użyć do dekoracji tortu? To pytanie często sobie zadaję. Wiele zależy od Waszych preferencji i rodzaju dekoracji. Nie używam mas cukrowych, ani gotowych kremów, więc pozostają mi domowe metody. Bardzo łatwo wykonać masę z serkiem mascarpone i bitą śmietaną , jednak ma ona dwie wady. Po pierwsze szybko łapie temperaturę i podczas dekorowania zmienia konsystencję, więc trzeba działać dość szybko, żeby
Trzeci talerzformy i pieczemy w 180 stopniach C przez 30min. 5. Odstawiamy do wystygnięcia. 6. Ubijamy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. 7. Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Zimną czekoladę dodać do kremu i delikatnie wymieszać. 8. Biszkopt należy podzielić na trzy blaty i przyłożyć kremem z czereśniami
Coś z niczegoGdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldGdybyście chcieli na szybko zrobić coś słodkiego i do tego, żeby było efektowne na Dzień Matki polecam muffinki cytrynowe z pysznym kremem:) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldwyłożonej papierem do pieczenia Piec około 45-50 minut w temp. 170-180 C . Krem składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać cukier puder . Następnie(...)dodać serek mascarpone .Miksować całość do połączenia składników. Dodatkowo dżem jagodowy tutaj , lub z czarnej porzeczki tutaj orzechy do posypania po wierzchu... Składanie od dołu ciemne ciasto ,cienka warstwa dżemu ,na to krem i ciasto makowe,na to warstwa cienka dżemu i krem .Na to ciasto makowe. Ponownie dżem i warstwa kremu,oraz ciemne ciasto. Na wierzch krem obsypany posiekanymi
w mojej kuchni190ºC, do tzw. suchego patyczka. Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy sok z cytryny i serek mascarpone, całość delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masło ucieramy na puszysty krem. Dodajemy 1 żółtko i miksujemy do połączenia się składników. Dosypujemy połowę cukru pudru i miksujemy na gładką masę. To samo robimy z drugim żółtkiem
KuchcikoweLovewymieszany z fixem do śmietany i jeszcze chwilkę miksujemy do połączenia składników. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone do momentu otrzymania puszystej masy. Do mascarpone dodajemy ubitą śmietanę i wszystko delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Krem dzielimy na ok. 5 części. Dno formy (ok. 20x30 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Każdy biszkopt przez 1-2 sekundy namaczamy w mleku
Słodka Stronakawie 3. Nasączone biszkopty wyłożyć na dno kokilek, tak by zakryły dno, resztę nasączonych biszkoptów odłożyć do następnych warstw. 4. Połączyć serek mascarpone, śmietanę kremówkę, cukier puder i 2 łyżeczki kawy z whisky. 5. Krem położyć na biszkoptach 6. Pokroić truskawki w plasterki i położyc na warstwę kremu. 7. Znów położyć warstwę nasączonych biszkoptów, Kłaść następne warstwy jak poprzednio
KreatywnePinypatelni z rozpuszczonym ksylitolem. Posmażyć kilka minut mieszając, aż całe obtoczą się w syropie i zmiękną, ale się nie rozpadną. Odstawić do ostudzenia mascarpone ubić z jogurtem greckim, ksylitolem i amaretto. Ubijać kilka minut, aż krem stanie się puszysty i podwoi objętość. Wmieszac drobinki czekolady na dnie pucharków rozłożyć ciasteczka, warstwę kremu, następnie owoce przykryć kremem. Udekorować ciasteczkami, morelami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dodatku sos bananowy uwydatnia ich finezyjny charakter. Musicie spróbować! Wychodzi ok. 4-5 porcji. Składniki na placki: - 220g mąki orkiszowej - 125g sera mascarpone - 125ml mleka - 2 jajka - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: - 2 łyżki pasty kokosowej lub kremu kokosowego* (stała część mleczka kokosowego wytrącona po wcześniejszym włożeniu do lodówki) - 2 banany *jeżeli nie mamy pasty
Be Fit Be Strongcukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 50 g maślanki Krem: 100 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i ostudzić. Wymieszać je z jajkami roztrzepanymi oraz maślankę. Marchew obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Obrane banany rozgnieść
Czerwień i błękitłyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki startej marchewki, 50g orzechów włoskich, Krem: 250 ml śmietany 30%, 1,5 łyżki cukru pudru, 100g serka mascarpone, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, ozdoby cukrowe. PRZYGOTOWANIE: Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając cienkim strumykiem wlewam olej
Tradycyjna kuchnia KasiDziś na chwilę przeniesiemy się do raju ;)Egzotyczne , gorące plaże …. słońce, piasek … temperatury sięgające zenitu i fantastyczne owoce!Słodkie banany i przepyszne kokosy - to
Ostra na Słodkołyżki) cukru pudru Bardzo dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem ( wsypujemy stopniowo). Gdy śmietana będzie sztywna dodajemy serek mascarpone, ubijamy na średnich obrotach aż składniki się połączą na gładki puszysty krem. Na koniec dokładamy drobno startą skórkę cytrynową. Kremem wypełniamy ostudzoną tartę, na wierzchu kładziemy umyte i osuszone jagódki. Uwaga !!! Przy ubijaniu śmietany bardzo ważna jest
pieprzny smaczekbezy Przygotowanie : Truskawki pokroić, ułożyć w pucharkach. Dodać pokruszone bezy - u mnie są z piekarni, ale polecam zrobić samemu. Jogurt wymieszać z serkiem mascarpone - można dodatkowo dosłodzić, ale bezy są już dla nas wystarczająco słodkie. Kremem polać bezy, dodać warstwę bezy na krem i kilka truskawek. Ozdobić listami mięty. Deser podaję schłodzony
Magiczne Życie Marty