krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:254/352)

Babeczki kruche z kremem waniliowym 429

patrzymy na kolor i sprawdzamy wykałaczką . KREM: 250 ml śmietany kremówki 36 % ( schłodzonej min.dobę) 250 ml serka maskarpone 1/4 szkl cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii PRZYBRANIE: 100 g mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach galaretka banan Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce

Blondynka Gotuje
Sernik na zimno II 196

idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast(...)rozgniecionych widelcem 250-300 ml śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce   Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier

cucinare
Sernik na zimno II 173

idealny !!! Składniki : Spód : 170 g (1 opakowanie) kruchych ciastek maślanych, deserowych (użyłam herbatników kokosowych Łakotki) 70 g roztopionego masła    Masa : 500 g mascarpone 1 szklanka cukru (lub mniej jeśli lubimy mniej słodkie) 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego  lub 2 łyżki cukru wanilinowego 1 galaretka truskawkowa ugotowana w 250 ml wody zamiast(...)rozgniecionych widelcem 250-300 ml śmietany kremówki 30%, zimnej, do ubijania wafelek kokosowy (typu Princessa biała) starty na tarce   Wykonanie: Dno tortownicy o średnicy około 24cm wyłożyć dokładnie pokruszonymi (rozdrobnionymi) ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i uklepać spód i wstawić tortownicę do lodówki. Mascarpone wyłożyć do miski, dodać cukier, aromat lub cukier

cucinare
TORT CZEKOLADOWY Z ORZECHAMI W SŁONYM KARMELU 231

minut. Biszkopt całkowicie studzimy - polecam zrobić dzień wcześniej wieczorem a rano zrobić masę i tort. KREM ORZECHOWY DO TORTU: - 150g orzechów w słonym karmelu (lub migdałów w karmelu) - 650 ml śmietany 36 % (mocno schłodzona z lodówki!) - 250 g serka mascarpone ( z lodówki!) - 300 g kajmaku - śmietan fix (1 opakowanie, możesz pominąć ten składnik) Śmietanę ubij na sztywno z fixem, dodawaj

SMYKWKUCHNI
TORT DLA PIŁKARZA – tort oreo 197

Torcik zachwycił moją rodzinę nie tylko wyglądem ale i smakiem! Bałam się kremu oreo, ponieważ jest delikatny w smaku i bardzo łatwo można go przytłoczyć innymi

Słodki Pomysł
Deser ciasteczkowo- truskawkowy 193

ponury zimowy wieczór nam dla Was przepis na pyszny deser z kremem ciasteczkowym i musem truskawkowym. Deser ucieszy niejedno podniebienie. Warto go przygotować.  SKŁADNIKI: 5 wafelków Lusette smak mleczny , 250ml śmietany 30%, 4 łyżki serka mascarpone, 200g truskawek świeżych lub mrożonych, 2 łyżeczki cukru, PRZYGOTOWANIE: 1. Cztery wafelki kruszę w pył. Połowę wsypuję na dno pucharków. 2. Schłodzoną śmietanę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rolada z truskawkami 179

razem ze ściereczką zwinąć wzdłuż dłuższego boku w roladę. Odstawić do wystudzenia. Masa serowa: 400g serka mascarpone 400g serka waniliowego, homogenizowanego Opcjonalnie 2-3 łyżki cukru pudru w zależności jak słodkie lubimy Wykonanie: Oba serki dobrze razem zmiksować na gładki krem, opcjonalnie można dodać cukru pudru ale uważam, że nie jest to   konieczne. Część masy zostawić na dekoracje

W garach u Gosi
przepisy z truskawkami 199

łatwy i bardzo delikatny serniczek :-) Przepis znajduje się tu  KLIK Letni deser z owocami z mascarpone i bitą śmietaną Przepis znajduje się tu  KLIK Ciasto Afrodyta z musem truskawkowym Przepis znajduje się tu  KLIK Kruche babeczki z owocami i kremem Przepis znajduje się tu  KLIK Zapraszam, a już niebawem nowe przepisy z truskawkami i nie tylko

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 249

cukru) bieluch i syrop klonowy lub miód (po 12 miesiącu) można ciasto przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Torcik czekoladowy z kawowym kremem 248

Powoli zbliżają się Święta, szukam więc nowych pomysłów na słodkości, które zagoszczą na moim stole. Wprawdzie to ciasto czekoladowe z dodatkiem delikatnego kremu kawowego nie jest typowym świątecznym wypiekiem, ale myślę, że idealnie wpisze się w ten nastrój. Do świątecznej kawy będzie doskonałe.Torcik czekoladowy z kawowym krememProporcje na tortownicę o średnicy 20 cmCzas przygotowania: 3 godzinySkładnikiCzekoladowy spód(...)miksujemy. Do wystudzonej czekolady dodajemy 2 łyżki mascarpone i mieszamy, po czym dodajemy pozostały serek.Zimną kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie małymi porcjami dodajemy ja do serka, miksujemy tylko przez chwilę.Do przestudzonej żelatyny, żeby ją zahartować, dodajemy 2 łyżeczki masy. Miksując krem dodajemy do niego żelatynę i wystudzona kawę

Kulinarne przygody Gatity
Kruche jajeczka z czekoladą, mascarpone i marcepanem 136

masła 50 g cukru drobnego Diamant szczypta soli jajko lukier: białko sparzonego jajka 200 g cukru pudru Diamant sok z połowy cytryny nadzienie: 100 g marcepanu 250 g mascarpone 50 g gorzkiej czekolady dodatkowo: masło i burka tarta do obsypania foremek Mąkę mieszamy z cukrem drobnym Diamant i solą. Siekamy z masłem, po czym rozcieramy palcami tworząc drobną kruszonkę. Dodajemy(...)wycinamy jajka. Możemy użyć zwykłej foremki i potem po prostu przełożyć ciastka kremem. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub nakładamy na foremki 3D. Pieczemy 13-15 minut, w zależności od piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, po czym miksujemy z mascarpone i sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki. Sok z cytryny przecedzamy przez

Mienta blog
Dacquoise 302

Point. Eksperymentował on nad tortem będącym połączeniem bezy i kremu maślanego. Jego pierwotna wersja znana dzisiaj pod nazwą Marjolaine została lekko zmodyfikowana i nabrała kształtu okrągłej bezy przełożonej słodkim kremem. Podobno właśnie taka wersja zyskała wielkie uznanie mieszkanek francuskiego miasteczka Dax. I to właśnie na ich cześć tort ten otrzymał nazwę Dacquoise. Wykonanie go nie zajmuje aż tak wiele czasu(...)gdyż tort był prezentem urodzinowym, a pieczenie, suszenie a następnie studzenie bezy zajęłyby mi zbyt wiele czasu. Składniki (tortownica o średnicy 27cm): 25dag bezów (ok. 25 sztuk) 250g serka mascarpone 400ml śmietanki kremówki 36% 150g masy kajmakowej 1 łyżka cukru pudru garść łuskanych orzechów włoskich garść daktyli kakao do opruszenia Przygotowanie: Z połowy bezów obcinamy czubki. Bezy bez czubków układamy

Jacob Tastes
Mangomisu czyli mango tiramisu 260

Mangomisu czyli mango tiramisu – przepyszny deser z lekkim, puszystym kremem, biszkoptami nasączonymi w soku pomarańczowym i alkoholu. Do tego pyszne, aromatyczne mango, pychota! Deser orzeźwiający, delikatnie waniliowy, dla mnie wspaniały. Ładnie się prezentuje i wygląda jak ciasto. Do jego przygotowania proszę użyć dojrzałych owoców. Bardzo polecam… Inspiracja ze strony delicious.com. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone, żółtka i ziarenka wanilii, mieszamy na jednolitą masę. 2. Mieszamy razem sok z pomarańczy i likier. 3. Biszkopty maczamy w ponczu i układamy w tortownicy o średnicy 22cm wyłożonej papierem do pieczenia ( patrz FILM ). 4. Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy 1/3 kremu i wyrównujemy. Na kremie układamy połowę plasterków mango

Mała Cukierenka
Śmietankowo - orzechowa ambrozja 1276

oczkach i zesmaż. Dodaj galaretki i dokładnie rozmieszaj. Odstaw do wystudzenia; 2. Śmietanę ubij na sztywno, dodaj mascarpone, cukier i dokładnie wymieszaj; (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Orzechy zblenduj bądź bardzo drobno rozkrusz. 3. Ułóż herbatniki, wyłóż całkowicie wystudzoną masę jabłkową, następnie rozsmaruj krem,  posyp wierzch orzechami; 4. Wstaw do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Prosty przepis na
Piernikowe tiramisu 189

ognia i ubijać, aż masa ostygnie. Potem dodać likier i nadal ubijać. Powoli dodawać do masy mascarpone i kontynuować miksowanie. W drugiem naczyniu ubić białko z dodatkiem dwóch łyżek cukru (masa musi stać się błyszcząca i sztywna). Dodać ubite białko do kremu serowego - delikatnie wmieszać łyżką do połączenia. Połowę pierników zanurzyć w kawie (1-2 sekundy, by zbytnio nie rozmokły

Mania Wypiekania
Śmietanowiec z rabarbarem 203

łyżki cukru pudru 1 op.śmietan-fix Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z śmietan-fix,dodajemy serek mascarpone,cukry i mieszamy. Ostudzone ciasto przekrawamy na 2 blaty.Pierwszy blat wkładamy z powrotem do tortownicy i wykładamy rabarbar,odstawiamy,aż stężeje.Na rabarbar kładziemy krem i przykrywamy drugim blatem.Odstawiamy do lodówki. POLEWA CZEKOLADOWA 125 g margaryny 3 łyżki kakao 2 łyżki wody

Anielskie wypieki
Tiramisu z Truskawkami – Deser Truskawkowy 293

tiramisu z truskawkami będziemy potrzebować: 1 opakowanie biszkoptów (200 g) około 350 g truskawek 1 opakowanie serka mascarpone (około 250 g) 2 jajka 2 łyżki soku z cytryny 1/2 szklanki mleka 2 łyżki cukru kryształu (do truskawek) 40 g cukru pudru (do kremu) 1/2 łyżeczki cukru waniliowego Link do filmu z przygotowania : Tiramisu z truskawkami Przygotowanie: Najpierw przygotuję truskawki: Umyte

Uwaga Babcia Gotuje
Torcik arbuzowy 196

konsystencja świetnie zaspakaja pragnienie w upalny dzień. Ja zrobiłam torcik arbuzowy z biszkoptu, aksamitnego kremu serowego, masy z miąższu i świeżych kulek arbuza. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa serowa • 250 g serka mascarpone lub innego śmietankowego • 250 ml słodkiej śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 2 łyżki żelatyny Masa

To co kocham
krem cappuccino 166

serii kremy polecam krem cappuccino dla osób lubiących kremy na bazie bitej śmietany..Jest łatwy i szyki w wykonaniu przez każdego.. Składniki: 400 ml smietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 serek mascarpone 2 łyżki ulubionego cappuccino 2 op.fix lub mix lub w zamian 1 płaska i 3/4 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wrzącej /schłodzona

Ugotujmy Coś
Zupa krem brokułowo-szpinakowa 127

Zupa krem brokułowo-szpinakowa Składniki – 4 porcje: Brokuły – 1 sztuka Szpinak – 250g Ziemniaki – 200g Marchew – 2 sztuki Woda lub wywar jarzynowy – 250-300ml Serek mascarpone – 1 łyżka Ser feta – 2-3 łyżki Ryż dziki Risana – 200g Sól, pieprz, czosnek Wykonanie: Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do nich różyczki brokułów i umyty szpinak. Całość zalać

Kuchnia Bon Appetit
Torcik truskawkowy z galaretką 140

rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. truskawki zmiksować blenderem. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, potem dołożyć serek mascarpone. Dodać truskawki i lekko stężoną galaretkę. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, na dolną część wyłożyć część masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i wyłożyć pozostałą część kremu. Schłodzić. Pozostałe galaretki rozpuścić w 1 litrze gorącej wody. Truskawki przekroić na pół i ułożyć na kremie

Ewusiowe Smaki
Tiramisu - wersja 2 z kremówką 239

lodówki. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, białą masę – tak długo, aż cały cukier się rozpuści. Dodajemy mascarpone i miksujemy kilka minut, aż oba składniki dokładnie się połączą. Kremówkę wyciągamy z lodówki, dodajemy partiami do masy i miksujemy na wolnych obrotach. Gotowy krem wstawiamy do lodówki Do kawy dodajemy amaretto, mieszamy. Biszkopty dokładnie nasączamy w kawie i układamy w naczyniu/blaszce

Gotowanie i blogowanie
Lemmy 212

patyczka. Kiedy wystygnie kroimy upieczone ciasto na 2-3 części. Do misy miksera wlewamy śmietanę, wkładamy ser mascarpone, 20 ml whisky i syrop "kolowy" ( możemy dać go mniej i dodać pod koniec więcej do smaku). Całość ubijamy na sztywno i przekładamy gotowym kremem ciasto. Górę ciasta polewamy roztopioną czekoladą i dekorujemy np malinami

Malinowe Pocałunki
Beza jagodowa z pudrem malinowym - ciasto bezglutenowe 205

godziny w 100 stopniach i potem jeszcze z godzinkę w 80 stopniach. Studzimy do zimna. Ser mascarpone łączymy z jagodami ( mrożone podgrzewam w rondelku z cukrem aby puściły sok) jeśli dodajesz z syropu dodawaj po trochu tak, aby ser miał konsystencję kremu, nie dodawaj wtedy cukru. Syrop już jest słodki. Teraz chlust likieru i zmieszaj. Dodaj suszone maliny do środka

AZgotuj!
Tiramisu na szybko 616

uzyskać mocniejszy aromat. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Następnie partiami dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania gładkiej jednolitej masy. W pucharkach lub salaterkach układamy na dnie biszkopty nasączane w miksturze kawowo-likierowej. Na to kładziemy warstwę kremu, rozprowadzamy równomiernie i znów biszkopty nasączane a na wierzch warstwa kremu. Całość posypujemy kakao. Ja dodałam też startą gorzką

KasiekGotuje
Sernik z niespodzianką 186

wystawały ponad brzegi formy. Galaretkę przelać do formy, ostrożnie wstawić do lodówki, schłodzić przez noc. Masa serowa: Mascarpone, serek i jogurt zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić na parze. Przestudzić. Do ostudzonej żelatyny dodać kilka łyżek kremu, wymieszać. Przelać całość do masy, dokładnie zmiksować. Biszkopt ułożyć na paterze, zamknąć na nim obręcz tortownicy. Wylać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tiramisu. 255

łyżka kawy lub kakao lub czekolady do posypania Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z mascarpone i ajerkoniakiem. Ubić białka, dodać do serka. Do kawy dodać Amaretto, maczać biszkopty i układać w naczyniu o wysokim brzegu. Na biszkopty wyłożyć część kremu, znowu nasączone biszkopty i przykryć resztą kremu. Posypać kakao, kawą lub czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania