krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:250/352)

Tort Kinder 165

pieczenia, dodajemy posiekane orzechy i lekko mieszamy. Wylewamy na formę do pieczenia, po czym pieczemy ok. 35 min w ok. 175 stopniach. KREM: Składniki: 400 ml śmietanki 30% 2,5 tabliczki mlecznej czekolady 1 opakowanie serka mascarpone Wykonanie: Śmietankę podgrzewamy z czekoladą, pogrzewamy ją tylko do momentu zagotowania, następnie zdejmujemy z gazu i studzimy. Ostudzoną śmietankę z czekoladą ubijamy (powstanie

psgotujemy
Pavlova na bogato 174

wypieczona. Może popękać.  Środek powinien być mięciutki jak pianka.  Jeśli beza podczas pieczenia ciemnieje zmniejszcie temperaturę. Śmietanę razem z mascarpone ubić na sztywną pianę.  Nie polecam dodawać cukru!  Beza jest bardzo słodka a krem będzie przyjemnym kontrastem.  Na upieczoną bezę połóżcie krem a na krem owoce i co tylko lubicie. Polejcie przestudzoną czekoladą.  Bezę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pavlova na bogato 196

wypieczona. Może popękać.  Środek powinien być mięciutki jak pianka.  Jeśli beza podczas pieczenia ciemnieje zmniejszcie temperaturę. Śmietanę razem z mascarpone ubić na sztywną pianę.  Nie polecam dodawać cukru!  Beza jest bardzo słodka a krem będzie przyjemnym kontrastem.  Na upieczoną bezę połóżcie krem a na krem owoce i co tylko lubicie. Polejcie przestudzoną czekoladą.  Bezę

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Dacquoise (Dakłas) 211

około 90-95 minut. Studzimy kilka godzin w uchylonym piekarniku. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z mascarpone i kajmakiem, Dodajemy pozostałe orzechy i daktyle, mieszamy. Na jeden bezowy blat wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Całość posypujemy cukrem pudrem i kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
CYTRYNOWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI! 141

stopni C przez około 35-40 minut. Na złoty kolor, do suchego patyczka. Pieczenie: dół, ostatnie 10 minut dół + termoobieg PROSTY KREM CZEKOLADOWY: - 250 ml śmietany 36% - 3 płaskie łyżki proszku żelatyny - 2 łyżki serka mascarpone (bądź ricotty) - 3/4 czekolady Żelatynę rozpuść w minimalnej ilości wrzątku. Czekoladę rozpuść w mikrofali bądź kąpieli wodnej. Śmietanę ubij na sztywno, dodawaj naprzemiennie

SMYKWKUCHNI
Tarta czekoladowa z truskawkami (bez pieczenia) 177

wodnej, wymieszać z herbatnikami. Foremkę do tarty natłuścić olejem, w dno i boki "wbić" ciasteczkowy spód. Schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 300 ml schłodzonej śmietanki 36% 250 g schłodzonego mascarpone truskawki Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić. Śmietankę i mascarpone umieścić w misie miksera i ubić na sztywno. Powoli

Słodkie inspiracje
Szybkie ciasto z kremem a'la tiramisu. 120

likierem/spirytusem oraz czarną kawą. 6. Wykładamy na to pozostałą część kremu oraz ponownie tarkujemy pół czekolady gorzkiej, sypiemy kakao i kawę rozpuszczalną. Krem: 500ml śmietany 30 % 1 śnieżka na mleko 3 śmietan fixy 1 opakowanie serka mascarpone Wszystko razem miksujemy. Zapraszam również do poczytania: 1.  Ciasto z karmelem i słonecznikiem. 2.  Syrniki - rosyjskie placuszki z twarogiem

My World by Dagmara Rek
Fit tiramisu bez cukru 409

wielkości pucharka/kieliszka w którym jest deser), ułożyć na kremie, następnie wyłożyć resztę kremu i jeszcze jedną warstwę biszkoptową. Można zrobić kleks z kremu lub posypać kakao prosto na wierzch. Schłodzić. Smacznego! *deser nie zawiera tłustego serka mascarpone, który jest w oryginalnej wersji w towarzystwie śmietany 36%. Nie jest to konieczne, ponieważ ricotta smakuje jak takie właśnie połączenie, a przy

Chocolate Muffin Blog
KAWOWA PAVLOVA NA 3 URODZINY BLOGA 150

piec około 70-80 minut. Pozostawić w uchylonym piekarniku na 2-3 godziny. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i malinowy puder, lub maliny, delikatnie zmiksować, aby składniki się połączyły. Tak powstałym kremem, wypełnić wgłębienie w przestygniętej bezie. Całość udekorować truskawkami i czekoladą. Można jeszcze delikatnie wierzch oprószyć kawą

Kuchnia w opałach
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 137

każdej babeczki. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 15 minut. Czapeczki Mikołaja: Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać mascarpone, sok z cytryny i wymieszać, aż składniki się połączą. Następnie odłożyć około 1/4 kremu. Do większej ilości kremu dodać czerwony barwnik spożywczy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na babeczki. Pozostałym kremem

Oryginalny smak
Kruche babeczki z serkiem mascarpone 118

cienko wałkujemy, wylepiamy foremki . Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180st, aż będą rumiane. Studzimy i wyjmujemy delikatnie z foremek. Serek mascarpone ucieramy dokładnie z cukrem pudrem. Cukru dodajemy tyle, jak bardzo chcemy mieć słodki krem. Do każdej babeczki nakładamy po łyżce dżemu i dekorujemy kremem z serka. Chłodzimy w lodówce

Gotowanie moimi oczami
Niby-tiramisu z mango 158

obrać ze skórki, zblendować. Dolać galaretkę, wymieszać, schłodzić. MASA: Kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Do ubitej śmietanki dodać mascarpone, zmiksować. SKŁADANIE:  Na dno szklaneczki położyć biszkopcik namoczony w herbacie, na to warstwę kremu, znów namoczony biszkopcik, krem i na wierzchu warstwa musu z mango.  Całość schłodzić w lodówce

Cakes By Kejt
Torcik Śmietankowy 122

gotowy spód tortowy 1 krążek · galaretka pomarańczowa 1 op · woda 400 ml Krem: · śmietana 30 % 400 g · cukier puder 1 szkl · cukier waniliowy 1 łyżka · serek mascarpone 250 g  spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć

Camilla w kuchni
Armia Reniferow 115

ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) -  ja dałam 30%  - 250 g serka mascarpone -  4 łyżki cukru pudru -  2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder

dlaSmaQ
Tarta „tiramisu” z borówkami 123

ciasto: 300 gram mąki, 200 gram zimnego masła, 100 gram cukru pudru, 3 surowe żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 150 ml śmietany kremówki, 3 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 250 gram serka mascarpone, 600 g borówek amerykańskich Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto

królestwo garów
Szybki deser malinowy 155

się rozpadły, także w celu odparowania nadmiaru wody. Maliny przetrzeć przez sitko, by pozbyć się pestek. Mus odstawić do przestygnięcia serek mascarpone zmiksować przez kilka minut i cały czas miksując dodawać porcjami mus malinowy, aż krem wyraźnie zwiększy objetość i stanie się puszysty. Część musu przeznaczyć na polewę do deseru krem rozłożyć do pucharków i polać pozostałą polewą malinową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Kinder Pingui 157

rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Kinder Pingui 241

rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, w trakcie ubijania wsypujemy cukier puder i cukier waniliowy. Serek mascarpone miksujemy, dodajemy śmietankę i ostudzoną żelatynę. Miksujemy aż składniki połączą się na głodki krem. Biszkopt przekrawamy na dwa placki. Dolny placek smarujemy połową masy, polewamy połową polewy czekoladowej, wyrównujemy i wstawiamy do zamrażalnika na 10 minut. Następnie

e-PrzepisyKulinarne
Babeczki z kremem bardzo nietypowym 264

tłusto i ciężko, a przy tym idealnie zachowuje kształt. Nie jest tak smaczny jak ten na bazie mascarpone na przykład, ale i tak jest o niebo lepszy niż samo masło z cukrem. Szczególnie smakuje mi w wersji z dodatkiem kakao. Kremu mi zostało, proponuję więc przygotować z 3/4 porcji, albo hojniej obkładać babeczki. Przepis na babeczki wzięłam ze Złotej księgi

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biało-czerwone - ciasto kibica 272

umilić sobie ten czas oczekiwania i już wczuć się w piłkarską atmosferę postanowiłam upiec ciasto w kolorze naszych Barw Narodowych . Ciasto inspirowane popularnym tortem Red Velvet . Mocno czerwone przekładane białym kremem , najczęściej na badzie kremowego serka . Ja upiekłam jeden blat ciasta , górę zrobiłam z masy śmietanowej a miedzy te 2 warstwy wylałam cieniutką warstwę musu truskawkowego , którego praktycznie nie widać(...)łyżka octu winnego 1 łyżeczka sody oczyszczonej Mus truskawkowy: 1/3 szklanki wrzącej wody galaretka truskawkowa 1 szklanka zblendowanych truskawek Masa śmietanowa : 700 ml śmietany 30% 1 opakowanie (250g) serka mascarpone. 2 łyżki cukru pudru Wykonanie : Do miski wsypać mąkę , cukier , sól i kakao. W drugim naczyniu roztrzepać widelcem jajka  , dolać do nich  olej , jogurt  i barwnik.Wymiesza

Malinowa Kawiarenka
Maślane babeczki z kremem 108

Krem: 250 g mascaropone 100 g gorzkiej czekolady 1-2 łyżki słodziwa opcjonalnie: łyżka soku z jagód lub barwnik spożywczy Suche składniki na ciasto łączymy ze sobą. Masło rozpuszczamy, mieszamy z mlekiem i jajkami. Dosypujemy suche składniki. Mieszamy do czasu, aż masa stanie się jednolita. Ciasto wykładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180 st. C, przez 25 minut. Mascarpone(...)łyżki (50 g) i mieszamy z sokiem lub barwnikiem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko ostudzoną dodajemy do mascarpone, stale ubijając. W upieczonych babeczkach wycinamy otwory, w które wkładamy masę jagodową. Przy pomocy rękawa cukierniczego, dekorujemy babeczki kremem czekoladowym. Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny, aby krem stężał

Kucharzyca
Beziki 188

chcemy serwować je jako samodzielne, pojedyczne ciastko – najczęściej jedzone w ręce. Będą mocne, cięższe i bardziej słodkie. Jeśli chcemy wykorzystać beziki jako mini torciki, czyli przekładać dwa beziki kremem i owocami, polecam zrobić lżejszą wersję – czyli tzw. przeze mnie: “beziki oszukane” :) Podczas szprycowania nie formuję ich dokładnie i nie wypełniam ich gęsto ubitą pianą. Dzięki temu(...)dwie blachy bezików, polecam zrobić obie wersje i samemu sprawdzić, co nam bardziej odpowiada. Do przełożenia bezików polecam bitą śmietanę z mascarpone i owoce w żelu z tego przepisu (możecie pominąć świąteczne przyprawy) lub zamiast owoców – pyszny krem lemon curd ! The post Beziki appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
rolada cytrynowa 147

będzie idealna na lato.  Składniki: na ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na nadzienie: 2 galaretki cytrynowe 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki kremówki 2 łyżki cukru pudru sok  i skórka z 1,5 cytryny 100 g cukru 1 jajko 1 żółtko 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka masła Przygotować biszkopt(...)mąkę ziemniaczaną, jajko i żółtko. Cały czas mieszając zagotować, kiedy zacznie gęstnieć dodać masło. Gotować aż powstanie gęsty budyń. Wystudzić. Przygotować krem cytrynowy: Drugą galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Zmiksować z mascarpone i budyniem cytrynowym. Na końcu powoli wlewać galaretkę. Biszkopt rozwinąć, usunąć ściereczkę. Kiedy masa zacznie tężeć rozsmarować ją na biszkopcie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na zimno z serkiem mascarpone, lemon curd i białą czekoladą 176

Zniknął w całości... - ekspresowo!   (Tortownica o średnicy 18-20 cm) Spód: 150g ciasteczek herbatników/kruchych (użyłam z kakao i bez dodatków) 70g masła Masa: 400g serka mascarpone 200 śmietanki 30-36% 150g białej czekolady użyłam z wanilią) 1/2 opakowania cukru waniliowego Lemon curd: 2 duże jajka 2 żółtka 160g cukru 80 g masła skórka i sok wyciśnięty(...)sztywno (można wspomóc się śmietan-fixem) i wsypać cukier waniliowy. Nie zaprzestając miksowania - dodać (stopniowo) serek mascarpone a na końcu białą czekoladę.   Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą lemon curd, ułożyć plasterki kiwi i umieścić masę z serkiem. Całość wyrównać i ponownie posmarować kremem cytrynowym (tym razem jego warstwa powinna być grubsza) oraz obłożyć kiwi. Ciasto schłodzić w lodówce (minimum

Di gotuje