36% 250g serka mascarpone 100g cukru pudru Ponadto: Jedno większe opakowanie herbatników maślanych (ok 50 sztuk) Jedno mniejsze opakowanie
Kuchnia w czekoladzie
ZUPA KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW 179oliwie. Dodaj szparagi ( główki i dolną część) Zalej całość bulionem i duś przez 15 minut. Wyciągnij główki, a resztę zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku. Podawaj z serkiem mascarpone, główki szaragów ułóż na zupie. Smacznego
Kukuleczki
Babeczki z kremem czekoladowym 222wymieszać.Napełnić papilotki do 2/3 ich wysokości.Na wierzch posypać kropelkami czekoladowymi.Babeczki pieczemy ok 20 minut w temperaturze 150 stopni. Gdy wystudzimy udekorować kremem i drażami. Krem: Ubić śmietanę z cukrem pudrem.Dodać mascarpone i kakao.Składniki wymieszać.. Schłodzić przed dekorowaniem ok.10 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetyt
Torcik kakaowo-śmietankowy 186zrobię okrągły torcik i ozdobię go czekoladową figurką;-) I tak zrobiłam. I powiem Wam, że nawet fajnie wyszło. Jako, że nie lubię tortów z kremem z dodatkiem masła zrobiłam masę ze śmietaną i serkiem mascarpone. Do tego kakaowy biszkopt i truskawki. Pycha!!! Wykończyłam go czekoladowymi wafelkami, ale zamiast nich można użyć dowolnych batoników czy czekolady. Wszyscy podobno byli zachwyceni(...)biszkopt przekrajamy dwa razy. Powstaną nam 3 płaty biszkoptu. Masa: Śmietanę ubijamy. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i serek mascarpone. Delikatnie i dokładnie mieszamy. Gotowa masa powinna być sztywna. Masą przekładamy biszkopt. Pomiędzy biszkopt i krem kładziemy owoce. Dekorujemy wedle uznania. Smacznego
Passion of Cooking
WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM 278płynna… Może się kruszyć, być lekko zarumieniona, nie ma co płakać, że nie przypomina tych paryskich. Beza stygnie, a Wy robicie krem. Ubijacie śmietanę, dodajecie po łyżce cukru, potem po łyżce mascarpone, cały czas ubijając. Na koniec cieniutką strużką wlewacie amaretto. Ubijacie jeszcze chwilę i wykładacie 2/3 kremu na bezę. Na krem kładziecie drugą bezę i znowu krem. Posypujecie
GRUBY WAŁEK
Ciasto Kinder Bueno bez pieczenia 8253pokryte. Masa z nutellą Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na gęstą masę. Dodaj nutellę i miksuj dalej aż krem będzie sztywny. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna. W tym celu dodaj do niej pół łyżki żelatyny(...)lodówki. Masa z białą czekoladą Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Miskę i ubijaczki do miksera umieść w zamrażalniku na 10 min. Następnie do miski wlej śmietankę, dodaj serek mascarpone, cukier puder i zmiksuj na prawie sztywną masę. Następnie dodaj czekoladę i zmiksuj krótko na wysokich obrotach miksera. * Jeśli chcesz ciasto postawić na stole masa musi być bardziej stabilna
Słodki Blog
Ciasto Santoska - kawa, kajmak i orzechy 913ciasto z kawowym kremem przełożone kajmakiem i bezą orzechowo-wafelkową wygląda i smakuje obłędnie. Śmiało możecie nim zastąpić tort na rodzinnych uroczystościach. CIASTO SANTOSKA Składniki: (forma 20x30) ciasto kruche: 1 jajko 180 g mąki 40 g cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa kawowa: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany(...)pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. masa kawowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Łączymy z serkiem mascarpone, kawą i likierem do uzyskania gładkiego kremu. beza orzechowa: Białka ubijamy na sztywno dodając partiami cukier oraz szczyptę soli. Gdy białka będą lśniące dodajmy posiekane drobno orzechy oraz wafelki. Delikatnie mieszamy. Masę
Bon appetit mon amie
Biszkopt z galaretką i pomarańczami 195manną. Boków do biszkoptu nigdy nie smaruję. Nagrzać piekarnik do 180 C i pie biszkopt 25 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Ostudzić. Szybki krem – śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone i cukru pudru. Wlać esencję waniliową i wymieszać. Formowanie ciasta – zimny biszkopt posmarować kremem, rozłożyć pomarańcze. Następnie zalać pomarańcze gęstniejącą galaretką. Odstawić
Kuchnia Pokoleń
Tort migdałowo- kokosowy z owocami 209ładnie.Tak więc moi drodzy: czekoladowo-migdałowy biszkopt, do tego kokos, owoce- brzmi zachęcająco, prawda?! :)Polecam!Biszkopt:* migdały- 200g* jajka- 6 szt.* cukier trzcinowy- 200g* kakao- 3 łyżkiMasa kokosowa:* mascarpone- 250g* śmietanka kokosowa- 250ml** wiórki kokosowe- 1 szklanka** cukier trzcinowy drobny- pół szklankiPolewa czekoladowa:* woda- 3 łyżki* cukier- 3 łyżki* kakao- 3 łyżki* masło- 100g+ dżem truskawkowy(...)wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec ok 40min. (lub do suchego patyczka).Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół.Masa kokosowa:Ubić śmietankę z cukrem na puszysty krem, dodać wiórki kokosowe i wymieszać.Potem wmieszać mascarpone.Polewa czekoladowa:Zagotować wodę z cukrem, kiedy cukier się rozpuści, małymi porcjami dodawać masło, wymieszać, aż masło całe się roztopi.Dodać kakao, energicznie
Kraina Miodem Płynąca