krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:205/372)

Tort czekoladowy z mandarynkami 124

cukru opcjonalnie kieliszek wódki Owoce + galaretka: około 10 mandarynek 2 przezroczyste galaretki cytrynowe 1 l wody 4 łyżeczki żelatyny Krem czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 500 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Spód(...)masa czekoladowa. Zostawić do ostudzenia. Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając do niej cukier waniliowy i cukier puder. Do ubitej dodać serek mascarpone i zmiksować. Na koniec wlać gęstniejącą czekoladę i zmiksować do połączenia składników (nie za długo, aby krem się nie zważył). Posmarować kremem dolny placek biszkoptu, nałożyć na niego kolejny i ponownie posmarować. Czynność powtarzać, aż wszystkie placki będą

Passions hobbies life
Ciasto „Tulipan” 513

Przepis dostałam od mojej przyjaciółki. Jakoś tak  zawsze się składało, że wiecznie brakowało mi któregoś składnika, ale pewnego dnia okazało się, że tym razem… mam

mojewypiekiinietylko
Tort orzechowy z kakaowym akcentem 230

pieczenia Biszkopt kakaowy: 2 jajka 1 łyżka mąki krupczatki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 400ml słodkiej 30% śmietanki 1 szklanka mleka w proszku 200g białej czekolady 50ml likieru orzechowego 250g serka mascarpone 200g orzeszków ziemnych niesolonych Poncz: 50ml soku z czarnej porzeczki 50ml przegotowanej, schłodzonej wody Masa maślana: 300g masła(...)delikatnie podgrzać. Taki krem studzimy, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Kolejnego dnia, przed przełożeniem tortu krem przekładamy do misy miksera i ubijamy do momentu utworzenia się na powierzchni nieregularnych, trwałych kształtów. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Orzeszki ziemne drobno siekamy, prażymy kilka minut na suchej patelni często mieszając i zimne dodajemy do kremu. 4. Przełożenie: Biszkopty przed

Kuchnia w czekoladzie
Bananowy krem 200

 Porcja dla 2 osóbSkładniki :200 g serka mascarpone2 duże dojrzałe banany1,5 łyżeczki cukru pudru5 łyżek granoli100 g gorzkiej czekoladyprzyprawa do kawy i deserów KAMISWykonanie

kolorowotorcikowo
Ciasto Kinder 205

łatwiej było ją rozsmarować po herbatnikach. Na czekoladę nakładamy kolejną warstwę herbatników i je także nasączamy mlekiem. Czas na mleczny krem z orzechami do Ciasta Kinder! Resztę śmietany kremówki (300 ml) ubijamy na sztywno i odstawiamy. 250 g serka mascarpone miksujemy z zupełnie wystudzonym mlecznym(...)budyniem. Dodajemy zmielone orzechy laskowe i miksujemy do połączenia składników. Łączymy masę orzechową z ubitą wcześniej śmietaną mieszając silikonową szpatułką. Gotowy krem orzechowy przekładamy na blaszkę, wyrównujemy i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Herbatniki skrapiamy mlekiem. Pozostały serek mascarpone (250 g) mieszamy z resztą Nutelli (ok. 125 g) i rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia

Ciastkozercy
Czekoladowa rolada ze śnieżynkami 394

roladę:4 jajka + 2 żółtka, które zostaną z białej masy1 łyżeczka winianu sodu (opcjonalnie)0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki kakaoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynyorzechy+ woda i domowy sok na poncz (u mnie agrestowy)Najpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną(...)Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem (można wcześnie włożyć do zamrażarki trzepaczki miksera i miskę), dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Żelatynę podgrzewamy lekko i mieszamy, aż będzie zupełnie płynna, dodajemy do niej łyżkę bitej śmietany i mieszamy. Mieszankę wlewamy do kremu i od razu miksujemy. Krem wkładamy do lodówki na 15 minut.Rozwijamy roladę, nakładamy krem i orzechy.Zwijamy roladę

Ciastkozercy
DESER TIRAMISU WERSJA l 394

prosto z czajnika). Kawę zaparzyć, dodać likier, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do żółtek dodać 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) i dokładnie utrzeć na puszysty krem (ok.10 minut) W większej misce ubić serek mascarpone, dodać do niego utarte żółtka i lekko zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać pozostały cukier i cały czas ubijać(...)błyszcząca i gęsta. Białka połączyć delikatnie z masą z mascarpone, najlepiej w trzech etapach, po każdym dokładnie mieszając łyżką. Połowę biszkoptów na moment zanurzać w kawie i wykładać na spód naczynia. Na biszkopty wyłożyć połowę masy, wyrównać, posypać przez sitko połową kakao. Wyłożyć pozostałe biszkopty nasączone kawą i wyłożyć pozostały krem. Powierzchnię wyrównać i obsypać kakao.  Odstawić do lodówki

Smaczne Zdrowe
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 156

gotowych bezików 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 500 g serka mascarpone 1 laska wanilii lub esencja waniliowa Borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie kremów: Odlać 200 ml mleka i zagotować. 50 ml wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej, 1 łyżką mąki ziemniaczanej, kakao oraz 2 łyżkami cukru. Wszystko(...)minuty cały czas intensywnie mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Z reszty mleka i mąk w ten sam sposób przygotować bazę kremu waniliowego – zamiast kakao dodać ekstrakt waniliowy lub ziarenka wanilii. Po wystygnięciu bazy budyniowe zmiksować w oddzielnych miskach z serkiem mascarpone. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Można delikatnie skropić czarną herbatą. Całe boki również pionowo obłożyć biszkoptami. Na spód z biszkoptów wyłożyć

Gotujemy i jemy
Mazurek z kremem czekoladowym i bakaliami 158

potrzebowałam) szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladowy krem: 400 ml śmietany kremówki 200 gram czekolady gorzkiej (lub jeśli ktoś jest łasuchem to 100 gram czekolady gorzkiej + 100 gram czekolady mlecznej) 250 gram mascarpone dwie łyżki masła   Do ozdoby: suszone daktyle suszone figi migdały: w całości lub płatki suszone morele, śliwki, żurawina(...)dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc lub dobę. Kolejnego dnia miksujemy mascarpone i dodajemy po łyżce masy czekoladowej. Całość miksujemy krótko. Krem nadaje się do wyłożenia na mazurka. Ostatni szlif... Mazurka wypełniamy kremem, ozdabiamy wedle uznania. Możemy przechowywać w lodówce nawet 3-4 dni... ale wątpię

Mango Papaja
Tort kokosowo-truskawkowy 183

wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Wszystkie składniki powinny być schłodzone.  Mleko w puszkach dzień wcześniej wstawić do lodówki(...)dniu przygotowywania masy, delikatnie wyjąć mleko. Puszki delikatnie odwracamy do góry dnem, otwieramy, zlewamy wodę kokosową. Gęstą śmietankę przekładamy do miski. Dodajemy serek mascarpone, cukier i wiórki. Miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu. Do nasączenia biszkoptu: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z wiśniami bez pieczenia 92

Pyszne, błyskawiczne ciasto do którego przygotowania nie potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan

Wasze Przepisy
SERNIK CASSIS Z MUSEM PORZECZKOWYM I ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 121

przeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate , tak jak i inne dostęp jest w różnych opakowaniach – mniejszych i większych. Ruby jest pierwszym odkryciem w świecie czekolady(...)CZARNEJ PORZECZKI: * śmietana 36% – 150 ml * Puree porzeczkowe lub Puree jagodowe – 150 g – dostępne TUTAJ! * cukier – 60 g * żelatyna – 2 łyżeczki KREM ŚMIETANKOWY : * śmietana 36% – 250 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 płaska łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę powoli dodając

Ostra na Słodko
Letnie ciasto z truskawkami 192

Kolejne ciasto z truskawkami w roli głównej. Robię je bardzo często w sezonie - jest tak łatwe, że każdy sobie poradzi.. a smakuje przepysznie ;)

Prosty przepis na
tiramisu klasyczne 283

whisky ok. 24 szt. biszkoptów podłużnych kakao do oprószenia wykonanie: Kawę mieszamy z alkoholem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, gęstą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwę np. w naczyniu żaroodpornym (20×20 cm). Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Wyrównujemy i układamy drugą warstwę nasączonych biszkoptów

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy 125

chlebowa typ 750, 14 łyżek z lekką górką. Całość wylewamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180st 30 minut lub do suchego patyczka.   Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny miód. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Serek miksujemy na puch dodając

Leśny Zakątek