krem z mascarpone - 5577 przepisów (strona:205/372)

Ciasto „Tulipan” 537

Przepis dostałam od mojej przyjaciółki. Jakoś tak  zawsze się składało, że wiecznie brakowało mi któregoś składnika, ale pewnego dnia okazało się, że tym razem… mam

mojewypiekiinietylko
Tort orzechowy z kakaowym akcentem 245

pieczenia Biszkopt kakaowy: 2 jajka 1 łyżka mąki krupczatki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao ½ łyżeczki proszku do pieczenia Krem orzechowy: 400ml słodkiej 30% śmietanki 1 szklanka mleka w proszku 200g białej czekolady 50ml likieru orzechowego 250g serka mascarpone 200g orzeszków ziemnych niesolonych Poncz: 50ml soku z czarnej porzeczki 50ml przegotowanej, schłodzonej wody Masa maślana: 300g masła(...)delikatnie podgrzać. Taki krem studzimy, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Kolejnego dnia, przed przełożeniem tortu krem przekładamy do misy miksera i ubijamy do momentu utworzenia się na powierzchni nieregularnych, trwałych kształtów. Dodajemy serek mascarpone, miksujemy. Orzeszki ziemne drobno siekamy, prażymy kilka minut na suchej patelni często mieszając i zimne dodajemy do kremu. 4. Przełożenie: Biszkopty przed

Kuchnia w czekoladzie
Bananowy krem 219

 Porcja dla 2 osóbSkładniki :200 g serka mascarpone2 duże dojrzałe banany1,5 łyżeczki cukru pudru5 łyżek granoli100 g gorzkiej czekoladyprzyprawa do kawy i deserów KAMISWykonanie

kolorowotorcikowo
Ciasto Kinder 223

łatwiej było ją rozsmarować po herbatnikach. Na czekoladę nakładamy kolejną warstwę herbatników i je także nasączamy mlekiem. Czas na mleczny krem z orzechami do Ciasta Kinder! Resztę śmietany kremówki (300 ml) ubijamy na sztywno i odstawiamy. 250 g serka mascarpone miksujemy z zupełnie wystudzonym mlecznym(...)budyniem. Dodajemy zmielone orzechy laskowe i miksujemy do połączenia składników. Łączymy masę orzechową z ubitą wcześniej śmietaną mieszając silikonową szpatułką. Gotowy krem orzechowy przekładamy na blaszkę, wyrównujemy i przykrywamy ostatnią warstwą herbatników. Herbatniki skrapiamy mlekiem. Pozostały serek mascarpone (250 g) mieszamy z resztą Nutelli (ok. 125 g) i rozsmarowujemy na wierzchu ciasta. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki do schłodzenia

Ciastkozercy
Czekoladowa rolada ze śnieżynkami 415

roladę:4 jajka + 2 żółtka, które zostaną z białej masy1 łyżeczka winianu sodu (opcjonalnie)0,5 szklanki cukru1 szklanka mąki100 g masła1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki kakaoSkładniki na krem:200 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone4 łyżki cukru1 łyżeczka żelatynyorzechy+ woda i domowy sok na poncz (u mnie agrestowy)Najpierw przygotowujemy ciasto na wzorek. Miękkie masło miksujemy na puszystą jasną(...)Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem (można wcześnie włożyć do zamrażarki trzepaczki miksera i miskę), dodajemy serek mascarpone i miksujemy. Żelatynę podgrzewamy lekko i mieszamy, aż będzie zupełnie płynna, dodajemy do niej łyżkę bitej śmietany i mieszamy. Mieszankę wlewamy do kremu i od razu miksujemy. Krem wkładamy do lodówki na 15 minut.Rozwijamy roladę, nakładamy krem i orzechy.Zwijamy roladę

Ciastkozercy
DESER TIRAMISU WERSJA l 410

prosto z czajnika). Kawę zaparzyć, dodać likier, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Do żółtek dodać 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) i dokładnie utrzeć na puszysty krem (ok.10 minut) W większej misce ubić serek mascarpone, dodać do niego utarte żółtka i lekko zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać pozostały cukier i cały czas ubijać(...)błyszcząca i gęsta. Białka połączyć delikatnie z masą z mascarpone, najlepiej w trzech etapach, po każdym dokładnie mieszając łyżką. Połowę biszkoptów na moment zanurzać w kawie i wykładać na spód naczynia. Na biszkopty wyłożyć połowę masy, wyrównać, posypać przez sitko połową kakao. Wyłożyć pozostałe biszkopty nasączone kawą i wyłożyć pozostały krem. Powierzchnię wyrównać i obsypać kakao.  Odstawić do lodówki

Smaczne Zdrowe
Tort waniliowo-czekoladowy z bezą i borówkami 173

gotowych bezików 0,5 l mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 2 łyżki kakao 500 g serka mascarpone 1 laska wanilii lub esencja waniliowa Borówki amerykańskie do dekoracji Przygotowanie kremów: Odlać 200 ml mleka i zagotować. 50 ml wymieszać z 1 łyżką mąki pszennej, 1 łyżką mąki ziemniaczanej, kakao oraz 2 łyżkami cukru. Wszystko(...)minuty cały czas intensywnie mieszając. Odstawić do wystygnięcia. Z reszty mleka i mąk w ten sam sposób przygotować bazę kremu waniliowego – zamiast kakao dodać ekstrakt waniliowy lub ziarenka wanilii. Po wystygnięciu bazy budyniowe zmiksować w oddzielnych miskach z serkiem mascarpone. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. Można delikatnie skropić czarną herbatą. Całe boki również pionowo obłożyć biszkoptami. Na spód z biszkoptów wyłożyć

Gotujemy i jemy
Mazurek z kremem czekoladowym i bakaliami 173

potrzebowałam) szczypta soli 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% 1/3 szklanki cukru pudru Czekoladowy krem: 400 ml śmietany kremówki 200 gram czekolady gorzkiej (lub jeśli ktoś jest łasuchem to 100 gram czekolady gorzkiej + 100 gram czekolady mlecznej) 250 gram mascarpone dwie łyżki masła   Do ozdoby: suszone daktyle suszone figi migdały: w całości lub płatki suszone morele, śliwki, żurawina(...)dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc lub dobę. Kolejnego dnia miksujemy mascarpone i dodajemy po łyżce masy czekoladowej. Całość miksujemy krótko. Krem nadaje się do wyłożenia na mazurka. Ostatni szlif... Mazurka wypełniamy kremem, ozdabiamy wedle uznania. Możemy przechowywać w lodówce nawet 3-4 dni... ale wątpię

Mango Papaja
Tort kokosowo-truskawkowy 198

wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Wszystkie składniki powinny być schłodzone.  Mleko w puszkach dzień wcześniej wstawić do lodówki(...)dniu przygotowywania masy, delikatnie wyjąć mleko. Puszki delikatnie odwracamy do góry dnem, otwieramy, zlewamy wodę kokosową. Gęstą śmietankę przekładamy do miski. Dodajemy serek mascarpone, cukier i wiórki. Miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania gęstego kremu. Do nasączenia biszkoptu: woda kokosowa, wcześniej odłożona z puszki mleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z wiśniami bez pieczenia 115

Pyszne, błyskawiczne ciasto do którego przygotowania nie potrzebujecie piekarnika. Składniki oraz sposób przygotowania: Spód: 500g nutelli, kremu czekoladowego 1 paczka sucharów Rozgnieść suchary i wymieszać z kremem czekoladowym. Ugniataj mocno na spód blachy. Krem: 0,5 kremówki 36% serek mascarpone serek homogenizowany śmietan fix 5x Do ubitej kremówki dodaj serki, ewentualnie dla słodkości cukier puder, no i śmietan

Wasze Przepisy
SERNIK CASSIS Z MUSEM PORZECZKOWYM I ŚMIETANOWĄ PIANKĄ 138

przeróżne smaki! Moje ulubione to zdecydowanie porzeczka, jeżyna i marakuja! Pakowane są w kilogramowe opakowania i dostępne w mega cenach! Gotowe puree owocowe są świetną bazą do musów, kremów, lodów, kremów śmietanowych i wielu innych deserów! Czekolada CALLEBAUT Ruby Chocolate , tak jak i inne dostęp jest w różnych opakowaniach – mniejszych i większych. Ruby jest pierwszym odkryciem w świecie czekolady(...)CZARNEJ PORZECZKI: * śmietana 36% – 150 ml * Puree porzeczkowe lub Puree jagodowe – 150 g – dostępne TUTAJ! * cukier – 60 g * żelatyna – 2 łyżeczki KREM ŚMIETANKOWY : * śmietana 36% – 250 ml * mascarpone – 250 g * cukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 płaska łyżeczka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : SPÓD: Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę powoli dodając

Ostra na Słodko
Letnie ciasto z truskawkami 207

Kolejne ciasto z truskawkami w roli głównej. Robię je bardzo często w sezonie - jest tak łatwe, że każdy sobie poradzi.. a smakuje przepysznie ;)

Prosty przepis na
tiramisu klasyczne 298

whisky ok. 24 szt. biszkoptów podłużnych kakao do oprószenia wykonanie: Kawę mieszamy z alkoholem. Żółtka miksujemy z cukrem na puszystą, gęstą masę. Do masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Biszkopty maczamy w kawie i układamy warstwę np. w naczyniu żaroodpornym (20×20 cm). Na biszkopty wykładamy połowę kremu. Wyrównujemy i układamy drugą warstwę nasączonych biszkoptów

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowy 148

chlebowa typ 750, 14 łyżek z lekką górką. Całość wylewamy do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką. Pieczemy w 180st 30 minut lub do suchego patyczka.   Krem czekoladowo-śmietankowy 450g serka mascarpone, 240g gorzkiej czekolady, 1 łyżka wanilii lub ziarenka z 1 laski, cukier do smaku lub płynny miód. Roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Serek miksujemy na puch dodając

Leśny Zakątek
Rolada śmietankowa z truskawkami 211

momentu aż będzie puszysta. Dodajemy cukier, cukier puder oraz śmietanxif i dalej mi ubijamy. Gdy zacznie sztywnieć zmniejszamy obroty miksera i dodajemy łyżka po łyżce serka mascarpone. Gdy składniki będą wymieszane a krem będzie gęsty dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki. Delikatnie mieszamy. Wystudzone ciasto biszkoptowe rozwijamy, nakładamy na jego wierzchu krem śmietanowy z truskawkami i z powrotem go zawijamy

Qchnia po prostu
Owocowa chmurka 327

jakie używane są do ciast bez pieczenia to powiem wam, iż spotkałam się z całą gamą różorodnych warjacji. Na pewno bardzo często wykorzystuje się kremy budyniowe, kremy na bazie śmietany kremówki, serka mascarpone, galaretek, mleka skondensowanego, owoców, sereka. Mówi się, iż ciasta bez pieczenia są szybsze, gdyż nie tracimy czasu na pieczenie właśnie. Coś w tym jest, wiem sama

mecooks
Deser „Niebo” 1929

pudru do smaku   Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Ostawiamy do stężenia. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę razem z mascarpone oraz cukrem pudrem do smaku. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Do pucharka wykładamy naprzemiennie galaretkę niebieską i szafirową. Z pomocą rękawa wyciskamy na ściankach pucharka/szklanki białe obłoczki. Przestrzenie pomiędzy nimi wypełniamy galaretką. Postępujemy

Smaki Na Talerzu
Mazurek różany 178

taki właśnie jest ten różowy mazurek... Składniki: szkl. g mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 100 g zimnego masła małe jajko na krem i wierzch: 150 g sera mascarpone 100 g konftury z płatków róży suszone płatki róży płatki migdałowe Obie mąki przesiać do miski, dodać cukier puder i pokrojone w kostkę zimne masło. Wyrobić z nich

wyzwania kuchenne
Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 1047

łyżka gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu 50 g płatków migdałowych Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz mascarpone. Miksujemy aż do otrzymania gęstego kremu. Powstałą masę dzielimy na połowę: do jednej dodajemy ziarenka z laski wanilii, mieszamy. Do drugiej dodajemy kakao oraz rum lub spirytus, krótko miksujemy. Blaszkę (20x20cm) wykładamy papierem

Smaki Na Talerzu
Krem z truflami 355

Przepyszny krem do tortów i ciast o smaku moich ulubionych cukierków Trufle! Robiłam go kilka razy, gdyż zależało mi, aby smak

Słodki Pomysł
Torcik malinowy na rocznice ślubu 169

biszkoptu - u mnie wrzątek z syropem waniliowym * dekoracja według uznania  Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Każdy spód nasączyć ponczem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i mascarpone. Dodać przetarte przez sitko maliny. Krem wymieszać. Biszkopty przekładać dżemem i kremem. Wierzch tortu posmarować kremem i wyrównać. Obłożyć boki tortu rurkami. Udekorować według uznania

Magiczne Życie Marty
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 213

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy

Przepisy Kulinarne
Cupcakes cytrynowe z dwukolorowym kremem i czerwonymi owocami 218

cytryny i wszystko dobrze zmiksować przez kilka minut. Przełożyć do foremek lub papilotek. Piec 25 min. do zrumienienia.Wystudzić i udekorować kremem oraz owocami. Krem 250 g schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru różowy barwnik spożywczy czerwone owoce - u mnie maliny, truskawki i czerwone porzeczki Śmietankę, serek i cukier puder umieścić w misie miksera(...)innego naczynia, do reszty dodać barwnik i zmiksować. Przełożyć do 2 woreczków z tylkami okrągłymi lub szpryc i dekorować w dowolny sposób. Ja użyłam specjalnego adapteru do robienia dwukolorowego kremu. Udekorować owocami. Przechowywać w lodówce

Słodkie inspiracje
Mus malinowy do tortu 759

Słodki jak maliny, delikatny jak pianka mus malinowy to przepyszny dodatek do wypieków. Mimo że teraz potrafię go zrobić prawie z zamkniętymi

Słodki Pomysł
Ciasto Malinowy Sen 174

Zamiast barwnika możemy użyć soku z buraka. Ścieramy buraka na tarce i wyciskamy sok. To najprostszy sposób, o którym słyszałam. Krem śmietankowy możemy usztywnić, dodając serek mascarpone (100 ml kremówki zamieniamy na 100g serka). Możemy też dodać śmietan-fix. W Stanach Zjednoczonych popularnym ciastem jest również ‘White Cake’. Różni się

Słodki Pomysł
Tort rocznicowy 342

jest idealnym tortem do świętowania ślubów i ich rocznic. Jego romantyczny wygląd to tylko jedna z zalet, które nadają mu uroczysty charakter…biszkopt został przełożny kremem, zrobionym na bazie śmietanki i mascarpone, z dość sporym dodatkiem likieru (tym […] Artykuł Tort rocznicowy pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Lizaki z krainy Nudzimisiów. 211

także żelkami, chociaż zwykłe do lizania także można było zerwać z drzewa! Zapraszam na moje lizaki! Składniki na lizaki; 15 dag pokruszonych herbatników 2 łyżki kremu czekoladowego (nutelli) 3 łyżki serka mascarpone dodatkowo; pół tabliczki czekolady 2 łyżki śmietany 30% kolorowe posypki patyczki do lizaków Przygotowanie; Wszystkie składniki lizaków wymieszać ze sobą , tworząc zwartą masę. Wstawić do lodówki na około

Radość kipiąca uśmiechem.
Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika 190

MUFFINY DYNIOWE to obowiązkowa pozycja w sezonie na dynie, nie... Artykuł Muffiny dyniowe z kremem i sosem z rokitnika pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Tiramisu z ciasteczkami Brześć. 223

przelewamy do miseczki. W 1/2 szklanki ciepłej wody rozpuszczamy żelatynę deserową i mieszamy mikserem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i waniliowym na sztywno, następnie dodajemy serek mascarpone i likier delikatnie ubijamy na krem. Do szklanki z żelatyną przekładamy 3 łyżki kremu i hartujemy, następnie dodajemy do masy i mieszamy. Biszkopty delikatnie namaczamy w kawie i układamy na spodzie dowolnego naczynia

Sama słodycz i szczypta chili
Lekkie tiramisu truskawkowe 142

przez wszystkich. Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki

Milion Smaków
Ciasto z rukoli (z orzechami włoskimi) 214

wilgotne, a strukturą przypomina biszkopt. Całość idealnie łączy się z mnóstwem orzechów.... Po prostu pycha! Dla mnie taka wersja jest wystarczająca, ale Wy możecie ciasto przełożyć kremem (np. z bitej śmietany, serka mascarpone) lub użyć dowolnej polewy. (Tortownica o średnicy 18 cm) Ciasto: 100g rukoli 150 ml oleju (polecam rzepakowy z Olejowego Raju ) 2 jajka (duże) 3/4 szklanki cukru/ksylitolu (można

Di gotuje
TORCIK OWOCOWA WALENTYNKA 182

mascarpone świetnie się uzupełniają tworząc idealną całość. Słodkich Walentynek Kochani!  Składniki: 4 jajka 9 łyżek cukru 9 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 2 szklanki śmietany kremówki 8 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady

Z Majeczką w kuchni
Wafle trzy smaki 217

orzechy.  Suchy wafel posmarować wystudzoną czekoladą. Marmoladę delikatnie podgrzać, tak jak czekoladę, wystudzić i posmarować górę wafla położonego na czekoladzie. Przykryć suchym waflem. Zmiksować serek mascarpone z masą krówkową i powstałym kremem posmarować górę wafla przełożonego marmoladą.  Przykryć dużą deską do krojenia i obciążyć np. 3 kg cukru lub innym ciężkim przedmiotem, jednak obciążenie nie może być zbyt

Kuchcik gotuje
Tarta z truskawkami, mascarpone i nutellą 336

26cm.  Wstawić do lodówki na 30 minut, następnie piec około 15-20 minut w temp. 170st.  Ostudzić i posmarować kremem czekoladowym.  Krem:   500ml śmietanki 30%,  250g serka mascarpone,  4 czubate łyżki cukru pudru z laską wanilii (użyłam Master Cook) ,  50g posiekanej białej czekolady,  2 łyżki likieru jajecznego,  300g świeżych truskawek. Czekoladę

Z miłości do słodkości
Pavlova z truskawkami 340

koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę rozsmarować na papierze do pieczenia tworząc kształt koła. Piec około godziny w temp. 100st. Ostudzić. Krem:   250ml śmietanki 30%,  125g serka mascarpone,  1/2 laski wanilii,  2 czubate łyżki cukru pudru,  300g świeżych truskawek. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodać

Z miłości do słodkości
Wiosenne kwiatowe babeczki z piankami marshmallows 180

kogo: dla lubiących ciekawe dekoracje dla chcących zaprosić wiosnę do swojego domu dla kwiatożerców :) Składniki: pianki marshmallows (mini i duże) ok. 100g lukier lub serek mascarpone z cukrem pudrem lub inny krem do dekoracji babeczek np. ten czekoladowe drażetki np. M&M's (kilka sztuk) kolorowy cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec swoje ulubione babeczki, wystudzić je, a następnie ruszyć

Mania Wypiekania
Deser z ciasteczkami amaretti i mascarpone 322

serka mascarpone100 g cukru pudru200 g śmietany 30%likier amaretto100 g ciasteczek amaretticzekolada deserowa (roztopiona w kąpieli wodnej)Przygotowanie:Ciasteczka amaretti rozdrabniamy blenderem. Ubijamy śmietanę. Serek mascarpone ucieramy z cukrem na puszysty krem. Następnie delikatnie łączymy z bitą śmietaną (nie miksujemy, mieszamy łyżką). Pokruszone ciasteczka i krem nakładamy warstwami do szklanek lub kieliszków. Każdą warstwę amaretti skrapiamy likierem. Na wierzchu

Smakowity Blog Kulinarny
Mini muffinki na Halloween 249

łyżki rozpuszczonego masła 1 łyżka kakao 1 małe jajko 1/6 szklanki gorącej wody 1/6 łyżeczki proszku do pieczenia (szczypta) Mała szczypta sody oczyszczonej Malutka szczypta soli Krem 50ml śmietany kremówki ½ łyżeczki serka mascarpone ½ łyżeczki cukru pudru Pomarańczowy barwnik Posypka halloweenowa W rondelku ustawionym na średnim gazie rozpuszczamy masło z dodatkiem kakao i gorącą wodą. Odstawiamy na chwilkę. Jajka wraz

Kolizje Smaków
Truskawki 197

Deser truskawkowy Deser z mascarpone i truskawkami Deser z sojowym kremem waniliowym    Galaretka z truskawkami Panna cotta z mleka sojowego Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sorbet truskawkowy Tarta z truskawkami Truskawkowiec  Wiśniowa pianka z truskawkowym musem

Aga w kuchni
biszkopt a la tiramisu 215

Składniki na biszkopt: 8 jajek 150 g mąki 2 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżki cytryny szczypta soli Składniki na krem i likier: 400 g serka mascarpone 6 jajek pół szklanki cukru filiżanka dobrej kawy filiżanka likieru np. Amaretto kakao do posypania wierzchu ciasta Zobacz cały przepis

w kuchni i w ogrodzie